Pulzar


Kövess minket!

CikkInterjú

Hairy Records

Létrehozva 2007-06-10
Stílus Electro, Tech-house, Minimal
  0,00
 • Értékelés

Hairy Records

A kedves kis Szimpla kert adott otthont legújabb interjúnknak, amelyet a Hairy rec. csapatával követtünk el. Felejtsd el kedves olvasó, hogy tartani lehet a srácokkal az előre elgondolt menetet. Volt kedvük mesélni hát had meséljenek.

Az interjúhoz készített mixek:

Andre La Plage exclusive mix for Pulzar

Beta - Promo mix június 2007

Naga - Lidokain Klub 02

Hell: A kezdetek… Hogy kezdődött a Hairy-s karrieretek?

Naga: Betával 2004-től fokozatosan egyre többször zenéltünk együtt, nagyon hasonló módon éreztük a house zenét. Egy ponton meghívtam őt az Ablak -A - Dubra klubba. A többieket, Andrét, Balázst rajta keresztül ismertem meg, akkor találtuk ki, hogy létre kellene hozni valami szerveződést erre az újfajta zenére.

Andre: Saját zenéimet mutattam meg Naga-nak, amikor mondta, hogy szeretne egy kiadót alapítani, pont ugyanezen gondolkodott Balázs is, akivel már együtt stúdiózgattunk. Volt pár zenei ötletünk és gondoltuk, lehetne ezt komolyabban is csinálni.

Hell: A minimal…

Naga: Nem szeretem ezeket a címkéket. A minimál stílus legalább tíz éves, ugyanúgy, mint a break és a többi, csak most valahogy a figyelem középpontjába került. Az elektronikus zene mindig keresi az új hangzást és ennek volt egy ilyen állomása 2004-06 körül. Nem hiszem, hogy ez valami óriás filozófia, vagy forradalom, de kreatív értelemben nagyon jót tett a zenei életnek.

Hell: Nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy akkor most pontosan hova is soroljátok a rendezvényeitek hangzásvilágát? Én pl.: Magdát nem kifejezetten mondanám house dj-nek… ciki lett a minimal?

Naga: Nem- nem, erről szó nincs. Csak óriás divat lett belőle. Három- négy év után most mindenki ráébred, hogy minimált kell játszani, és olyanok is ilyen bulikat kezdenek gyártani, akik tök másban voltak. Nincs is ezzel nagy baj, bár vicces. Csak a Hairynél azt szeretném, ha nem egy konkrét címkével intéznének el minket, hanem egyfajta hangulat, minőség, vagy akár az újdonságra való nyitottság lenne trademark.


Beta & Naga

Beta: Mi, egy bizonyos atmoszférát, feelinget keresünk - és próbálunk a bulijainkon teremteni - nem pedig egy zenei stílust hajszolunk. A house szó Nekem érzésvilágot takar és ez nem csak kifejezetten a zenét jelenti.

Naga: Szóval a konkrét minimál stílusnak mindenképpen van egy olyan hatása, hogy a zenében mostanában egy-egy hang architektúráján van a hangsúly kevés, de nagyon hightech
módon megcsinált réteg hallható, szemben a régebbi például progis hangzással, amiben rengeteg a delay, meg a konga, meg sokkal sűrűbb a szerkezete. Viszont ezt a hatást a deep vagy tech vagy detroiti house zenében is megtapasztalhatod, nem csak a klasszikus minimálban.

Beta: Valahogy a zene is csak a kultúra változását követi. Nézd meg a mai trendet pl. lakberendezésben. Egyszerű, letisztult formák, matt színek, semmi csicsa, erre is mondhatjuk, hogy „minimal”. Mi sem játszunk másfajta zenét, mint régebben, csak a hangzásvilágban volt a mini az uralkodó mostanában.

Hell: Ha már kiveséztük a múlt uralkodó hangzását, akkor térjünk rá a jövőre…

Naga: Úgy érzem a puhább, deep-es világba mennek most a legjobb zenészek. Detroiti hangzás is megint aktuális, tavaly a Szigeten megőrültek a Carl Craigtől például, ő sem most kezdte. Sok eddig kisebb label is most egyszerre a figyelem központjába kerül és szinte hetente ad ki új lemezt

Hell: Ilyennek képzeltétek el a Hairy–t induláskor, mint ahogy most álltok?

Szerencsés Balázs: A cél már a kezdetektől fogva világos. Kicsivel több, mint egy év telt el az indulás óta, nagyon messze vagyunk még – bár egyre közelebb – attól, amit kitűztünk magunk elé. Nem ragadunk le csak és kizárólag rendezvények szervezésénél, fontosnak tartjuk és részét képezi a koncepciónak, de még rengeteg izgalmas dolog van, ami megvalósításra vár. Mivel nem vagyunk belekényszerítve a havi, kéthavi szinten való megjelenésre, ami rengeteg időt és energiát emészt fel, van idő másra is, amik legalább annyira fontosak számunkra. Jelenleg kőkemény munka folyik kiadó, marketing és booking fronton, szeretnénk egy jó erős alapot adni az egésznek, amire aztán bátran rakhatjuk rá az elképzeléseinket.

Naga: A Hairy szerintem egy alkotói közösség. Egyfajta zenei műhely, de tágabb értelemben a Hairy az a 30-40 ember, akik évek óta velünk maradnak, és ott vannak mindig, fontos a véleményük, hatnak ránk…

Hell: Legutóbbi pozitív és egyben negatív élményem Veletek kapcsolatban az a Samim-es party előtt volt. Mikor is sajnálatosan Ő nem jött el de még aznap kaptam egy hírlevelet, hogy – bocsi de nem tud ezért meg azért eljönni, de szeretettel várunk- . Lehet máshol csak a buli után eszmélek vagy csak a helyszínen miután megvettem a belépőt ,hogy nem jön a „sztár dj”…

Beta: Azért, ha van is hiányzó az estéről, jobb táncoló embereket, mint csalódott arcokat látni.

Naga: Úgy veszem észre, hogy a közönség igényli ezt a fajta odafigyelést. Szeretnénk éreztetni, hogy ez a figyelem oda- vissza jár.

Hell: Hogy áll nálatok a bakelit vs cd harc?

Naga: Bakelitpárti vagyok. Úgy gondolom, egy producert azután kezdenek komolyan venni, hogy ha megjelenik bakeliten is a munkája. Tudom, hogy a digitális megjelenés is nagyon fontos, de valahogy mégis így van. Ki emlékszik egy letöltésre, míg ez ott van a polcodon, és borítója van meg súlya.

Beta: Nagyon szeretem a szép, akár kézzel festett borítókat. Végül is egy plusz vizuális élmény lehetőség a zene mellé.

Hell: Szó volt róla, hogy hamarosan elkészül a Hairy saját stúdiója. Ez most, hogy áll?

Szerencsés Balázs: Ebben a hónapban már izzani fognak a vasak.

Hell: Margitszigetre kiköltöztetek az Ablak-A-Dubra-val a nyári szezonra… Mi várható szerdánként?: )

Naga: Az Ablak-A-Dubra már 8 éve megy, különféle korszakai voltak, most a Cha-cha-cha Terasz az új helyszín, szeretjük mi is és úgy tűnik, a közönség is. Havonta legalább egy érdekes külföldi zenészt szeretnénk elhívni, de fontos, hogy más csapatok, vagy kevésbé ismert fiatalok is játszhassanak nálunk. Nyitottak szeretnénk maradni. Júniusban Habersham jön egyébként a tengeren túlról, augusztusban meg egy nagyon friss angol "minimalista" dj-t szeretnénk. Még titok.

Hell: Vasárnaponként startol egy új rendezvényetek is a Lidokain Klub, amely a szombat esti pörgést hivatott levezetni az agyakban, testekben…

Beta: Igen, ez a Millenáris füves területen lesz megtalálható, a PLACC nevű helyen. Ott zsibbadunk majd koraesténként a kis „tavak” mellett.

Szerencsés Balázs: Ezek mellett indul egy új clubestünk egy számunkra igen kedves helyszínen, Mick és Andre vezénylésével.

Andre: A TONITE party egy havi rendszerességgel jelentkező sorozat lesz. A Blue River állóhajó lesz a rezidenciánk, ahol Mick és jómagam leszünk a kapitányok. Az első bulink június 15-én lesz, Daesmith fog kezdeni, már kora este (19.30), lounge alapoktól deep-en keresztül épül fel a buli, hallható lesz még Danil, és az este vendégművésze Dave van N lesz.. Reméljük, mindenki jól fogja majd érezni magát…


Andre

Hell: Mi a helyzet a letöltésekkel?

Beta: Nincs vele semmi baj, sőt! Csak áldozunk arra a művészre, akitől letöltünk! Idővel, reméljük, ez dolog beépül az emberek tudatába is.

Naga: Én nagyon örülök, ha bárkit érdekel a zene. Kevés ennyire jó találmánya van az emberisének. Ha valaki készíti is akkor különösen örülök, mert valószínűleg megérti, mennyi idő s energia van benne, és nem örül ha lopkodják. Még ha otthonhallgatásra, elmegy talán, de hogy dj-k hogyan gondolhatják komolyan ezt a lopkodás dolgot, nem igazán értem.

Hell: Milyen egyéb rendezvények lesznek, ahol hallhatóak lesztek a nagyérdemű számára?

Június 24. No Mans Land fesztivál, after a Hairy jegyében EXTRAWELT-tel
Július 20. Kecel fesztivál, James Zabiella és Martin Landsky előtt melegít a Naga Beta Andre
Július 21. Switchuser, Zenta, nagyon barátságos kis fesztivál a Vajdaságban
Augusztus 11 Sziget Naga & Beta
Augusztus 13. Sziget fesztivál, Medúza, ahol a Hairy a United Colors of House-al közös szervezésében Pier Bucci-t látjuk vendégül. Ezeken kívül még rengeteg kisebb rendezvényen lesznek a Hairy DJ-ék megtalálhatóak szerte az országban…

Készítette: Helgert László ( Hell )

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2018 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó