Pulzar

Rádió

Prime FM

Weboldal www.primefmradio.dj
Mi szól éppen? betöltés…
On-Line halgatás

Prime FM

A Prime FM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit.

 Prime FM – a house helye!

Újra itt a nagy csapat! A Prime FM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit, szórakoztatva nevel és nevelve szórakoztat.

Az internetes rádiózás fénykorában igazi luxus, ha nincs egy országnak saját, független underground e-zenei csatornája. Bár k

is hazánkban számtalan netrádió müködik, de a PRIME ennél tovább ment: itt a house teljes hazai élvonala jelentkezik élő müsorokkal, heti rendszerességgel. Sőt nemcsak hallható, hanem több kameraállásból látható és visszanézhető is minden műsor.

A Prime FM mind célkitűzéseiben, mind zenei kínálatában kimondottan az egyik legstabilabb e-zenei műfajra, a house-ra épít. A 20. század végén született irányzat a 2000-es évek elejére kiteljesedett, és azóta is folyamatosan fejlődik, változik. Ennek (is) köszönhető a megannyi „alstílus”, s az ezzel együtt járó világméretű népszerűség. Szinte egyetlen irányzat sem volt képes ilyen sokszínűségre szert tenni, mint a house. Így szinte evidens volt, hogy a PRIME erre a stílusra koncentráljon, mert így az egységes összkép és arculat ellenére sem válik unalmassá vagy egyhangúvá a napi kínálat. A house önmagában képes megtölteni a teljes műsorstruktúrát úgy, hogy közben izgalmas, változatos és élvezetes tud maradni, éppen olyan tehát, amilyen maga a Prime FM szellemisége.

Facebook: https:/​/​www.facebook.com/​primefmradio

Zenei stílusok

 • Progressive

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó