Pulzar

Cikk

Björn Torwellen interjú

Létrehozva 2013. október 29.
Stílus House, Techno
  0.00

Björn Torwellen interjú

A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.

Mikor kezdett jelentős szerepet játszani a zene az életedben?

 

Amióta az eszemet tudom, lévén a zene mindig fontos szerepet játszott az életemben. Gyerekkoromban gitáron játszottam, és egy darabig énekes is szerettem volna lenni. Szerencsére erről később letettem. Roppant rossz énekes vagyok ugyanis.

 

Mi vezetett erre az útra?

 

Rengeteg külső hatás. A kilencvenes évek gyermekeként punk rockot hallgattam, aztán egyszer csak elkezdtem techno klubokba látogatni, azóta pedig mondhatom, hogy a CLR zenei világa mindig is nagy hatással volt rám.

 

Mely előadók gyakoroltak rád hatást, vagy befolyásolták a stílusod?

 

Talán Tommy Four Seven-t említeném elsőként, de az olyan jó barátok is, mint Cortechs, Nils Mohn, vagy Michael Schwarz. Ők szintén nagy hatással vannak rám. Ezzel együtt nagyban befolyásolnak a horrorfilmek is, lévén egy igazi filmbuzi vagyok.

 

Ki a DJ példaképed?

 

Chris Liebing, teljesen egyértelmű!

 

Melyik volt eddigi karriered legemlékezetesebb bulija?

 

Rengeteg ilyen buli volt és mindegyik önmagában volt különleges, így tulajdonképp összemosódtak bennem a nagyobb és kisebb bulik.

 

Milyen érzéseid vannak a budapesti MUTE koncerteddel kapcsolatban?

 

Alig várom már ezt a kalandot! Rengeteg jót hallottam már a MUTE-ról is és Budapestről is, mindemellett nagyon szeretem a magyarokat, úgyhogy jó lesz szétszedni a szombat estét!

 

Mit vársz a bulitól?

 

Iszonyat rezgést és remek közönséget, és alig várom, hogy végre megint találkozhassak Knobs barátommal!

 

Hallottál már valamit a magyar közönségről?

 

Igen, idén fel is léptem Magyarországon, a Skyfield fesztiválon, és jövőre talán újra így lesz. A legutóbbi albumomat pedig Magyarországon készítettem Virgil Enzinger-rel, így nagyon szeretem ezt az országot!

 

Készülsz valami speciális dologgal a szettedhez?

 

Nem, sosem szoktam.

 

Mondanál pár szót a Metacollapse album turnédról?

 

Eddig 25 európai állomásom van, aminek rettentően örülök, hiszen nagyon szeretek utazni.

 

Milyen gyakran van külföldi meghívásod?

 

Talán egy hónapban egyszer, viszont rengeteget koncertezem Németországban.

 

Kik a kedvenc DJ-id manapság?

 

A már említett barátaim és kollégáim: Cortechs, Nils Mohn, Michael Schwarz, illetve Al Zwodezwo, Lukas Freudenberger, Mike Maass… nagyon hosszú a listám.

 

A szabadidődben techno-t hallgatsz, vagy valami teljesen mást is?

 

Ez attól függ, milyen hangulatban vagyok. Van, hogy néha egyáltalán nem hallgatok zenét. De van, hogy rockot hallgatok, esetleg house-t, és van, amikor techno-t.

 

Üzensz valamit a magyar rajongóknak?

 

FUCK YEAH!

A november 2-ai buli ajánlóját itt találod: https:/​/​www.pulzar.hu/​partyajanlok/​2013/​11/​02/​mute-vol-2

Magyar szervezővel készült interjú: https:/​/​www.pulzar.hu/​cikkek/​mute-avagy-musical-temptation

MUTE facebook oldala: www.facebook.com/​mutehungary

by Bambi

Még több interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.
 • A nagy kiugrás - Mike Newman

  Él ma Magyarországon egy fiatalember, akit pár éve még mint popzenei producer ismert és emlegetett a szakma: Mike Newman. Ám két évvel ezelőtt történt valami, ami – úgyszólván – átdobta a túloldalra. Manapság neves nemzetközi elektronikus zenei kiadók és művészek köreiben mozog, dolgozik, és egyre több időt tölt utazással, lévén, hogy felszaporodtak a naptárában a külföldi fellépések dátumai. Közben idehaza is sok elismert DJ, sőt pl. a Music Fm is játssza a zenéit. Jó lesz megjegyezni a nevét, mert biztosan sokat fogunk még róla hallani!

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó