Pulzar

CikkInterjú

Goodspeed interjú

Létrehozva 2013-09-20
  0,00

Goodspeed interjú

Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?

 Ezt nehéz megítélni és nem is az én posztom. Viszont ami tény, hogy ez merőben más stílusú, mint az előző megjelenéseim.  A Stage Whisper, Astronaut Voices, mind a kettő teljesen másról szólt, a Diablo egy house, tech-hosue darab szintén más felfogásban. Nagy az öröm, mert rádiók tekintetében azóta a Ministry of Sound Radio, House Nation Radio, Soundtraffic FM Brussels, Propaganda FM Brussels is csatlakoztak a játszási listához!

 

 

Azt tudjuk rólad, hogy szinte 99%-ban bakelit lemezről zenélsz, amiről talán a playmate, stb shit dj-k még nem is hallottak. Hogy tekintesz a cd, laptop előadókra?

 

Hála az égnek valójában annyi a jó megjelenés lemezen, hogy többségében 100% az arány. Szinte csak saját track-ek hangzanak el cd-ről, persze az is csak addig, amíg nincs kiadva lemezen. A CD-s dj-k kora hála az égnek leáldozóban van. Emellett viszont még rosszabb a trend: USB! Ez után tényleg az következik, hogy a DJ-nek el sem kell menni a rendezvényre. Ezen formátumokkal ellentétben a laptopban rengeteg lehetőség rejlik, csak mindig azt mondom, hogy ezt ki kell használni és dolgozni róla, nem "kamutekergetni" butítani a közönséget. Laptoppal fantasztikus live szetteket lehet létrehozni, de ehhez persze az is kell, hogy ne lopott zenéket tároljon az illető a gépen, hanem minimum wave-ban letöltött felvételeket. Innentől kezdve végtelen a variációk száma. Van viszont még egy sarkalatos kérdés ezekkel a DJkkel kapcsolatban. Egyik régi kollegám pont a közösségi oldalon osztotta meg hogy tönkreteszik a szettjeit a pakolós, esetenként saját cuccot összekötni sem tudó emberkék, és az előtte játszó dj játékát totál elrontják ezzel.

Vagy mindig egy technikusnak kellene összeszerelni a cuccost vagy tegyen fel egy zenét cd-ről, lemezről mindegy miről és a saját zenéje alatt pakolásszon! Összegezve egyébként bárki bármilyen formátumról játszik, mindenről lehet jót és jól játszani csak dolgozni kell és legálisan vásároljuk a zenét, mindegy hogy lemezről vagy letöltött formátumról beszélünk!

 

 

Az Abstract music és az Astronaut music zenei direktoraként te milyen zenéket keresel? Mi a mai modern hangzás számodra? Miből áll?

 

 Feleségemmel együtt igazgatjuk a kiadó dolgait, mindkét Label esetében együtt válogatunk, együtt döntünk a végén! Kinek mi jelenti műfajokon belül is a modern hangzást erre nagyon nehéz felelni, hiszen vannak ugyan trendek, mindig jön valami új, ezt a lemezboltban minden héten átélem, lassan 20 éve. Folytatni is addig lehet és érdemes ezt a szakmát amíg kíváncsi gyerekként várod az újat és izgulsz hétről hétre mik jönnek, mik a következő megjelenések és úszol az árral ebben a csodálatos világban!

 

 

Megfordultál számos pultban a világban az elmúlt két évtizedben. Mi a jobb, ha egy klub körülményei adottak egy jó szetthez vagy a közönsége? Mert a kettő ritkán jár együtt nemde?

 

Itthon sajnos egyre rosszabb a helyzet a technika fejlődése ellenére egyre gyengébb, kisebb, pultok vannak. Előre helyett, hátra megyünk, a 90-es évek elejét látom mostanság! Persze vannak kivételek Budapesten a Cinema Hall pultja kényelmes, minőségi, élvezet minden egyes lemezt feltenni a lemezjátszókra, a hatás nem marad el!  Segítőkész és hozzáértő technikus áll rendelkezésére minden fellépőnek! Az elmúlt időkben nem egy buliban játszottam ahol szükség volt 6*1210 Technics-re, 6*CDJ2000-re és 3 Allen&Heath illetve Pio mixerre. A vizuál is kiváló, hála a VJ-knek! Mosolygós szuper jó közönség, rég nem látott emberek akik ismét szórakozni járnak, egyszóval minden adott egy jó bulihoz!

Az A38 pultja szintén etalon aki még nem játszott ott csak ajánlani tudom, mert a fentebb leírt technikai adottságok itt is igazak a klubbra! Abszolút profin beállított rendszer! Karrierem során a legjobb és leg leg leg pult viszont a Sziget fesztiválon volt amikor Jeff Mills előtt warm –up-oltam, 3*1210, 2*cdj1000 1*Allen&Heath Xone:464, márvány tömbök, profi rezgésmentes pult. Visszakanyarodva a témánkhoz egy ilyen pulton lényegesen egyszerűbb szórakoztatni a közönséget, szerintem minden dj álma! Ha jók a körülmények, akkor lényegesen egyszerűbb a helyzet, viszont voltam sok olyan "rendezvényen" is ahol katasztrofális technikával találkoztam, de jó volt a közönség és kihívásnak éreztem az estét, hogy a lehető legjobban helytálljak. Viszont vannak olyan esetek amikor nincs értelme helytállni és ez leginkább az utóbbi évekre jellemző!

 

 

A már említett két kiadótoknál mi lesz az uralkodó irányzat mostanában? Lesznek új, bemutatkozó arcok esetleg?

 

Természetesen lesznek fiatal tehetségek a label-en, a Space Disco Ep. többek között ezzel a céllal indult útjára. Sikeresnek bizonyult a koncepció világszerte és meg tudta állni a helyét önálló kiadványként, külföldi sztár producerek remixei nélkül is. Irányzatot tekintve az Astronaut Music-al továbbra is tudunk szélesebb skálán mozogni, míg az Abstract Music lesz a house-osabb, esetenként kísérletezőbb megjelenésekre.

 

 

Naponta szelektálsz és hetente kapod a friss bakelit küldeményeket szerte a világból, már most látni mik lesznek a következő hónapok „slágerei” ? Daft Punk – Get Lucky orvérzésig?

 

Nálam biztos nem! :)

Viszont a Daft Punk negyedik stúdióalbuma zseniális! Olyan producerek, művészek közreműködésével, mint Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Todd Edwards, DJ Falcon, Pharrell Williams, Panda Bear.....!

Ajánlom mindenki figyelmébe! Leginkább bakeliten vagy cd-n persze, mert a letöltött album majdnem annyiba kerül mint a fizikai formátum! House és techno berkekben viszont annyira gyorsan változik a világ, hogy erről igazán nincs is értelme beszélni. Minden bizonnyal lesz egy-két Ellum, Visionquest vagy Desolat kiadvány ami kitölti a nyarat. Esetleg Todd Terje Strandbar-ja, néhány Román előadó, mert még mindig hódítanak! Persze ezek is műfajfüggők, mert most annyira szerteágazott a house, hogy nehéz eldönteni ki-ki melyiknél teszi le a voksát. Már ha egyáltalában el akarjuk dönteni.

 

 

Petar Dundov és Dave Seaman közös estje után tervezitek már a következő Astronaut label nightot?

 

Természetesen igen, kialakult már az őszi line-up ami a rendezvényeket és a labelt illeti;  lesz Sharam, Oliver Schories, Solee, Petar Dundov, majd mivel Dave-nek annyira tetszett a Cinema-s februári buli így lesz annak is folytatása. Emellett lesznek még kisebb külföldi előadók is és sok-sok magyar fellépő. Több nevet nem írok, mert sok a szarka, mindent a maga idejében tudni fogtok...

 

 

Több saját anyaggal is előrukkolsz mostanában, de szerepel a terveid között esetleg egy saját szerzői album is?

 

Év végére szeretnénk egy válogatást cd formátumban, amit én pakolok össze a kiadó legjobb track-jeiből. Ez önmagában félig már szerzői album is lehetne, de valójában egy teljesen önálló szerzői albumhoz még kell egy-két év. Az ötleteket gyűjtögetem addig is, kottázok, félreteszem és amikor úgy érzem, hogy megérett a dolog akkor előrukkolunk vele!

Készítette: Helgert László

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.
 • A nagy kiugrás - Mike Newman

  Él ma Magyarországon egy fiatalember, akit pár éve még mint popzenei producer ismert és emlegetett a szakma: Mike Newman. Ám két évvel ezelőtt történt valami, ami – úgyszólván – átdobta a túloldalra. Manapság neves nemzetközi elektronikus zenei kiadók és művészek köreiben mozog, dolgozik, és egyre több időt tölt utazással, lévén, hogy felszaporodtak a naptárában a külföldi fellépések dátumai. Közben idehaza is sok elismert DJ, sőt pl. a Music Fm is játssza a zenéit. Jó lesz megjegyezni a nevét, mert biztosan sokat fogunk még róla hallani!

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó