Pulzar

Cikk

A nagy kiugrás - Mike Newman

Létrehozva 2013-01-24
  0,00
 • Értékelés

A nagy kiugrás - Mike Newman

Él ma Magyarországon egy fiatalember, akit pár éve még mint popzenei producer ismert és emlegetett a szakma: Mike Newman. Ám két évvel ezelőtt történt valami, ami – úgyszólván – átdobta a túloldalra. Manapság neves nemzetközi elektronikus zenei kiadók és művészek köreiben mozog, dolgozik, és egyre több időt tölt utazással, lévén, hogy felszaporodtak a naptárában a külföldi fellépések dátumai. Közben idehaza is sok elismert DJ, sőt pl. a Music Fm is játssza a zenéit. Jó lesz megjegyezni a nevét, mert biztosan sokat fogunk még róla hallani!

Bár évek óta foglalkozol zeneírással, mégis az utóbbi 1-2 évben mintha megtáltosodtál volna. Minek köszönhető ez?

                                                                                                      

Először is köszöntöm a kedves olvasókat! Valóban 8 éve benne vagyok már a szakmában. Dolgoztam hazai popzenészekkel is az elmúlt években mint zenei producer, írtam már kommersz slágereket is, de a válaszom a kérdésre nagyon egyszerű. Most találtam meg önmagam és azt a zenét, ami az elektronikus zenei szcénában a legjobban jellemzi a habitusom.

 

Mi volt az első néhány konkrét jel, hogy bombákat rejtenek a zenei elgondolásaid?

 

Az első EP-m megjelenése a Deeperfect Records-on immáron 2 éve. Újoncként elég nehéz volt megtalálni azt a kiadót, aki komoly szándékokkal dolgozna velem, de mivel már 6 év tapasztalata állt mögöttem, tudatosan jó promócióval rendelkező kiadók felő nyitottam.

Stefano Noferini éppen friss tehetségeket keresett... A megjelenést követő héten már Fedde Le Grand pörgette a kiadványt, ezután pedig talán a legnagyobb név a szcénában, Richie Hawtin egyik kedvenc felvétele lett, hisz hétről hétre találkoztam vele a playlistjeiben. Ezt követően volt még pár közép- és felsőkategóriás label, mint pl. a Nervous, Taylor Made vagy a Gramma, melyen Hector Couto egyik darabját remixeltem. Itt szeretnék kitérni a világ szinten helytálló magyar kiadókra, mint pl. a Lip Recordings vagy a Pornostar Records. Ezek a kiadók és az itt dolgozó emberek (Soneec, Tommyboy) adták meg az első igazán szükségszerű löketet. Ezt követően sikerült eljutnom a Stereo Productionshoz, melynek A&R managere nem más, mint DJ Chus. Az ő felkérésére több sajátot és remixet készítettem a kiadó számára. Ezt követte az egyik legigényesebb underground label, a Soulman, amelyen egy 3 trackes EP jelent meg. Ezek olyan jól működtek hogy a következő e-mail-t a Mark Knight által üzemeltetett Toolroom Records-tól kaptam a "postaládámba", hogy készítsem el az első 3 trackes EP-m, a Leaders Of The New School Toolroom alkiadója. Ahogy gondoltam, ez meghozta az igazi áttörést számomra. Hihetetlen nevekkel kerültem kapcsolatba, mindenki megismerte a munkásságom, jobbnál jobb felkéréseket kaptam olyan kiadóktól mint a Hed Kandi, Great Stuff, Younan Music. Azt hiszem, a történet röviden ennyi.

 

Mik készülnek az új év elején és hol?

 

Érkezik egy 2 trackes EP a Toolroomon. Készítem az új dalom a Great Stuffra, illetve a Coyu által üzemeltetett Suara Recordstól is kaptam egy felkérést. Nagyon jó kapcsolatot ápolok Roger Sanchez-el és a Stealth Recordingsszal.Velük is lesz közös munka ebben az évben. Elsőként Február első hetében a Release Yourself Radio Show-ban egy exkluzív vendégmix! De sokkal fontosabbnak tartom, hogy készítek közös dalt Olav Basoskival, a Hoxton Whoresszal, Dj PP-vel és Eddie Amadorral.

 

A legnagyobbak játsszák közben most is a zenéidet. Mondj néhány példát, kérlek!

 

Olyan nevektől kapok visszajelzést, hogy én magam sem hiszem el, de megpróbálok egy párat megemlíteni: Richie Hawtin, Sander Van Doorn, Fedde Le Grand, Mark Knight, Carl Cox, Olav Basoski, Bob Sinclair, Chuckie, Roger Sanchez. Forza, és még sorolhatnám...

 

Mi volt az év legkellemesebb meglepetése számodra?

 

Jelöltek itthon a Ballantines Music Awardsra az év felfedezettje és az év poducere kategóriákban. A végeredményt nem szeretném ecsetelni, hiszen hazánkban teljesen más viszonyok működnek, mint a világ bámely pontján, de nagyon örültem, hogy a szakma ilyen jó véleménnyel van rólam, és 2 kategóriában is érdemesnek tartana díjra. Ezt itt is köszönöm nektek!

 

A fellépések terén is felpörögtél - sokat játszol külföldön... Hol jártál mostanában?

 

Igen. Megfordultam Oroszországban, Észtországban, Albániában, Ausztriában, Szerbiában. Ebben az évben viszont hamarosan indul egy Brazil és egy mexikói turné, és több felkérésnek is eleget fogok tenni Angliában, Oroszországban, Spanyolországban, Lengyelországban.

 

Mire készülsz még az idén?

 

Saját kiadóm, mely egy komplex rendszer lesz managementtel összekötve. Ezt az Ibiza Sessionből jól ismert Nagy Istvánnal tervezzük, hogy minden oldalról profi legyen a projekt. Aki a zenéhez ért, az a zenéért felel, aki menedzser, az menedzserként működik. Külföldön ez bevett szokás, emiatt műküdnek a projektek. Meglátjuk hogy ez nálunk beválik-e.

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó