Pulzar

Bourne - Minor Changes

Első magyarországi producerként azzal a kivételes helyzettel találta magát szemben a napokban Bourne, az Oversized Records alapítója, hogy önálló EP-je jelent meg Kevin Yost legendás iRecords-ánál Minor Changes címmel.

 

A kiadvány mind a négy darabja ragyogó deep house muzsika. A kissé melankolikus hangulatú felvételek közül kettőhöz (a címadó dal mellett az I Am Lost címűhöz) egy szintén magyar illetőségű vokalista, Blackmoon kölcsönözte az énekhangját. A színvonalas zenék mindegyikében egyedileg komponált és feljátszott sávok dominálnak, nincs benne egyetlen előre gyártott akkord sem. Nem véletlen, hogy a jazzy house nagymestere helyet adott az EP-nek a kiadójánál. Bár a nyári délutánok lounge szettjeihez kissé hűvös hangszerelésűek a trackek, az esti buliba indulva vagy éppen a warm up szettekbe építve bármelyik kiválóan érvényesül majd.
Bourne egyébként éppen egytucatnyi esztendeje kezdte pályafutását, 2008 óta ír saját zenéket, és ugyanebben az évben lett a Deaf Company tagja és az ajkai Mokambo klub házigazdája is. 2009-ben alapította meg az Oversized Recordsot, ami mára az ország egyik legjelentősebb elektronikus zenei kiadójává nőtte ki magát. 2010-ben a Soundhead szavazásán az év felfedezettjévé választották. Időközben számtalan hazai klubban lépett fel, és olyan nemzetközi szaktekintélyek elismerését vívta ki, mint pl. Hernan Cattaneo, Moshic, Mihai Popoviciu, The Timewriter, stb. Most pedig maga Kevin Yost is letette mellette a voksát a Minor Changes EP megjelentetésével. 
A közeli jövőben további izgalmas kiadóknál is várhatók megjelenések Bourne zenéiből, így pl. a kanadai Ready Mix Recordsnál és a török Sezer Uysal kiadójánál, a Dark Pleasure Recordsnál is. Utóbbinál július 23-án jön ki a Love Ritual című track 3 remix társaságában – de ez persze egyelőre még valóban a „jövő zenéje”… 
A iRecordsos megjelenést itt meg tudjátok hallgatni és vásárolni is:
http://www.beatport.com/release/minor-changes/937781
Web:
https://www.facebook.com/pages/i-Records/186623689045
http://www.irecordings.com
http://www.bournedj.com
http:/​/​facebook.com/​bournedj

Archív partyajánlók

Biográfiák

 • E-Z Rollers

  Az E-Z Rollers két brit jungle- és drum and bass-guru, Jay Hurren és Alex Banks zenekara, amely a kilencvenes évek második felében robbant be a szigetországi klubszcénába, LTJ Bukem hathatós közreműködésével.
 • Hamvai P.G.

  Hamvai PG
 • Snake Sedrick

 • Fedde le Grand

  A holland dj/producer Fedde Le Grand-nak (1977) a „Put your hands up for Detroit”(2006) hozta meg a nemzetközi elismerést. A világklasszis dj szettje és house zenéje táncolható, energiával teli egy kis electro-val fűszerezve.
 • Junior

  Kiss József valamikor 13-14 éves korában szerette meg a zenét, amikor Komjáthy György rádióműsorából elkezdte felvenni az ott sugárzott és újdonságként bemutatott muzsikákat. 15-16 évesen a szakközépiskolában egyik tanára viszi el magával a Havanna Közösségi Házba, ahol ez a bizonyos tanító zenélgetett.
 • Bourne

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Electro

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó