Pulzar

Junior

Kiss József valamikor 13-14 éves korában szerette meg a zenét, amikor Komjáthy György rádióműsorából elkezdte felvenni az ott sugárzott és újdonságként bemutatott muzsikákat. 15-16 évesen a szakközépiskolában egyik tanára viszi el magával a Havanna Közösségi Házba, ahol ez a bizonyos tanító zenélgetett.

Kiss József valamikor 13-14 éves korában szerette meg a zenét, amikor Komjáthy György rádióműsorából elkezdte felvenni az ott sugárzott és újdonságként bemutatott muzsikákat. 15-16 évesen a szakközépiskolában egyik tanára viszi el magával a Havanna Közösségi Házba, ahol ez a bizonyos tanító zenélgetett. Kis idő elteltével a tanár technikusát beviszik katonának, és Junior beáll a helyére. Ezek után Junior is bevonul, majd a leszerelés után megismerkedik Cserhalmi Györggyel, aki felkarolja az ifjú tehetséget. Megtanítja mixelni, kisebb klubokban lehetőséget ad számára gyakorolni később, pedig élesben megmutatni tudását. 1994-ben alkalma nyílik játszani a High Life-ban, ami életében az első komolyabb fellépési lehetőség. A High Life után jön a Mad Block, Club Acid, Rave Olimpia, és a Mayday-ek. 1995 őszén megkeresi Kühl Tamás, aki elmondja neki, hogy nyit egy új klub Szigetszentmiklóson és megkéri, hogy menjen oda zenélni. Kühl és Levi mellett ő a harmadik resident, ami akkor szűnik meg, amikor Junior elkezd a Speed-ben house-osabb lemezeket pörgetni, és ezt az új stílust nehezebben fogadják az emberek. A dj-zés mellett rádiózásba fog, először a Juventuson jelentkezik a Space Jam nevezetű műsorral, ahol Speedy Joe-val vezetik az adást,később jön a Danubius a Hot Mix-el és Mc Fly-al. Megszületik első felvétele a Monti House, ami a Hungarian House Only első track-je lesz majd Schulz-al elkészítik a Darts-ot. A két úriembernek köszönhetően megnyílik a The Club Budapesten. Junior booking irodát nyit Hip Promotion néven, több külföldi dj-t ő hoz be először az országba (Francesco Farfa, John Da Silva). Kiadja első szerzői lemezét a My House-t. A rádiózást tovább folytatja a Danubiuson és sorra jönnek ki a Hot Mix cd-k is, remixet készít többek közt a Jazz+Az számára. Végighaknizza az egész országot és külföldön is többször játszik. Magyarországon ő az a lemezlovas, aki a legtöbb mixlemezzel Büszkélkedhet, (11) amikből több is bearanyozódott. A Danubius helyét átveszi a Roxy, ahol a Hot Mix tovább pörög. Mindenképp megemlítendő még az a tény, hogy a Magyar Record Express kiadónál vezető állást tölt be. 2003-ban jelenik meg tizenegyedik mix cd-je, ami egy Dj Junior bulit mozgókép formájában is bemutat.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

  • Dance

    A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
  • Trance

    A trance az 1990-es évek kezdeti szakaszában kialakult zenei műfaj. Szülőhelyének Frankfurt tekinthető. Szerteágazó, és állandóan változó műfaj, melynek számos ágazata van.
  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó