Pulzar

Zenei stílus

Trance

Trance

A trance az 1990-es évek kezdeti szakaszában kialakult zenei műfaj. Szülőhelyének Frankfurt tekinthető. Szerteágazó, és állandóan változó műfaj, melynek számos ágazata van.

Uplifting Trance

Főként "elszállós" dallamok és kiállások jellemzik. Sok dallam és hangszer található benne.

Deep Trance

Mélyebb, érzelmesebb zene, a basszus vonal kevésbé hangsúlyos, inkább egyfajta lüktetés. A dallam világ hol nyugodt, hol fájdalommal teli hangokra, hatásokra épít.

Club Trance

A műfaj leginkább mainstreamhez tartozó ágazata ez. A számok gyakran tartalmaznak hatásvadász dallamokat, túlfokozott kiállásokat, elcsépelt bassline-okat. Mégis a fiatalabb DJ korosztály nagy része ilyen zenét kezdett el játszani, ebből fejlődtek tovább saját hangzásuk felé.

Goa- és Psy Trance

Egy mára már teljesen elkülönült ágról beszélhetünk, egyre gyakrabban marad le a megnevezésből a "trance" szócska. Egy egészen egyedi szubkultúra és hangzás világ épült goa trance köré. Egy általában keményebb alapra gyakran több egymástól különböző dallamvilágot építenek fel, egymással tökéletes harmóniával.

Progressive és Tribal Trance

A megnevezés nagyjából az ezredfordulón alakult ki és a Deep és a Hard Trance sajátságos keverékét jelenti. Egyes trackek kifejezetten hasonlítanak egyik vagy másik műfajhoz.

A fentiekre azonban kivétel nélkül elmondhatjuk, hogy a legtöbb esetben 4/4-es alapra építenek, bár gyakran nyúlnak breakbeat alapokhoz is a szerzők. A lábdob mellett gyakorta szerepel, még cintányér, konga vagy bongo ritmus, szintetizátoros alap, valamint egyéb ismétlődő kiegészítő effektek. A trackek tartalmaznak minden esetben egy-egy főmotivumot (amely lehet hangsúlyosabb, vagy kevésbé hangsúlyos) amit a szám szerkezetében felépítenek, és/vagy egyéb másodlagos motívumok is kísérhetnek. Egyre gyakrabban jelennek meg teljes vokálok számban, míg megalakulásakor a műfajban az emberi hang, legfeljebb mint effekt játszott szerepet.

Jelenleg a műfajok közül az első kettő örvend a legnagyobb népszerűségnek, de mivel az elektronikus zene folyton és dinamikusan változik ez változhat, újabb műfajok alakulhatnak, vagy süllyedhetnek az ismeretlenség homályába.

A műfaj legjelentősebb mai képviselői rendszerint a DJ-k, akik közül a legismertebbek például Tiësto, Paul van Dyk, ATB, Armin van Buuren, Ferry Corsten, Paul Oakenfold, John Digweed, Sasha, Above & Beyond, Ex-plosion, Christopher Lawrence, Anthony Pappa, Kyau & Albert, Ronski Speed, Markus Schulz. Az első trance darabok olyan előadók nevéhez fűződnek, mint Sven Väth, az Underworld, az Orbital vagy a Jam and Spoon.

A műfaj igazi műhelyei a különböző független kiadók, ahol rengeteg művész kap bizonyítási lehetőséget egy-két maxi LP elkészültéig, valamint ezek adják a nyersanyagot a Lemezlovasok munkájához. A legismertebbek: Hooj Choons, Black Hole, Whoop!, Quad Communications, Cyber, Choo-Choo, Telica, Nova, Stress, Hope, Platipus, Defected, Superstition, Baroque, Bedrock, Lost Language, Noom, Rhythm Syndicate, ID&T, Dragonfly, Bonzai, Overdose, Positiva, Xtravaganza, Perfecto, Kontor, Euphonic, Armada, Anjunabeats.

A műfaj itthon

Sajnos a magyar partykultúrából szinte teljesen kikopott az ezredforduló után a trance. A kezdetben neves előadók által is játszott stílus mintegy elhalt. Nemzetközi szinten is visszaszorult, azonban a fentebb említett neves DJ-k, a stílus képviselői töretlenül haladtak előre. A stílus folyamatosan alakul és itthon is találkozni már vele néha napján, de legalább havonta egy rendezvényen. Hazánkban leginkább a nagy, többezres trance rendezvények látogatottak, de ennél gyakoribbak a pár száz fős kis estek, ahová a műfaj külföldi képviselőit hívják. Markus Schulz, Tiësto, Armin van Buuren, Andy Moor, Ronski Speed, Rank 1, Airwave, Jonas Steur és rajtuk kívül több neves előadó fellépett már hazánkban az utóbbi 2-3 évben. A magyar médiában is nehéz utat találni a stílusnak, leginkább az erre a stílusra szakosodott internetes rádiók foglalkoznak vele.

Club Trance az ezredforduló után, nemzetközileg és itthon

A millenium lázában égő partyközönség még a 90-es évek legvégén kapott rá a Club Trance néven emlegetett alstílusra, mely dallam- és ritmusgazdagsága miatt rendkívül népszerűvé válhatott, elsősorban német nyelvterületeken és közép-európában. Eljutott továbbá Ázsiába is, viszont az afro-amerikai hangzáshoz szokott amerikai fülnek mindig is idegen maradt, így nem tudott hatékonyan betörni a tengeren túli piacra.

A stílus elengedhetetlen kiegészítőivé váltak a rendkívül jellegzetes, kimondottan trance stílusra épülő utcai parádék, mely közül a leghíresebb a Berlin Love Parade, mely már a kilencenes évek elejétől jelen volt. Hazánkban 2000-ben rendezték meg először ennek magyarországi változatát, a Budapest Parádét, mely a Széchenyi Lánchídtól egészen a Hősök teréig hömpölygött végig az Andrássy úton, jelemzően az iskolai nyári szünet utolsó hétvégéjén. A Parádék legkedveltebb kamionjainak a stlíust képviselő legjelentősebb budapesti diszkók, vagyis az E-klub, a Bank Dancehall, és az Újvár Klub kamionjai számítottak. Az évek során a dj-k egységes stílusa egyre inkább felhígult, fokozatosan megjelentek más zenei irányzatokat, továbbá külöböző társadalmi és etnikai csoportokat képviselő kamionok is. Az utolsó utcán zajló Budapest Parádét 2006-ban rendezték, az ezt követő 2007-es rendezvény már zárt körű, belépőt igénylő esemény volt, mely a korábbi Parádébónuszokhoz hasonlóan zajlott le a SYMA csarnokban. A Budapest Parádé falak közé szorulását sokan az irdatlan mennyiségű szemét rendkívül költséges feltakarításával magyarázzák, más nézetek szerint viszont a Parádé eredetét képező Club Trance stílus háttérbe szorulása volt az ok.

Ez utóbbit valódi tényként kell kezelnünk, a Club Trance a 2000-es évek közepéig élte fénykorát, többek közt mert egyre megszaporodtak a támadások a rivális stílusok, főképp az RNB, a rap, az emo és a death metalClub Trance hangzást. Napjainkban sajnálatos módon egyre kevesebb DJ pörgeti a főként 140-150 BPM-mel lüktető zenéket, ráadásul megjelent a korábbit már csak nyomokban idéző, 130 BPM-nél ritkán gyorsabb electro, mely a statisztikák szerint jóval kisebb közönséget vonz, mint a valódi Club Trance. képviselői részéről, másrészt a média is (ismeretlen okokból) ez utóbbi zenei irányzatokat kezdte el ontani, egyre inkább kiszorítva a

A Club Trance stílus hazánkban is jól ismert külföldi képviselői például CJ Stone, Lasgo, Milk Inc, Sash!, Dj Quicksilver, Paffendorf, Pulsedriver, Master Blaster, Sylver, illetve a Groove Coverage, magyar előadók közül a legismertebbek: Náksi vs Brunner, Dj. Szeifert, Dj Dred, Peat Jr & Fernando, továbbá Josh feat Jutta.

Művészek

Archív partyajánlók

 • [2022-07-30] Trance Classics 6.
  @ CAT Budapest

  Aki az előző öt Trance Classics bulimon jelen volt, az pontosan tudja, hogy mire számítson a sorozat 6. részén. Nagy örömmel és annál több szeretettel várunk titeket július 30-án is!
 • [2022-06-30] Trance Classics 6.
  @ CAT Budapest

  Aki az előző öt Trance Classics bulimon jelen volt, az pontosan tudja, hogy mire számítson a sorozat 6. részén. Nagy örömmel és annál több szeretettel várunk titeket július 30-án is!
 • [2022-05-21] Goahu & Cruisin w/ Animato & Ticon
   

  Az év egyik legkülönlegesebb eseményére összeáll a Goa.hu és a Cruisin és egyedülálló nappali hajózásra invitálja a psy-trance rajongóit a mozgó panorámába és túl!
 • [2021-08-21] SOC Events pres.: BudapestTrance Classics 2.0
   

  Kedves TranceLovers! 2021. Augusztus 21-én szombaton, hosszú szünet után ismét találkozunk! Ezen az ünnepi éjszakán a BudapestTrance Classics 2.0 Event-ünket mutatjuk be Nektek, mely a műfaj örök és máig kedvelt himnuszait hozza el.
 • [2021-07-23] Y-Production - Budapest Park
   

  Y-Production - újra pszichedelikus dallamok lüktetnek a Parkban július 23-án!
 • [2021-06-18] BACK to the E-Play at CAT The Club
   

  BACK to the E-Play at CAT The Club w./ Sterbinszky / Dan Von Schulz / Kühl / Andrew J
 • [2021-06-12] Freedom of the Heart
  @ Fundy Fun Park

  Eljön hát a tavasz, egy új év és új remény. Találkozunk ott hol lezárult a táncunk egy őszi nap reggelén.
 • [2020-09-26] Dark Tone #allnightlong
   

  09.26. ► Dark Tone #allnightlong ► CAT Budapest
 • [2020-09-19] One Future & Cinema Hall present Castle Dance
  @ Gödöllő

  Castle Dance // Gödöllői Királyi Kastély
 • [2020-08-29] Club Speed Classic Boat Party
   

  Club Speed klasszikusok, ezúttal a Duna vizén!
 • [2020-08-08] SOC Events pres. Re-StarTrance w Richard Durand & ReOrder
  @ Akvárium Klub

  Újra startol a trance szcéna is – augusztus 8-án egyből két nemzetközi fellépő érkezik az Akváriumba. Richard Durand és ReOrder ráadásul méltán kedvelt arcoknak számítanak.
 • [2020-07-03] Flört Classic Party
   

  A Július 3-i FLÖRT CLASSIC bulikon a Nagy Generációk elektronikus szentélyének aranykorát idézzük fel! A siófoki ikonikus klub több, mint 30 éve nyitotta meg kapuit és évtizedeken át határozta meg Hazánk klubkultúráját. A máshol nem tapasztalható zenei- és érzelmi atmoszféra több nemzedék személyes és örök emlékeként él bennünk, amit ezen a különleges éjszakán 3, a Flört életében meg meghatározó ikonikus Művész hoz el Nektek.
 • [2020-06-20] Reload 06.20.« Cat Club
   

  Az idő rövidsége miatt, és a nagy érdeklődésre való tekintettel csak helyszíni jegyek kaphatók! Érdemes korán érkezni! Maximim 500főt tudunk beengedni az új törvénymódosítás szerint. Megértéseteket köszönjök!
 • [2020-03-14] BED Classic
   

  A Buddha árnyéka alatt újra összegyűlünk! A minőségi szórakoztatás fellegvára a budapesti éjszakában, ahol a lemezlovasok krémje szolgáltatta a legjobb tánczenéket, ez volt a BED... MÁRCIUS 14-én visszatérnek az emlékek!
 • [2020-03-14] Revolution of the SUN
   

  Jön a tavasz és a márciusi ifjak. Mi ezt méltó módon, egy forradalmi összefogással ünnepeljük meg, az estét pedig Outsiders album bemutatójával koronázzuk meg. Gyertek, üdvözöljük a tavaszi NAPot együtt!
 • [2020-02-29] 2Gether Bárány Attila // Antonyo
   

  Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az emberek minden hétvégén tudtak igazán jó klubzenékre bulizni? Amikor nem eseményekre jártunk, hanem minden héten ugyanazokra a helyekre és pont azt kaptuk, amire vágytunk? Ma ha valaki megkérdezi tőlem:
 • [2020-02-22] SOCarnival with Alex MORPH
   

  Február 22-én egy farsangi Trance őrületre hívunk szeretettel! A fellépők sora karneváli : Alex M.O.R.P.H két évvel ezelőtt egy classic buliban járt nálunk, most aktuális zenei világával varázsol el minket a Rá jellemző energikus, harmónia dús, őrült és frenetikus előadásával. Alex a mellett, hogy kiváló és utánozhatatlan DJ show a színpadon, igazán termékeny producerként is, track-jei, remix-szei nagy számban jelennek meg a legnagyobb kiadóknál és szinte minden jelentős dj játssza a munkáit, a műfaj meghatározó színfoltja.
 • [2020-01-25] Symbol 12th Birthday DISCO Classics Party
  @ Symbol

  Január 25-én egy hatalmas DISCO CLASSICS bulival ünnepeljük 12. születésnapunkat, akik pedig a feledhetetlen hangulatról gondoskodnak:
 • [2019-12-31] Liget Szilveszter
   

  5 terem... 22 fellépő... A végeredmény pedig, az ország LEGNAGYOBB szilveszteri bulija!
 • [2019-12-31] Normafa NYE
  @ Elte Lágymányosi Campus

  ★ ★ ★ Idén újra Normafa NYE ★ ★ ★
 • [2019-12-31] Stop the Time - New Years Eve 2019
   

  goa.hu I Forever Psychedelic I Psybaba Records pres. Stop the Time - Psylvestrance
 • [2019-12-28] Club Speed Classic
   

  Eredeti zenék, eredeti dj-k!
 • [2019-12-26] STERBINSZKY ✘ Trance Classics 4.
   

  Aki jelen volt az első 3 Trance Classics bármelyikén, vagy akár az összesen, az pontosan tudja, hogy mire számíthat a december 26-i Trance Classics 4. bulin. Azoknak, akik még nem voltak az egyiken sem szeretném a figyelmükbe ajánlani, egyben kérni, hogy hallgassanak bele a YouTube és a SoundCloud csatornámon is megtalálható Trance Classics szettjeim felvételébe és, ha azok tetszenek, akkor ne habozzanak eljönni a sorozat következő részére, ahol mostanra szép számmal friss trance zenék is helyt kapnak, ahogy az már tapasztalható volt az előző 3 esemény alatt is felcsendülő zenei repertoárban.
 • [2019-12-20] PAUL VAN DYK // Akvárium Klub
   

  PAUL VAN DYK // Akvárium Klub // NagyHall
 • [2019-11-23] Sterbinszky Classic Allnightlong | Birthday Party
   

  Sziasztok! Idén is várlak Titeket szeretettel a születésnapi maratoni classic szettemmel. Találkozunk az Akvárium Klubban! // My dear Fans! See You all this year too at my birthday classic set in Akvárium Club!
 • [2019-11-16] SOC Events pres. Jerome Isma-ae (DE)
  @ Akvárium Klub

  Trance rajongók öröme, hogy hazánkban is élőben debütál Tiesto 20 éves In Search Of Sunrise mixalbuma. Az ISOS 15. megjelenését élőben tapasztalhatjuk meg az Akvárium Klubban!
 • [2019-11-09] Classic Festival - B52 Remember
  @ EXPO Center PÉCS

  A legendás Greece 2000 alkotója, Ton TB Pécsen lép fel! A Three Drives formáció felejthetetlen DJ-je adja a Classic Festival – B52 Remember koronáját!
 • [2019-10-11] Cosmic Hug pres. AJJA - Live
   

  Már nem kell sokat várni, hogy Budapesten ismét Cosmic Hug parti legyen, méghozzá egy kifejezetten Avatar-os esemény keretében, hiszen a psy szellemiség megtestesítője és a szcéna szeretett Harry Potter-je, AJJA Budapesten varázsol október 11.-én. A Peak Records-os dj-producer nem szorul külön bemutatásra, live actjei nagy közönségkedvencek világszerte, így a kiváló hangulat biztosan garantált, Ajja mindenképpen megadja.
 • [2019-10-04] Astrix II Shamanic Tales
   

  Astrix 2019 - ben saját kiadójának színében tűnik fel, új projektje a Shamanic Tales Records. A label hivatott képviselni azt az üzenetet, melyet Avi a kétezres évek elejétől közvetít: törzsi minták, fullon alapok, trance és psychedelia tökéletes összhangja.
 • [2019-08-10] Y-Production in the Park
   

  Folytatódik a psytrance klubsorozatunk a Budapest Parkban. Ezúttal főleg a goatrance stílus képviselteti magát.

Kapcsolódó cikkek

 • Magyar trance, nemzetközi piac

  Nyáron sem pihennek a honi producerek. Most egy háromlemezes szerződést írt alá egyik fenegyerekünk, melynek első felvonása július 14-én jelent meg.
 • Árral szemben – kerekasztal eszmecsere a Night Frecuency csapat ifjoncaival

  Zsenge kora ellenére meglepően érett gondolkodású mindegyik Night Frequency tag. Ez részben az alapító, Cyrus érdeme, de nyilvánvalóan „akárki” nem kerülhetett be. A kezdetekről, a kilátásokról és a jelenlegi helyzetről is érdekes állaspontok domborodtak ki a beszélgetés során. Egy minden tekintetben példaértékű együttműködés az övék. A hozzáállásuk pedig sok esetben egyenesen megható. Kellemes olvasgatást és okulást kívánunk az alábbi interjúhoz!
 • Snoop Dogg is a Szigetre tart

  Sorra érkeznek még a visszajelzések a jubileumi Szigetre.
 • Coke Club volt Beach Club lett.

  Beach Club néven nyitja meg kapuit a siófoki rendezvényközpont a Coke Club területén
 • Sharam a NiteRise-ban

  Bárki, aki az elektronikus zenében jártas, és meghallja a „Yoshitoshi” szót, biztos eszébe jut a legendás Grammy-díjas Deep Dish duó. Ali "Dubfire" Shirazinia és Sharam Tayebi még 1994-ben alapította meg ezen a néven saját kiadójukat, azóta pedig folyamatosan adják ki az igényesebbnél igényesebb zenéket.
 • DJ Camp 2011 - A Visszaszámlálás megkezdődött!


  Augusztus elsején kezdődik a DJ Camp, ahol jóformán hazánk valamennyi ismert lemezlovasa fellép a tábor ideje alatt. A nappali partikat este tábortüzes beszélgetések,  szabad formájú oktatások, happy hours a Jaegermeister és a Bomba jóvoltából, valamint a fellépőkkel eltöltött közös programok követik.
 • Végleges a Bónusz fellépők névsora

  A kör bezárult: az utolsó nevekkel is kiegészült a 2011. október 15-i TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL fellépőinek a névsora. Az immár teljes line-up értelmében a HUNGEXPO négy óriási arénájában több, mint 40 külföldi és hazai művész fog színpadra lépni.
 • Telekom Bónusz Festival - Elfogyott az első 1000 darab akciós jegy

  Elfogyott az első 1000 db 5990 HUF -os akciós TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2011 elővételi jegy. Augusztus 31 -ig 6990 HUF -os áron juthattok hozzá a jegyekhez a www.deadcode.hu weboldalon vagy az országszerte megtalálható elővételi helyeken.
 • Telekom Bónusz Festival 2011 elővételi jegyek

  2011. október 15 -én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2011 néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja . Május 10 -én megkezdődött a kedvezményes elővételi jegyek árusítása a www.deadcode.hu weboldalon, május 16 -tól pedig már a budapesti és a vidéki jegyterjesztő helyeken is megvásárolhatóak a Telekom BÓNUSZ Fesztival 2011 elővételi és VIP jegyei.
 • Új műsorok a NiteRise-ban

  Május elsejével két új műsorral bővül a NiteRise amúgy is gazdag kínálata. Íme az újdonságok:
 • Telekom Bónusz Electronic Music Festival 2011 első nevek!

  2011. október 15-én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja.
 • A State of Trance 500 ismét élőben a NiteRise-ban!

  A március 27-ei Miami-i közvetítés után, most szombaton (április 9-én) ismét élő közvetítést hallhattok Armin van Buuren-ék „A State of Trance 500” bulisorozatának újabb állomásáról. Természetesen az 5 party-ból álló rendezvények helyszínei közül nem maradhatott ki a DJ szülőhazája, Hollandia. A Den Bosch (vagy teljes nevén: 's-Hertogenbosch) nevű városban olyan előadók lépnek fel 21:00-tól, mint az Above & Beyond, Alex M.O.R.P.H., Andy Moor, Gareth Emery, Markus Schulz, Paul Oakenfold, és természetesen Armin is tagja az összesen 5 színpadon zenélő DJ-knek.
 • Egbert remixek futószalagon

  Az elmúlt két évben a nemzetközi techno-house szcénába üstökösként berobbanó holland dj / producer, Egbert minden jel szerint 2011-ben is folytatja diadalmenetét. Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a fiatal művész a saját produckiók szerzése mellett remixerként is kiválóan megállja a helyét, elég csak a tavalyi ősz klub-bombájára, Carl Cox örökzöld 'The Latin Theme'-jére írt újraértelmezésére gondolni.
 • Ötödik Heineken Balaton Sound: Tizenkét biztos pont

  Július 7-10 között ötödször gyűlnek össze Zamárdiban a zene és a Balaton szerelmesei. A varázslatos atmoszférájú Balaton-parti helyszínen négy nap alatt tömegével találkozhat a közönség a világ legfontosabb zenekaraival és DJ-ivel, közülük első körben tizenkét nevet jelentettek be a szervezők. Mára biztossá vált, hogy a Heineken Nagyszínpad vendége lesz többek között a Portishead, a Thievery Corporation, az Underworld és Tiësto, míg az arénában és a vízparti teraszokon fellép Ricardo Villalobos, Luciano, Armin van Buuren, Axwell, Gui Boratto és John Digweed is.
 • T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010 LINE UP

  A 2010-es T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL line up-ja órára lebontva.
 • Above and Beyond interjú

  Az október 16-i T-Mobile Bónusz Fesztivál egyik legnagyobb dobásának a brit trance-sztáralakulat, az Above & Beyond fellépése ígérkezik. A csapatból Tony McGuiness állt rendelkezésünkre egy rövid telefonos csevej erejéig!
 • Roberto, Nikola Ès Davis ősszel is bevetésre készek

  A DJ titánokkal mostantól kéthetente szombatonként találkozhattok Budapest legszebb szórakozóhelyén, a White Angelben.
 • Helikopter, csoki, csipsz és bio tea

  David Guetta, Pet Shop Boys, Jamiroquai, Chemical Brothers, Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner, Tricky, Paul Oakenfold, Pink Martini, Sven Väth – megannyi sztár megannyi kéréssel érkezik a Heineken Balaton Soundra.
 • Carl Cox magyar producert remixel!

  A szakma veteránjának a vokál és a vonósok hangszerelése tetszett meg a magyar Victor Macpherson „Usual Times” című trackjében, ezért elkészítette saját remixét, amely a nyár derekán lát napvilágot a Dowalve Records gondozásában megjelenő EP-n.
 • BÓNUSZ Fesztivál 2010 – újabb nevek !

  Az idei év legnagyobb magyar elektronikus zenei fesztiválján RICHIE HAWTIN , ABOVE & BEYOND és PETE TONG mellett a fellépők névsorát tovább színesíti még az angol THE ADVENT és NIC FANCIULLI, a francia PAUL RICTH, valamint a németek legújabb felfedezettje REBOOT is.
 • DJ-világsztár az U26-ban

  Újabb világsztár budapesti látogatása tartja izgalomban a rajongókat: május 22-én, szombaton érkezik a magyar fővárosba a világ egyik legnépszerűbb DJ-je, Tiësto, aki legújabb szerzői albumát mutatja be.
 • Szeifert lesz az új Sterbi?

  Hazánk elismert top dj-je, Szeifert és az egyik kereskedelmi tv csatorna közös országjáró klubturnéra indul SZEIFERT HATÁSFOK címmel.
 • Speed Classic @ Club PLAY2010

  A party a Club Playba Költözik
 • FONTOS SAJTÓKÖZLEMÉNY

  Ezúton értesítjük minden kedves vendégünket, hogy sajnálatos és jelen pillanatban áthidalhatatlan technikai gondok miatt a 2010. május 8-ára meghirdetett CLUB SPEED CLASSIC PARTY IDŐPONTJA EGY HÉTTEL KÉSŐBB LESZ!
 • Morning Call Büntető Törvénykönyv 2010.évi I.változás

  A Rise FM rádió reggeli műsorvezetőjének sorsa a Hallgatók/Bírák kezébe került! Döntsék el MAGUK, ki kapja a legnagyobb büntetést! Azaz ki legyen R.Zsuzsanna (kortalan) társ-műsorvezetője a Morning Call-ban !
 • Party a rák ellen

  Amikor az ember a bulizásra, vagy a beteg gyerekekre gondol, első ránézésre semmi közös nincs bennük.
 • Moti Brothers áprilisa

  A 2010 első három hónapja igen mozgalmasan telt a csapat életében. Április viszont hiper aktív lesz…
 • RiseFM - Teljes gőzzel

  A RiseFM egyre nagyobb hírnévre tesz szert a nemzetközi zenei piacon
 • Balaton Sound: az első nevek

  Július 8-11 között ismét a Heineken Balaton Sound tölti meg élettel a Balaton déli partját. A legfrissebb hírek szerint már biztosan a nagyszínpad headlinerei között szerepel a CHEMICAL BROTHERS…!
 • TWILIGHT Party

  Mindent felülmúló hangulat uralkodott az első TWILIGHT Partyn

Ajánlott lemezek

 • Érkezik az új Above & Beyond sláger : On A Good Day

  Egész nyáron tesztelte soron következő megjelenését az Above & Beyond, s miután a BBC Radio 1 támogatását is egyre jobban élvezte az „On A Good Day (Metropolis)”, a csapat úgy döntött, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a dalt.
 • Kikeleti beindulás Rem-C-vel

  Alighogy ránk köszöntött a kikelet, Rem-C, a Hausfactorya projekt szellemi atyja, a VAMP újdonsült művésze valósággal elárasztotta a piacot friss, ropogós, üde szerzeményeivel, remixeivel.
 • Krichee – Pulse EP

  Armin Van Buuren is játssza a magyar Krichee új EP-jét!
 • William Orbit – Odyssey

  Élete első válogatásával jelentkezik a popvilág egyik leghíresebb producere, a brit William Orbit.
 • Daniel Pea bemutatja Fankadeli – Utcai Óra remix album

  Daniel Pea eddig trance, és a tech-trance műfajokon belül alkotott, több saját, és remix megjelenést is magáénak tudhat olyan neves kiadóknál, mint a Sonar Eclipse, vagy az angol Summer Rain Recordings
 • Berlini klub útikalauz

  Egy új DVD/CD megjelenését jelentették be, amelynek köszönhetően betekintést nyerhetünk Berlin Club életébe.
 • Jay Lumen - Heureka!

  E hónap 3-án jelent meg hazánk nagy fiának, Jay Lumennek legújabb műve: a Heuréka az egyik legnagyobb kiadó gondozásában, ami nem más, mint az Audio Therapy.
 • Paul van Dyk - In Between

  A világ #1 DJ-je, Paul van Dyk egy lendületes, új munkájával tér vissza, mely ismét reflektorfénybe helyezi kivételes produceri tehetségét.
 • TIESTO: IN SEARCH OF SUNRISE 6 (Ibiza)

  A szigeten számos felfedeznivaló kis titkos hely van, amellett, hogy a legnagyobb dance élet is itt zajlik a legextrább bulikkal a világ legjobb klubjaiban.
 • Megjelent Tranzident szerzőalbuma!

  Megjelent Tranzident „The Origin” című szerzőalbuma. A CD-n 12 dalt találunk, köztük a rádiókban és a VIVA TV-n is előszeretettel játszott Mindennapot, vagy a Drift hosszú verzióját, melyet olyan világhírű producerek is pörgetnek rádióműsoraikban, fellépéseiken, mint pl. Armin Van Buuren, Above & Beyond, Menno de Jong, Matt Darey vagy Airbase.

Ajánlott rádiók

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Electro

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó