Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft
Elővételben 2006. április 28.-ig2 500 Ft

Partyajánló

NVC presents: Hidria Spacefolk @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2006. április 29.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus ismeretlen
NVC presents: Hidria SpacefolkHIDRIA SPACEFOLK (FIN)
>> 2006.04.29 @ A38
A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

NVC presents: Hidria Spacefolk @ A38, Budapest

HIDRIA SPACEFOLK (FIN)

>> 2006.04.29 @ A38

Hidria Spacefolk (FIN)
Korai Öröm
Tanu Tuva
Maradandó Változások
Kalumet LIVE


A Hidria Spacefolk 1999-ben, a finn hiidenlohja-i hippikommunában alakult space/progresszív/psychedelic - rock zenekar. Véget nem érő jammelések, majd fellépések után 2002-ben megjelent első albumuk, a Symbiosis.
Ezt követte 2004-ben a Balansia és még ugyanebben az évben felkérték az öttagú instrumentális zenekart, hogy lépjen fel a legendás NEARfest-en (North East Art Rock Festival), az Ozric Tentacles elozenekaraként.
Utolsó albumuk, egy koncertalbum, a Live Eleven, 2005-ben jelent meg.

Hangzásuk és felfogásuk a hazai Másfél és Korai Öröm zenekarokhoz hasonlítható.
Az a lendület, energia, egyszerre misztikusan emberi és földön kívüli hangszerelés amivel előadják dalaikat, kétséget kizáróan zseniális.
A hangok örvénylenek, forgatják az útjuk mély eszmeiségét, ezzel hipnotizálják a hallgatóságot. Briliáns hangszeres tudásuk spirálisan támadja meg a hallójáratokon keresztül az agyat, és a gitárba ágyazott szintetizátorok és ritmusok miatt ameddig élsz nem felejted el azt az élményt amit adnak. Elektromossággal töltenek fel, amiben a keleti kultúra mosódik össze a nyugati hablattyal.
Az összes dalban nyomok fejlodnek ki, ami jellegzetes témák néha visszatéro zenei elemekkel vannak kikövezve. Ez a koncert egy utazás, egy erőteljes, hipnotikus helyre, egy magaslatra, ahonnan másokra tekinthet le az ember.


Helyszín:

A38

Jegyek az A38-on kaphatók:
Elővételben: 2500HUF/10E
A rendezvény napján: 3000HUF/12E

INFO: nvc@nvc.hu +36209570556 +36302513939

Régebbi partyk ebből klubból

Kapcsolódó cikkek

  • Elektró-háborúhoz írt zenét a Tits & Clits

    Márciusban, az idei Miami Winter Music Conference-en tartják a premierjét a The Electro Wars című amerikai dokumentumfilmnek, amelynek főcímzenéjét a magyar Tits & Clits komponálta.
  • DumDum rossz időben is sár és esőmentesen!!!

    Felkészültek a DUMDUM szervezői az rossz időre, lefedik az egész püspökerdőt!!!
  • Daft Punkot remixelt a magyar újelektró-duó

    Az interneten jelent meg az a Daft Punk-remixalbum, amely tíz vezető zeneblog nemzetközi együttműködésének eredményeként készült el. A Human After All dalainak egyikét a magyar Tits & Clits duó formálta át, egy dán blog felkérésére.
  • Tiësto ráharapott a magyar Tits & Clitsre

    Meglepő sikert aratott nemrégiben a Tits & Clits: az egyik remixüket nem más, mint a holland trance-mágus, DJ Tiësto játszotta le rádióműsorában. A srácok pályáján mostanában nem ez az egyetlen váratlan történés.
  • Varga Zsuzsának barkácsolt a Tits & Clits

    December 4. óta él a MySpace-en az az oldal, amely a Varga Zsuzsa legutóbbi albumának dalaiból „barkácsolt” remixeket gyűjti egybe. A húsz, kizárólag magyar készítésű átértelmezés egyikét a Tits & Clits jegyzi: a budapesti duó a lemez slágerét, a Be Infected-et formálta át.
  • „Sínre” került a franciáknál a magyar elektró duó

    Egy magyar felvétel is helyet kapott az első számú francia elektronikus tánczenei magazin 2008. novemberi CD-mellékletén.

Ajánlott lemezek

  • Élő halottakkal ijesztget a Tits & Clits

    Tökéletes időzítéssel, pont Halloweenre jelent meg a budapesti Tits & Clits duó új maxija, a horrorisztikus hangulatú Attack Of The Living Dead. A chicagói Sick Recordings által kiadott számot hazánk másik nemzetközi hírű büszkesége, Sikztah remixelte. A Tits & Clits közben a Tokyo Fashion Weeken is feltűnést keltett.
  • Felix Da Housecat szerint esszenciális a magyar Daft Punk-remix

    Az extravangáns amerikai dj-producer Felix Da Housecat beválogatta a magyar Tits & Clits duó Daft Punk-remixét a BBC Radio 1 számára készített, augusztus 22-én adásba kerülő Essential Mixébe. A budapesti srácoknak közben megjelent egy EP-je egy szintén amerikai kiadónál.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó