Pulzar

Fedde le Grand

A holland dj/producer Fedde Le Grand-nak (1977) a „Put your hands up for Detroit”(2006) hozta meg a nemzetközi elismerést. A világklasszis dj szettje és house zenéje táncolható, energiával teli egy kis electro-val fűszerezve.

A Fedde stílus egy új őrületet hozott a zenei világba. Az ő zenéje jelenti a jelent és a jövőt a klub zenében. Még több sikeres produkció, rengeteg nemzetközi fellépés, díjak sora követte a világslágerét, így ma Ő a világ legkeresettebb dje.

Fedde szívében gyerek kora óta ég a tűz a kíváló zene iránt. Már tinédzserként, a középiskola befejezése után teljes állású dj lett és egyre több helyen pörgette a lemezeket. Már 1998-ra egy nagyon megnyerő portfólióval büszkélkedhetett, ez nem volt nehéz hiszen az összes kiváló klub és megaparty állandó vendégének számít Hollandiában.A zene készítés mellett nevéhez fűződik egy jelentős partysorozat szervezése is, a Sneakerz. 2007 márciusában indult első nemzetközi turnéja kiválogatva a legelőkelőbb felkéréseket Indonéziából, Ausztráliából, Új Zélandról,Kanadából, az Usából és Kínából. 2007 nyarán szinte az összes rangos európai klubba ellátogatott és Ibizát is meghódította.Júliusban a világ legnagyobb és legjelentősebb arénapartijának, a SENSATION WHITE-nak a  különlegessége volt, ahol a 40000-es tömeg hangulatát az extázis állapotáig fokozta. A második turnéja alkalmával az 5 legjelentősebb ausztrál fesztiválon játszott november végén.De előtte, október 22-én egy még soha nem látott partyt csapott egy exkluzív Budapesti klubban.2008-ban a pedig a világ legnagyobb fesztiváljainak, több Sensation White-nak a sztárvendége lesz és turnézni fog Dél-Amerikában,Ázsiában és Usában.

A producer

Fedde a sok nemzeti és nemzetközi fellépés mellett zenéket, remixeket készít 2001 óta. Álmait folyamatosan váltja valóra, a „Put your hands up for Detroit” több hétig trónolt a britt slágerlista élén, emelett többi zenéje is nemzetközi babérokra tört, mint a „Creeps”, a „Take no shit”, a „Let me think about it” és a „3 Minutes to Explain”. Eminem hip hop csapata ls készített egy vokál verziót a  nagysikerű „Detroitból”. Fedde olyan djknek készít remixet, mint Sharam a Deep Dishből, Pete Tong, Kurd Maverick, és olyan hírességenek mint Robbie Williams, Anita Kelsey, Ida Corr és Camille Jones. Nem volt még olyan holland dj, aki 3 világslágert készítene egy éven belül és ilyen egyedülláló teljesítményt nyújtana.

Nevéhez olyan albumok fűződnek ,mint a Ministry of Sound Sessions, Top of the clubs vol. 33 és a Sneakerz Gregor Salto közreműködésével. Fedde jelenleg új albumán dolgozik, amit várhatóan 2008 elején fognak kiadni és sok meglepő produkciót fog tartalmazni.

A nyertes

A „Put your hands up for Detroit”-ot 2006-ban a Ibiza nyári himnuszának járó díjat is elnyerte. Egy évvel később Fedde Le Grand díjat nyert a „Breakthrough” kategóriában.Emellett a Miamiban megrendezett Winter Music Conference-ről 3 nemzetközi díjt hozott el  a következő kategóriákban: Best Breakthrough Solo Artist, Best Breaks/Elelctro Sound és a Best Underground House Track. 2 dán dj díjat és az Ausztrál  MTV díját is elnyerte 2007-ben. Ugyanebben az évben az egyetlen elismert dj ranglistán a DJ MAG TOP 100-on a rangos 22-ik helyet szerezte meg, a legjobb új belépőként. Ez a hely a house kategóriában az előkelő harmadik, olyanokat megelőzve, mint Bob Sinclar, Roger Sanchez vagy Erick Morillo.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Az Exit Fesztivál új fellépői: M.I.A. és Better Lost Than Stupid

  Az angol M.I.A. formáció a girl power nevében jön idén az EXIT Fesztiválra, ahol pénteken fognak fellépni, július 9-én. A hip-hopot, elektronikát, dance és alternative jegyeket ötvöző eklektikus dallamairól elhíresült M.I.A. két nagysikerű album, az Aural és Kala után tavaly tért vissza egy vadonatúj single-lel, a ‘/\/\ /\ Y /\’-val (értsd: MAYA), amit Los Angelesben vettek fel, és olyan társelőadókat vonultat fel, mint Rusko, Diplo, Blaqstarr és Switch. Az eredmény egy nagyon ütős dubstep bass hangzásvilág, vegyítve némi industrial zajköpennyel. A ‘/\/\ /\ Y /\’ studio albumot a világ technikai vívmányai ihlették, valamint a közösségi megosztás, amit a Facebook-nak köszönhetünk.
 • Portishead és Fedde Le Grand az Exit fellépői között

  A júliusi újvidéki Exit fesztivál eddig bejelentett fellépőinek sorába, az Arcade Fire, Hadouken!, Tiga, James Zabiela és Gramophonedzie mellé új előadó került a napokban, a legendás bristoli trip-hop csapat, a Portishead.
 • Fedde le Grand interjú

  A Sensation White sztárvendége volt az elmúlt hétvégén Fedde le Grand, mi is szóra bírtuk egy rövid interjú erejéig.

Ajánlott lemezek

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Electro

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó