Pulzar

Domyan - Balaton

Megjelent az Oversized Records 20. kiadványa, Domyantól a Balaton EP! A szakmai berkekben nagy megbecsülésnek örvendő magyar kiadó ezzel egy igen szépen felfelé ívelő pályafutást koronázott meg, hiszen az EP-n valóságos kis belföldi elitkommandót vonultat fel, az élen az eredeti alkotóval, Domyannal.

 A DJ-k és producerek által kitörő lelkesedéssel fogadott EP joggal számíthat a közönség elismerésére is: kellemes, fülbemászó dallamvilága valóban olyan érzéseket kelthet a hallgatóságban, mintha csak a magyar tengerben úszkálna. Az original Balaton track finom, gitárszólammal és fúvósaival önt lelket a groove lüktetésébe. Domyan a house deep és tech irányzatának jegyeit kombinálva alkotta meg a nyár vélhetően egyik legkedveltebb warm up felvételét, ám a szemfülesebbek felfedezhetnek némi nu disco és proggie beütést is. Domyanról érdemes tudni, hogy az egyik legtermékenyebb magyar producer, fiatal kora ellenére már közel 50 megjelenéssel büszkélkedhet. Munkáit egyebek közt a Fairlads, a Presslab, a RadioCity, a Tanzbar, a Cubic, a Telepathy, a Paria, a Feinschiff, a Follow Mix, a Soundtribe, a Nightshade, a Malicious Smile, valamint a Monique Music adta ki – az Oversized előtt. DJ-ként is rendkívüli genetikai adottságokkal áldotta meg a sors, ő az a típusú „zenemixer”, aki bravúros technikai és zenei érzékkel csalogatja elő a táncparketten állókból az ovációt.

A remixerek között is a hazai szcéna legjavának képviselőit találjuk. A kiadót igazgató Bourne maga is nemzetközileg elismert producer évek óta. Ezen a kiadványon erről egy izgalmasan „újrahangszerelt”, szinte simogató deep house-zal ad bizonyságot. A magyar klubberek egyik kedvence Dandy, aki a kiadó másik kulcsfigurája, s egyben a Truesounds trió és klubest alapítója, szintén hozzátette a maga „North Coast” verzióját a Balatonhoz, méghozzá szerzőtársával, TSapatának másik producerével, Invoica-szal közösen. Remixük személyes vonatkozása is van, hiszen mind a ketten veszprémiek. 
Bemutatkozik még egy régi-új név, Zack Marullo White Orange Projektje, mely hosszú hallgatás után tér vissza. Érdemes itt megjegyezni, hogy Dandy előszeretettel pörgette anno a bulijain a W.O.P. szerzeményeket, még a kiadatlanokat is. Most ennek a kölcsönös szakmai elismerésnek lehetünk a hivatalos megjelenés révén a tanúi.

Az EP „legnudiscósabb” hangvételű remixét a deep house ifjú hazai professzorának, Adam Byrdnek köszönhetjük,aki a többiekhez hasonlóan számtalan nemzetközi sikert ért már el zenéivel. A laza nyári délutánok hangulatát megidéző remixe pedig a szabadtéri kávézókban kötelező lesz az idei szezonban! 

Végül, de korántsem utolsó sorban érkezik a Muzikfabrik-féle Balaton remix. A külföldön is egyre népszerűbb formáció némi pluszdallammal gazdagította az eredetit, amitől az újabb színt és fényt kapott, mindazonáltal közelebb került az éjszakához, amit a stílusok közül nagyobb hangsúlyt kapó tech house is jelez.

Összességében tehát egy – a nevéhez méltó – 20. kiadványt kaptunk az Oversized records-tól, melynek segítségével akár naponta kiruccanhatunk a képzelet szárnyán a Balatonhoz. És hát mikor lenne erre alkalmasabb az idő, mint a küszöbön álló nyári kánikulában?

www.oversizedrecords.com

remixek:

original

white orange project

dandy hungary & invoice

muzikfabrik

bourne

adam byrd

feedbackek:

kosmas epsilon - a great pack, can't pick a specific favorite. thanks again :)

markus schulz - good stuff thnks

cio d'or - A very beautiful driving Deephouse-Production., All tracks are very sunny,  perfect for “Summers open air"

eelke kleijn - like the dandy & invoice remix !!

sezer uysal - great package. feeling all mixes! my fav is muzikfabrik remix! thanks

Archív partyajánlók

Biográfiák

 • Domyan

  Egész élete során érdekelte a zene a zenélés. Eleinte persze, mint sokan mások, házibulikon, és kisebb bulikon való zenéléssel kezdte.
 • Gregory S

 • Collins and Behnam

 • Peter Makto

  Dandy - Szigeti Péter /1978.06.07/
Több mint egy évtizede foglalkozik a zenék gyűjtésével és a dj-zéssel egyaránt. Ezt követően a rádiózás és a bulik szervezése következett, napjainkban pedig a produceri területeken is szorgalmasan tevékenykedik.
 • Adam Hybrid

 • White Orange

 • Muzikfabrik

 • Bourne

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Minimal Techno

 • Dub

  A dub egy létező szám változatának tekinthető, amely általában kihangsúlyozza a dobot és a basszust; a keletkező hangzás népszerű a jamaicai sound systemek tagjai körében.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2011-05-31] Dandy - Ikrek elötti TSapongas

  Dandy immár a 7. Ikrek éjszakájára készülve a szokásos nagy trackválogatás közepette kapott ihletet, hogy ezzel a remek kis mix-szel lepjen meg minket és Titeket! A mixben a rá jellemző korszakok és stílusok kavalkádja jelenik meg, ami egy tökéletes egységet alkot.      

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó