Pulzar

Zenei stílus

Techno

Techno

Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Az első időszakban általában a Roland  TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtuális analóg hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét. Manapság, már mind a hangszerek szélesebb köre, mind számítógépes programok is az alkotók segítségére vannak. Ezutóbbi nagy segítségére van a műfaj sok színűségének formálásában, hiszen ezen programok, alapvető zene-technikai ismeretek, valamint tehetség birtokában, akár saját hálószobájában bárki tud egy-két hét alatt színvonalas techno zenét készíteni.

A Techno zenei stílus hallgatóinak növekedésével, partysorozatok, ruházati szokások, clubok, újságok, keltek életre, speciálisan a rajongók érdekeire irányítva. Egész életkultúra rejlik a jelenség mögött, ahol az egyes zenei al-stílusok egy új trend megjelenését eredményezhetik. A legnagyobb Techno zenei társadalmi élet Európában, azon belül Németországban található, ahol a Techno zenei stílus gyökerezik. Furcsa ellentmondás, hogy bár a műfaj az U.S.A-ban született, mégis ez a fajta zene csupán az elmúlt években tudott magának nagyobb teret hódítani a tengerentúlon. A technokultúra napjainkra mindenhol jelen van Amerikától Japánig, és csak egyik ága a zene. Sorolhatnánk a filmeket (például The Matrix), rajzfilmeket (például animékben), de már a festészetben és egyéb művészeti alkotásokban is megtalálhatóak a stílusjegyek. Azonban kétségkívül a zene a legdominánsabb mind közül.

forrás: Wikipedia

Ajánlott rádiók

Archív partyajánlók

 • [2014-12-06] Privileged Techno invites Mute
  @ R33

  Az előző buli nagyon jó kis hangulatban zajlott, aztán arra gondoltunk.. Mi lenne.. Ha... FOLYTATNÁNK!!!! Hangolódjunk együtt a SZILVESZTERRE!!!
 • [2014-07-25] Boat Party with Budai & Tommyboy
  @ Hunyadi Hajó

  A legendás hajós bulik hangulata újra átélhető idén nyáron, ráadásul az eredeti helyszínen!
 • [2008-06-20] Marvin & Naga
   

 • [2008-06-07] Apparat
  @ Mokka Cuka

  Fellépők: - APPARAT - LIVE - Isu (Minimalheadz, Lick The Click) - Mesterházy (Syrup) - Sinkó (Hotel North Pole)
 • [2008-06-06] Minimalistic
  @ K2, Budapest

  Fellépők: Nils, Hadova, Smooth, Simon
 • [2008-05-30] Consonance
  @ Tabu, Budapest

  Újra összhangba kerülhetünk önmagunkkal, a zenével, a tánccal! Egy helyszínen, ahol csak a név a Tabu, minden más megengedett, május utolsó szombatján a Consonance Progression ad okot arra, hogy levetkőzzük a hétköznapi arcunkat, s kifújjuk magunkból a sötét gondokat. Lehet lével locsolni és lábbal ritmusra tiporni – a lényeg, hogy a mókuskerék ne törje ezen az estén a derekat! A Consonance Progression nyárköszöntő dínom-dánomra hív mindenkit, hogy egy gyorstalpalón felkészítsen a vakációra: forró hangulatba hozva a megfáradt és hosszú téltől elszürkült lelkeket! Progresszió és regresszió egy helyen és egy időben!
 • [2008-05-24] Tárnoki Katlan
  @ Tárnoki Katlan

  Két generáció, nevezetesen az legendás Total Car, Fáklya klub, törökbálinti és etyeki Katlan szervezője a napjainkban klub szinten működő K2, és a legendás földalatti labirintus bulik szervezői, a Minimalheadz csapat összefogásának eredménye egy újabb különleges helyszínen megrendezésre kerülő összművészeti sokadalom.
 • [2008-05-10] Bladerunnaz pres. Andy C Nightlife 4 Tour
  @ Studio, Budapest

  2008. május 10. Stúdió (Hajógyári-sziget) Nightlife 4
 • [2008-04-19] HYPERSPACE 2008
  @ Syma

  Nincs mese, a visszaszámolás megkezdődött. Napról napra közeledik az április 19-i dátum és vele az idei év egyetlen HYPERSPACE-e is. A hetek óta tartó kampánynak köszönhetően a fellépőkről már mindent tudni lehet, a technikai körítésről azonban nem beszéltünk még. Pedig érdemes, hiszen a budapesti SYMA-csarnokban megrendezett Hyperspace minden tekintetben a maximumot hozza e téren is.
 • [2007-12-01] KNE' DEEP WORLD TOUR 2007
  @ Syma

  'Először a külsőd alapján döntenek rólad, csak ezt követően lesz a személyiséged is érdekes.' - jelentette ki DJ Rush egy webinterjúban pár évvel ezelőtt, s az idő őt igazolta. Isiah Major, Major Rush, Russian Roulette, mára a chicagoi dj-producer valamennyi alteregoját jól megjegyezte a világ. A szokatlan, gyakran polgárpukkasztóan meghökkentő imázzsal parádézó Rusht egyesek a techno Denis Rodman-jeként aposztrofálják, nem véletlenül. Feltűnő megjelenése, rendkívül magas termete, kaján vigyora és elementáris játéka vélhetően bajnoki posztra emelnék egy képzeletbeli techno NB1-ben. A közönség-díjat legalábbis biztosan bezsebelné.
 • [2007-10-27] Solid Beatz Night
  @ Avas Kilátó

 • [2007-10-22] MAYDAY 2007
  @ Syma

 • [2007-10-19] Charity party - MARIETTA megsegítésére
  @ K2, Budapest

  Bizonyára sokan hallottátok a Császár-Komjádi Uszoda tetőteraszán lévő szórakozóhelyről szeptember 15-én éjjel Marietta leesett melynek következtében 6 métert zuhant. Sérülései oly mértékben súlyosak ,hogy jelenleg is - és előre láthatóan hosszú ideig - igen költséges gyógykezelés alatt áll. Ezért jó néhányan úgy döntöttek, hogy segítségére sietnek a kishölgynek és e teljes rendezvény bevételét felajánlják a családnak hogy ezzel is segítség a mihamarabbi gyógyulást.
 • [2007-08-25] Bónusz 2007
   

  2007 augusztusának utolsó hétvégéjén ismét jelentkezik a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztivál, a Parádé Bónusz. A Parádé hivatalos zárórendezvényeként elhíresült sokhelyszínes megaparti a hagyományt folytatva idén is kivételes programfelhozatalt prezentál: több olyan világsztár érkezik Magyarországra, akik Európában vagy az Egyesült Államokban önálló fellépéseiken is sportcsarnokokat töltenek meg, vagy éppen a legnevesebb európai fesztiválokon főműsoridőben szórakoztatják a közönséget.
 • [2007-07-28] Stigmatech presents - Ramone birthday.
  @ Barokko, Budapest

 • [2007-04-28] HYPERSPACE 2007
  @ Syma

  Chris Liebing, Advent live!, Adam Beyer, Monika Kruse, Dominik Eulberg – színtiszta nemzetközi sztárparádé avatja fel a Hyperspace új időszámítását április 28-án, a budapesti Syma csarnokban.
 • [2006-12-25] The Etiket
  @ Hotel Konferencia

  Idén karácsonykor is megrendezésre kerül Győr legnagyobb partyja, a The Etiket elnevezésű buli ami egy 100fős házibuliból bő 5 év alatt egy 2000 fős exkluzív rendezvénnyé nőtte ki magát és egy négycsillagos szállodában kerül megrendezésre a Győr barokk óvárosában.
 • [2006-04-15] Eastern Special - Dj Sultan
  @ Dance Tuning Disco, Kiskunhalas

  Április 15-én a Kanadai Dj Sultan, valamint DJ Tommyboy és DJ Benny lép fel a kiskunhalasi Dance Tuningban!

Kapcsolódó cikkek

 • komolynak ígérkezik a Sensor Base

  SENSOR BASE most szombaton különleges látványelemekkel és holland sztárokkal!
 • The Advent - Az MTV Szilveszter sztárja

  The Advent-al készítettünk exkluzív interjút a Szilveszteri MTV party kapcsán. The Advent hosszú évek óta visszajáró vendég hazánkba, aki a magyar közönséggel kifejezetten jó kapcsolatot ápol.
 • Új megjelenések ASA & MAX stúdiójából!

  Club Rotation, Stray Dog stúdió és egyéb hírek a páros életéből…
 • Elmarad Robert Babicz fellépése.

  Szervezők üzenete: Tisztelt közönségünk! Sajnálattal jelentjük be, hogy rajtunk kívül álló okok miatt, elmarad a november 24.-ére hirdetett Robert Babicz nevével fémjelzett Velvet Café.
 • DEADCODE ONLINE JEGYRENDELÉS!

  A DEADCODE PRODUCTIONS hivatalos weboldalán megkezdődött az online jegyrendelés
 • Utazz a Gazora a TTTT csapatával

  GAZOMETER - Jegyek, VIP csomag és hivatalos partibusz Magyarországon csak a TTTT által!
 • Collins & Behnam megjelenések

  Míg mások nyaraltak, a Collins & Behnam duó sem tett másként - leszámítva azt, hogy éltek a szenvedélyüknek, s zenéltek nekünk (pl. a legnagyobb honi elektronikus zenei fesztiválokon). Mindemellett azonban a gyümölcsérlelő – mások szóhasználatában gatyarohasztó – kánikula jónéhány megjelenést állított a startvonalra, mire eljött az ősz. A termés bőséges: Kálli és Begi egy sor új kiadvánnyal örvendezteti meg a a táncparkettek viszketős talpú ördögeit!
 • Bill Patrick interview & Secret Fusion buli infó

  Örült egy fazon Bill. Magyar nők híre New Yorkba is eljutott, Ő is hallott már erről a nem mindennapi természeti jelenségről. David Hasselhoffal tervez közös albumot, de közben Richie Hawtinnal játszik a tengerparton.
 • HOT X interjú 2007. április

  Az alábbiakban HOT X -szel olvashattok egy interjút a hétvégén megrendezésre kerülő HYPERSPACE -el és az új mixalbumával kapcsolatban.
 • Monika Kruse interjú

  A The Advent után itt az újabb interjú a Deadcode jóvoltából. Az angyalarcú Mónikával készítettünk egy interjút. „Magyar Lovers” -ek figyelem Monika singli : )
 • The Advent Interview a Deadcode jóvoltából

  Hamarosan a Hypesrspace vendége lesz Advent, így most megtudhattok pár érdekes infót a vele készített interjúból.
 • FELIX KRÖCHER BIO

  Felix Kröcher 1983. december 1-jén született a frankfurti Mainben. Miután befejezte az iskolát, "élesben" is ki akarta próbálni tudását, így szakmai gyakorlatra a Sunshine rádióhoz jelentkezett.
 • Pulzár Interjúk 2007: Chris Liebing (D)

  Chris azon DJ-k egyike akivel igencsak nehéz interjú időpontot egyeztetni. Most számunkra mégis szívesen mesélt született gyermekéről és a jövőbeni elképzeléseiről.
 • Kings Of Techno

  Carl Craig és Laurent Garnier, mind a ketten bizonyították, nem hiába tartjuk őket a techno oroszlánjainak. De vajon mi történne ha összeeresztenénk a két nagy macskát? Kő kövön nem maradna...
 • Richie Hawtin Turné

  Hawtin turnézik. Ez talán még nem is bírna akkora jelentőséggel, de ha már itt tartunk kanadai illetőségű barátunk nem akármilyen turnéra készül.
 • Színtiszta magyar!

  Egy merőben új kezdeményezés szem- illetve fültanúja lehet a kedves olvasó a szeptemberi FREEE Magazin CD mellékletén keresztül. De előbb egy kis előtörténet.
 • Knowledge Drum & Bass Awards

  Október 28-ára hirdeti ki a szavazása eredményeit az angol Knowledge magazin. Addig is 3 jelölt közül lehet szavazni minden kategóriában. A Díjkiosztóra a Hammersmith Palais ad helyet, egy buli keretében, ahol többek között Andy C, Zinc és Klute zenél, valamint a London Electricity áll a színpadra zenészekkel, egy teljesen élő szettre. Szavazz te is!
 • Gazometer

  Ismét megrendezésre kerül Ausztria egyik legrégebbi múltra visszatekintő és sok viszontagságot megélt partysorozata, a Gazometer.

Ajánlott lemezek

 • The Human & Assets - Tokiwa EP

  Ismerős japán arc technója hozza lázba a nemzetközi terepet. Mindehhez újfent csatlakozik némi magyar vonatkozás is, amiért nagy taps jár!
 • Thomas Schumacher - Natural Rhythm III

  Megjelent Thomas Schumacher Natural Rhythm trilógiájának utolsó része.
 • KÖLSCH - 1989 (Kompakt)

  Kölsch visszatér a Kompakt kiadóhoz, ahol a harmadik és egyben utolsó fejezete jelenik meg önéletrajzi album trilógiájának. Az album munkálatai során olyan különleges segítői voltak, mint Gregor Schwellenbach a Heritage Orchestra-ból és Aurora a norvég vokalista.
 • Brothers Black - BRBL001

  A berlini Brothers Black duó útjára indította saját kiadóját, mely a Bade Records nevet kapta.
 • Skryptöm10Y LP

  Megjelent az Electric Rescue által Párizsban alapított francia Skryptöm Records kiadó 10. évfordulójának megünneplésére készült album, melyen olyan előadók trackjei hallhatók, mint Laurent Garnier, Inigo Kennedy, Truncate, Johannes Heil, Wlderz, Zadig és még sokan mások.
 • DJ W!LD - Techno City LP

  A párizsi underground szcéna bástyáját, az ibizai DC10 CircoLoco rezidensét, azaz a dijoni születésű DJ W!LD-ot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Pályafutása során több mint 300 track-et jelentett meg számos neves kiadónál, valamint 2010-ben megalapította saját kiadóját is, a ’W’-t.
 • Dave Clarke 'THE WOLF / WAY OF LIFE' remixek

  Mielőtt még Dave Clarke ’Devil’s Advocate’ című albumának újrakiadása megtörténne, két kulcsfontosságú trackből Marcel Fengler és Octave One remixet készített.
 • Skryptöm n°32

  Az Electric Rescue által Párizsban alapított francia Skryptöm Records kiadó 10. évfordulójának megünneplésére egy exkluzív album kiadásával készül áprilisban, melyen olyan előadók trackjei lesznek hallhatók, mint Laurent Garnier, Inigo Kennedy, Truncate, Johannes Heil, Wlderz, Zadig és még sokan mások.
 • Jon Gaiser - 'III'

  Jon Gaiser teljes albummal tér vissza a Minus kiadóhoz.
 • Marc Houle - Sinister Mind

  Marc Houle a 2017-es évet egy új album trilógiával indítja, melyből az első a ’Sinister Mind’ címet kapta. Az album március 24-én jelenik majd meg saját Items & Things kiadójánál.
 • Felix Kröcher – Destination remix

  Felix Kröcher egy kifinomult remixel lépett ismét színre, melyet a Groovant kiadó fejének, Ant Brooksnak ‘Destination’ című trackjéből készített.
 • Felix Kröcher - Brown Pills remix

  Felix Kröcher remixet készített Drumcomplex & Roel Salemink ‘Brown Pill’ című trackjéből, mely a londoni Bush Records kiadónál jelent meg a napokban.
 • Futurisztikus klasszicizmus: SonTec – Cockpit EP

  Bár sosem sorolhattuk SonTec zenéit a könnyen emészthető kategóriába, a most megjelent Cockpit vaskos, sötét szögleteivel igazán mélyen belenyúlt az underground elektronika bugyraiba. Az ipari, fémes hangok mitikus ütközete a cybervilág űrbe kiáltó effektjeivel már a jövő zenéjét idézi. A gépzajok masszív lüktetése egyetlen egésszé kovácsolódva új köntösben kelti életre a klasszikus detroiti hangzásvilágot. Izgalmas, futurisztikus deep tech house némi minimállal és garage-os cinnel fűszerezve.
 • Occam - I Was a Dervish maxi

  A dal lemez verziója és radio editje mellett megtalálható a kiadványon Occam misztikus dub átdolgozása, Deutsch Gábor intelligens dubstep remixe, valamint a Casino Bangkok party sorozat rezidens DJ-jének, az NVC szervezőcsapat alapítójának, Subotage-nak, táncparkettre termett remixe is. Érdekesség, hogy a lemezt záró átdolgozást nem egy DJ készítette el, hanem a marokkói származású Said Tichiti (Chalaban) az ősi gnawa zene nyelvére fordította le a magyar dervisek szavait.
 • Deep Beep Records 006: Rhadow – Senseless EP

  Ez a citrom sárga ugyan, de nem fanyar. A Deep Beep Records elérkezett a hatodik, novemberi kiadványához, melynek borítója az évszakhoz illő hangulatot meghazudtolva ragyog át a szürke novemberi ködön. Rhadow zenei világához azonban keresve sem találhattak volna jobban passzoló árnyalatot.
 • Domyan - Balaton

  Megjelent az Oversized Records 20. kiadványa, Domyantól a Balaton EP! A szakmai berkekben nagy megbecsülésnek örvendő magyar kiadó ezzel egy igen szépen felfelé ívelő pályafutást koronázott meg, hiszen az EP-n valóságos kis belföldi elitkommandót vonultat fel, az élen az eredeti alkotóval, Domyannal.
 • Deafender Recordings 001

  Vajon mi sülhet ki abból, ha négy fanatikus bakelitrajongó összefog? Egy új hazai címke! Elindult a Deafender Recordings, kis hazánk legújabb, kizárólag a szimbolikus, fekete műanyagra dolgozó elektronikus zenei labele. A négy ötletgazda jóbarát - Streako, andy_age, Bridgend, és B-Squit - legfontosabb közös tulajdonsága, hogy megőrülnek a bakelitlemezekért, amelyek a mai napig a srácok hű csatlósainak számítanak a kezek és a tűk alatt egyaránt.
 • Tribal Maniak második megjelenése az angol 1980 Records-nál

  Tribal Maniak a Coke Club 2010-es Dj tehetségkutatójának felfedezettje már második megjelenését jegyzi.
 • All Inn 009: Summed & Dot - Arlem EP (Tobias remixével)

  A palermói páros új EP-jével ismét sikerült magára vonnia a figyelmet az All Inn Recordsnak. Summed & Dot második visszatérése parádésra sikerült: az új zenék még izgalmasabbak, mint az előző két All Innes megjelenésüknél. A két olasz újabb bizonyítékát rakta le annak, hogy a tehetségük stílusoktól független tényező.
 • Son-Tec és Paul Mad közös repülőrajtja : Do It EP

  Igazi tech house bombával indítja az új esztendőt Son-Tec és az ifjú Paul Mad. A Do It EP két trekkje máris komoly fejvakarást okozott a nemzetközi élvonalnak a promóciós körben: legtöbben ugyanis annyira szeretik mind a két új nótát, hogy nem tudnak választani közülük. Az EP a francia Ron Costa Potobolo Recordsánál jelent meg január 31-én, a 46. kiadványként.
 • Dean Olbricht - Tiliae

  Januar 31-én jelent meg a fiatal techno producer, Dean Olbricht debütáló EP-je az Absolutive Recordsnál.
 • Pan-Pot - Captain My Captain EP

  Az igazi favorit zene jelenleg a Pan-Pot, nem tudnak mellé nyúlni a német srácok. Gondoljunk csak vissza a "Confronted" című számukra, kövér, gördülő basszusok feszes ritmika és dallamok.
 • Jürgen Paape - Kompilation

  Dolgok amiket Jürgen Paape sohasem csinált: nem DJ-zet, nem lépett fel élőben, nem adott interjút és még csak fotót sem tett közzé magáról. Ez nem is lenne furcsa, ha épp nem egy zenészről lenne szó.
 • Paul Mad – Deeptől a Technoig

  Aki még nem hallott volna az elektronikus zenei világ egyik honi reménységéről: Paul Mad-ről, jobb lesz, ha gondosan az eszébe vési ezt a nevet.
 • Robag Wruhme - Wuppdeckmischmampflow

  Január 17-én lát napvilágot Robag Wruhme új mixlemeze. Az előzetes hírekkel ellentétben DJ Koze Pampája helyett az amúgy sem gyenge Kompakt-féle mixpedigrét erősíti a lemez.
 • Shaping Elements (Poker Flat Recordings Vol. 8)

  A Poker Flat ismét összerakta szokásos válogatás lemezét, sok régi klasszikussal és friss zenével jelentkezik a Shaping Elements 8. része.
 • Tom Nyk & John Wolf - Green World EP

  Alig , hogy a Shee Compression válogatás album megjelent a zenei piacon amelyen Tom Nyk & John Wolf 2 nagyszerű szerzeményét hallhattuk ( Morbid song / First time ) Máris egy ragyogó új összeállítással kedveskedik nekünk a producer páros .
 • ARKIVES - Grandiózus PLASTIKMAN kiadvány RICHIE HAWTIN -tól!

  A M_nus főnök Richie Hawtin a napokban hozta nyilvánosságra a hamarosan megjelenő monumentális Plastikman kiadványra vonatkozó részleteket. A minden szempontból tekintélyes terjedelmű anyag Richie legismertebb alteregójának teljes történetét fogja bemutatni.
 • Apparat DJ Kicks

  Ősszel itt a következő, ezúttal Apparat készítette DJ Kicks.
 • Marc Houle nagylemez

  Szeptember végén itt a kanadai techno producer harmadik albuma a 'Drift'.

Szervező

 • The Debut

 • Technokunst

  Klub/Techno/Művészet. Havonta az A38 Hajón, színvonalasan, őszintén és hangosan.
 • wbr.hu

  A wbr.hu oldalon folyamatosan frissülő híreket, cikkeket találhatsz zenéről, designe-ról, szórakozásról.
 • Techno City

 • NVC

  2004 nyarán született meg a No Vidra Crew (NVC), melynek megálmodói és megteremtői zenészek, fanatikus zenekedvelők és nem utolsó sorban barátok. Idő közben a “mag” köré épült egy teljes dj-kből, vizuálosokból, producerekből, fotósokból álló brigád. A hazai partykultúrában évek óta jelenlevő promoter csapatunk eddigi tevékenysége során számtalan előremutató nemzetközi előadót hozott el a magyarközönségnek a minimal, techno, tech-house színtérről. Fő profilunk mellett szerveztünk már space-rock koncertet, psytrance bulikat és a tört ritmusok felé is nyitottunk. 2007 nyarán beindítottuk saját klubsorozatunkat Casino Bangkok néven, ahol a hazai szcéna színe-java mellett a kezdetek óta teret adunk a feltörekvő tehetségeknek is. Állandó bázisaink, a Merlin, a Mono és az A38 mellett megfordultunk már a Citadellán, a Mokka Cukában, a Trafóban, valamint a nagyobb hazai fesztiválokon is rendszeresen képviseltetjük magunkat (Balaton Sound, Sziget, Ozora), továbbá külön színpadunk volt a 2009-es MTV Ema Regional Award Show-n rendezvényen. Együttműködésben állunk többek között a Német Nagykövetséggel és aBest Hollywood filmforgalmazó céggel a német újraegyesítéshez kapcsolódó rendezvények és a Berlin Calling c. film kapcsán. Akiket eddig vendégül láttunk: Ellen Allien, Apparat, Paul Kalkbrenner, Sascha Funke, Thomas Muller, Extrawelt, Oliver Huntemann, T. Raumschmiere, Nathan Fake, Fairmont, Petter, Oliver Koletzki, Florian Meindl, Martin Eyerer, Ramon Tapia, Butch, Axel Bartsch, Kanio, Roland M. Dill, Current Value, Hidria Spacefolk, X-Dream, Fuzzion…
 • Deadcode

  A legnagyobb elektronikus zenei partyszervező Magyarországon, nevéhez fűződik a Hyperspace és a Bónusz rendezvénysorozat.
 • NGoHT

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó