Pulzar

Paul Mad – Deeptől a Technoig

Aki még nem hallott volna az elektronikus zenei világ egyik honi reménységéről: Paul Mad-ről, jobb lesz, ha gondosan az eszébe vési ezt a nevet.

A rendkívül fiatal sármőr ugyanis egyedi hangzásából már egy egész gyűjteményt halmozott fel. „Röpke” három év alatt,  65 különböző megjelenéssel büszkélkedhet a kellemes atmoszférájú deep-től, a legforróbb house-okon át a modern techno-ig. Nem kisebb kiadókkal áll szerződésben, mint a Loco Records, Soulman Music, Cimelde, Armada Music, Baroque Records és a 1605. Készített közös szerzeményeket Dirty Culture-el, remixelt Ron Costa-nak és több zenéjével is ostromolta már a Beatport különböző listáit.

Az idei évet is két igazi nagy dobással zárja. A Loco Records gondozásában megjelenő Four Track Sampler sorozat negyedik kiadványán szereplő SolDeAlba című zsiványul lüktető deep nótája a Beatport Chart Top 100 listájának a 17. helyig jutott és uralta egy hónapon át, így a kiadó felkérte egy újabb bombasiker megírására, ami ismét betalált. A Track Sampler Volume tízedik korongja ezúttal annak a négy kiváló művésznek a legújabb produkcióját válogatta egy csokorba, akik már korábban is kirobbanó sikerrel népszerűsítették a kiadványt. Paul, Román kollégájával, Dirty Culture-rel készítette a Conception of a House Master című dalt, mely a Deep House egy érdekes aspektusát mutatja be. A nóta bekerült a hét leghallgatottabb deepjei közé, jelenleg a Top 100 lista 43. helyén tanyázik. A trekk számos közismert dj-producer lemez táskájában landolt, hogy csak néhányat említsünk: Noir, Huxley vagy Javi Bora.


A másik stílusjegyében teljesen eltérő csemege, a techno világ oszlopos tagja, Umek
kiadójának a [1605]  égisze alatt megjelenő Convention of the Future Deaf  Varius Artist  albumon napvilágot  látott Ethno című nóta. Paul olyan producerek társaságában tűnik fel, mint Piatto, Manuel de La Mare, Marshall, Spartyque, Kiko és Dandi & Ugo. A korong igazán sokszínű és exkluzívnak mondható, s még a legszigorúbb, legkritikusabb techno ínyencek arcára is mosolyt csal, miután meghallgatta az „egyezményt”. Nem véletlen a címválasztás sem: egyezmény a jövő füleinek. A világ vezető lemezlovasai és producerei csodálattal és elképedve nyilatkoznak a dalokról és az alkotókról.

Paul az év végén sem tétlenkedett, így 2011 első félévére várható több remix és saját muzsika is, olyan címkék alatt, mint a híres Star 69, Carlo Lio kiadójánál, a Rawthentic Music-nál, és egy közös Ep Son-Tec-kel a Potobolo Records-nál. Februárban pedig jön egy mix album a SoulMan Music  prezentálásában.

 
http:/​/​www.myspace.com/​paulmadhungary
http:/​/​www.loco-records.com/​
http:/​/​www.sixteenofive.com/​
 
(a.r.c.pr)
http://arcprmarketing.hu/
 

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

 • Bombasiker lett SMOKE SYKES új zenéje a Monique Musique-nál

  Egyre több honfitársunkra lehetünk büszkék manapság, ami bizonyítja: a magyar producerek bőven vannak olyan tehetségesek, mint a külföldi kollégáik. A legújabb ilyen örömhír Smoke Sykes-ról szól, aki a Monique Musique-nál tette le névjegyét. A kiadót a mérvadónak számító nemzetközi elektronikus zenei magazin, a Residentadvisor.net a világ 9. legjobb kiadójának nevezte a közelmúltban. A label katalógusát böngészve olyan nevekre bukkanhatunk többek között, mint például Carlo Lio, Ramon Tapia, Hermanez, Martin Eyerer vagy éppen Horatio.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó