Pulzar

Zenei stílus

Breakcore

Breakcore

Ajánlott lemezek

 • Joris Voorn 102 számot mixel az új Balance-ra

  A holland techno producer, Joris Voornt kérték fel, hogy készítse el a népszerű Balance legújabb válogatását. Ő nem kevesebb, mint 102 tracket válogatott össze a CD-re.
 • Butch – Papillon

  A Great Stuff Recordings főnöke, Rainer Weichold is a legnagyobb kedvencei közé sorolja az idén szerzői albummal debütáló Butch-ot, avagy polgári nevén Bülent Gürner-t.
 • Faith - House Ain't Dead!

  A londoni house szubkultúra igazi legendái egyesült erővel jelentkeznek a House Ain't Dead!-en, ami az underground körökben tizedik éve nagy népszerűségnek örvendő Faith-rendezvénysorozatnak állít emléket.

Archív partyajánlók

 • [2015-08-19] B MY LAKE 2015
  @ Zamárdi

  Harmadszor kerül megrendezésre az „elektronikus zene Mekkájaként” is gyakran aposztrofált B.my.Lake, mely 2013-as debütálásakor azonnal Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett, és rögtön a hazai e-zene rajongók elsőszámú nyári célpontjává vált.
 • [2014-08-18] B my Lake Festival 2014
  @ Club Aliga

  B My Lake Festival néven egy vadi új, elektronikus vonalra kihegyezett fesztivált kaptunk 2013-ban a Deadcode gondozásában a Balaton partján - egész pontosan Balatonaligán - igen masszív kárpótlást ígérve azoknak, akik esetleg nem jutottak el a Balaton Soundra vagy épp egy kicsit 'undergroundabb' elektronikus ütemekre vágynak, vagy csak simán igazán karakán nyárzásársra vágynak.
 • [2013-07-11] Balaton Sound 2013
   

  Idén hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Balaton Sound az elektronikus zene kedvelői előtt.
 • [2012-11-29] FLOW Overdrive - Back in Business
   

  Amire már vártatok egy ideje... Nagyon sokan, és sokszor kérdeztetek minket az utóbbi időben, hogy mikor lesz már végre egy odacsapós este, kifejezetten a keményebb zenékre koncentrálva. Nos, egyelőre úgy néz ki, hogy ezentúl a Szabad az Á köreiben fogjuk eltölteni hétköznapi klubestjeinket, olyan gyakran, ahogy azt a közös időbeosztásunk csak engedi.
 • [2012-11-03] FLY BerMuDa Festival 2012
  @ Budapest

  Kompromisszummentes elektronikus zenei fesztivál a történelmi Berlin Tempelhof Repülőtéren
 • [2012-08-09] Sziget Fesztivál
   

  Az Aréna csütörtöki programja.
 • [2012-01-26] Flow #9 - Breakcore Edition
  @ Kashmir Underground, Budapest

  A következőn Flow-n ismét egy Breakcore zúzdával jelentkezünk az előző oldschool dnb őrület után! Most is a Kashmir Club ad otthont az eseménynek, ahol a már jól megszokott arcok lépnek fel.
 • [2011-12-29] Flow #7 - w/ USA KINGS | Breakcore, Hardcore, Crossover, Happy Hardcore
  @ Kashmir Underground, Budapest

  Az utolsó Flow, amely még a 2011-es évben kerül megrendezésre, és ezúttal is tartogatunk némi specialitást, mégpedig az USA Kings fellépésével tesszük különlegessé az estét!
 • [2011-12-23] O.M.E.N.
  @ Dürer kert, Budapest

 • [2011-10-31] Halloween Jay Lumennel és Sanfranciscobeattel
  @ Club Prince, Mende

  Ha hónod alatt a töklámpással céltalanul akarsz kóvályogni a hűvös őszi éjszakában: lelked rajta! Ám, ha mégis arra vágysz, hogy forró ritmusokkal átitatott masszív buliban ropjad hajnalig, akkor október 31-én kapd fel a legszebb mosolyodat (ami nem egy töklámpás vigyora), és nyomás a mendei Club Prince, ahol erőt próbáló táncos mulatsággal inthetsz búcsút a punnyadásnak – mindezt teljesen INGYEN!
 • [2011-10-15] Telekom Bónusz Fesztivál 2011
  @ HUNGEXPO

  2011. október 15-én, szombaton, újra jelentkezik a DEADCODE PRODUCTION megarendezvénye, az idén új névre keresztelt TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL.
 • [2011-04-02] Time Warp 2011 - A kör bezárul
  @ Maimarkthalle

  Immár a 2011-es Time Warp line upja teljes, a fellépők névsora mindössze a pontos időrendi line up-ot nélkülözi. A 30 éve pályán lévő Sven Väth például egy egyedülálló jubileumi szettel készül, míg Richie Hawtin egy hat órás maratoni performansszal szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A berlini székhelyű Henrik Schwarz pedig, aki inkább a deep house műfajában vált ismertté, most egy teljesen új techno live acttel rukkol elő.
 • [2010-12-17] LavaLava Évzáró w/ JAY LUMEN
  @ Corvintető, Budapest

  Harmadik évének végéhez érve a Lavalava ismét megrendezi a már-már hagyománnyá váló LavaLava Évzárót. December 17-én össznépi ünnepély a Corvintetőn, baráti jegyárral és 3 kitűnő vendég act-tel.
 • [2010-11-27] Devastator
  @ Diesel Club, Budapest

  A hazai szcénában történt változások hatására szerencsétlen módon mostanában ritkán van arra lehetőség, hogy nagyszabású buli kerüljön idehaza megrendezésre.
 • [2010-11-19] Havizaj
  @ Roham bár, Budapest

 • [2010-07-16] DJ.C64,DST,MIGU
  @ Mono Zenebár, Szeged

  A bonyolult dobtémáktól roskadozó földbedöngölő szettjeiről, kreativitásáról és észbontó mixelésérő ismert c64 a breakcore dj-k közül kiemelkedik gyakran a breakcore / jungle / DnB egész spektrumán átívelő és más stílusokat is felölelő műsorával.
 • [2010-06-11] BirthdayCore
  @ Tűzraktér, Budapest

  Bizony, egy éve került megrendezésre az első Dream Sequence buli, ami sokak számára biztos emlékezetes volt. Azóta sok idő, és sok jó hangulatú buli van a hátunk mögött, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűlünk a Tornateremben ismét, hogy megünnepeljük azt, ami az elmúlt egy évben történt, azóta a bizonyos Candlestickmaker live óta... Külön öröm, hogy a győri, hasonlóan szabadelvű elektronikus zenéket kedvelő Have A Noise Day szíve-lelke Brainpop és Okami illetve a hazai szcéna kétségkívül legjobb és legismertebb DJ-je, Mesterházy is velünk bulizik. Ez úton is szeretnélek meghívni benneteket a babazsúrra, tartsatok velünk, nem lesz unalmas a móka!
 • [2010-06-02] Garden Festival Croatia 2010
   

  Néhány brit klubest megunta a szigetország klímáját, a sötét, füstös klubokat és úgy határozott, hogy átteszi székhelyét az egyik legszebb európai tengerpartra, a horvát Adriára.
 • [2009-04-11] Old Skool Jungle Ball 5
  @ Merlin, Budapest

  Fellépők: EQUINOX, Bal, Cadik, Mesterházy, DeeJazz Gti, Rol&
 • [2009-03-20] BombTheJazz & A38 bemutatja
  @ A38, Budapest

  Lehetne most azzal jönni, hogy milyen szép, ahogy az afrobeat, a jazz és Sun Ra munkássága megihleti az európai technót, meg a new wave és a fekete zenék elemi részecskéinek ősrobbanás erejű találkozásával az űrben.

Kapcsolódó cikkek

 • Jay Lumen – interjú

  Jay Lumenről bizton állíthatjuk, hogy személye hazánk egyik nemzetközileg legelismertebb elektronikus zenében, azon belül is a tech house vállfajban ténykedő dj-je és producere. Egyre gyakrabban fedezhetjük fel a nevét olyan honlapok TOP10-es listájában, mint a Beatport, hiszen kifejezetten termékenynek nevezhető a minőségi zene készítés tekintetében. Zenéi olyan nagy nevű kiadók színeiben jelentek meg, mint a 100% Pure Recording, a Great Stuff, a Global Underground, a Ministry of Sound, vagy akár hamarosan a Drumcode. A muzsikák kreálása mellett pedig folyamatosan járja a külföldi, és természetesen az itthoni klubbokat, rendezvényeket. Bokros teendői között szerencsére sikerült ránk szánnia pár percet, mely során számos érdekes dolgot megtudhattunk.
 • Jay Lumen ismét elvarázsolta Kanadát

  Jay Lumen egy lendületes kanadai turnéval indította a 2012-es évet a hazai bulik mellett. A világszerte legendás torontói Maison Mercer club közönségét is megtáncoltatta teljes teltház és óriási hangulat kíséretében.
 • E-zenei mentor az ESF élén – interjú Lőrincz Sándorral

  Az Electronic Seasons Festival nyári kiadása már itt van a nyakunkon, mi pedig most rendhagyó módon nem a sztárvendégeket, hanem az ESF brand menedzserét kaptuk el pár kérdés erejéig, mivel azt hallottuk róla, hogy „nagyon komoly forma”. És már ezzel is kicsit hangolódhatunk az interjúalany laza, szlengben gazdag kifejezésmódjához… Ezzel pedig beengedjük egy kicsit a kulisszák mögé az ESF közönségét…

 • Jay Lumen a Great Stuff Booking DJ ügynökségnél

  Igaz a pletyka!!! Hivatalosan is megerosítést nyert a hír miszerint 2011 áprilisától Jay Lumen a méltán híres DJ ügynökség, a Great Stuff Booking csapatát erősíti. Jay egyetlen magyarként olyan nevek között kapott helyet, mint Carlo Lio, Ramon Tapia, Lützenkirchen vagy a Spektre. (Természetesen az együttmuködés a magyar fellépésekre nem vonatkozik.)
 • Jay Lumen alig egy hónap alatt 5 országban játszott

  Jay Lumen turnénaptárát lassan már lehetetlen követni, hiszen számtalan hazai fellépése mellett rengeteget turnézik az országhatárokon kívül. Szinte isteni csoda, hogy a számos külföldi felkérés mellett itthon is rengeteg buliban találkozhatunk vele. Ezúttal a magyar bulik mellett alig egy hónap alatt megjárta Franciaországot, Dániát, Svédországot, Finnországot és Belgiumot.
 • Jay Lumen a 2011-es évet is a Top10-ben indítja

  Jay Lumen 2011-ben is hatalmas robbanással indítja az évet. Come 2 Gether címu dala a Beatport 6. helyén, de két másik dala is a legjobb 15-ben szerepelt. A két kiadványt a legnagyobb nevek és rádiók pörgetik világszerte így úgy tunik, hogy az idei év is a mi Jay-ünk éve lesz.
 • Jay Lumen 2 dallal is a Beatport összesített toplistáján

  Mint minden évben, 2010-ben is összeállításra került - kizárólag DJ chartok felhasználásával - a teljes évet átfogó Beatport Top 100-as lista. Ebben a szakmai chartban óriási szenzációként, 2 dallal is szerepel hazánk üstököse, Jay Lumen. Ezen felül Jay, Clouds Across The Moon remixe lett a 2010-es év, 5. legnagyobb eladását produkáló house szerzeménye! Jay így hatalmas lendülettel indítja a 2011-es esztendot.
 • Club Korona December

  Érdemes lesz decemberben is ellátogatni Kecelre. A Klub Koronában olyan nevekkel találkozhatunk mint Marco Carola, Ramon Tapia, Robert Dietz...
 • Teltházat csinál a Scooter a SZIN-en?

  Egyre nagyobb az érdeklődés a Scooter SZIN-es koncertjére. Az elővételes jegyadatok alapján a közönség már kinőtte a zenekar fellépésének - korábban meghirdetett – helyszínét.
 • Jay Lumen ismét Umekkel kooperált, a remix alig 1 hét alatt a top 10-ben!

  ay Lumen immár második alkalommal dolgozik együtt a világ egyik legismertebb techno DJ legendájának tartott Umekkel. A közös munka eredménye egy remix, mely alig 1 hét alatt már a Beatport eladási listájának top10-ében hódít (egész pontosan a 9.).
 • A szlovák Wilsonic Fesztivál bejelentette idei fellépőit!

  A június 11 és 13-a között megrendezésre kerülő rendezvény idén, a közelben megépített városi beachre költözik Pozsonyba, amely a Duna közelében van.

Művészek

 • Collective Machine

  Ő azok közé tartozik az elektronikus zenei mufajban, aki eloször volt DJ, s utána kezdett zenét írni, ami azért is fontos szempont, mert pontosan tudja, mitol indul be a közönség a tánctéren. Így már az elso zenéi komoly multal rendelkezo kiadóknál jelentek meg.
 • Hermanez

  Hermanez neve a szakavatott magyar közönség számára igazi minőségi embléma. A fiatal belga fickó a latin őseinek köszönhetően vérében csörgeti a groove-okat. Az amszterdami Melkweg rezidencia, Anja Schneider Leena Music-ja, a KlingKlong Records, a Circo Loco vagy a Cafe D’Anvers mind hozzájárultak ahhoz, hogy Hermanez neve mellett ne mehessünk el szó nélkül. És ez még mind csak a jéghegy csúcsa...
 • Ramon Tapia

  Ramon Tapia alias El Carlitto egy chilei zenész és egy holland nő gyermekeként látta meg a napvilágot.
 • Observer

 • Chriss Ronson

  DJ Chriss – vagyis Horváth Krisztián - 1977. október 26-án született Budapesten.
 • Jay Lumen

  Mindannyiunk Jay Lumenjét senkinek sem kell bemutatni. Hazánk nemzetközileg legsikeresebb szóló DJ/Producere folyamatosan ontja magából az eredményeket. Napról – napra újabb és újabb falakat dönt le, mind DJként, mind producerként.
 • Snake Sedrick

 • Tiësto

Zenei stílusok

 • Darkambient

 • Indie

 • Blues

 • Darkwave

 • Ethno

 • Nu Disco

 • Twostep

 • Reggae

 • Pop

 • Nu Rave

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Acid

  Valószínűleg a Roland cég maga sem gondolta, milyen korszakalkotó változás elindítója lesz a TB-303-as analóg bassliner 1982-es piacra dobásával. A készüléket egyedül gyakorló gitárosoknak, a TR-606-os dobgép mellett használandó mechanikus basszuskíséretként szánták, az “élő zenekar a nappaliban” hatás elérésére. A szerkezetnek eleinte nem volt komoly visszhangja; a gitárosoknak nem igazán jött be a készülék, vagy csak egyszerűen nem vettek tudomást róla. A Roland másfél év, azaz mindössze tízezer TB-303-as összeszerelése után leállította a gyártást.
 • Progressive Psy

 • Minimal Techno

 • Nu Beats

 • Rock

 • Killer

 • Industrial

 • Club

 • Garage

 • Darkpsy

 • Psytech

 • Tradicional Goa

 • Full-on

 • Funk

 • Speedgarage

 • Progressive Trance

 • Dub

  A dub egy létező szám változatának tekinthető, amely általában kihangsúlyozza a dobot és a basszust; a keletkező hangzás népszerű a jamaicai sound systemek tagjai körében.
 • Hardcore

 • Folk

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó