Pulzar

Művész

Ramon Tapia

Ramon Tapia

Ramon Tapia alias El Carlitto egy chilei zenész és egy holland nő gyermekeként látta meg a napvilágot.

Fiatal korában még senki nem gondolta volna, hogy az antwerpeni lemezboltos srác trackjei egyszer olyan kiadóknál jelennek majd meg, mint a Great Stuff, a Monique Musique, a Yellow Tail vagy a legendás Striclty Music.

A munkáit génjei révén döntően befolyásoló latinos témák, éppúgy meghatározóak produkcióiban, mint a családfa másik – holland ágára jellemző dinamikus, vagy éppen dallamos elemek.  Mesterien ötvözi e két kultúra és az egyes house, vagy éppen techno irányzatok jellemzőit. Ez a határ nélküliség, stílusok közti átmenet, a klisék és falak lebontása az egyes zenei világok közt teszi zenéit teljesen egyedivé, dögössé, és oly sikeressé!

Dj szetjei során is előszeretettel kalandozik a stílusok közt, így a deepes cuccoktól egészen a groovy technoig, mindennel találkozhatunk nála. Nem kétséges, hogy napjaink egyik legtermékenyebb produceréről beszélünk, akinek munkássága olykor bizony még a legfanatikusabb rajongókat is meglepi. De éppen ezért szeretjük őt, hiszen képes mindig új dolgokat alkotni, így nem válik egyhangúvá és unalmassá zenei repertoárja! Rengeteg előadóval dolgozott már együtt, mint például Marco Resmann, Butch, Funk D’void, Martin Eyerer, Mauro Picotto vagy éppen Marc Miroir. Csak a beatporton 199 track szerepel a neve mellett, melyek közül nem egy vált a legtöbb dj kedvencévé…elég ha csak Richie Hawtin-t említjük!

Nemrégiben jelent meg önálló szerzői albuma Great Stuff kiadónál ’Sunka Sanka’ címmel mely 7 felvételt foglal magába.

 

EZT HALLGASD MEG!:

 

 1. Ramon Tapia, Secret Cinema – I Want You
 2. Ramon Tapia – Say What
 3. Ramon Tapia – Colorz
 4. Ramon Tapia – Mi Esposa
 5. Ramon Tapia – Mini Jack

 

VIDEO:

http:/​/​www.youtube.com/​watch?v=TXQNYsNvzBQ

 

More info:

http:/​/​www.myspace.com/​elcarlitto

Archív partyajánlók

 • [2019-04-12] Premier Club presents: Ramon Tapia
  @ Premier Club

  What do you get if you take the offspring of a Dutch woman and a (literally) revolutionary Chilean musician and steep him in the musical climate of Belgian techno in his formative years? Ramon Tapia was the result of this rather unique combination of circumstances, a producer whose eclectic past and upbringing combined to create one of the freshest sounds in techno music of recent years.
 • [2011-11-11] Ramon Tapia
  @ Sing-Sing , Szeged

 • [2011-06-18] Electronic Seasons Festival Summer Edition 2011
  @ Messzi István Sportcsarnok

  Kecskemét ad legközelebb otthont az Electronic Seasons Festivalnak: a Summer Edition június 18-án kerül megrendezésre a Messzi István Sportcsarnokban.
 • [2010-12-25] Badgirls 10 éves születésnap és Christmas Feszt
  @ Club Korona, Kecel

  A Keceli Korona úgy tűnik a kényszerszünet után, ha lehet még komolyabb évet zár, mint az eddigiek! A név kötelez címszóval szinte egyedüli nagyágyúként állta és állja a sarat a honi klubok közt, ahol rendszeresen minőségi, előremutató, vagy éppen a világ élvonalába tartozó lemezlovasok pörgetnek. Dubfire, John Digweed, Marco Carola, vagy éppen az itt debütáló Seth Troxler, Carlo Lio, Masomenos, Lauhaus, Delete, a visszatérő Matthias Tanzmann, Lee Burridge, Guy Gerber, Nic Fanciulli, Livio & Roby, csak néhány név a 2010-es felhozatalból, és az év végére íme két újabb közönség-kedvenc: RAMON TAPIA és ROBERT DIETZ személyében!
 • [2010-12-08] Badgirls 10 éves születésnap
  @ Club Korona, Kecel

  A Keceli Korona úgy tűnik a kényszerszünet után, ha lehet még komolyabb évet zár, mint az eddigiek! A név kötelez címszóval szinte egyedüli nagyágyúként állta és állja a sarat a honi klubok közt, ahol rendszeresen minőségi, előremutató, vagy éppen a világ élvonalába tartozó lemezlovasok pörgetnek. Dubfire, John Digweed, Marco Carola, vagy éppen az itt debütáló Seth Troxler, Carlo Lio, Masomenos, Lauhaus, Delete, a visszatérő Matthias Tanzmann, Lee Burridge, Guy Gerber, Nic Fanciulli, Livio & Roby, csak néhány név a 2010-es felhozatalból, és az év végére íme két újabb közönség-kedvenc: RAMON TAPIA és ROBERT DIETZ személyében!
 • [2010-06-18] KECEL FESZTIVÁL 2010!
  @ Club Korona, Kecel

  A hazai fesztivál felhozatalban mindig is előkelő helyet elfoglaló Kecel Feszt az idén számos újdonsággal lep meg mindenkit!
 • [2009-07-03] NVC 5. SZÜLETÉSNAP
  @ Mokka Cuka

  A budapesti NVC promoter csapat 5 évesfennállása során olyan előadókkal örvendeztette meg a nagyközönséget, mint az Extrawelt, Paul Kalkbrenner, Oliver Huntemann...

Kapcsolódó cikkek

 • Finisben az ESF Summer Edition 2011

  Célegyenesbe érkezett az Electronic Seasons Festival Summer Editionje! Kecskemét és környéke már lázasan készül, hiszen ilyen kaliberű, fesztivállá fejlesztett klubest még soha nem volt a városban. 2011. június 18-án feldübörögnek a basszusok a Messzi István Sportcsarnokban, hogy kezdetét vegye a minden tekintetben világszínvonalú és egyedülálló sorozat második felvonása…
 • E-zenei mentor az ESF élén – interjú Lőrincz Sándorral

  Az Electronic Seasons Festival nyári kiadása már itt van a nyakunkon, mi pedig most rendhagyó módon nem a sztárvendégeket, hanem az ESF brand menedzserét kaptuk el pár kérdés erejéig, mivel azt hallottuk róla, hogy „nagyon komoly forma”. És már ezzel is kicsit hangolódhatunk az interjúalany laza, szlengben gazdag kifejezésmódjához… Ezzel pedig beengedjük egy kicsit a kulisszák mögé az ESF közönségét…

 • Club Korona December

  Érdemes lesz decemberben is ellátogatni Kecelre. A Klub Koronában olyan nevekkel találkozhatunk mint Marco Carola, Ramon Tapia, Robert Dietz...
 • RAMON TAPIA aka EL CARLITTO

  Ramon Tapia alias El Carlitto egy chilei zenész és egy holland nő gyermekeként látta meg a napvilágot. Fiatal korában még senki nem gondolta volna, hogy az antwerpeni lemezboltos srác trackjei egyszer olyan kiadóknál jelennek majd meg, mint a Great Stuff, a Monique Musique, a Yellow Tail vagy a legendás Striclty Music.
 • MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A KECEL FESZTIVÁLRA!

  Május 22-től már kaphatók a Kecel Fesztivál elővételes jegyei!

Zenei stílusok

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó