Pulzar

E-zenei mentor az ESF élén – interjú Lőrincz Sándorral

Az Electronic Seasons Festival nyári kiadása már itt van a nyakunkon, mi pedig most rendhagyó módon nem a sztárvendégeket, hanem az ESF brand menedzserét kaptuk el pár kérdés erejéig, mivel azt hallottuk róla, hogy „nagyon komoly forma”. És már ezzel is kicsit hangolódhatunk az interjúalany laza, szlengben gazdag kifejezésmódjához… Ezzel pedig beengedjük egy kicsit a kulisszák mögé az ESF közönségét…


 Hogyan kerültél az  Electronic Seasons Festival csapatába?  

Bármennyire hihetetlen, meghívóval! Köztudott, hogy egy ilyen állásért „komoly könyöklés megy”, engem mégis felkértek, hogy legyek ennek a rendezvénysorozatnak a brand managere. Persze, első körbe néztem a tagra, hogy „ez nem százas”. Én akkor egy energiaitalt gyártó és forgalmazó cégnél voltam vezető beosztásban, tehát volt mit a tejbe aprítani. Nem gondoltam volna, hogy kábé 1 hónap múlva már ott ülök az első Törzsi Gyűlésen, rajtam kívül még 5 nem kisarcú emberrel, és azon tanakodunk, hogy akkor most merre az arra. 

Köztudott rólad, hogy előnyben részesíted az elektronikus zenei rendezvények managelését. Miért?
 

Mindenevőnek tartom magam, persze, nálam is van, ami simán leveri a biztosítékot, de  mindig is ez az irányzat „jött be” nekem. Valahogy mindig tetszett az ilyen rendezvények hangulata, és azok az arcok, akik itt nyomulnak.  Ennek is tudható be, hogy jelenleg az általam futtatott rendezvények közül 4 ebbe a kategóriába tartozik.  

Mennyi beleszólásod van az egyes projektekbe?
 

Amennyit akarok... Na jó, persze ez csak vicc! Minden projektemnél én mondom ki az áment azokra a dolgokra, amiket rám bíztak. Igaz, előfordult olyan is, hogy más próbálta meg, de ezeket a vadhajtásokat hamar lecsapkodtam, természetesen csak képletesen.  

És az ESF esetében ez az irányítás hogyan történik?
 

Az ESF esetében teljesen tiszták a feladatok és azok felelősei. Itt, ha elbarmolsz valamit, azt nem tudod átrakni másra, és ráadásul a csapat többi tagja úgy szétsavaz, hogy az felér egy agymosással.

Mennyire nehéz egy támogatót beépíteni egy rendezvénybe?
 

Az elmúlt pár év tapasztalata az, hogy egyre nehezebb. Itt van az a bazi nagy válság, ami már lassan a multikat is megfingatja. Így nagyon nehéz a cégektől támogatást kérni. És az, hogy esetleg előre fizessenek valamit, szinte kuriózum számba megy. Persze, a több éve futó „nagyok” mindig odaférnek. Nekünk, újaknak meg kis túlzással marad az otthoni malacpersely…

Milyen árakkal, akciókkal számolhatnak, akik eljönnek?
 

Az árak teljesen normálisak, már - már a régi utasellátó árait idézik. A belépő ára is már a  közröhej kategóriát súrolja, de így az is el tud jönni és rendesen be is tud b....ni , akinek nem lapulnak vaskos bankókötegek a zsebébe. 

Miért érdemes az ESF-en részt venni? –  és most a személyes véleményedre lennék inkább kíváncsi…
 

Hogy miért? Mert ennyi pénzért sehol sem kapsz ennyi mindent és főleg nem ilyen minőségben. Egyszerűen megéri!

Az őszi ESF miben különbözik majd egy hagyományos fesztiváltól?
 

Hagyományos nem lesz, az hótzriher...! Nemrég aláírtunk egy szerződést az Intercontinental Rally Challange-dzsel (IRC).  Kis hazánkban rendeznek először ilyen futamot, aminek az ESF lett a hivatalos parti szervezője. 

Ráadásul a bulik – ja, mert azt elfelejtettem mondani, hogy péntektől vasárnapig 3 különböző stílusú buliban veretünk - az IRC futam szervizparkja közepén kapott helyet. Tehát egy brutál line up , fullos csajok, dögös verdák , részeg skandinávok és a benzingőz már most garantált...


http://www.seasons.hu/nyar/bemutatkozas.html

https://www.facebook.com/event.php?eid=207475489285395

szöveg: MMagdiVAMP
  

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó