Pulzar

Grasshop

Grasshop nevű szöcskénk tehát DJ-ként, promóterként és egy saját maga alapította online zenei magazin szerkesztőjeként tevékenykedik.

Kezdetben dnb, majd breakbeat, house és különféle jazzes donwtempo-k állnak érdeklődésének centrumában. Körbezenéli a rét jelentősebb buckáit, eljut a környező mezőkre is, örül a létnek.

Szíve csücske a tört ritmusú ciripelés, így 2001-ben hirtelen felindulásból létrehozza a stílus hazai fórumát, a Breakbeat.hu webmagazint, mely programajánlóval, a hazai “underground” rendezvényszervezők kommunikációs platformjával, letölthető mixekkel, hírekkel és lemezajánlókkal meghatározó szerepet tölt be a színtér alakulásában.

2002-ben másodmagával breakbeates, de mégis eklektikus klubestet indít Hypnosis néven a többi helyi bogárnak - filozófiája a változatosság, az élmény és az új ötletek középpontba állítása. Első időszakában Country Connections alcímmel a környező rétek zenészeinek bemutatásába fogott: parkettjén havonta egy-egy vidéki város villanyzenei csoportosulása mutatta meg mit tud.

Egy évre rá érik be egy másik régi álom, a klasszikus break-zenék felidézésére rendezett Blast From The Past esteken. Ezen ritka alkalmakon a stílus veteránjai (Marvin, TB Gon, Palotai, Cadik, Pedro, Nandee, Titusz) porolják le a régi bakelitjeiket, a jelszó mindig: oldszkúl brék banzáj!

Grasshop (Papírgyár) - foto: Pulzár.hu

A hipnotikus klub 7 éve köszöni jól van, hozza sorra a breaks érdekesebbnél érdekesebb alakjait. A 2006/2007-es szezont a Merlinben töltötte, járt nála a Stanton Warriors, Metric, a Trigger két rezidense és Chris Carter is. Oldszkúlozott majd bábszínházazott egyet, jól meghökkentette a jónépet, szemeket tágra nyittatott és bizsergő hangulatot ébresztett…

2007. vége újabb változást hozott: ekkor ágazott le a house irányvonal és megszületett a Hypnotronik bulisorozat, avagy a Hypnosis buja hugicája. Hogy a képzavar okozta döcögést puhítsuk, elmondjuk hát az első pár hauzbetyárt, akik vendégként zenéltek itt: a tollas Chicken Lips, minden kozmosz atyja, Tom Middleton, valamint a tech két emblematikus figurája, Layo és Bushwacka. Az irányvonal a house igényesebb, itthon kevésbé promótált válfajai, a cél pedig egy jól irányzott lökés az érdekes zenék irányába…

Grasshop szívesen szervezkedik közösen tücskökkel, kabócákkal és más zenészhajlamú ízeltlábú barátaival: ilyen volt például Marvinnal, Crimsonnal, Betával, Chrommal és Isuval közös projektje a Sunday Best klubest - a vasárnapi táncos lazulás, meg a régebbi, Erkával és Marvinnal közös veryDisco.

Legújabb vállalkozása a Hypnosis Bábszínház, ami egy egyedülálló, bábjátékkal, elektronikus zenei live-acttel, video vetítéssel és DJ-k játékával tarkított komplex audio-vizuális performansz.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

  • Breakbeat

    Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó