Pulzar

Grasshop

Grasshop nevű szöcskénk tehát DJ-ként, promóterként és egy saját maga alapította online zenei magazin szerkesztőjeként tevékenykedik.

Kezdetben dnb, majd breakbeat, house és különféle jazzes donwtempo-k állnak érdeklődésének centrumában. Körbezenéli a rét jelentősebb buckáit, eljut a környező mezőkre is, örül a létnek.

Szíve csücske a tört ritmusú ciripelés, így 2001-ben hirtelen felindulásból létrehozza a stílus hazai fórumát, a Breakbeat.hu webmagazint, mely programajánlóval, a hazai “underground” rendezvényszervezők kommunikációs platformjával, letölthető mixekkel, hírekkel és lemezajánlókkal meghatározó szerepet tölt be a színtér alakulásában.

2002-ben másodmagával breakbeates, de mégis eklektikus klubestet indít Hypnosis néven a többi helyi bogárnak - filozófiája a változatosság, az élmény és az új ötletek középpontba állítása. Első időszakában Country Connections alcímmel a környező rétek zenészeinek bemutatásába fogott: parkettjén havonta egy-egy vidéki város villanyzenei csoportosulása mutatta meg mit tud.

Egy évre rá érik be egy másik régi álom, a klasszikus break-zenék felidézésére rendezett Blast From The Past esteken. Ezen ritka alkalmakon a stílus veteránjai (Marvin, TB Gon, Palotai, Cadik, Pedro, Nandee, Titusz) porolják le a régi bakelitjeiket, a jelszó mindig: oldszkúl brék banzáj!

Grasshop (Papírgyár) - foto: Pulzár.hu

A hipnotikus klub 7 éve köszöni jól van, hozza sorra a breaks érdekesebbnél érdekesebb alakjait. A 2006/2007-es szezont a Merlinben töltötte, járt nála a Stanton Warriors, Metric, a Trigger két rezidense és Chris Carter is. Oldszkúlozott majd bábszínházazott egyet, jól meghökkentette a jónépet, szemeket tágra nyittatott és bizsergő hangulatot ébresztett…

2007. vége újabb változást hozott: ekkor ágazott le a house irányvonal és megszületett a Hypnotronik bulisorozat, avagy a Hypnosis buja hugicája. Hogy a képzavar okozta döcögést puhítsuk, elmondjuk hát az első pár hauzbetyárt, akik vendégként zenéltek itt: a tollas Chicken Lips, minden kozmosz atyja, Tom Middleton, valamint a tech két emblematikus figurája, Layo és Bushwacka. Az irányvonal a house igényesebb, itthon kevésbé promótált válfajai, a cél pedig egy jól irányzott lökés az érdekes zenék irányába…

Grasshop szívesen szervezkedik közösen tücskökkel, kabócákkal és más zenészhajlamú ízeltlábú barátaival: ilyen volt például Marvinnal, Crimsonnal, Betával, Chrommal és Isuval közös projektje a Sunday Best klubest - a vasárnapi táncos lazulás, meg a régebbi, Erkával és Marvinnal közös veryDisco.

Legújabb vállalkozása a Hypnosis Bábszínház, ami egy egyedülálló, bábjátékkal, elektronikus zenei live-acttel, video vetítéssel és DJ-k játékával tarkított komplex audio-vizuális performansz.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott lemezek

Biográfiák

 • Borgore

  Asaf Borger, azaz Borgore megkérdőjelezhetetlenül vált a folyamatosan növekvő dupstep kultúra egyik úttörőjévé.
 • Oxia

 • Karányi

  Karányi Dani zenei karrierje, 2001-ben indult, amikor az akkor még 18 éves budapesti diák elkészítette a debütáló albumát, az Oktogon-t.
 • Andro

 • Collins and Behnam

 • Mick

  Mick ( Zala Mikós ) 1979-ben született Budapesten. 1995-ben ismerkedett meg az elektronikus zenével és ekkor járt először ilyen partyn is, ami nem meglepő módon teljesen lenyűgözte és magával ragadta.
 • Beta

  Beta (Csillag Béla) ’75 októberében látta meg a napvilágot, majd a zene egész gyerekkorát végig kísérte, ugyanis édesapja nagy bakelitgyűjtő hírében állt. A ’92-es DMC Hungary bajnokságon látottak, hallottak hatására ’93 januárjában két barátjával (Cuki és Nuon) megalapították a MCG Studiot.
 • Nigel Snorter

  A 90-es évek elején, mint műkedvelő és egyben az elektronikus tánczene híve, egyre erősödő elkötelezettséget érzett a diszkósvilág felé. 1995-ben megkapta elsö lemezjátszóját és megvásárolta elsö bakelit lemezét. Innentől fogva a lemezlovasi ambíciók vezették.
 • Naga

  Polgári nevén Fejér Balázs. A nyolcvanas évek végén került szorosabb kapcsolatba a zenével, Iván Lendül nevű zenekarával a Nap-Nap fesztiválon mutatkozott be. Egyik alapítója volt a Tilos Rádiónak, és a Törökfürdő magazin techno oldalait szerkesztette.

Zenei stílusok

 • Pop

 • Dubstep

  A dubstep eredete a szintén "brit találmányként" aposztrofálható uk garage-ból vezethető le: a pattogó, gyors, r'n'b vokálokkal és a korai drum and bassból ismert basszusokkal megtűzdelt, alapvetően optimista kicsengésű műfajban akadtak kísérletező kedvű producerek, akik a sémát és annak tempóját - körülbelül 140 bpm - alapul véve egy sokkal sötétebb, ridegebb hangzásban kezdtek gondolkodni.
 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Chill Out

 • Electro

 • Tech-house

 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó