Pulzar

Művész

Karányi

Karányi

Karányi Dani zenei karrierje, 2001-ben indult, amikor az akkor még 18 éves budapesti diák elkészítette a debütáló albumát, az Oktogon-t.

A zeneileg széles spektrumon mozgó lemez kedvező fogadtatásra talált, mind külföldön, mind pedig itthon: másfél év leforgása alatt 32 különböző válogatás lemezen jelent meg a lemezről felvétel Európa szerte. A Dallam című számból közel 10 féle remix és két videó klip készült (többek közt Paul Rogers, Mannel), ami meghozta Karányinak az első jelentős sikereket. Az Oktogon-t követő két éveben Dani kisebb projektekben dolgozott: színdarab hangszerelésen, kisjátékfilm zenén, egy videójáték zenéjén és hanganyagán, alternatív rock zenekar hangszerelésén, valamint egy amerikai-bit énekesnő, Addie Brik-el készített egy közös felvételt Londonban. A két év elteltével, 2004 őszén visszatér a köztudatba - mindezzel már nyíltan egy szélesebb közeget megcélozva - második nagylemezével, a DIGITAL DIGITAL-al. Erről a lemezről készül el a következő videó klip is, a teljes egészében 3d animációs Hazaút (Road To Home), majd fél évre rá az Álomszép (You Delight) videó és kislemez (rajta Hamvai PG, Shane54, Andrewboy és Kevin remixivel) is, ami nagy sikert arat az itthoni rádió állomásokon és zenetévékben. A DIGITAL DIGITAL 2005-ben megkapja a Fonogram díjat, a legrangosabb magyar szakmai elismerést elektronikus zenei kategóriában, valamint ugyan ebben az évben a Bravo Magazin legjobb zenei honlap kategóriájában elnyeri a Bravo Otto-t. 2005 decemberében.

2005 telén készül el a következő kislemez és videó, az I May Be Your Star (szintén a DIGITAL-ról), mely már az olasz Sound4Group kiadó-terjesztőnél jön ki bakeliten, cd-n és digitális formátumban egyaránt. A dal kapcsán online remixversenyt is hirdetnek, amire 42 darab remix készül el (többek közt az olyasz Diego Ray, a német Stephan Bodzin, valamint Hamvai PG, Andro, Soliquid, Náksi & Brunner és még sokan mások). 2006 őszén egy új dal (Welcome To The Light) online remixversenyét hirdeti meg Dani és kliadója, a CLS Records.
Karányi jelenleg a soron következő harmadik nagylemezén dolgozik, amely várhatólag 2008 tavaszára készül el.


Karányi 2002 óta játszik élőben is. Az első időkben csak mint live-act (kizárólag saját szerzeményket hangszeres zenészekkel és énekessel), majd 2005 nyara óta aktívan dj-zik is. Az idők során egy sajátos stílust alakított ki: eleinte uk garage, breakbeat, majd 2006 elejétől electro house-t játszik, ezzel hidat képezve a széles közönséget megmozgató mainstream house és underground electro közé. Karányi célzottan törekszik a dance zenei alternatívákra és a karakteres játkmódra, amit ritka zenékkel és szokatlan technikákkal fűszerez. Laptop szettjei a klasszikus dj-zést az élőben remixeléssel, bootlegeléssel ötvözi és ettől lesznek szettjei egyszerre party központúak és egyediek.

https://soundcloud.com/karanyi

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

 • Karányi - Aerodynamics

  Bár még 2007 őszén szó esett már róla, hogy a lesz új Karányi lemez, de végül csak egy My Baby My-val, majd 2008 nyarán egy Libido-val kellett "beérnünk".
 • Andro új megjelenései a Ching Chingen

  Andro nem egy lusta srác. A nyarat sem henyéléssel töltötte. Bár új zenéket nem írt, kiadta a fiókban heverő zenéit és remixeit, hogy a nagyvilág is megismerkedhessen velük. Íme Magyarország egyik kedvenc house producerének megjelenései a Ching Ching kiadónál.
 • Karányi - Road to Home

  Megjelent a road to home LP, és október 30.-ára várjuk az új albumot is Digital Digital címmel!

Kapcsolódó cikkek

 • Karányi új dala a Soundon debütált

  „A boldogság számomra az élet esszenciája" – Karányi új dala a Soundon debütált. A Balaton Sound zárónapjára Karányi vendége volt John Withfield, akivel élőben is bemutatták a fesztivál ideje alatt debütált Together című számot. A hamarosan megjelenő EP-ről, a különleges koncertről és arról, miként éli meg a boldogságot, Karányi Dániel a JANA stégen beszélt.
 • Party kétezer méteren

  Január végén ismét egy kiválló francia síterep, Puy Saint Vincent ad otthont Európa egyik legnagyobb, végnélküli partykkal tarkított sí-, és snowbord fesztiváljának, a Snowattack-nek. Több mint 3500 fiatal, a nemzetközi és a magyar elektronikus-zenei élet sztárjai, őrületes sport programok: ez vár mindenkire január 26. és február 2. között.
 • Több technót a Parlamentbe! 2010. aug.20. - Videoriport

  Augusztus 20-án alkotmányozó technogyűlést tartottak az Erzsébet téren, ahol a TTP facebook csoportjának tagjai like-jaikkal dönthették el, melyik dj csapat írja a technoalkotmányt. Az eseményen részt vett a Kétfarkú Kutya Párt főpolgármester-jelöltje. Schmitt Pál egyelőre nem reagált.
 • Karányi dala NUMBER 1 az MR2 Petőfi Játszási listáján!

  Karányi Dani Fonogram díjas albumának, az Aerodynamicsnak legújabb, virtuális “kislemeze” , a Kőváry Zoltán és Fantom közreműködésével elkészült You Stop The Motion of Time, vezeti az MR2 Petőfi Rádió játszási listáját.
 • KARÁNYI INTERJÚ

  Karányit legújabb albumáról és a most pénteki lemezbemutatóról faggattuk-nyerjetek jegyet!
 • Karányi műsorvezető az MTV-n!

  Idén indult a nemzetközileg ismert Party Zone című klub magazin a Magyar MTV-n. Az elektronikus zenével foglalkozó tévéműsor heti rendszerességgel számol be a dance újdonságokról, bulikról, valamint interjúkat láthat az ember a hazai és nemzetközi dj-kkel.
 • Értelmezd újra Karányit!-2.online remixverseny

  Tavaly ilyenkor hirdették meg Karányi Daniék az 'I May Be Your Star' című daluk online remixversenyét, amire egy hónapig várták a műveket. A dalra akkor összesen 42 remix készült, ami azt mutatja, nagy volt az érdeklődés a remixverseny körül, aminek akkori első helyezettje Andro lett, második pedig Soliquid.
 • Ezrek buliztak a budapesti Nokia Trends-en

  A zene és a mobilitás partiján tomboló tömeg fogadta a fellépőket. Sikeres volt az első budapesti Nokia Trends, bulizó fiataloktól dübörgött a budapesti Műcsarnok, mely nemcsak a zene, hanem a mobilitás estéje is volt. A 110 éves Műcsarnokban megrendezett különleges partin több zenei stílust képviselő művész is színpadra lépett, tomboló közönség fogadta Roisin Murphy-t, Tiga-t, Timo Maas-t, és a hazai előadókat: az Anima Sound System-et, Karányit, Varga Zsuzsát és a Stopsonic-ot, valamint a CH.I.P -et.
 • Idei VIVA COMET-jelöltjek

  Karányi, Sterbinszky, Yonderboi és Varga Zsuzsa... Kedden hozták nyilvánosságra az egyetlen hazai zenecsatorna, a VIVA TV COMET díjainak idei jelöltjeit, melyek közül több kategóriában is számos művésszel képviselteti magát a CLS Records.
 • Karányi zenéje már tv reklámban is hallható

  Karányi Dani "I May Be Your Star" című dalára, nem csak az olasz Sound4Group Kiadó figyelt fel - akik több országban is megjelentetik a dalt - hanem a hazánkban nemrég működését megkezdő új műholdas műsorszóró cég is.
 • Hernan Cattaneo Karányi zenéjét játsza!

  Nagy örömünkre nemcsak a hazai zenei színtér ismeri Karányi Dani nevét.
 • Hallgasd meg Karányi új dalát!

  Karányi Dani blogja pár hete indult el, ahol nap mint nap friss információkkal szolgál élete, karriere legújabb történéseiről.
 • Megszületett Karányi Dani hivatalos blogja!

  A Freeblog.hu - a Sziget.hu-val közreműködve - felkérte Karányi Danit, hogy vezesse ezen az oldalon a blogját...
 • Karányi élő mix a Juventus rádióban

  Minden hónap utolsó péntekén 10 órától a Juventus rádióban egy órás élő Karányi mix hallható Kovács Nagyember László műsorában! Az ismert rádiós mindig ügyelt, hogy műsora egyszerre illeszkedjen a magyar mainstream rádiózás ízléséhez, de ugyanakkor megőrizze frissességét és utat adjon a megújulásra is.
 • Karányit már az olasz Radio Deejay is játsza!

  Egyre jobban szeretik Karányi zenéjét Olaszországban! Ezt az is bizonyítja, hogy az I May be Your Star maxi olasz megjelenése mellett, már nemcsak a magyar Radio Deejay ( Karányi: Digital Digital című albumának médiatámogatója), hanem itáliai Radio Deejay testvére is playlisten pörgeti Karányit. Reméljük, hogy ez még csak a kezdet...! www.karanyi.net

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Biográfiák

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó