Pulzar

Művész

Borgore

Borgore

Asaf Borger, azaz Borgore megkérdőjelezhetetlenül vált a folyamatosan növekvő dupstep kultúra egyik úttörőjévé.

 Távol az európai és Egyesült-Királyság-beli dupstep köröktől, Borgore leginkább a számos közösségi formában történő online jelenlétének köszönheti ismerettségét.

A zene mindig is a legmeghatározóbb eleme volt az életének, melynek számos területén megfordul. 3 évesen már zongorázott, aztán egy ifjúsági ösztöndíjas programnak köszönhetően saxofon szakon végzett. Ezután volt tagja dobosként egy death metal bandának, de szintúgy MC-zett Tomba-val karöltve egy beatbox-os csapatban, melybol később az 'Amp' nevű dupstep-es formáció lett. 

A dubstep-es producerkedést 2007-ben kezdte, de egyedi hangzásával és stílusával rövid időn belül felépítette magának a kellő elismerést a közönség köreiben.

Hirtelenjében már egyik fellépésről a másikra járta a világot és minden egyes előadás óriási hatással volt a fejlődésére. Borgore hamar kifejlesztette fellépéseinek egyedi arculatát, mely szintúgy tartalmazza a "crowd surfing"-et és a raverekkel való "mosh pitting"-et egyaránt, melyet a korábbi zenekari tapasztalataiból merített és hozott át.

A dupstepnek és az egyedi stílusának robbanásszerű elterjedése óta Borgore lett a szcéna egyik legismertebb alakja, aki függetlenül attól, hogy Európában, Amerikában, Ausztráliában vagy éppen Új-Zélandon lép fel, mindenhol teltház fogadja.

Youtube-on a videóinak nézettségi szintje meghaladja a 6 milliót, emellett Facebook-on is hatalmas rajongói köre van, de szintén közremuködött már olyan TV show-kban zenei oldalról, mint például a 'Skins'.

Jelenleg saját kiadója van, a 'Buygore', de számos közismert nemzetközi előadóval dolgozott már együtt és készített remixeket. Borgore töretlenül halad előre képességei tárházának bemutatásában, de úgy néz ki ez még messze csak a kezdet...

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

  • Soul

  • break

  • Funk

  • Disco

  • Dubstep

    A dubstep eredete a szintén "brit találmányként" aposztrofálható uk garage-ból vezethető le: a pattogó, gyors, r'n'b vokálokkal és a korai drum and bassból ismert basszusokkal megtűzdelt, alapvetően optimista kicsengésű műfajban akadtak kísérletező kedvű producerek, akik a sémát és annak tempóját - körülbelül 140 bpm - alapul véve egy sokkal sötétebb, ridegebb hangzásban kezdtek gondolkodni.
  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó