Pulzar

Hermanez

Hermanez neve a szakavatott magyar közönség számára igazi minőségi embléma. A fiatal belga fickó a latin őseinek köszönhetően vérében csörgeti a groove-okat. Az amszterdami Melkweg rezidencia, Anja Schneider Leena Music-ja, a KlingKlong Records, a Circo Loco vagy a Cafe D’Anvers mind hozzájárultak ahhoz, hogy Hermanez neve mellett ne mehessünk el szó nélkül. És ez még mind csak a jéghegy csúcsa...

A születésekor Michael Coninx-nak keresztelt Hermanez 13 évesen kezdett DJ-zni. Első hivatalos DJ-felkérése már 17 évesen befutott. Ő és a kis DJ-bajtársak kisebb bulikat csináltak, ahol rendre riszáltatták a baráti kör többi tagját, s persze ezeknek a buliknak elég gyors iramban pörgött tova a híre. Genkben született, ott is kezdte a DJ-zést, majd szép sorban bevette a környező városokat is. A legnagyobb erőt saját bevallása szerint egy országos DJ verseny adta, amit csont nélkül nyert meg. 

Michael számára ez óriási lökést adott, és szinte kivirult a sok pozitív visszajelzéstől. Ugyanakkor érezte, hogy szüksége van valami újra… Egy névre, ami sokkal inkább tükrözi a zenei arculatát, így pattant ki a fejéből az új pszeudonim: Hermanez. Bár elsőként Miquell Santosként tört be a zenepiacra, az igazi mélyszántást már Hermanezként sikerült elérnie. A masszív basszus és a csattanós tech house olyan energiabombával találta telibe a táncparketteket, hogy még a legenerváltabb partiarcokat is eszehagyott tombolásba hajszolta a zenéjével. Zsivány és csibészes húzásokkal kente-vágta, szelte a négynegyedeket tribal, jazzy, funky és tech fűszerekkel, aminek tényleg képtelenség volt ellenállni. A recept persze minden tracknél más és más, de az összhatás üzembiztos agyelhagyás és táncolás. Ez tulajdonképpen a Hermanez-féle hangzás definíciója. Zenéi egy teljesen újfajta, friss és egzotikus összhatású hangzásvilággal tették, teszik gazdagabbá az elektornikus zenét. A valódi áttörést a 2008-as év jelentette Hermanezünk számára, amikor a brit Miconn Records felkarolta ezt a különleges, magával ragadó zenei képletet. 

Mialatt Miachael a limburgi lemezboltban tölti dolgos hétköznapjait, éjjelente előbújik belőle a mágus, és az otthoni kis stúdiójában sorban keveri ki nekünk a zenei bájitalait trackek formájában. És valóban egy zseniális varázslóval van dolgnk, hiszen már az első elegy, melyet elkészített, azonnal hatalmába kerítette pl. Lauhaust, Martinezt, Ramon Tapiát, majd később angyali deleje elérte Laurent Garnier-t, Sven Väth-t, Christian Smith-t, Baremet és 

Gregor Threshert is. A berlini elektornikus zene nagyasszonyának tartott Anja Schneider sem volt képes ellenállni neki, így történt, hogy a Leena Music is a művészei között tudhatja mára, csak úgy, mint Paul Ritch híres Quartz kiadója vagy a Microfreak Records és a Monique Musique… 

Ha még nem ért utol titeket a Hermanez-féle bűvölet, akkor éppen itt az ideje, hogy frissítsétek a szó- és zenetáratokat e névvel, s a mögötte rejlő elképesztő zenei energiákkal!

http://www.facebook.com/pages/Hermanez 


Latest tracks by Hermanez

 

Archív partyajánlók

 • [2011-03-12] Electronic Seasons Festival
  @ Kalászi Sportcsarnok

  A TUBORG jóvoltából  2011 új korszak kezdetét jelenti a magyarországi partiéletben. Egy vadonatúj rendezvénysorozat születésével átrajzolódik a hazai e-zenei térkép, és megjelenik egy teljesen szokatlan, eredeti, semmivel sem összetéveszthető, üde színfolt: az Electronic Seasons Festival. 

Kapcsolódó cikkek

 • Electronic Seasons Festival – interjú a szervezővel

  Az Electronic Seasons Festival még el sem kezdődött, de már mindenki beszél róla. Sokan nem értik, miért fesztivál, ha egyszer klubest, s hogy mi is ez az egész. A hirdetéseket elnézve egy tökéletes estét tölthetünk el március 12-én a Kalászi Sportcsarnokban. Hogy a szép szavak és a színes képek mögött valódi tartalom van, arról a legilletékesebb, maga a szervező beszélt, aki nem más, mint a VJ-ként és tévésként ismertté vált Six, vagyis Juhancsik István.
 • Vérében a táncoltatás mestersége – interjú Hermanezzel

  Egy nagy latin koktél: így jellemzi magát Hermanez, aki az Electronic Seasons Festival egyik kiemelt külföldi vendége lesz március 12-én. A híres nemzetközi ügynökség, a Great Stuff művésze táncolni ugyan nem, de táncoltatni annál nagyobb érzékkel tud. Megtette ezt már sokszor és sok helyütt a nagyvilágban, mindenütt osztatlan és elsöprő sikerrel. Mégis nagyon szerény és közvetlen emberrel találtuk magunkat szembe, amikor felkértük e röpke kis csevejre. A nemzetközi színtér egyik legújabb kedvence most nektek nyilatkozik, mielőtt alaposan elhúzná a nótátokat!
 • Electronic Seasons Festival - Rád szabtuk, hogy minket választhass…

  2011 tavaszán is lesz kikelet, de ezúttal másként érezzük majd a vízfakasztó tavasz vibráló pezsgését a Tuborg jóvoltából. Egy nemes kezdeményezés szökken szárba forráspontig hevítve a megdermedt kedélyeket. Az Electronic Seasons Festival március 12-én megtöri a megszokás jegét és felszínre hozza minden partiarc rejtett vágyát: egy világszínvonalú elektronikus zenei rendezvénysorozatot szinte szemtelenül alacsony árakon.

Zenei stílusok

 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó