Pulzar

Electronic Seasons Festival – interjú a szervezővel

Az Electronic Seasons Festival még el sem kezdődött, de már mindenki beszél róla. Sokan nem értik, miért fesztivál, ha egyszer klubest, s hogy mi is ez az egész. A hirdetéseket elnézve egy tökéletes estét tölthetünk el március 12-én a Kalászi Sportcsarnokban. Hogy a szép szavak és a színes képek mögött valódi tartalom van, arról a legilletékesebb, maga a szervező beszélt, aki nem más, mint a VJ-ként és tévésként ismertté vált Six, vagyis Juhancsik István.

 Kinek az ötlete volt ez a rendezvény és milyen céllal?  

Six: Az ESF szervezőcsapata olyan szakmai magánbefektetők képviseletében alakult, akik az elmúlt években országosan folytattak sikeres vendéglátó és szórakoztatóipari, valamint kereskedelmi tevékenységet. A cél az elérhető árú, valós, minőségi szórakoztatás. Szeretnénk megmutatni: nem kell külföldre utazni egy nemzetközi színvonalú rendezvényért, és nem kell vagyonokat áldozni azért, hogy itthon részesei lehessünk egy minden tekintetben kifogástalan partinak. 

Mit értesz azon, hogy valós szórakoztatás? 

Six: A társaimmal évek óta járjuk a partikat, rendezvényeket, fesztiválokat. Sajnos sok helyen szembesültünk a szomorú ténnyel, hogy a vendégeket egyszerűen nem tekintik partnernek a szervezők, és menetrend szerint jól le is húzzák őket. Gyönyörű plakátok, hangzatos PR cikkek díszítik a partioldalakat, de amikor a partiarc elmegy szórakozni, csalódik a technikában, a vendéglátásban, legrosszabb esetben pedig a sztárgázsiért fellépő külföldi vendégben is. Mi azt szeretnénk, hogy a közönség 100 százalékig elégedetten távozzon tőlünk.

Miért éppen az évszakokhoz kapcsoljátok az Electronic Seasons Festivált?

Six: Nem szeretnénk abba a hibába esni, hogy meghirdetünk 6-8, esetleg 10 rendezvényt az évre, és a harmadiknál kiderül, hogy nem tudjuk vállalni az általunk meghatározott színvonalat. Emellett szeretnénk egyfajta kezdetet adni az éppen aktuális szezonnak, ezért aztán a 4 bulihoz adta magát a 4 évszak. 

Neked mi a feladatod az ESF – nél?

Six: Nehéz erre válaszolni, mert bár egy gazdasági társaság áll az ESF mögött, a csapat tagjai velem együtt nem felelnek meg semmilyen hangzatos címkének. Mindenkinek megvan a feladata és teszi a dolgát.

Hogy sikerült ezeket a komoly támogatókat magatok mellé állítani?  

Six: Egy komoly partihoz nem elég, hogy csak pénz legyen. Kell egy nagy adag elhivatottság is, és szakmai hozzáértés. Ha a szponzor azt látja, hogy tudsz valami teljesen szokatlant mutatni, ehhez megvan a kellő tiszteleted a vendégek felé, alázatod a munka iránt, és a szakmai felkészültséged is megfelelő, akkor nem azt fogja érezni, hogy le akarod őt húzni, ezért aztán akár nagyobb gondolatok megvalósításához is szívesen járul hozzá. A mi szakmai csapatunk így közelítette meg a rendezvény megvalósítását, és így tudta maga mellé állítani a rendezvény szponzorait. Az ESF  hosszú távra tervez.   

Szinte szokatlan, hogy két VJ is lesz az ESF bulin. Miért van erre szükség?   

Six: Mindig is kiálltam a VJ-k mellett, próbáltam kiharcolni valamiféle elismerést a szakmának. Tapasztalatból tudom, hogy sok 8-10 órát egyedül vetíteni. Ebben is szeretnénk különbözni más partiktól. Rengeteget számít, hogy milyen impulzusok érik a partizókat. Flux és Zána kivételes tehetségek, nem fognak csalódást okozni. Ezen kívül, szeretnék a fiatalabb generációnak is lehetőséget adni.

Van még egyéb különlegesség is? 

Six: Mindegyik Electronic Seasons Fesztiválon lesz egy vagy több nyeremény. A belépő megváltásával automatikusan részt vesz mindenki a sorsoláson. Mindössze regisztrálni kell a www.seasons.hu –n, és a karszalagon található sorszámot kell nekünk elküldeni. Az első bulin egy MERIDA kerékpár a fődíj. A Tuborg gyönyörű hostessei SOMERSBY kóstolót is prezentálnak majd, emellett megpróbálunk tartósan alacsony áron dolgozni mind a belépő, mind az italárak tekintetében.  

Mennyibe kerül a belépő?  

Elővételben 2300 ft, a helyszínen 2600 ft, mely egyszeri belépésre jogosít. A Limitált VIP jegy 8000 ft, ami lefogyasztható.

Ha nem szerveznéd, elmennél az ESF-re?  

Six: Viccelsz? Korrekt a belépő, komoly a line up, fullos a technika, olcsón iszogathatok, nyerhetek is. Kell ennél több? 
 

www.seasons.hu

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó