Pulzar

Rádió

RiseFM

Weboldal www.risefm.hu
Frekvencia 88.1
Mi szól éppen? betöltés…
On-Line halgatás

RiseFM

ha a zene nem elég
Budapest: FM 88.1
Balaton: FM 98.9

 

Magyarország legfiatalabb rádiója, a RiseFM idén nyáron (2010-ben) ünnepli fennállásának második évfordulóját! Az adó rövid idő leforgása alatt vált az elektronikus zene igazodási pontjává, a főbb zenei vonulatok zászlóshajójává, valósággá formálva azt a virtuális érzést, mely szerint “a zene az ereinkben van”. Magyarország egyetlen dance rádiójaként a RiseFM fokozottan figyel a nemzetközi zenei élet változásaira, újdonságaira, s első kézből tálalja azokat a hazai közönségnek. Olyan zenei kínálattal szolgál, amilyenre még nem volt példa, hiszen számos világrangú DJ éppen itt debütálja legújabb szerzeményeit, innen üdvözli a magyar hallgatótábort. A rádió olyan neves kiadókkal és ügynökségekkel  áll összeköttetésben, mint a Defected Records, a Stealth Records, a Toolroom Records, a Stereo Productions, a Somethin’ Else, a Twenty4Seven Management, a Sound4Group, a Dance Therapy Productions, a Midnight Beats Artist Management,  vagy  a Mona Rennalls Agency. Ez teszi lehetővé, hogy a legnevesebb Radioshow-k, exclusive DJ interjúk éppen a RiseFM frekvenciáján jussanak el elsőként a magyar közönséghez. Az egyedülálló zenei tartalmat pedig a tematikus műsorok teszik teljessé. A RiseFM minden egyes műsorsávban igazodik a hallgatói igényekhez, valamint a tapasztalt és nagy népszerűségre szert tett műsorvezetőinek köszönhetően nem csupán beszél az életről, hanem éli is azt, eljuttatva a hallgatókhoz a legfrissebb programajánlókat, party-információkat, zenei híreket, legnagyobb clubslágereket. A RiseFM minden műsora szerkesztett, minden műsora változatos és megújulásra kész, mely minden elemében igazodik a legújabb trendekhez, és ami a legfontosabb: soha nem látott módon alapoz a hallgatói interaktivitásra. A legdinamikusabban fejlődő rádió nagyszabású ‘NiteRise’ rendezvényeiről is híres, melyeket mindig speciális helyszíneken rendeznek meg, általában 6.000 fő feletti látogatói számmal. A house zenei ipar világhírű sztárfellépői, színpadi látványelemek, speciális fény és látványtechnika, valamint csúcsminőségű hangtechnika garantálják a feledhetetlen estéket...

A RiseFM 2010-ben egy rendkívül tehetséges DJ csapattal is gazdagodott, a NiteForce-szal, mely tagok osztatlan sikerét jelzi minden egyes kiadott exclusive mixük, fáradhatatlan rajongótáboruk, valamint hogy a legnagyobb DJ-k szettjeibe is beépültek alkotásaik, hiszen zenéjüket játssza pl. Swedish House Maffia, Roger Sanchez, Tiesto, Pete Tong, ATFC, Paul van Dyk, John Digweed, Eric Morillo, Sasha, Nick Warren – csak hogy egy pár előadót említsünk.

A rádió még csak két éves. Csupán 24 hónap leforgása alatt vált a fiatal generáció kedvencévé, zenei irányadóvá, kaparintotta meg a ‚No1 Dance Radio‘ státuszt és tágította ki a hagyományos rádiózás határait.

A RiseFM sikere töretlen. Csillaga egyre fényesebben ragyog, s ez alatt az idő alatt bizony rászolgált a szlogenjére....“Ha a zene nem elég“....

Zenei stílusok

  • Progressive House

    A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó