Pulzar

Művész

Evil Nine

Evil Nine

Nem gonoszok, és csak ketten vannak, de amellett, hogy nem igazolják random választott, mégis jól hangzó nevüket, Tom Beaufoy és Pat Pardy nem okoznak csalódást.

Legalábbis akkor nem, ha szereted a különlegesen egyedi hangzást, amely kibújik a kategóriák alól és az eddigi összes lemezükön megmutatkozik, stimulálva mind az agyat, mind a lábakat .

Tom és Pat 1998-ban egyesítették erőiket, és a minőségi DJ/Producer duót hamarosan felfedezte Adam Freeland, aki le is szerződtette őket a Marine Parade-hez. Azóta kiadványaik újítókként különböztették meg az Evil Nine-t, akik nem hajlandóak beolvadni egy színtérbe sem. Számukra a zenének a puszta "zúzásnál" többről kell szólnia. Zenei ízlésüket különböző hatásokból összegyúrva - hip-hop, punk, electro, dancehall, post punk, garage rock, techno és krautrock – megteremtenek egy eredeti minimalizmust, amely tömve van érzésekkel.

Az Evil Nine az ILS – a Carling reklámjában hallható - „Music" című számának remixében fektette le hitvallását, ami eleinte felbosszantotta a puristákat, felizgatta a mindenre nyitottakat, és eszeveszett ugrálásra és pogózásra késztette a diszkókban a tömegeket. Következő remixsikereik olyan előadók munkáiból születtek, mint a Pet nevű krautrock-zenekar, az U.N.K.L.E, Moby, Timo Maas, Santos, a Future Funk Squad, Will Saul és a jó öreg Freeland.

Az Evil Nine első, "You Can Be Special Too" című albumáról megjelent harmadik kislemez, az Aesop Rock-kal közösen szerzett "Crooked" időtlen klaszikussá vált, és meghatározta hangzásukat - felemelő és szomorkás dallamok nyers, koszos alapokra helyezve, egy pici tisztelgéssel a nosztalgia felé. Ennek folytatása, a Juice Aleem vendégszereplésével készült "Pearlshot" a mai napig iskolapéldája a hip-hop és a tánczene összekeverésének.

A "You Can Be Special, Too" című lemezt egyformán szánták a diszkókba és otthoni hallgatásra - jó képet fest Pat és Tom erős hip-hop- és rock-befolyásoltságáról, valamint arról a szándékukról, hogy széles rétegeknek szánják muzsikájukat.

Estjeiken, melyeken alkalmanként olykor 7000 ember is jelen volt már az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Európában, Japánban, Hong Kongban Thaiföldön, Kínában, és számos más helyen. Rezidensek a híres londoni Fabric klubban, és a szakma és a közönség örömére nemrégiben kiadták "Fabric Live" című válogatásukat, melyen remekül bizonyítják képességüket a stílusok ötvözésére.

Mivel a visszafogottság helyett szeretnek több vasat is egyszerre a tűzben tartani, a sajtó és a közönség eredményeiket az elfogadhatatlan és a zseniális között értékeli - és nekik pontosan így a jó. Evil Nine-ék nem félnek attól, hogy egy-két embert felbosszantsanak folyamatos kísérletezésükkel, ha az eredmény valami progresszív, friss dolog lesz. Az album második kislemezére, az energikus "Restless" című számra érkezett reakciók egyöntetűen pozitívak voltak. A ragga ének és a rockos gitárok szíven találták azokat, akik megunták már az egy kaptafára készült számokat - egyszerűen nem hasonlítható semmihez. A brit rádióban olyanok játszották, mint Zane Lowe, Pete Tong, Annie Nightingale, Steve Lamac, John Peel, XFM és Kiss.

Noha Tom és Pat valójában két szerethető arc (és nem a vérengző csapat, akikre a nevük hallatán gondolunk), a The Independent magazin szerint, ha együtt valósítják meg zenei elképzeléseiket, akkor "ráznak, mint az ipari áram".

Az utóbbi időkben a srácok vadonatúj "live band"-jük összeállításával és turnéikkal (egyelőre még csak DJ show-k) foglalkoznak, de nem hallgathajuk el azt a fontos információt sem, hogy nyáron megjelenik a már régóta vár albumuk is. Ebből egy számot már elcsíphettek a szemfülesebb rajongók, Adam Freeland márciusi Essential Mix-ében.

https:/​/​soundcloud.com/​evilnine

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

 • Chriss Ronson remix Fábián Julinak

  Fábián Juli, hazánk egyik legismertebb fiatal jazz tehetsége idén alakított új formációt Palásti Kovács Zoltánnal, alias Zoohackerrel. Nemrégiben megjelent Girly című EP-jük egyik legszebb slágerét, az izgalmasan zizegő Sizzlin’-t szerették volna új köntösben látni. Daluk remix változatához Chriss Ronsont, a többszörös Év Dj-je és Év Mixlemeze díjas producert kérték fel!
 • Kikeleti beindulás Rem-C-vel

  Alighogy ránk köszöntött a kikelet, Rem-C, a Hausfactorya projekt szellemi atyja, a VAMP újdonsült művésze valósággal elárasztotta a piacot friss, ropogós, üde szerzeményeivel, remixeivel.
 • Viva La Liberty

  Éljen a Szabadság! – Ennek jegyében született meg a Liberty Partysorozat első mixlemeze Herr Spiegel tolmácsolásában.
 • Karányi - Aerodynamics

  Bár még 2007 őszén szó esett már róla, hogy a lesz új Karányi lemez, de végül csak egy My Baby My-val, majd 2008 nyarán egy Libido-val kellett "beérnünk".
 • Discosa feat. Armiger - SEE YOUR EYES

  A Discosa feat. Armiger” formáció nemrég készítette el bemutatkozó kislemezét amely a „See your eyes” címet viseli. A lemez a CLS Records gondozásában fog megjelenni digitális kiadványként.
 • HYPERSPACE 2008 mixed by HOT X

  Április 10-én jelent meg a CLS records és a Deadcode Production gondozásában a Magyarország legnagyobb technorendezvényéhez kapcsolódó mixalbum a HYPERSPACE 2008.
 • Jön a Coronita 2008!

  Hazánk legnépszerűbb after-party helyszíne a Club Coronita a Hajógyári Szigeten, mely az ország leghosszabb, legnépszerűbb nappali party-sorozatát látja vendégül. Elérkezettnek láttuk az időt a klub vezetésével, hogy a hely egyik legismertebb rezidensének mixelésében piacra kerüljön a klub első hivatalos válogatáslemeze Coronita 2008 címen.
 • Már a boltokban: STUDIO vol.1.!

  Magyarország legnagyobb szórakozóhelye, a budapesti STUDIO idén télen megjelenteti első saját mixlemezét.
 • Yonderboi?...Yonderboi!

  A 2000-es Shallow and Profound nagylemez után, október végén megjelenik Yonderboi új, második albuma. A Splendid Isolation-t Yonderboi egy külföldi kiadónál, a Mole-nál jelentette meg, hazánkban pedig örömmel jelentjük, hogy a CLS égisze alatt kerül majd az új lemez a boltokba!

Kapcsolódó cikkek

Biográfiák

 • Compact Disco

  A Compact Disco egy elektronikus zenei formáció, melyet három tehetséges magyar zenész alkot.
 • Freemasons

  Az angol producer páros, a Freemasons a világ egyik legnépszerűbb duója per pillanat a house zene frontján, hisz David Guetta, Bob Sinclar vagy a Shapeshifters mellett nekik sikerült a legtöbb house slágerükből mainstream, mindenki számára fogyasztható rádiós slágert is varázsolniuk.
 • Francis Blaid

  Francis Blaid zenei érzéke már 6 éves korában megmutatkozott, amikor ének-zene tagozatosként elkezdte az általános iskolát. Itt sajátította el zenei tudásának alapjait, énekelt az iskola kórusában, 5 éven át hegedülni is tanult.
 • Anima Sound System

  Az 1993-ban alapított Anima Sound System vitathatatlanul az ország legismertebb és legnagyobb sikerű elektronikus zenekara.
 • Reset

 • Clairvo

 • Carl Cox

  Elektronikus zenei nagykövet, aki tizenéves kora óta DJ , acid house veterán, a techno bajnoka.
 • Fonetik

Zenei stílusok

 • Breaks

 • Nu Jazz

 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Trance

  A trance az 1990-es évek kezdeti szakaszában kialakult zenei műfaj. Szülőhelyének Frankfurt tekinthető. Szerteágazó, és állandóan változó műfaj, melynek számos ágazata van.
 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó