Pulzar

Francis Blaid

Francis Blaid zenei érzéke már 6 éves korában megmutatkozott, amikor ének-zene tagozatosként elkezdte az általános iskolát. Itt sajátította el zenei tudásának alapjait, énekelt az iskola kórusában, 5 éven át hegedülni is tanult.

Saját zenék készítésével 17 évesen kezdett el foglalkozni, a számítógép segítségével. Ahogy az általa használt szoftverek egyre professzionálisabbá váltak, úgy fejlődtek a zenéi is. Ennek köszönhetően 2000-ben jelent meg először saját szerzeménye Magyarországon. Az első nemzetközi siker 2003-ban következett be, amikor egy holland kiadó remixversenyének győztesei között találta magát. 2004-ben együtt dolgozott Andrewboy és Dennis Clarke - Első Állomás c. lemezén, két dal erejéig (9Hz, Liquid Silence), 2006-ban pedig Mystery c. szerzeménye Markus Schulz mixlemezén (Miami ’06) is szerepelt.

A kezdeti években leginkább jellemző trance stílust 2004-től kezdve fokozatosan a progressive hangzás vette át, napjainkban pedig zenéit és DJ szettjeit a progressive house mellett a tech-house és a techno stílus jellemzi.

2007 óta újra együtt dolgozik Andrewboy-jal. A közös munka eredménye a Popmodell és a Poppy Seeds projekt, melyekkel egyre nagyobb sikereket érnek el. 

Andrewboy és Manic.N mellett Francis Blaid is házigazdája a hétfő esténként jelentkező Dirty Dance rádióműsornak itt, a justmusic.fm rádióban.

Archív partyajánlók

Ajánlott rádiók

Zenei stílusok

  • Progressive House

    A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
  • Tech-house

  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó