Pulzar

Sziget 2009 - Második napi ajánló - augusztus 13.

A Sziget második napján olyan világhírű előadók lépnek színpadra a Hajógyári-szigeten, mint a The Ting Tings, a Bloc Party, a Satyricon, Fatboy Slim, Tricky vagy Armin van Buuren.

Délután 3 órakor elsőként a balkáni r'n'b királynője, Miss Platnum ringatja el a Nagyszínpad közönségét páratlan etno-hiphop szólaimaival. A kárpáti díva előadását követően a brit indie zenei színtér egyik legígéretesebb zenekara, a Katie White és Jules De Martino által irányított The Ting Tings veszi kezelésbe a fesztiválozókat lendületes gumi-gitárpop slágereivel (That's Not My Name, Shut Up And Let Me Go, Be The One) az örökifjú Die Toten Hosen csoport hadjárata előtt, ahol olyan, mindenki vérébe beleivódott punktörténeti klasszikusokra üvegezhetik szét az estét a Sziget-lakók, mint a Zehn Kleine Jagermaister, a Heir Komt Alex, a Kauf MICH!, a Bayern vagy az Alles Aus Liebe.

A Toten Hosen házibulija után magasabb fokozatra kapcsolva, háromnegyed nyolckor egy igazi brit háztömbbuli veszi kezdetét a Bloc Party vezetésével. A 2000-es évek első indie generációjának (The Strokes, The Rapture, Maximo Park, Franz Ferdinand) egyik legnépszerűbb zenekara elsöprő dirty-pop indulóival (Helicopter, Flux, So Here We Are, Talons) és a tavaly megjelent harmadik stúdióalbumának (Intimacy) legjobb darabjaival több háztömbbre való indie rajongót mozgat majd meg a Szigeten Norman Cook, alias Fatboy Slim gigakoncertje előtt, amely fél tízkor veszi kezdetét a Nagyszínpadon. A 250 ezres közönséggel is könnyedén elbánó, kilenc MTV-zenei díjjal és egy Ivor Novell-díjjal büszkélkedő Norman Cook a nagy Fatboy Slim-klasszikusok mellett (Weapon of Chioce, Right Here Right Now, The Rockefeller Skank) várhatóan a David Byrne-vel, Cyndie Lauperrel és Sarah Jones-szal közösen készített, legfrissebb Fatboy Slim-albumot (Here Lies Love) is beveti majd féktelen elektrobuliján.

A Barcelona multietnikus Raval negyedében üzemelő 08001 stúdió öt órakor nyitja meg kapuit a közönség előtt a Sziget Világzenei Nagyszínpadán, hogy elektronikus elemekkel kevert tradicionális afrikai és gnawa zenéjével kerítse hatalmába a fesztiválozókat a Fonogram-díjas Palya Bea negyed nyolckor kezdődő koncertje előtt. Magyarország legkedveltebb etnodívájának jelenése után a fesztiválozók az Életek Éneke néven futó előadás keretein belül ismerhetik meg Erdély kimagasló magyar, román és cigány muzsikusait. A Világzenei Nagyszínpadon a Nagysármási zenekar, a Pataki zenekar, a Szászcsávási zenekar, Covaci Marcel és a zenekarának tagjai, továbbá Varga István "Csipás", Tötszegi Szilárd és Demeter Iovita mutatja be a szigeteseknek, mi fán terem az "Erdélyi Buena Vista". Az erdélyi folklór show után a world music mozgalom történetenék legsikeresebb társulata, a Grammy-díjas kubai Orquesta Buena Vista Social Club® koncertje zárja a Sziget második napjának világzenei programját fél tízkor.

Az A38-WAN2 Színpadon Tricky kilenc órakor kezdődő trip-hop túrájára a Berger Dalma vezette Esclin Syndo gárdája készíti fel a műfaj hazai híveit délután ötkor. A szigetes trip-hop kalandot nyitva este hatkor a portugál Blasted Mechanism avantgárd elektro pop őrülete töri meg egy rövid időre a szigetes párhuzamos univerzumok felé nyitva, melyek hajnali egykor a colorStar programzáró ambient pszichedéliájára csúsznak majd össze a keletkezésének második napját ünneplő A38-WAN2 kozmoszban.


A DerFine délutáni koncertje után az MTV Headbangers Ball - Rock Színpadon Magyarország egyik legrégebbi punkbrigádja, a HétköznaPI CSAlódások rosszalkodik öt órától. Utánuk sorrendben a Road, a Subscribe, a Lord és a Depresszió kezd fémpusztításba a helyszíen az idei Sziget egyik legjobban várt metál produkciója, a norvég Satyricon tizenegy órára időzített jelenése előtt. A sötét erőktől megtisztuló, 2008-ban Nine Inch Nails-es imidzsváltást végrehajtó Satyricon legfrissebb albumával (Age of Nero)  és új bűnökre kevert, klasszikus metál haláltáncaival (Dark Medieval Times, Nemesis Divina, The Shadowthrone, Rebel Extravaganza, Volcano) kísérti majd meg rajongóit az MTV Headbangers Ball-Rock Színpadon. A Satyricon után a Kalapács és Nevergreen kíván szép álmokat a Sziget második napi zúzdájában megerősödött fesztiválozóknak.

Akik kalapácsozás és az ördögvillázás helyett gömbözésben, dárézásban vagy beatszeletelésben szeretnék kiélni magukat a Sziget második napján, azoknak a Burn Party Arénában a helyük este fél nyolckor, ahol a legendás brit acid rave kollektíva, a 808 State diktálja a tempót Dän von Schulz, a Pole Position és Lange partija előtt. Fél egykor ezen a helyszínen a 2007-ben és 2008-ban a világ legjobb DJ-jének választott Armin van Buuren repíti el a trance mennyországába a Sziget-lakókat, akik a 2009-ben újramixelt Imagine album cinetrip vizióiban elmerülve hangolódhatnak rá Myon & Shane 54 laptop DJ-és kalandjaira.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Horror klippel sokkol az Irie Maffia

  A zenekar hagyományosabb, élőzenei világát tükröző, a nyári fesztiválszezonban igazi közönség-énekeltetős kedvenccé vált Badest-re készítette el a Nagyon Jó Lesz című friss lemeze második videóklipjét az Irie Maffia.
 • Megújuló soundsystem a Corvintetőn - Irie Maffia Soundsystem


  Kevesek számára ismert tény, hogy az Irie Maffia Soundsystem formáció az élő zenekaros felállást megelőzően is létezett már, s több mint hat éve a magyarországi soundsystem-kultúra meghatározó pillére.

Ajánlott letöltések

 • [2011-05-31] Dandy - Ikrek elötti TSapongas

  Dandy immár a 7. Ikrek éjszakájára készülve a szokásos nagy trackválogatás közepette kapott ihletet, hogy ezzel a remek kis mix-szel lepjen meg minket és Titeket! A mixben a rá jellemző korszakok és stílusok kavalkádja jelenik meg, ami egy tökéletes egységet alkot.      

Ajánlott videók

 • A State Of Trance 500

  A State of Trance 500 élőben a Rise FM-en, a NiteRise műsorán Armin van Buuren rajongók figyelem! Kedvenc DJ-tek radio show-ja, az „A State of Trance” idén ünnepli 10 éves évfordulóját. Ebben az egy évtizedben 500 adás pörgött le a világ legkedveltebb trance lemezlovasának műsorából, ennek örömére pedig egy 5 helyszínből álló fergeteges turnét tartanak, melynek második állomásáról, Miami-ból, az Ultra Music Festival-ról élő közvetítést hallhattok Ti is a Rise FM műsorán 18:00 és 05:00 között, valamint a NiteRise-ban a Radio Ice-on (Makó FM 94.2), a Crazy FM-en (Miskolc FM 88.7) és a Rádió Weekend-en (Tótkomlós FM 89.9) 19:00-tól 05:00-ig. Hallhassátok online itt: www.risefm.hu
 • Budai & Vic - Once Again

 • Armin Van Buuren Feat Gabriel And Dresden - Zocalo

 • Dj Budai (DVD Live Sziget Festival)

 • Budai & Vic @ ILD 2008 01

 • Fatboy Slim @ Brighton Beach

  250.000 ember
 • Newl feat. Budai - Blue nights are beautiful

 • I Love Deep Szilveszter 2010

  2009. december 31. csütörtök I Love Deep Szilveszter 2010 Hotel Royal - Royal Club Jimpster (Freerange Records - UK)| Budai | Vic | Nigel Snorter | Madox | Lank | Skiz | Nova | Rony Breaker | Blatti | Bios jegyelővétel december 30-ig: http://www.ticketportal.hu vagy http://www.heavenstore.hu

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó