Pulzar

Belépő
Mindenkinek6 000 Ft
Az első 2000db belépő3 990 Ft
A következő 2000db4 990 Ft
Ezután6 000 Ft

Partyajánló

MAYDAY @ Hajógyári Sziget

Fellépők
MAYDAYÉvről évre, városról városra csak egy biztos: szeresd a zenét és táncolj rá!Hajógyári Sziget

MAYDAY @ Hajógyári Sziget

Évről évre, városról városra csak egy biztos: szeresd a zenét és táncolj rá!

A Mayday sztori

Mayday história: sikersztori a javából!

Tudtátok, hogy a Mayday-t először közel 20 éve rendezték meg egy rádió megmentéséért, vagy hogy a Prodigy itt szerepelt először nagyobb tömeg előtt? Ha igen, akkor biztosan nem hagyjátok ki idén sem. Ha nem, akkor pedig legfőbb ideje, hogy belekóstoljatok a világ legnagyobb hagyományokkal rendelkező egy éjszakás fesztiváljának hangulatába Budapesten, 2009. június 13-án!

Első körben egy elterjedt régi téveszmét kell tisztázni: a rendezvény elnevezése nem az év ötödik hónapjára,a májusra utal, hanem valami egészen másra. Íme a pontos definíció: a Mayday vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés, a hang alapú (rádió) kommunikációkban használják. A francia m'aider kifejezésből származik, magyarul: "segíts", bár ennek egy sürgetőbb, hangsúlyosabb formája. A nemzetközi légi- és vízi közlekedésben, valamint angol nyelvterületen a rendőrség, a tűzoltóság és a szállítmányozási cégek is használják.

Helyben is volnánk… Nemes cél, mely ezreket mozgatott meg 1991-ben: mentsétek meg a DT64 rádiót! Egy nemzetközileg is elismert elektronikus zenei seregszemle, mely Európa legnagyobb városaiban vonz többezres tömeget minden alkalommal: MAYDAY. Az előbbiből lett az utóbbi, vagyis minden idők legsikeresebb kezdeményezése ebben a műfajban.

Aki él és mozog, s igazi szerelmese az elektronikus tánczenének, az el sem tudja képzelni azt, hogy kihagyjon egy Mayday-t. A nagy dolgok ugyanis mindig ott történtek és történnek. Maga a szcéna történelmének mérföldkövei születnek ezeken a monumentális rendezvényeken. Elég, ha csak az SS Sputnik 2000-es fellépésére, a Yellow visszatérésére vagy akár a másik legendás banda, a Prodigy első komolyabb fellépésére gondolunk, mert ezek bizony mind-mind itt történtek, a Mayday-en. Hogy mitől igazi Mayday a Mayday? Bár vannak elengedhetetlen tartozékai, mégis a legfontosabb a szellemisége ezeknek a rendezvényeknek,amikor többezres tömeg ünnepli a zene iránti feltétlen szeretet egy gigantikus rendezvényhelyszínen. És ami még feltétlenül szükséges: MayDay himnusz, melyből minden évben új készül. Members of MayDay, ami egy fél órányi közjáték a buli tetőpontján, a színpadon táncol minden DJ és a VIP vendég, felcsendülnek az előző idők MayDay himnuszai. (A ’97-es Sonic Empire vagy a ’98-as Save The Robots például igazi örökzöld lett azóta.) Zöld-kék-piros lézer: a sűrű fényár igen költséges látványelem, a Mayday büdzsék tetemes hányadát felemészti.

A techno-világ legfontosabb találkozója Berlinből indulva kezdte hódító útját, megjelent Kölnben, Dortmundban, Farnkfurtban, majd a lengyelországi Katowice-ben, az oroszországi Szentpétervárott és a magyarországi fővárosban, Budapesten is. A Mayday mára az egész világon nagy hírnévre tett szert a rendezvényeken felvonultatott professzionális fény- és hangtechnikájával, valamint azzal, hogy folyamatosan a legjobb DJ-ket és live acteket mutatja be…

1991. december 14: „Best of House & Techno” jelmondattal Berlinben megrendezik az első Mayday-t, hogy a bevételeivel megmentsék a DT64 rádiót. Raverek tömege érkezett a helyszínre, ami még a szervezőket is meglepte. 1993. áprilisában a "Judgement Day" szlogen alatt 16 ezren mulattak Dortmundban. 1994-től a 25 ezer férőhelyes Westfallenhalle már a nyitáskor megtelt minden évben. Ráadásul két-háromezren mindig kint is rekedtek, s hajnalig a bejárat előtt ácsorogtak csak azért, hogy bejussanak.

2002. május 19.: az első hivatalos Mayday Budapesten. (Bár sokan emlegetik, hogy volt egy Mayday 1994-ben is Budapesten, ám az akkori 48 órás kalózkiadás csak a nevében hasonlított a berlini eredeti modellre.) Az első officiális rave-ület 2002-ben ütötte fel a fejét Magyarországon. A 3 termes mulatság főszereplői között persze az alapító fivére, s későbbi emblematikus figurája, Westbam és a Members Of Mayday produkció is ott volt.

Ezzel el is érkeztünk a Mayday legújabb kori történetéhez, ahol már a techno mellett az éppen aktuális e-zenei irányzatok is teret nyertek kezdve a progressive house-tól egészen a minimal-ig. A legújabb, legdrágább hang- és fénytechnikákat felvonultató megaparti több ezer elszánt zeneszerető fiatalt vonz évről évre Berlintől Budapestig Európa szerte mindenütt.

Bővebb információ, jegyrendelés: www.mayday.hu

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Ajánlott videók a partyhoz

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó