Pulzar

Művész

Corey Korosy

Corey Korosy

1988. január 26-án láttam meg a napavilágot Miskolcon. Már gyerekkoromba is meghatározó szerepet töltött be a zene. Ezért is jártam egy művészeti iskolába, ahol 8 évig táncoltam, ami megalapozta a zene iránti szeretetem és elősegítette a ritmusérzékem kialakulását.

Az elektronikus zenével 15 éves koromban kezdtem el ismerkedni egy kedves barátom által. Nagy hatást gyakoroltak rám a kor nagyjai, Carl Cox, Tiesto, Dave Clarke, Adam Beyer, Ben Sims, Marco Bailey és Jeff Mills. Az inspirációjuk által kezdtem el elektronikus zenei partykra járni, ahol megtetszett ez a stílus világ. Én is ott akartam állni a pultban és hergelni a közönséget.

 

Eleinte még csak különböző programokkal próbáltam a szárnyaim bontogatását, de csak a barátok előtt a házibulikon. Később végre hozzájuthattam első keverőmhöz és ettől kezdve saját magamtól és 1-2 hozzáértő ember segítségével próbáltam megtanulni ezt a szakmát.

 

2006-ban megismerkedtem a Griff által alapított Karma Team-el. Ők segítettek a technikai elemek elsajátításában és a szakma fortélyainak megismerésében.

 

Szettjeimet eleinte főleg techno zenékből építettem fel, de nem ítélem el a progresszív és az electrosabb stílusokat sem. Techno mixeimben inkább a Dave Clarke-os vonalat képviselem. Most a minimal és az electro áll a legközelebb hozzám és a szettjeimet is ezek szerint alakítom, figyelembe véve a közönség igényeit. Szeretek megmaradni az inkább underground világnál, de szívesen játszom slágeresebb zenéket is, főleg electro vonalon. Egy sajátságos stílust próbálok megvalósítani zeneileg, amit egyre jobban vesz a közönség és más DJ-k is.

2007-ben csatlakoztam a szervezői csapathoz a Karmán belül, ahol próbálom minél színesebbé varázsolni a bulikat az emberek számára, hogy ne váljon snasszá és átlagossá. Szeretem a szervezni és emberekkel foglalkozni, mert a különböző emberek megismerése is sokat segít az ambícióim megvalósításához és hozzájárul a zenei előmenetelemhez. Persze ez hozzá tartozik ehhez az életformához és nem titkolt célom az electro és a minimal stílus meghonosítása és feljebb vitele Miskolcon és környékén.

 

2008-ban nagy előrelépést jelentet Borsod megye egyik legnagyobb fesztiváljára, nevezetesen a kazincbarcikai Kasza Napokra való meghívás, ahol igen nagyot tudtunk bizonyítani az elvárásokhoz hűen.

 

Sok helyen felléptem már, főleg Miskolcon és környéken, így pl.: Eger: Origo Club, Kazincbarcika: Kasza Napok, Miskolc: Juno, RockWell Klub, RockWell Café, RockWell Miller, Mad Club.

Ezeken kívül vannak állandó fellépéseim minden hónapban a Karma Night-okon a RockWell Klub valamelyik termében, az IFI-net Kávézóban havonta a Sound of MIskolc elnevezésű ingyenes partyn, aminek célja saját magunk promotálása és megkedveltetése a közönséggel. Ez a party is szintén saját szervezésű. Végül, de nem utolsó sorban minden héten változó napokon a Jazz Café-ban vagyok megtalálható a szettjeimmel együtt, ami jó tapasztalatokat nyújt számomra, hiszen az új zenéimet itt be tudom mutatni és le tudom szűrni az esetleges hibákat.

 

A közeljövőben szeretnék saját számok szerzésével és az ehhez tartozó technikai fortélyok elsajátításával foglalkozni, hogy saját ízlésem szerint minél színesebbé tehessem a zenei palettámat. Szeretnék sok-sok klubban zenélni, külföldi és magyar lemezlovasokkal együtt. Színesíteni a magyar underground életet, és egyre nagyobb szabású partykon részt venni és létrehozni ilyen bulikat. Célom bekerülni a magyar és nemzetközi köztudatba, hogy kiszélesíthessem a látóköröm és az elektronikus zene iránti tiszteletem.

 

 

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Biográfiák

 • COOH

  Ivan Shopov alias Cooh 2005-ben kezdte pályafutását, mégpedig ’Cyclone’ című zenéjével, melyet a Signal Recordings jegyez.
 • Migu

 • Soundhunter

 • Duel

  „… Kishazánk egyik úttörő zenésze, aki az elektronikus zene hazai kezdetei óta alkot a szakmában. Klasszikus zenei műveltsége és iskolázottsága, elkötelezett művészi hozzáállása és technikai ismerete révén kiemelkedik a hazai producer társadalomból. Live fellépései alkalmával olyan kisugárzásról tesz tanubizonyságot, mellyel szó szerint őrületbe kergeti közönségét, szinte felrobban a táncparkett a koncerthangulattól… ”
 • The Prodigy

Adatbázis hiba! Próbáld újra később! Ha tartósan fennáll a probléma, vedd fel velünk a kapcsolatot!

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó