Pulzar

Művész

Jankec

Jankec

DJ Jankec (Jankó András) 1974. május 29.-én született Szombathelyen, a magyar tánczenei élet egyik fellegvárában. Több neves magyar DJ és zenekar, Tommyboy, Slam Jr., Cadik, valamint az Anima Sound System is itt kezdte bontogatni szárnyait.

Tanulmányai és a kötelező sorkatonai szolgálat után kezdett belekóstolni az éjszakai életbe és a parti szervezés világába. Kezdeti tapasztalatait 1993-tól 1995-ig az akkor országosan is elismert szombathelyi Romkert clubban kamatoztatta, ahol club-manager-i, promoteri feladatokat látott el.

1994-ben megalapította első önálló cégét a JSB Promotion reklám - és rendezvényszervező booking irodát.

1995-től felkérték a máig is sikeresen működő és országos hírűvé vált PAPAYA CLUB promoterének és managerének, ahol szabadkezet kapott. Több évi munka után úgy döntött, ideje elindítani saját DJ karrierjét. A hely és a lehetőség adott volt a clubban, és az elszántság sem maradt el. Hamar bebizonyosodott, hogy az elszántság mellé tehetség is párosult, így lehetőséget kapott a kétszintes klub tech-house termében rezidensi szerepkörre. Ahogy Ő mondja: "a legtökéletesebb hely a szakma minden fortélyának elsajátítására"…

Eleinte nagyon színes volt a paletta, mert meg kellett felelni a rezidensi szerepkörben, így a tribal-house-tól a progressive zenéken át a techno hangulatáig mindent zenei irányzatot játszott és kipróbált, de ezekből is csak a minőségi darabokat volt hajlandó felrakni a lemezjátszókra.

A széles paletta csak előnyére vált, mivel így belekóstolhatott más zenei világok rejtelmeibe, melyek megtanították tisztelni és szeretni a lágyabb és groove stílusú zenei világot, amelyeket mind a mai napig kiemelkedően tud ötvözni a keményebb hangzásokkal. Ezt az érzékét külön kiemelték a "sztár" DJ-k és szívesen látták a rendezvényeken, mint warm up DJ. Lépésről lépésre kialakult, hogy melyik stílus is áll hozzá a legközelebb, így a kialakult kedvenc a tech-house, electro és a techno lett.

Gyors léptekben a közönség kedvencévé vált, és sorra kapta a vidéki meghívásokat is. 2000-ben kiadta első exkluzív mix lemezét PAPAYA 2000 CLUB MIX néven, amit a milleneum tiszteletére készített. A nagy sikerre való tekintettel gyorsan jött a folytatás még ebben az évben egy ruházati cég felkérésnek eleget téve megszületett a VOICE OF QUIKSILVER SUMMER 2000 promócíós lemez.

Az első berobbanás 2001-ben kezdődött, amikor a DJ Felipe által alapított Titan International-lel /Sárdi Péter/ közösen kezdett el dolgozni, akik felfigyeltek a fiatal tehetség játékára, magas szakmai tapasztalatára és emberi értékeire, így gyors léptekben szoros barátság és munka kapcsolat alakult ki közöttük. Tehát folytatta karrierjét, mint DJ, promoter, booking manager a TITAN INT. szárnyai alatt.

2002-től a TITAN INT. első számú magyarországi DJ-jévé lépett elő, ami azt is jelentette, hogy megnyíltak előtte Magyarország határai Európa felé. Még ebben az évben megnyitotta kapuit a MAYDAY Budapest, melynek részt vett a szervezési munkálataiban, így azóta e nemes rendezvény magyar rezidens lemezlovasa.

Sárdi Pétert idézve, aki a következőket mondta róla: „vidámsága, sajátos, egyedi dinamikus és laza hangzásvilága, zenei érzéke elképesztő, nem beszélve a kulisszák mögötti szakmai tapasztalatról”.

2003 év végén lezárta rezidensi club manager-i szerepkörét, mert már nem tudta összeegyeztetni az egyre bővülő fellépésekkel és céges feladataival.

Dinamikus de mégis egyéni hangzásvilágának köszönhetően a magyar közönség egyik kedvencévé vált és eleget tesz a Magyarországi és a határokon kívüli klubok meghívásainak, emellett szerepeket kapott és kap a nagyobb elektronikus fesztiválokon itthon és külföldön egyaránt, hogy bemutathassa tudását. Napjaink nemzetközi sztár DJ-jei is elismerik zenei, technikai, szakmai és emberi értékeit. Mindezek mellett Sárdi Péterrel közösen irányítják, vezetik a TITAN INTERNATIONAL Hungary-t.

Archív partyajánlók

Biográfiák

 • Tayo

 • Vida G

 • Sven Wittekind

  Életrajzát felesleges lenne a kezdetektől bemutatni, hiszen nincs olyan a szcénában aki ne találkozott volna a Sven Wittekind névvel.
 • Backdraft

  A Backdraft, azaz Paul Chadwick és Karrie Price duója lassan 15 éve dolgozik együtt, és az idők során a létező összes zenei műfajon végigvándorolt.
 • FreQ Nasty

  Freq Nasty a Fidzsi-szigeteken született, majd a tinédzser éveit Új-Zélandon töltötte, és ott ismerkedett meg a reggae-vel és a dubbal, melyek mind a mai napig nagy hatással vannak a zenéire.
 • Lee Scratch Perry

 • Radioclit

 • Analog303

 • Wowbagger

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó