Pulzar

Timo Maas

Timo Németországban Kofedenport-ban született, első zenei élményeit bátyjától kapta, aki a Pink Floyd-ot favorizálta.
Tíz éves korától gyűjti a lemezeket, majd elkezd mix kazettákat készíteni, amiket a haveroknak osztogat, aztán ezek a haverok azok, akik 13-14 éves korában elkezdik hívogatni bulijaikra játszani.

 A kilencvenes évek elejére már jó nevű dj-nek számít Németországban, ’91-ig sláger zenét játszik a klubokban, amivel később felhagy, ugyanis a tulajok nem nagyon tolerálják új zenéit, amelyekben feltűnnek egy új hangzás, a techno elemei. Majd az előbb említett konfliktusok miatt úgy dönt, hogy inkább felhagy a zenéléssel, és egy bárban helyezkedik el pultosként, aztán jó néhány évig mobiltelefonokat árul. Ebbe a telefon szaküzletbe lép be hozzá egyik nap egy figura, aki elmondja, hogy szeretne egy bulit szervezni, amin jó lenne, ha Timo zenélne és techno-t. A buli olyan jól sikerül, hogy újra a zenélés mellett dönt és elkezd kisebb klubokban játszani. 1994-ben a Tunnel dj-je Gary D. társaságában elkészítenek egy igen kemény trance darabot Die Herdplatte címmel, ezek után Timo két rezidens állást is kap, egyiket Svájcban a másikat Angliában. A Peppermint Jam stúdiójában kezd el dolgozni, ahol megtanulja a szakma fortélyait, itt készítik el Andy Bolleshon és Martin Buttrich segítségével a Kinetic A.T.O.M. néven megjelenő Borg Destroyer-t, amiből 8000 darab fogy el. 1997-ben jön a Mama Konda Orinoko álnéven, ezzel a dallal akkora sikereket ér el, hogy azonnal felkerül több országban is a top 20-as listákra. Akkoriban sok csalódás éri a német részről, ezért úgy dönt, hogy inkább Anglia felé veszi az irányt, amit nyugodt szívvel is tehet, ugyanis a Mama Konda sikere erre felhatalmazza. Sorra jönnek ki a sikeres darabok stúdiójából úgy , mint: Vila Nova, Riding On A Strorm, a legnagyobb kiadóknál jelenhetnek meg dalai Hooj, Bush, Ffrr, Hope. Amivel viszont sokak szerint a legnagyobb elismerést kapta az Azzido Da Bass féle Doom’s Night átdolgozása. Leszerződik Paul Oakenfold kiadójához a Perfecto-hoz, megjelenik egy saját remixeit bemutató mixlemeze, majd még egy a Perfecto-nál Connected címmel, több mint 40 remixet készít és sorra jönnek ki saját szerzeményei amit egy szerzői album is bemutat. Néhány remix Timo-tól: Montini Experience-Astrosyn Legend B.-Lost In Love Blank & Jones-Heartbeat Paganini Trax-Zoe Lustral-Everytime Novy vs. Eniac-Pumping Green Velvet-Flash Fatboy Slim-Star 69

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Ezrek buliztak a budapesti Nokia Trends-en

  A zene és a mobilitás partiján tomboló tömeg fogadta a fellépőket. Sikeres volt az első budapesti Nokia Trends, bulizó fiataloktól dübörgött a budapesti Műcsarnok, mely nemcsak a zene, hanem a mobilitás estéje is volt. A 110 éves Műcsarnokban megrendezett különleges partin több zenei stílust képviselő művész is színpadra lépett, tomboló közönség fogadta Roisin Murphy-t, Tiga-t, Timo Maas-t, és a hazai előadókat: az Anima Sound System-et, Karányit, Varga Zsuzsát és a Stopsonic-ot, valamint a CH.I.P -et.

Ajánlott lemezek

Zenei stílusok

 • DownTempo

 • Electro

 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó