Pulzar

Szeptemberfest és szülinap az Instanban

Az Instant Art Bar Wood idén kapja meg, vágja fel és osztja szét harmadik születésnapi tortáját. Szokásához híven az ilyenkor szokásos alapmodell ellenében nem öregszik, hanem ismét felfrissül, megújul. Budapest belvárosának eddig is egyik legnagyobb „elvarázsolt erdeje” az eddig meglévő 3 koncert/tánc-terme, 6 bárja, és 14 házibulija mellé ismét kitalált valamit a tökéletes kikapcsolódás érdekében.

 Hogy a megújulás és a születésnap is méltó hangsúlyt kapjon, ezért a szeptember az önfeledt ünneplés hava lesz!

Az első esemény hullám a Wonder Bumm fesztiválra keresztelt 5 napos sorozat szeptember 6-án, kedden veszi kezdetét.  Ekkor tér vissza nyári kiruccanásából az Instant egyik büszke heti klubja, az improvizációs zenegyártás koronázatlan királyaival, a Random Trip. Ez alkalomra nem kisebb, viszont annál meglepőbb vendégekkel készülnek. Ott lesz például az anyai örömök első szünete után nemrég visszatért énekes csillagunk Sena, a nem kisebb érdemeket magának tudó Németh Juci (NemJuci), egy másik világból érkezik Gangszta Zoltán – aki dobok mögé is átkéredzkedik kicsit, és ez még bőven nem a sor vége. Aznap egy másik helyszínen, egy másik stílusban Dj Cadik és Ren a törtütemű zenék és a basszusok szerelmeseinek kedveskedik. Szerdán (09.07.) az AllNightBreakz csapata Ludmillával kiegészülve a Breakbeat, másutt Longman & Focus a Drum&Bass, míg Belányi és barátja Ozsi az R’n’B és egyéb könnyű műfajok kedvelőinek muzsikál. Csütörtökön (09.08.)Vinyl Warriors scratch showval melegíthet a betévedő, majd ismét különböző stílusokkal és zenészekkel futhat össze a különböző helyeken, mint például a szomszéd Vienna Scientists egyik tagjával Stefan Obermeierrel (A) Infragandhi & Superman vendégeként. Pénteken (09.09.) a német központú Bombastic Jam kiadó magyar tagjai (Nynfus Corporation) látják vendégül a kiadó egyik ottani frontemberét Jayl Funkot (D), a Feel The Funk Baby! keretein belül. Szombaton (09.10.) Palotai készül speciális balkán szettel a Balkánaán vendégeként, míg egy-két emelettel feljebb az ország egyik legkiemelkedőbb producere Modul A.K.A. Mango heti klubja vezeti be az arrajárókat az élő elektronikus produkciók szórakoztató világába. A későn érkezőknek, vagy sokáig maradók kedvéért a csütörtök, a péntek és a szombati napokat másnap reggel 10ig hosszabbítjuk meg olyan dj-k részvételével, mint Wegha, Schiipman vagy Randall.

 
Hétfői koncertsorozatunk a Hurrá-Hétfő! is újjáéled, 12-én a nemrég friss lemezzel jelentkezett Judie Jay, rákövetkező héten (09.19.) a Beat Dis, majd a szintén még meleg albummal dicsekvő Realistic Crew (09.26.) koncertjét hallgathatjuk meg a hét e csodás napján! 

16-án, pénteken véletlenül erre jár a Bootlegek és FunkBreakek Újzélandi nagykövete Funk Ferret, így az Instantban is tiszteletét teszi, majd szombaton egy iszonyatos hazai House párbaj fültanúi lehetünk -a Technokunst és az NVC csapatok verekednek össze barátilag. 

A második felhozatalhullám, a születésnapi megmozdulásunk  –Baglyok Bolygója címmel– 22-én startol Akkezdet Phiai élő zenével kísért slam poetry koncertjével. Ez után ismét egy kis Palotai, ezúttal a tőle megszokott stílusban, míg Mc Kemon, Ozon és Jahfar a digitalis reggae, a hip hop és a dubstep erdejében veszik el. Pénteken (09.23.) ezúttal a hazai mezőny - külföldi eladásai alapján nemzetközileg remekül teljesítő – modern táncdal előadóival erősödik a mezőny a The Uptown Fellaz, InraGandhi és a Nynfus Corporation featuring Barabás Lőrinc mutatják meg a magyar virtust.  E napon is lesz még minden más is - pop, rock és egyéb könnyűségek Zoleeval, illetve funk szólamok Sanyinak és Waxmannak hála. A hét legaktívabb felének zárásaként szombaton (09.24.) a Mole Hallban régi barátaink, a house hazai válogatotja a Hairy records tagjai szólalnak fel a születésnaphoz méltatlan csend ellen. Míg Beta, Andras Toth és André az egyenes ütemekért felel, addig Mango barátaival a tört ritmusokat aprítja rőzsévé a Tilosban.

 
Így fest hát nagyvonalakban az instant saját bejáratú szeptemberfestje, természetesen koránt sem a teljesség igényével. A teljes program az instant honlapján (www.instant.co.hu ), illetve a divatos közösségi portálon – a facebook.com/instant.art.bar.garden –en  tallható meg kísérőinformációk és termékminták kíséretében. Egy, ami még fontos lehet – a programok továbbra is ingyenesen látogathatók!© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó