Pulzar

Sónar 2011

Június 16-tól 18-ig ismét megrendezik Európa leghíresebb és talán a világ egyik legkiemelkedőb elektronikus zenei és kultúrális fesztiválját, a Sónar 2011 fesztivált Barcelonában.

A Sónar 2011 bemutatja napjaink elektronikus zenei irányzatait a stadion technotól egészen az újabb hangzású rap világáig. A zenei szinesség jegyében a világ minden tájáról érkeznek majd fellépők, a line upban találhatunk régi nagy neveket éppúgy mint kevéssé ismert friss tehetségeket. A fesztivál alapvető filozófiája a zenei és kultúrális sokszínűség bemutatása, amihez idén is hű marad, erre a több mint 100 kiemelkedő fellépő a garancia.

A fesztivál idén kiemelkedő figyelmet fordít az amerikai szcénára, például olyan egyedi hangzásvilágú előadókra mint Steve Reich, Janelle Monáe, Atmosphere, the members of the Tri Angle label, The Gaslamp Killer, Tyondai Braxton… mellettük természetesen az amerikai techno nagyjai se maradhatnak el, akiknek jól ismert hangzásvilágát a sötét elvont ritmusok jellemzik, olyan nevek mint Scuba, Silent Servant, Shackleton, Raime, Actress, Surgeon...


Az amerikai fellépők mellett mint minden évben a helyi katalán művészek (Astrud & The Col · lectiu Brossa, Facto and Los Amigos del Norte, Downliners Sekt, C156 and EVOL) is kiemelkedő figyelmet kapnak a szervezőktől.


A nyitó és záró koncert igazi zenei csemegének ígérkezik, a nyitó rendezvényen az amerikai Steve Reich lép színpadra a helyi bcn 216 és a brit Synergy Vocals group társaságában. Steve Reich már hazánkban is tiszteletét tette egy fergeteges koncerttel a művészetek palotájában. A Pulitzer, és Grammy-díjas amerikai zenész az úgynevezett minimalista vagy repetitív klasszikus zene egyik legnevesebb képviselője, egyik legismertebb minimal zenei alkotása a Music for 18 Musicians. Steve Reich neve az elektronikus zenei körökön belül sem ismeretlen, hiszen zenéiből rengeteg remix készült olyan előadók által, mint a Coldcut, DJ Spooky vagy Freq Nasty.

További fellépők:


Underworld, M.I.A., Aphex Twin, Magnetic Man, Die Antwoord, The Human League, Dizzee Rascal, Cut Copy, James Murphy, Janelle Monáe, Paul Kalkbrenner, Chris Cunningham, Boys Noize, Four Tet, Buraka Som Sistema, Katy B,Steve Aoki, Steve Reich + bcn216 + Synergy Vocals, Alva Noto & Ryuichi Sakamoto, Shackleton, James Holden,Nicolas Jaar, Global Communication, Trentemøller, A-Trak, Atmosphere, Annie Mac, Hype Williams, Little Dragon,Yelawolf, Tyondai Braxton, Apparat Band, Actress, Yelle, Scuba, Dominique Young Unique, Agoria, DZA, Benji B,Pearson Sound aka Ramadanman, Gilles Peterson, How To Dress Well, L-Vis 1990 b2b Bok Bok, Shuttle, Open Reel Ensemble, Silent Servant, Diskjokke, DELS, Lory D, Africa Hitech, Mary Anne Hobbs, Toddla T, oOoOO,Redlight feat. Ms. Dynamite & Dread MC, Bjørn Torske, The Gaslamp Killer, Poirier feat. Boogat, Surgeon,Egyptrixx, Toro Y Moi, Djedjotronic, The Brandt Brauer Frick Ensemble, Discodeine, Annie, Offshore, Daito Manabe, Hauschka, Astrud + Col·lectiu Brossa, Jackmaster, Floating Points, Lucy, Chelis, Dadub ...

Underworld

James MurphyMagnetic ManSteve Reich + bcn216 + Synergy Vocals

Die AntwoordDizzee RascalJanelle Monáe

M.I.A.Katy BBoys Noize

 Aphex Twin

www.sonar.es

Archív partyajánlók

Még több fesztivál hír

 • A közönség és a fellépők is szerették a Soundot

  Magyar szettel zárta az idei Heineken Balaton Sound Nagyszínpadának sztársorát Timmy Trumpet, aki felesége nagymamáját is felköszöntötte a színpadon. A fellépők nagyon szerették a fesztivált és úgy tűnik, a közönség is. Szombat estére az összlátogatószám átlépte a 100 ezret, de még később is jöttek az emberek a Q-Dance által celebrált EndShow-ra és a hajnal 6-ig tartó bulira.
 • Szerdán kezdődik a Heineken Balaton Sound

  Az elektronikus zenei univerzum széles kínálatát sűríti a fesztivál négy napjába a Heineken Balaton Sound. Két nagyszínpadon, összesen féltucat zenei helyszínen indul be a buli július 3-án mások mellett olyan sztárokat felsorakoztatva, mint Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine vagy az undergroundabb szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Stephan Bodzin, Nico Moreno és sokan mások. A szervezők megújult VIP tematikákkal és élményekkel várják az érkezőket, az 1 km hosszú partszakasz pedig vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással csábít éjjel-nappal.
 • Verknipt 2024 - Horvátország

  Idén nyáron a Verknipt egy 5 napos hard techno fesztivállal veszi be a horvát tengerpartot június 30. és július 4. között. Rave vagy tengerparti nyaralás? Legyen mindkettő!
 • Fashion Show és VIP varázs a Soundon

  Lakatos Márk ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákkal egy nappal chilles, éjszaka vibráló divat közösségi téren, a Fashion Hub-ban is találkozhatunk, feldobva az outfitet akár egy VIP-es partizáshoz.
 • Idén 7 vidéki helyszínen lehet ingyen fesztiválozni

  A tavalyi év sikere után idén ismét megrendezésre kerül a Telekomosok Fesztiválja. Az ingyenes élménysorozat célja, hogy sokrétű kulturális programot és kikapcsolódási lehetőséget biztosítson azok számára is, akik a világszerte tapasztalható megélhetési nehézségek miatt idén nem vagy csak kevesebbet tudnak költeni a nyári élményekre.
 • Transmission & Techmission

  A United Music bemutatja a Techmission és Transmission Fesztiválok következő etapját, amelyet 2024. június 14-én és 15-én rendeznek meg a prágai O2 Arénában.
 • Sziget 2024 - ELROW

  Augusztus 7-én az Elrow elhozza a Delusionville nevű produkcióját a Szigetre, amelyet Ron English, a street art keresztapja keltett életre.
 • Electric Love 2024

  Az Electric Love Fesztivál immár tizenegyedik alkalommal hozza össze a rajongókat az elektronikus és hip-hop zenei szcénja nagyjaival július 4-6. között, a nem is olyan messzi Salzburgban.
 • Dance Valley 2024

  2024. augusztus 10-én kerül megrendezésre a Dance Valley fesztivál a hollandiai Spaarnwoude-ban.
 • Sziget Fesztivál 2024 - újabb 2 nagyszínpados név

  A Sziget Nagyszínpadára két új szuper név érkezett, akik nem mások, mint a platinalemezes idén BRIT Awards-on „Global Icon” különdíjjal elismert, tavaly pedig Grammy-díjat nyert Kylie Minogue és a „Loosing it” sláger atyja, Fisher.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó