Pulzar

Laurent Garnier

Franciaország elsõ számú DJ-je. Egyformán szeretik a világ minden táján, Angliában “egyszerûen” Szent Laurent-nak hívják.

1967-ben született Már kisfiúként is a zenei pálya érdekelte, de a szülei pincérnek szánták. Mázlija volt, mert ennek köszönhetõen pincértanoncként kijuthatott Angliába. Londonban a francia nagykövetség konyháján dolgozott, este pedig elvegyülhetett az éjszakai bulik világába, majd 1987-ben Manchester, ahol a legendás hírû Haciendában játszik. 1 évvel késõbb tért vissza Franciaországba. Nem sok idõ telt el és rengeteg követõje lett.

Mint vendég a leghíresebb klubokban lépett fel Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Angliában, Svájcban, Skandináviában és Spanyolországban. Laurent a világ két végén is a végletekig tudta táncoltatni a közönségét, az egyik a Sound Factory volt New York-ban, a másik pedig egy klub Tokyóban.

Õ az egyik szervezõje a híres párizsi house partynak, a Wake Up At The Rex Club-nak. Elõször kiadott munkája a French Connection, ami az Eastern label alatt látott napvilágot 1990-ben. 1 évvel késõbb Laurent volt az elsõ elõadó, aki csatlakozott a FNAC-DANCE DIVISION-höz és ennek hatására a francia house scene vezetõ alakjává lépett elõ, és azegész világon elhíresült a neve.

1993 nagyon sikeres év volt a számára. Ekkor volt Laurent elsõ klubsikere a Wake Up, amit a Breathless, az Alaska és az Acid Eiffel követett. Elsõ EP-je a 7 számból álló Planet House EP. Ezeknek köszönhetõen 1993-ban és rá egy évre is beválasztotta a MIXMAG és több Európai zenei magazin is a világ legjobb DJ-i közé. Készített remixeket többek között Mobynak és Sven Väth-nek is. Az elsõ album a Shot in the Dark magas pozíciót szerzett az európai ranglistákon és kicsivel késõbb még 10 országban Ezek után több társával kilépett a FNACból. 1994 májusában létrehozta a saját kiadóját az F-et Eric Moranddal (ex FNAC A&R).

Az új EP a Club Traxx nagyon "dance floor" orientáltra sikeredett 1995 decemberében. 1996-ban jelentette meg a két és fél órás J szettjét, a Laboratoire Mix-et. Még ugyanebben az évben õ mixelhetett Jean Charles 97es õszi/téli divatbemutatóján a Louvre-ban. Januárban látott napvilágot a Crispy Bacon. Szinte az összes zenei magazin írt róla és mindenhol nagy elismerést váltott ki, mint a legjobb techno track. Tarolt az összes bulin, és töretlen sikerrel táncoltatta a népet az egész világon.

1997. Ekkor jelent meg a második albuma (az életkorára utaló) 30 címmel. Ez sokkal személyesebb hangulatú az elsõnél. Mindenféle stílus megtalálható benne, a fent említett Crispy Bacon is, az ambienttõl a reggae-ig minden.

Napjainkban Laurent az egyik leghíresebb DJ a világon. Kevesen értek el akkora sikereket, mint Õ. Vannak, akik zseninek tartják és talán igazuk is van. Mindenesetre biztos, hogy nem sokan váltak “szentté” életükben.

Ajánlott lemezek

 • Skryptöm10Y LP

  Megjelent az Electric Rescue által Párizsban alapított francia Skryptöm Records kiadó 10. évfordulójának megünneplésére készült album, melyen olyan előadók trackjei hallhatók, mint Laurent Garnier, Inigo Kennedy, Truncate, Johannes Heil, Wlderz, Zadig és még sokan mások.
 • Skryptöm n°32

  Az Electric Rescue által Párizsban alapított francia Skryptöm Records kiadó 10. évfordulójának megünneplésére egy exkluzív album kiadásával készül áprilisban, melyen olyan előadók trackjei lesznek hallhatók, mint Laurent Garnier, Inigo Kennedy, Truncate, Johannes Heil, Wlderz, Zadig és még sokan mások.
 • Garnier történelmet ír

  Laurent Garnier májusban fogja megjelentetni ötödik albumát melynek címe Tales of a Cleptomaniac.
 • Mi szól majd a temetéseden??

  A Get Physical gondozásában február 6-án jelenik meg a Final Song nevezetű összeállítás. A lemezen híres előadók saját temetésükre szánt búcsúdalainak gyűjteménye hallható.
 • Egy Fuse kiadvány az elmúlt 10 év technoiból.

  Belgium világhírű klubja a Fuse tíz éves fennállását egy dupla techno albummal ünnepli. A klub nem kevés ma világhírű techno dj-t "nevelt ki", ennek alapján íme a tracklista... --->
 • Laurent Garnier- Man With The Red Face

  A francia származású techno fenomén egyik legismertebb szerzeményét keverték újra...

Kapcsolódó cikkek

 • Újabb 30 névvel bővült a Sonar line up

  Flying Lotus, Simian Mobile Disco, Trust és még további 30 új fellépővel bővült a Sonar 2012
 • Sonar 2012

  Idén is megrendezésre kerül Európa és a világ egyik legelismertebb fesztiválja, a Sonar Barcelonában, Tokyoban, Cape Townban és Sao Paoloban. A napokban bejelentett line-upok alapján a korábbi filozófiának megfelelően, idén is illusztris fellépőket válogattak össze a szervezők.
 • Egbert remixek futószalagon

  Az elmúlt két évben a nemzetközi techno-house szcénába üstökösként berobbanó holland dj / producer, Egbert minden jel szerint 2011-ben is folytatja diadalmenetét. Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a fiatal művész a saját produckiók szerzése mellett remixerként is kiválóan megállja a helyét, elég csak a tavalyi ősz klub-bombájára, Carl Cox örökzöld 'The Latin Theme'-jére írt újraértelmezésére gondolni.
 • Laurent - na és ha vörös az arcom?

  2000 áprilisában amikor megjelent a track ,nem gondolta volna még senki, hogy az elektronikus zene egyik meghatározó műve lesz. Az lett.
 • Laurent Garnier a Dissonanze fesztiválon

  Laurent Garnier a május 8-9-ei, idén kilencedik alkalommal megrendezett Dissonanze Festival főfellépője.
 • Íme a Time Warp idei line up-ja

  A kezdeti fellépők névsorának novemberi prezentálását követően a Time Warp Mannheim központú fesztiválja véglegesítette line up-ját.
 • Barraca klub 43 éve szórakoztat

  Egy szórakozóhely népszerűsége nagyon sok alkotóelemből áll, de a valenciai Barraca klub bebizonyította, hogy elég, ha csak 43 évig táncoltatja az embereket. Olyan, mint egy jó bor, évről-évre jobb lesz.
 • The End: The end?

  Felmerült ez év szeptemberében, hogy London híres szórakozóhelye a The End örökre bezár 2009 januárjától.
 • Garnier kiadója lehúzta a rolót

  Talán a súlyos gazdasági helyzet miatt vagy talán nem, de egy biztos, Laurent Garnier és Eric Morand bejelentették, hogy az F Communications nevű kiadójuk bizonytalan időre felfüggeszti működését.
 • Kings Of Techno

  Carl Craig és Laurent Garnier, mind a ketten bizonyították, nem hiába tartjuk őket a techno oroszlánjainak. De vajon mi történne ha összeeresztenénk a két nagy macskát? Kő kövön nem maradna...
 • Jeff Mills b2b Laurent Garnier

  'Nem csak techno, nem csak house, de csak zene, jó zene!'

Archív partyajánlók

 • [2011-09-23] Laurent Garnier presents L.B.S.
  @ Cinema Hall, Budapest

  A Tales of a Kleptomaniac (Egy kleptomániás meséi) turné után Laurent Garnier nemrégiben ismért útra kelt. Az új sztori neve: L.B.S.
 • [2011-05-19] Electronic Beats Live Special - Budapest Launch Party
  @ Merlin, Budapest

  Elérkezett a pillanat, hogy az Electronic Beats Online hazai verziójának megjelenése és a berlini Electronic Beats Magazine első budapesti terjesztése után legyen végre egy újabb Electronic Beats buli! A május 19-i Electronic Beats Live Special lesz a márka széleskörű magyarországi hivatalos nyitóbulija a Kreatív magazin által szervezett Brand & Music konferencia után. Berlinből érkezik az őrült bulijairól híres Bonaparte, magya...r részről pedig a Demon Superior, c0p és Crimson diktálják a tempót.

 • [2011-04-02] Time Warp 2011 - A kör bezárul
  @ Maimarkthalle

  Immár a 2011-es Time Warp line upja teljes, a fellépők névsora mindössze a pontos időrendi line up-ot nélkülözi. A 30 éve pályán lévő Sven Väth például egy egyedülálló jubileumi szettel készül, míg Richie Hawtin egy hat órás maratoni performansszal szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A berlini székhelyű Henrik Schwarz pedig, aki inkább a deep house műfajában vált ismertté, most egy teljesen új techno live acttel rukkol elő.
 • [2009-07-01] VOLT Fesztivál
   

  Kultikus sztárokkal várja látogatóit az idei VOLT Fesztivál. Július első hétvégéjére Sopronba érkezik a több év után új lemezzel és fesztiválturnéval visszatérő Limp Bizkit csapata, a legnagyobb Nyugat-európai fesztiválok másik nagy idei visszatérője, a provokatív metál-ikon, Marilyn Manson, és a legaktuálisabb brit szupercsapat, a Franz Ferdinand.
 • [2009-03-28] Time Warp
   

  A Time Warp az elektronikus tánczene legjelentősebb fesztiváljai közül az egyik legidősebb és legrangosabb - az Európában megtartott rendezvények között Mindez kezdődött 1994-ben Ludwigshafen-ben, egy parányi magból álló, lelkes szervezőcsapat munkájaként...
 • [2007-05-26] E-Z Rollers
  @ A38, Budapest

  A tavaszi szezon utolsó nagy koncertjeinek egyike az A38 Hajón igazi, tempós élő drum and bass est lesz.
 • [2006-07-28] Electronic Beats
  @ A38, Budapest

  Electronic Beats nyár az A38 állóhajón! Fellépnek többek között: Lee Coombs, Utah Saints, Senor Coconut, Badmarsh & Shri, Nicola Conte, Combichrist, NAPT, DJ Hyper és a Transglobal Underground!
 • [2007-08-10] Sziget 2007
   

  A NOKIA Party Aréna, a Meduza, a Cökxpôn Ambient Sátor, a Nagyszínpad, valamint a Magic Mirorr Pénteki programja.

Biográfiák

Zenei stílusok

 • Hardcore

 • Jazz

  A dzsessz (angolul: jazz) egy zenei stílus, amelyre jellemző a blue note-ok (az európai hangnemek hangközeinek módosításából, a leggyakrabban a terc, ritkábban a szeptim és a kvint nem egészen félhangnyi szűkítéséből született hangok), szinkópák, szving (szving) és párhuzamos ritmusok alkalmazása.
 • Breaks

 • Nu Jazz

 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • DownTempo

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Tech-house

 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó