Pulzar

CikkFesztivál hír

Sonar 2012

  0.00

Sonar 2012

Idén is megrendezésre kerül Európa és a világ egyik legelismertebb fesztiválja, a Sonar Barcelonában, Tokyoban, Cape Townban és Sao Paoloban. A napokban bejelentett line-upok alapján a korábbi filozófiának megfelelően, idén is illusztris fellépőket válogattak össze a szervezők.

A négy fesztivál közül a legnagyobb és legrégebbi, a barcelonai Sonar, ami földrajzilag a legközelebbi hozzánk, emiatt számunkra a legérdekesebb is. A tavalyi évben szerkesztőségünk néhány szerencsés tagjának is lehetősége nyílt részt venni a fesztiválon (beszámoló képek itt: https://www.pulzar.hu/partyfotok/2011/06/16/sonar-2011), ez alapján elmondhatjuk, hogy tényleg a világ egyik zeneileg legelőremutatóbb fesztiválja a Sonar. Professzionális szervezéssel, rengeteg szakmai résztvevővel és hihetetlen atmoszférával találkozhat az idelátogató. Az idei Sonar június 14, 15. és 16-án kerül megrendezésre. 

A fesztivál programja egymástól jól elkülöníthető részekre van bontva. Az egyik a Sonar By Day, amit a város közepén található Kortárs Művészeti Centrumbann és Múzeumban rendeznek meg. A múzeum műfüvesített udvarán és termeiben, délután kettőtől este tízig tartanak a programok. További érdekesség, hogy a múzeumban található aktuális kiállítások a fesztivál ideje alatt is megtekinthetőek. A fesztivál másik része a Sonar By Night, ami a tavaly a Barcelonai Expo területén került megrendezésre, négy hatalmas hangárban. A két fő helyszín programja mellett a város különböző pontjain kisebb workshopokat, filmvetítéseket tartanak. A fesztivált évente átlagosan kb 80 000 ember látogatja. A város méreteiből adódóan azonban az utcákon alig észrevehető, hogy éppen fesztivál van. A "tipikus" fesztivál hangulat a több egymástól távoli helyszín és a fesztiválon táborozás, sátrazás hiánya miatt nem jellemző, cserébe viszont nincs por, sár és szemét mindenfelé.

A hivatalos Sonar program mellett a fesztivál hetében városszerte úgynevezett Off Sonar bulikat szerveznek klubokban, tengerparton, hajókon, hotel teraszokon, ezeket a rendezvényeket általában a legnagyobb lemezkiadók szervezik mint például a M_nus, a Bpitch, a Mobilee, Get Physical, Cadenza olyan fellépőkkel mint Richie Hawtin, Magda, Ellen Allien, James Holden, Josh Wink, Steve Bug, Audiofly, Gregor Trasher,  M.A.N.D.Y., Marco Carola, Mathew Johnson és még sokan mások. Ráadásul ezek a rendezvények sok esetben ingyenesek! Ezekre is mindenképp érdemes ellátogatni.

Összeségében a Sonar fesztivál egy hetes elektronikus zenei szakmai konferencia, ünnep és party Barcelona különböző pontjain.

Az idei Sonar Barcelona fesztivál eddig közölt line up-ja alapján elmondhatjuk, hogy a szervezők az idén is egy sokszínű, igényes, kortárs zenei fesztivált készítenek elő. Az egyik kiemelt fellépő például a The Roots lesz, akik jelenleg a világ egyik legjobb hip-hop bandája. Az elektronikus zenei részt olyan előadók képviselik majd mint Fatboy Slim, Richie Hawtin, Azari & III, Jacques Lu Cont, Modeselektor, Ital, John Talabot, Luciano és Laurent Garnier. A fesztiválról a jelenlegi poposabb hangzás képviselői se fognak hiányozni olyanok minta Hot Chip (új albumukkal) a Metronomy, a Friendly Fires vagy az Austra. Az experimentális stílus képviselői a Mouse On Mars,SquarepusherPeaking Lights, Maria MinervaLA Vampires, Plapla Pinky and Supersilent lesznek. A régi nagyok mellett az ifjabb, új kedvencek is bemutatkoznak előremutató hangzásvilágukkal mint például Nicolas Jaar (a tavalyi Sonaros sikere után újra ), Maya Jane ColesJacques Greene, Julio BashmoreThundercat, Cooly G,The Suicide Of Western CultureUner és Blawan.

Több info: www.sonar.es

Artists confirmed (08/02/2012) 

The Roots (US) 

Fatboy Slim (UK) 

Deadmau5 (CA)

Hot Chip (UK)

Richie Hawtin (CA) 

Amon Tobin ISAM (BR) 

Friendly Fires (UK) 

James Blake dj (UK)

Nicolas Jaar (US)

Luciano (CH)

Metronomy (UK)

Azari & III (CA)

Laurent Garnier presents LBS (FR) 

Squarepusher (UK) 

Modeselektor (DE)

Peaking Lights (US) 

Mary Anne Hobbs Vs Blawan (UK) 

Mouse On Mars (DE) 

Hyperdub presents Kode9 + Cooly G + Scratcha DVA (UK) 

Austra (CA)

BBC Radio 1 presents Annie Mac & guests (UK)

Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) (US) 

Jacques Greene (CA) 

Jacques Lu Cont (UK) 

John Talabot (ES) 

Supersilent featuring John Paul Jones (NO/UK) 

Diamond Version featuring Alva Noto & Byetone + Atsuhiro Ito (DE/JP) 

Brainfeeder presents Thundercat + Kutmah + Lapalux (US) 

Maya Jane Coles (UK) 

100% Silk presents Ital + Maria Minerva + LA Vampires + Magic Touch (US) 

Julio Bashmore (UK) 

Trevor Jackson (UK) 

When Saints Go Machine (DK) 

The Suicide Of Western Culture (ES) 

Plapla Pinky (FR)

Psilosamples (BR)

Dago (BR)

Uner (ES)


Archív partyajánlók

Még több fesztivál hír

 • A közönség és a fellépők is szerették a Soundot

  Magyar szettel zárta az idei Heineken Balaton Sound Nagyszínpadának sztársorát Timmy Trumpet, aki felesége nagymamáját is felköszöntötte a színpadon. A fellépők nagyon szerették a fesztivált és úgy tűnik, a közönség is. Szombat estére az összlátogatószám átlépte a 100 ezret, de még később is jöttek az emberek a Q-Dance által celebrált EndShow-ra és a hajnal 6-ig tartó bulira.
 • Szerdán kezdődik a Heineken Balaton Sound

  Az elektronikus zenei univerzum széles kínálatát sűríti a fesztivál négy napjába a Heineken Balaton Sound. Két nagyszínpadon, összesen féltucat zenei helyszínen indul be a buli július 3-án mások mellett olyan sztárokat felsorakoztatva, mint Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine vagy az undergroundabb szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Stephan Bodzin, Nico Moreno és sokan mások. A szervezők megújult VIP tematikákkal és élményekkel várják az érkezőket, az 1 km hosszú partszakasz pedig vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással csábít éjjel-nappal.
 • Verknipt 2024 - Horvátország

  Idén nyáron a Verknipt egy 5 napos hard techno fesztivállal veszi be a horvát tengerpartot június 30. és július 4. között. Rave vagy tengerparti nyaralás? Legyen mindkettő!
 • Fashion Show és VIP varázs a Soundon

  Lakatos Márk ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákkal egy nappal chilles, éjszaka vibráló divat közösségi téren, a Fashion Hub-ban is találkozhatunk, feldobva az outfitet akár egy VIP-es partizáshoz.
 • Idén 7 vidéki helyszínen lehet ingyen fesztiválozni

  A tavalyi év sikere után idén ismét megrendezésre kerül a Telekomosok Fesztiválja. Az ingyenes élménysorozat célja, hogy sokrétű kulturális programot és kikapcsolódási lehetőséget biztosítson azok számára is, akik a világszerte tapasztalható megélhetési nehézségek miatt idén nem vagy csak kevesebbet tudnak költeni a nyári élményekre.
 • Transmission & Techmission

  A United Music bemutatja a Techmission és Transmission Fesztiválok következő etapját, amelyet 2024. június 14-én és 15-én rendeznek meg a prágai O2 Arénában.
 • Sziget 2024 - ELROW

  Augusztus 7-én az Elrow elhozza a Delusionville nevű produkcióját a Szigetre, amelyet Ron English, a street art keresztapja keltett életre.
 • Electric Love 2024

  Az Electric Love Fesztivál immár tizenegyedik alkalommal hozza össze a rajongókat az elektronikus és hip-hop zenei szcénja nagyjaival július 4-6. között, a nem is olyan messzi Salzburgban.
 • Dance Valley 2024

  2024. augusztus 10-én kerül megrendezésre a Dance Valley fesztivál a hollandiai Spaarnwoude-ban.
 • Sziget Fesztivál 2024 - újabb 2 nagyszínpados név

  A Sziget Nagyszínpadára két új szuper név érkezett, akik nem mások, mint a platinalemezes idén BRIT Awards-on „Global Icon” különdíjjal elismert, tavaly pedig Grammy-díjat nyert Kylie Minogue és a „Loosing it” sláger atyja, Fisher.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó