Pulzar

CikkFesztivál hír

Sonar 2012

  0.00

Sonar 2012

Idén is megrendezésre kerül Európa és a világ egyik legelismertebb fesztiválja, a Sonar Barcelonában, Tokyoban, Cape Townban és Sao Paoloban. A napokban bejelentett line-upok alapján a korábbi filozófiának megfelelően, idén is illusztris fellépőket válogattak össze a szervezők.

A négy fesztivál közül a legnagyobb és legrégebbi, a barcelonai Sonar, ami földrajzilag a legközelebbi hozzánk, emiatt számunkra a legérdekesebb is. A tavalyi évben szerkesztőségünk néhány szerencsés tagjának is lehetősége nyílt részt venni a fesztiválon (beszámoló képek itt: https://www.pulzar.hu/partyfotok/2011/06/16/sonar-2011), ez alapján elmondhatjuk, hogy tényleg a világ egyik zeneileg legelőremutatóbb fesztiválja a Sonar. Professzionális szervezéssel, rengeteg szakmai résztvevővel és hihetetlen atmoszférával találkozhat az idelátogató. Az idei Sonar június 14, 15. és 16-án kerül megrendezésre. 

A fesztivál programja egymástól jól elkülöníthető részekre van bontva. Az egyik a Sonar By Day, amit a város közepén található Kortárs Művészeti Centrumbann és Múzeumban rendeznek meg. A múzeum műfüvesített udvarán és termeiben, délután kettőtől este tízig tartanak a programok. További érdekesség, hogy a múzeumban található aktuális kiállítások a fesztivál ideje alatt is megtekinthetőek. A fesztivál másik része a Sonar By Night, ami a tavaly a Barcelonai Expo területén került megrendezésre, négy hatalmas hangárban. A két fő helyszín programja mellett a város különböző pontjain kisebb workshopokat, filmvetítéseket tartanak. A fesztivált évente átlagosan kb 80 000 ember látogatja. A város méreteiből adódóan azonban az utcákon alig észrevehető, hogy éppen fesztivál van. A "tipikus" fesztivál hangulat a több egymástól távoli helyszín és a fesztiválon táborozás, sátrazás hiánya miatt nem jellemző, cserébe viszont nincs por, sár és szemét mindenfelé.

A hivatalos Sonar program mellett a fesztivál hetében városszerte úgynevezett Off Sonar bulikat szerveznek klubokban, tengerparton, hajókon, hotel teraszokon, ezeket a rendezvényeket általában a legnagyobb lemezkiadók szervezik mint például a M_nus, a Bpitch, a Mobilee, Get Physical, Cadenza olyan fellépőkkel mint Richie Hawtin, Magda, Ellen Allien, James Holden, Josh Wink, Steve Bug, Audiofly, Gregor Trasher,  M.A.N.D.Y., Marco Carola, Mathew Johnson és még sokan mások. Ráadásul ezek a rendezvények sok esetben ingyenesek! Ezekre is mindenképp érdemes ellátogatni.

Összeségében a Sonar fesztivál egy hetes elektronikus zenei szakmai konferencia, ünnep és party Barcelona különböző pontjain.

Az idei Sonar Barcelona fesztivál eddig közölt line up-ja alapján elmondhatjuk, hogy a szervezők az idén is egy sokszínű, igényes, kortárs zenei fesztivált készítenek elő. Az egyik kiemelt fellépő például a The Roots lesz, akik jelenleg a világ egyik legjobb hip-hop bandája. Az elektronikus zenei részt olyan előadók képviselik majd mint Fatboy Slim, Richie Hawtin, Azari & III, Jacques Lu Cont, Modeselektor, Ital, John Talabot, Luciano és Laurent Garnier. A fesztiválról a jelenlegi poposabb hangzás képviselői se fognak hiányozni olyanok minta Hot Chip (új albumukkal) a Metronomy, a Friendly Fires vagy az Austra. Az experimentális stílus képviselői a Mouse On Mars,SquarepusherPeaking Lights, Maria MinervaLA Vampires, Plapla Pinky and Supersilent lesznek. A régi nagyok mellett az ifjabb, új kedvencek is bemutatkoznak előremutató hangzásvilágukkal mint például Nicolas Jaar (a tavalyi Sonaros sikere után újra ), Maya Jane ColesJacques Greene, Julio BashmoreThundercat, Cooly G,The Suicide Of Western CultureUner és Blawan.

Több info: www.sonar.es

Artists confirmed (08/02/2012) 

The Roots (US) 

Fatboy Slim (UK) 

Deadmau5 (CA)

Hot Chip (UK)

Richie Hawtin (CA) 

Amon Tobin ISAM (BR) 

Friendly Fires (UK) 

James Blake dj (UK)

Nicolas Jaar (US)

Luciano (CH)

Metronomy (UK)

Azari & III (CA)

Laurent Garnier presents LBS (FR) 

Squarepusher (UK) 

Modeselektor (DE)

Peaking Lights (US) 

Mary Anne Hobbs Vs Blawan (UK) 

Mouse On Mars (DE) 

Hyperdub presents Kode9 + Cooly G + Scratcha DVA (UK) 

Austra (CA)

BBC Radio 1 presents Annie Mac & guests (UK)

Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) (US) 

Jacques Greene (CA) 

Jacques Lu Cont (UK) 

John Talabot (ES) 

Supersilent featuring John Paul Jones (NO/UK) 

Diamond Version featuring Alva Noto & Byetone + Atsuhiro Ito (DE/JP) 

Brainfeeder presents Thundercat + Kutmah + Lapalux (US) 

Maya Jane Coles (UK) 

100% Silk presents Ital + Maria Minerva + LA Vampires + Magic Touch (US) 

Julio Bashmore (UK) 

Trevor Jackson (UK) 

When Saints Go Machine (DK) 

The Suicide Of Western Culture (ES) 

Plapla Pinky (FR)

Psilosamples (BR)

Dago (BR)

Uner (ES)


Archív partyajánlók

Még több fesztivál hír

 • Itt 2023-as Sziget aftermovie

  Megérkezett az idei Sziget Fesztiválról készült aftermovie. Repülj vissza a Szabadság Szigetére és éld át újra a 6 felejthetetlen nappalt és éjszakát telis-tele szeretettel, vidámsággal, örömmel és szabadsággal.
 • Olyan jó a SZIN, mint mindig, de idén még többen jöttek

  Véget ért a Szegedi Ifjúsági Napok, ezzel együtt a nyári fesztiválszezon. Ismét bebizonyosodott, hogy a szegedi buli a legjobb végállomás a nagy fesztiválmenetelésben, és hogy a Coca-Cola SZIN nem csak a közönség, de a hazai zenekarok és előadók kedvenc „búcsújáró helye" is, melyhez csodás koncertek fűződnek. A főszervező szerint a „teltház" nem csupán egy számszerűsíthető fogalom, és az is kiderült, hogy Azahriah például a nyáron még nem látott ekkora közönséget, mint most Szegeden. Talán majd jövőre: 2024. augusztus 28-31 között, ugyanitt.
 • Elfogytak a bérletek a SZIN-re

  Nem lehet már bérletet kapni a legnagyobb nyárzáró hazai fesztiválra, sőt a pénteki napijegyek is elfogytak a Coca-Cola SZIN-re. Akik azonban már bebiztosították magukat a Tisza-parti fesztiválra, siessenek a szerdai nyitáskor, mert az idén 55 éves szegedi buli meglepetéssel készül az első 555 érkezőnek.
 • Vigyázat! Hamisítják a Szegedi Ifjúsági Napok jegyeit

  Nagy az érdeklődés az idén 55. születésnapját ünneplő nagy nyárzáró fesztiválra, a szegedi Coca-Cola SZIN-re. A bérletek rohamosan fogynak, amire a jegyhamisítók is felkapták a fejüket. A szervezők már több hamis jegyet észleltek és felhívják a figyelmet, hogy a látogatók csak tiszta forrásból, azaz a hivatalos jegyárusítótól vásárolják meg a belépőjüket.
 • Rekordokat döntött Majka kedvenc fesztiválja, a Campus

  Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Közel ötszázan dolgoznak a terület helyreállításán, a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat hétfőn reggelre adják át a forgalomnak.
 • „Ez a legjobb fesztivál a világon!” - Balaton Sound 2023

  Új időszámítás kezdődött a fesztivál életében és ez maximálisan érezhető is volt a most véget érő Heineken Balaton Soundon. Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket, tovább bővültek az elektronikus zenei műfajok és az egyedi beach-party hangulatnak díszletet adó látványvilág is. A VIP élmény hozta a korábbi évek megszokott színvonalát, extra szolgáltatásokkal kiegészülve, amit a hétvégi napokon már teltháznyi közönség élvezhetett. Jövőre Zamárdi visszavárja a Soundot és már azt is tudjuk, mikor: 2024. július 3-6. között érdemes már most besatírozni színessel a naptárat.
 • INOTA Fesztivál 2023

  Száznál is több fellépővel kelti életre Magyarország leglátványosabb hőerőművét az INOTA Fesztivál.
 • Hamarosan startol a Balaton Sound

  Idén olyan őrületes nevekkel várnak a partron, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Tiësto, Adam Beyer, Carl Cox, Dubfire, Enrico Sangiuliano, Joris Voorn, Charlotte De Witte, Joseph Capriati, Pan-Pot, Sam Paganini.
 • SZIN: ötvenöt év, ötvenöt új név

  A legnagyobb nyárzáró fesztivál egyben a hazai fesztiváltörténelem úttörője is. A Szegedi Ifjúsági Napok idén 55 éves, most a szervezők 55 friss nevet dobtak a köztudatba, a korábban bejelentett nemzetközi sztárok mellé, mint Alok, Lukas Graham, Timmy Trumpet vagy Rita Ora. És alakulóban van egy virtuális csapat is, amit a SZIN és a zoojamNFT közössége hoz majd létre. Lássuk most azonban az új névsort és merüljünk el egy picit a SZIN történetében is, ami idén már Coca-Cola SZIN fesztiválként várja a látogatóit, augusztus 23-26 között!
 • Moondance Fesztivál 2023

  A horvátországi Moondance Fesztivál idén 10. alkalommal, július 27. és 30. között kerül megrendezésre, és igazi csemegével készül a techno szerelmeseinek.

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó