Pulzar

Művész

Slam Jr.

Slam Jr.

Zsankó Péter, azaz közismert nevén, Slam Jr. 1971. július 30.-án született, Szombathelyen.
Gyermekévei a zeneóvodában, majd a zenei általánosban és ezzel párhuzamosan a zeneiskola "B" tagozatán teltek.

 Hét évesen vett a kezébe először hangszert, csellista nővére hatására a gordonka mellett döntött. Az általános iskola befejezése után felvételi nélkül kerül be a zenei konzervatóriumba, amit folyamatos fülbetegségei miatt kénytelen abbahagyni. A zenétől és a hangszerektől nehezen vett búcsút. Nővére becsempészi egy diszkóba, ahol tudatosul benne a jövő. Ideje korán megfogalmazódott benne a tény, hogy folyamatosan felgyülemlő zenei igényét és alkotói vágyát hol tudja majd kiélni. Ennek fényében az sem meglepő, hogy tizennyolcadik életéve már a dj pult mögött köszön rá. Kezdetben a klasszikus szalagos diszkózást művelte, majd nem sokkal később lecseréli a kazettákat a fekete korongokra. 1992-ben a DMC bajnokság hatodik helyezettje. A DMC után Londonba utazik, hogy zenei repertoárjának alapjait beszerezze. Hazatérte után nem sokkal kikerül Ausztriába, ahol egy klubban még pultos munkát is elvállal, hogy lemezjátszók mögé állhasson. Egy éves ausztriai útjáról hazatérve a Dunántúl legkeresettebb dj-jeként kerül az akkor fénykorát élő Club Speed-be, ahol egy generáció zenei ízlését alapozza meg és egyben országos karrierjét is elindítja. 1997-ben az a megtiszteltetés éri, hogy Magyarországról elsőként játszhat többed magával a Berlini Love Parade-en. 1996 elején megalapítja saját klubestjét, amelynek a Strictly!Night nevet adja. A Strictly Night-ot a legrangosabb hazai klubestként tartják számon, köszönhetően sajátos zenei világának, markáns, külsőségeiben is megnyilvánuló atmoszférájának. Slam Jr. nem elégszik meg a diszkózás nyújtotta örömökkel és a lemeztekergetés mellett produceri munkálatokba kezd. Korai szerezeménye a Searching For Love a Dee Zone Traxx válogatáson jelent meg 1997-ben. Akkortájt több saját felvételt is készített. 2000-ben saját kiadót alapított Strictly Dance néven, ami saját stúdióval is rendelkezik. A Strictly Night jelenlegi rezidenciája a belváros legjobb klubjában a Pacha Club Budapest-ben van, ahol még a Strickly másik két tagja Blueboy és Stone Mindezidáig 6 mixlemeze jelent meg: 1998-ban a House Matic Club Hits, 1999-ben a Strictly Trance Symphony, 2000-ban az Aquarium, 2001-ben a CS XXI. 2002-ben aTűz, 2003 pedig a Sorted c. film zenei aláfestése. 2003-ban új sorozatot indítanak a csapat szerzői munkáiból Strickly Collection néven.

forrás-www.strictlynight.org

Biográfiák

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Carl Cox magyar producert remixel!

  A szakma veteránjának a vokál és a vonósok hangszerelése tetszett meg a magyar Victor Macpherson „Usual Times” című trackjében, ezért elkészítette saját remixét, amely a nyár derekán lát napvilágot a Dowalve Records gondozásában megjelenő EP-n.
 • Speed Classic @ Club PLAY2010

  A party a Club Playba Költözik
 • FONTOS SAJTÓKÖZLEMÉNY

  Ezúton értesítjük minden kedves vendégünket, hogy sajnálatos és jelen pillanatban áthidalhatatlan technikai gondok miatt a 2010. május 8-ára meghirdetett CLUB SPEED CLASSIC PARTY IDŐPONTJA EGY HÉTTEL KÉSŐBB LESZ!
 • Mennyek Kapui frissítve!

  Elkészült a Kömlődi Ferenc és Pánczél Gábor által írt Mennyek Kapui című könyv javított, jelentősen bővített kiadása.
 • Kedves techno közösség!

  "Büszkén jelentjük be exkluzív 24 órás rádióműsorainkat két ünnepi esemény; Tim Rives -, és az NGoHT 5. születésnapja alkalmából!"
 • DJ RUSH interjú

  Összességében elmondhatom, hogy rengeteg szép élménnyel gazdagodtam, és sok érdekes emberrel találkoztam.
 • komolynak ígérkezik a Sensor Base

  SENSOR BASE most szombaton különleges látványelemekkel és holland sztárokkal!
 • Slam Jr. interjú

  Legutóbbi interjúink nem éppen a fiatal feltörekvő dj / producereket mutatta be. Most sem! Ellenben olyanokról olvashattok, akik letettek valamit a „pultra”.
 • Monday 2 Sunday DVD

  Igazi csemegével rukkolt elő a Strictly! csapata. A label-t alapító Slam Jr. és az év felfedezettjének választott Sanfranciscobeat több mint egy éven át készítették legújabb közös szerzői mixlemezüket, melyhez rendhagyó módon 70 perces turnéfilmet is forgattak.
 • Birthday Szettek a Radiozone-n és a Holland Fear.FM-en

  A 2007 február 17.én tartott fergetegesre sikerült buli után, még egy kört fut Deeroy születésnapja kapcsán, ugyanis az azt követő hét szerdáján jelentkező Experience Hour című műsorban a Radiozone-on, egy születésnapi szettel jelentkezett este kilenc órai kezdettel.
 • Tomash Gee biográfia

  Két jó hírrel is szolgálhat az IllegalRecords csapata Nektek, az első, hogy már csak pár nap június 17-ig, és megérkezik hozzánk TOMASH GEE (PL), Aki ismeri tudja, a lengyel live act mágus neve garncia a felejthetetlen partyra! Aki nem ismeri, annak pedig egy kis bemutató Tomash munkásságáról, életéről:
 • A holland Fear FM rádióban Gabriel Miller

  2006. május 04.-én, csütörtökön, 18 és 20 óra között ismét Sensor Base a belga / holland Fear FM rádióban Gabriel Miller prezentálásában a legjobb Jumpstyle és Hardstyle zenékkel. Gabriel mellett A debreceni newcomer hardstyle lemezlovas C.R.B. fogja pörgetni a lemezeket. Hangolj ránk és élvezd a kemény basszusokat! http://www.fearfm.nl
 • Idén 5. alkalommal volt nálunk MAYDAY

  Ötödik alkalommal rendezték meg hazánkban Európa egyik legismertebb elektronikus zenei rendezvényét, a Mayday-t. A megaparti ezúttal új helyszínen, a Budapest Sportarénában várta high-tech hang-, fény- és látványtechnikával, különleges beltéri designnal és VIP terasszal az elektronikus zene kedvelőit.
 • Ajándék Mayday CD

  Már csak pár nap és a zenefüggő közönség újra összegyülhet az idei év kétség kívül legnagyobb partiján, Magyarország legnagyobb fedett helyszínén, a Budapest Sportarénában. A Mayday szervezői pedig hangulatkeltővel izzítják a népet: 50 ezer darab ingyen CD-t dobtak a piacra, melyen az idei Mayday Himnusz mellett több mint hatvan perc zene dübörög a Mayday fellépőitől
 • NGoHT szilveszter

  A novemberi nagy sikerű hard techno fesztiválja után az NGoHT csapat december 31.-ére is szolgál egy kis meglepetéssel a kemény stílus rajongóinak, még pedig egy egészen exkluzív bulit kínál mindazoknak akik szilveszterkor a Kashmir Undergroundot választják.
 • Marco Remus interview

  2005.05.28. Technogladiators @ Kashmir Underground! Az est egyik szárvendégével, Marco Remus-szal készült interview-t itt olvashatjátok.

Ajánlott lemezek

 • SveTec lemez megjelenése

  SveTec a 21 éves dj produceri munkássága már széles körökben elismerést vivott ki magának, mind a groovy-ban, mind a hard techno-ban.
 • Hamarosan itt az új Slam Jr. lemez!

  Hamarosan megjelenik Slam Jr új albuma, az elemek III. része, Terra (Föld) Földünk számos tájáról származó motívumok, (S!)zigorúan House alapokon. Ez nem egy Partylemez, hanem élmény! A dalok egymásután nem földrajzi elhelyezkedésük, hanem zenei hangzásviláguk alapján kerültek válogatásra.

Ajánlott rádiók

Zenei stílusok

 • Experimental

  Kísérleti elektronika.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Electro

 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó