Pulzar

Művész

Slam Jr.

Slam Jr.

Zsankó Péter, azaz közismert nevén, Slam Jr. 1971. július 30.-án született, Szombathelyen.
Gyermekévei a zeneóvodában, majd a zenei általánosban és ezzel párhuzamosan a zeneiskola "B" tagozatán teltek.

 Hét évesen vett a kezébe először hangszert, csellista nővére hatására a gordonka mellett döntött. Az általános iskola befejezése után felvételi nélkül kerül be a zenei konzervatóriumba, amit folyamatos fülbetegségei miatt kénytelen abbahagyni. A zenétől és a hangszerektől nehezen vett búcsút. Nővére becsempészi egy diszkóba, ahol tudatosul benne a jövő. Ideje korán megfogalmazódott benne a tény, hogy folyamatosan felgyülemlő zenei igényét és alkotói vágyát hol tudja majd kiélni. Ennek fényében az sem meglepő, hogy tizennyolcadik életéve már a dj pult mögött köszön rá. Kezdetben a klasszikus szalagos diszkózást művelte, majd nem sokkal később lecseréli a kazettákat a fekete korongokra. 1992-ben a DMC bajnokság hatodik helyezettje. A DMC után Londonba utazik, hogy zenei repertoárjának alapjait beszerezze. Hazatérte után nem sokkal kikerül Ausztriába, ahol egy klubban még pultos munkát is elvállal, hogy lemezjátszók mögé állhasson. Egy éves ausztriai útjáról hazatérve a Dunántúl legkeresettebb dj-jeként kerül az akkor fénykorát élő Club Speed-be, ahol egy generáció zenei ízlését alapozza meg és egyben országos karrierjét is elindítja. 1997-ben az a megtiszteltetés éri, hogy Magyarországról elsőként játszhat többed magával a Berlini Love Parade-en. 1996 elején megalapítja saját klubestjét, amelynek a Strictly!Night nevet adja. A Strictly Night-ot a legrangosabb hazai klubestként tartják számon, köszönhetően sajátos zenei világának, markáns, külsőségeiben is megnyilvánuló atmoszférájának. Slam Jr. nem elégszik meg a diszkózás nyújtotta örömökkel és a lemeztekergetés mellett produceri munkálatokba kezd. Korai szerezeménye a Searching For Love a Dee Zone Traxx válogatáson jelent meg 1997-ben. Akkortájt több saját felvételt is készített. 2000-ben saját kiadót alapított Strictly Dance néven, ami saját stúdióval is rendelkezik. A Strictly Night jelenlegi rezidenciája a belváros legjobb klubjában a Pacha Club Budapest-ben van, ahol még a Strickly másik két tagja Blueboy és Stone Mindezidáig 6 mixlemeze jelent meg: 1998-ban a House Matic Club Hits, 1999-ben a Strictly Trance Symphony, 2000-ban az Aquarium, 2001-ben a CS XXI. 2002-ben aTűz, 2003 pedig a Sorted c. film zenei aláfestése. 2003-ban új sorozatot indítanak a csapat szerzői munkáiból Strickly Collection néven.

forrás-www.strictlynight.org

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • Indul a Strictly! csapat új rádióműsora, az ALULJÁRÓ!

  Újabb nagy dobásra készül a népszerű Szigorú Csütörtök folytatásaként az ország egyik legrégebbi és legsikeresebb underground DJ-formációja, a Slam Jr. (Grandmasta'Slam) vezette STRICTLY!
 • Tripla szülinap és 15 éves jubileum a Strictly!-nél

  Háromszoros szülinapozást indít kilátásba a Weekday Progression sorozat, a Nyugati téri Retropolis klubban! Eredetileg a Strictly! két tagja, Chris Drifter és Goyes ragadta meg az alkalmat, hogy február 10-én megünnepelje a születésnapját. Előbb a Justmusic.Fm csütörtök esti Strictly! műsorában egy-egy fertály óra erejéig meg is kezdik a a melegítést, hogy aztán a két vízöntő jegyében született DJ/producer a Retropolis lemezjátszói mögött öntse ki - víz helyett - a szívét nektek a zenéken keresztül. Mivel azonban még egy szigorú csapattag, nevezetesen Daveslim is ezekben a napokban ünnepelte világra jöttének évfordulóját, így a duplánál is több ok kerekedett a pazar hepajra. A szigorú triumvirátushoz csatlakozik még az ominózus alkalomból a Budapest Groove szülőatyja, az egykori „időgép-mester", Rich, valamint a Mistiquemusicos Paul Martinez…
 • Speed Classic @ Club PLAY2010

  A party a Club Playba Költözik
 • FONTOS SAJTÓKÖZLEMÉNY

  Ezúton értesítjük minden kedves vendégünket, hogy sajnálatos és jelen pillanatban áthidalhatatlan technikai gondok miatt a 2010. május 8-ára meghirdetett CLUB SPEED CLASSIC PARTY IDŐPONTJA EGY HÉTTEL KÉSŐBB LESZ!
 • Slam Jr. interjú

  Legutóbbi interjúink nem éppen a fiatal feltörekvő dj / producereket mutatta be. Most sem! Ellenben olyanokról olvashattok, akik letettek valamit a „pultra”.
 • Monday 2 Sunday DVD

  Igazi csemegével rukkolt elő a Strictly! csapata. A label-t alapító Slam Jr. és az év felfedezettjének választott Sanfranciscobeat több mint egy éven át készítették legújabb közös szerzői mixlemezüket, melyhez rendhagyó módon 70 perces turnéfilmet is forgattak.

Ajánlott lemezek

 • Hamarosan itt az új Slam Jr. lemez!

  Hamarosan megjelenik Slam Jr új albuma, az elemek III. része, Terra (Föld) Földünk számos tájáról származó motívumok, (S!)zigorúan House alapokon. Ez nem egy Partylemez, hanem élmény! A dalok egymásután nem földrajzi elhelyezkedésük, hanem zenei hangzásviláguk alapján kerültek válogatásra.

Zenei stílusok

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Electro

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó