Pulzar

Művész

Yvel and Tristan

Yvel and Tristan

Yvel & Tristan üstökösként robbant be a hazai elektronikus zenei életbe. Több netes rádión is műsoruk van és rendszeres fellépői az ország neves klubjainak.

Yvel és Tristan nagyjából 2003 óta tekinthető elismert párosnak. Első körben, mint az lenni szokott, hazai pályán ismerték meg tehetségüket. Egy szempillantás alatt több magyar lemezlovas kedvenc producerei közt találták maguk, fiatal felfedezettekként új pezsgést vittek a szcéna vérkeringésébe. Hírnevük melódikus és érzelemdús produkcióikon alapult, eleinte átdolgozásokkal, később saját, eredeti zenékkel hódították meg a szakmabelieket. Dj Chriss, a Foundation Records alapítója és a The Quasar formáció frontembere elsők közt látta meg a bennük formálódó zsenit. A már akkor – és azóta is – ikonként tisztelt dj felkérte őket, hogy készítsenek remixet a The Quasar első zenéjére, melynek címe ’Together’ volt. A track szerte Európában meghódította a táncparkettek lányait és fiait, elsöprő útja egészen John Digweed lemezestáskájáig vezetett, aki a legendás Kiss 100 című műsorában is lejátszotta a felvételt.

A duó a 2004-es évet a ’Gaelic’ Eclektik Recordson történő megjelentetésével folytatta, majd visszatértek a közös munkához Chriss bandájával. A ’The Trip – Redirection Of Sound’ kompilációra két exkluzív zenét írtak, ezek a ’Pillow’ és a ’Lifted’ voltak. A ’Pillow’ felkeltette Nick Warren figyelmét is, aki elismerő szavai és teljes támogatása mellett licenszelte a Global Underground 028 – Shanghai válogatásra. A fiúk ezzel beírták magukat a magyar zenei élet történelemkönyvébe, hiszen ez volt az első magyar track, ami valaha Global Underground mixlemezen helyet kapott.

Ebből kifolyólag nevük a nemzetközi vizeken is széleskörűen ismertté vált, a 2005-ös évben már  külföldi felkéréseket is kaptak, többek közt a brnoi Boby Centrumban játszhattak hatezres őrjöngő tömeg előtt. Ezen a nyáron jelent meg a The Quasar ’October’ című zenéjére készült átdolgozásuk, mely a Foundation Records gondozásában látott napvilágot. Egy különleges évforduló is megünneplésre került, hiszen John Digweed pontosan ugyanazon a napon játszotta a felvételt rádióműsorában, mint a ’Together’-t egy évvel ezelőtt. Az ősz során egy amerikai megjelenésre is sor került, a Hunya Munya Records a Snake Sedrick & Khans ’Circular’ Yvel & Tristan remixét dobta piacra.

A páros ezután felkérést kapott a Justmusic.FM-től egy saját rádióműsor vezetésére. A ’Foundation Hours’ a mai napig fut szerda esténként Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei webrádióján és folyamatosan a leghallgatottabb műsorok közé tartozik. 2005 és 2008 között a Proton Radio műsorán szerepelt ’Indigo’ című műsoruk, melyet Snake Sedrickkel és Androval közösen szerkesztettek. Ezen show hírneve még ismertebbé tette az előadókat és rengeteg külföldi fellépést hozott, többek közt olyan országokban mint Görögország, Litvánia, Libanon vagy Bulgária. Természetesen Magyarországon belül ekkor már rendszeresen, hétről hétre járták a klubokat és szaporították rajongótáboruk létszámát. 3-500 fős underground klubok mellett többezres létszámú partikban bizonyították tehetségük és rátermettségük, úgy Budapesten, mint vidéken.

2007-ben jelent meg első mixalbumuk a Justmusic.FM gondozásában. A rádió CD sorozatának negyedik részét készítették el, mely felkérés hatalmas megtiszteltetés volt, hiszen az előzőekben nem kisebb nevek fémjelezték a szériát, mint Chriss, Dandy és Tommyboy. 2008 pedig elhozta számukra a második Global Underground megjelenést, ezúttal szintén Nick Warren volt az elkövető, a 035-ös sorszámot viselő lemez pedig Lima városában született meg. A kiadványra a Chriss of the Quasar feat. Yvel & Tristan – Panama és a Stan Kolev – Soma Funk Yvel & Tristan remixe került fel. Tizenéves kölykökként végignézni amint Sander Kleinenberg két zenéje is megjelenik Sasha 013-as számú GU lemezén, majd évekkel később ugyanezt véghezvinni: fantasztikus siker és leírhatatlan érzés.

2009 elején lengyel és francia fellépések után a fiúk stúdióba vonultak, hogy elkészítsék a nyári szezon legforróbb bombáit. A robbanás időpontja július végére tehető, mikoris csaknem egyidőben jelenik meg a Cocoon-családtag Frank Lorber kiadójánál, a Nummernél saját kétszámos EP-jük, illetve a Proton Musicnál Ormatie ’Birthdays’ című számára készült feldolgozásuk. Előbbihez bakelit megjelenés is kapcsolódik, mely a szcéna mai állapotában óriási eredménynek tekinthető! A Protonos kapcsolat szorosabbra fonása egy új rádióműsor elindulásával is járt. A ’Cre8tion Records presents Together’ című műsor házigazdái Chriss és Yvel & Tristan, a havonta jelentkező adások minden hónap első csütörtökén hallgathatók, majd egy nappal később már letölthetők a Mixmag.hu weboldalról.

A duó a nyári szezonban sem pihen, sőt, továbbra is folyamatosan járják az országot. Több megarendezvényen fellépnek majd, mint például a NapHold Fesztet váltó Dum Dum, a legnagyobb nyári durranás, az európai szinten is jelentős eseménynek számító Balaton Sound vagy a kontinens legnagyobb egynapos fesztiváljaként tetszelgő T-Mobile Bónusz Fesztivál.

 

soundcloud.com/​yvelandtristan

 

Archív partyajánlók

 • [2021-09-11] Cruisin w/ Bart Skils - Season Closing
   

  Hello Cruiserek! A 2021-es év több szempontból is bekerül a többi felejthetetlen közé és ezúttal is feltesszük az i-re pontot az idei utolsó dunai zenei felfedezőúttal! Engedünk a dinamika csábításának és olyan line up-pal érkezünk, amely biztos nem hagy egyetlen lábat sem mozdulatlanul! Évek óta várt fellépők érkeznek az Európa hajó teraszára!
 • [2021-08-14] Sun & Soda AfterParty Vol. 02
   

  Augusztus 14-én a nappali SASHA buli után sem megyünk haza! Hivatalos Afterparty az Akvárium Klubban! (VOLT Lokálban)
 • [2021-07-24] Cruisin w/ Jeremy Olander pwrd by Roar
   

  Hello Cruiserek! Jeremy Olander-t régóta próbáljuk elhozni a Cruisin-ra, de éveken keresztül valamiért mindig lemaradtunk a lehetőségről.
 • [2021-07-10] Cinema Hall pres. Worakls, Mark Höffen, Aalson
   

  Cinema Hall pres. Worakls, Mark Höffen, Aalson
 • [2021-06-26] Cruisin w/ Karotte 0626
   

  Hello Cruiserek! Június 26-án visszatér legnagyobb kedvencünk a Cruisin fedélzetére! Karotte 2009 óta majd minden évben vendégünk volt és minden alkalommal az év egyik legnagyobb buliját hozta. A sorozat rezidensei Yvel & Tristan, Marco Grandi mellé érkezik Tibor Dragan, aki ezentúl gyakori vendége lesz a dunai szeánszoknak. Hosszú napra készüljetek! Legyen tánc!
 • [2021-06-19] Cruisin w/ Jay Lumen 0619
  @ Európa Hajó

  Hello Cruiserek! Hát elég hosszúra sikerült a szünet, de megérkezünk végre! Nagyon várjuk a találkozást veletek! Június 19-én kifut a Cruisin, fedélzetén a sorozat legendás rezidenseivel és a dunai felfedező túránk vendége pedig Magyarország techno nagykövete Jay Lumen lesz. Hosszú napra készüljetek! Hatalmas lesz! Legyen tánc!
 • [2020-08-29] Cruisin with U 0829
   

  Hello Cruiserek! Végre megérkeztünk! Kicsit sokat kellett várni, de felejthetetlen élményben lesz részetek!
 • [2020-07-18] Ben Böhmer live ● Budapest Calling
  @ RIO Budapest

  Nagyon vártuk már, hogy végre bejelenthessük a fantasztikus hírt: BEN BÖHMER érkezik hozzánk július 18-án!!!
 • [2019-10-12] Agents of Time / Cruisin 5yrs / Hi!Fly 10yrs
  @ Európa Hajó

  Kedves Barátaink! Különleges évfordulókhoz érkeztünk! A Műcsarnok pincéjében találkoztunk először 10 évvel ezelőtt és 5 éve pedig egy hajó teraszán. Ami utána történt az a mi közös történetünk veletek. Úgy alakult, hogy valamennyire, egymás életének részeivé váltunk. Nagyon köszönjük! Lapot húzunk a 19-re és az Európa hajóval futunk ki október 12-én és állítjuk meg az időt ezen a szombaton! Az olasz Agents of Time trió érkezik egy fantasztikus nappali szettre a legendás rezidenseink Yvel & Tristan és Marco Grandi mellé. Legyen tánc!
 • [2019-10-12] Cruisin After 1012
   

  Október 12-én a VOLT Lokálban folytatódik a Cruisin!
 • [2019-09-14] Cruisin After
   

  Szeptember 14-én a VOLT Lokálban folytatódik a Cruisin!
 • [2019-09-14] Cruisin w/ Konstantin Sibold pwrd by Roar Season Closing
   

  Nagyon nagy álmunk válik valóra, mert szeptember 14-én az egyik legnagyobb kedvencünket köszönthetjük a fedélzeten Konstantin Sibold személyében! Hipnotikus zenéi mellett szettjeivel is meghódította már a világ összes pontján a 4/4-es rajongókat. Most rajtunk a sor! A Cruisin rezidensei Yvel & Tristan és Marco Grandi mellé Tolo érkezik, hogy teljesen kerek legyen ez a szombat délután! Legyen tánc!
 • [2019-06-29] Cruisin w/ Hito / Jay Lumen
   

  A következő zenei felfedezőúton, június 29-én a dinamikáé lesz a főszerep. A délután nemzetközi vendége a felkelő nap országából Hito lesz, aki vinyl only szettel érkezik az Európa hajóra. Régi nagy álmunk válik valóra és a fedélzeten köszönthetjük végre Jay Lument, aki szintén ki fogja venni a részét a hullámok felkorbácsolásában. A nap nyitását és zárását pedig a Cruisin rezidensei vezetik majd. Legyen tánc!
 • [2019-06-01] Kamaraerdő Open Air
  @ Kamaraerdei Ifjúsági Park

  A Frankhegy, a Katlan és a Hármashatár-hegy bulik emlékének adózó – lassan 15 éves - Open Air sorozat ismét Palotai Zsolt születésnapjával indítja a szezont Kamaraerdőben, 4 helyszínen 30 dj-vel. Az audio- vizuális minifesztivál idén a Hi!Fly (Cruisin) és a LavaLava lemezlovasaival egészül ki.
 • [2019-05-25] Cruisin After
   

  Május 25-én a VOLT Lokál-ban folytatódik a Cruisin!
 • [2019-05-25] Cruisin w/ Patrice Bäumel pwrd by Roar
   

  Hello Cruiserek! Szeptember óta várjuk azt a napot, amikor újra veletek hajózhatunk az Európa hajón! Május 25-én régi nagy álmunk válik valóra! Az év első nappali Cruisinján a fedélzeten köszönthetjük hatalmas kedvencüket a fantasztikus Patrice Bäumelt. Legyen tánc!
 • [2019-04-05] LavaLava x Cruisin: Denis Sulta
   

  A tavaly februári Lärm-es első Sulta bulin már érezhető volt, hogy valami elkezdődött és a nyári A38-as happeningen egyértelművé vált, hogy tökéletesen működik a kémia Denis és a műértő közönség között. A LavaLava meghívására április 5-én ismét Budapestre érkezik a tejfelszőke glasgow-i és ezúttal a Cruisin-nal karöltve teszi még magasabbra a lécet! Készüljetek kettő teremre és a főváros lenyűgöző fényeire!
 • [2019-03-23] Truesounds Music X Sixth Sense X DFFRNTLY: The Friendship
  @ Cinema Hall

  A kollaborációkból mindig valami érdekes, egyedi és megismételhetetlen születik. Több zenei látásmód találkozik, ezáltal sokkal szélesebb spektrumot kínálva a közönségnek. Március 23-án 7 hazai fellépő, 3 szervezőcsapat, különböző hangzásokat képviselve, de mégis egy koherens egészet alkotva kapcsolódik egymás rezgéseire a New Cinema Hall-ban!
 • [2019-03-14] Premier Club presents: Hot Since 82
  @ Premier Club

  Március 14-én Hot Since 82 személyében a house színtér talán legemblematikusabb alakját látjuk vendégül egy maratoni estén! A Knee Deep In Sound kiadó és a Labyrinth sorozat atyja, az ibizai éjszakák megkerülhetetlen alakja hosszú idő után teszi ismét tiszteletét magyarországi klub eseményen.
 • [2019-03-09] Lock The House / episode 4
  @ LOCK Budapest

  Lock The House / episode 4
 • [2019-02-16] Budapest Calling pres Days like Nights ● Eelke Kleijn
   

  A tavalyi teltházas Budapest Calling szülinapi buli után a nagy kedvencünk visszatér! Eelke Kleijn ráadásul most először szinte az egész estét végigtolja, 5 órán át fog minket a fellegekben repíteni pazar szettjével!
 • [2019-01-01] A.F.T.ER.
   

  Az After (aztán, után) nem túl illedelmes név egy olyan fontos esemény számára, mint 2019 első, teljes értékű zenés táncos mulatsága. Hogy a szilveszter? A szilveszter már a megkopott, levedlett 2018-as év elhasznált házibulicskája lesz csupán, mire ez a party elkezdődik. Szóval hagyjuk az afterokat a múltban, adjuk meg a megfelelő tiszteletet és rendezzük meg az A.F.T.ER. –T és az Akácfában Folytassuk Teljes Erővel! Két terem a Durva és a Finom, olyan csapatokkal mint a Hi!Fly, Be Massive, LavaLava, Herz, After Dark, Switch és Herz.
 • [2018-12-30] Cruisin x Truesounds / Pre New Year's Eve Boat Party
   

  Hello Cruiserek! Hello TSalád! Szeretnénk lehetőséget adni azoknak, akik már előre fanyalognak a "Szilveszter az kötelező buli" íztől és szeretnénk esélyt adni azoknak is, akik pont ezt szeretik az év utolsó napjában, hogy "kötelező" jelleggel el lehet hajolni valami házibuliban, vagy éppen meghitten a barátokkal lenni!
 • [2018-09-22] Cruisin Season Closing powered by Roar
   

  2018-ban utoljára fut ki a Cruisin az Európa hajó fedélzetén! Az évben utoljára hajózunk a mozgó panorámában a legdögösebb house-sokra lépve, hogy tánccal köszönjük el gyönyörű fővárosunk lenyűgöző épületeitől és hídjaitól. A Cruisin rezidensei Yvel & Tristan, James Grow, Marco Grandi mellé ezúttal a Truesounds boss Peter Makto érkezik majd. Legyen tánc!
 • [2018-09-01] ELMARAD!! Kamaraerdő Open Air
  @ Kamaraerdei Ifjúsági Park

  A Kamaraerdő Open Air jelentős újításokkal vár Benneteket szeptember első napján a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban! A már megszokott éjszakai zenei és vizuális programokon kívül 4 nappali színpad is megrendezésre kerül a minifesztiválon, nevezetesen a HiFly! tech-house medence, a DNB fennsík és a Goa tisztás és az Agni Triom Játszó Sátor. A nappal családosan érkezők részére bohóc, játszótér, játszóház és tollas is lesz.
 • [2018-08-11] Sziget Cruisin 2018 w/ Popof
  @ Európa Hajó

  A Partyhajón már második alkalommal fedezhetitek fel a lehető látványosabb és különlegesebb zenei program keretein belül Budapest belvárosát! Az elegáns Európa hajón mindenki megtalálhatja azt a programot, amit csak keres, legyen szó babzsákos lazulásról a Parlamenttel a háttérben vagy lüktető partyról a fedélközben! A Duna teljes fővárosi szakaszát végigbulizva csodálhatjuk meg Budapest világhírű panorámáját, a fejünk felett átívelő hidakat, vagy az utunkat szegélyező többszázéves épületeket!
 • [2018-07-28] Cruisin port
   

  Július 28-án az A38 tetőteraszán folytatódik a Cruisin!
 • [2018-07-28] Cruisin w/ Sébastien Léger
   

  A francia legenda, Sébastian Léger hosszú idő után a Cruisinon pörget újra Magyarországon és hozza magával majd régi klasszikusok mellett a legújabb underground house csodákat!
 • [2018-06-09] Cruisin w/ Karotte
   

  Hello Cruiserek! Kevés az állandó a négynegyedek gyorsan változó világában, ahol fellépők jönnek és trendek mennek. Van azonban egy valaki, aki évről évre visszatér hozzánk és fergeteges hangulatot hoz magával minden alkalommal. Június 9-én Karotte-ot immár hetedik alkalommal látjuk vendégül, ezúttal az Európa hajón fedélzetén és biztosak lehettek abban, hogy együtt táncoljuk át a délutánt!
 • [2018-05-20] Cruisin Boat Party
   

  Május 20-án pünkösdvasárnap visszatérünk Közép-Európa legnagyobb mozgó táncterére és megnyitjuk a 2018-as dunai táncot! Hosszú volt ez a 9 kilenc hónap nélkületek és nagyon várjuk az idei első találkozást! A szezonnyitóra a Cruisin legendás rezidensei, Yvel & Tristan és James Grow mellé Marco Grandi érkezik és lesz ezentúl gyakori szereplője a folyami mulatságnak.

Kapcsolódó cikkek

 • PrimeFM – a house helye!

  Újra itt a nagy csapat! Immár egy hónapja, hogy elindult egy új online rádió Magyarországon, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemcsak a fülnek, de a szemnek is megadja, ami jár neki… A PrimeFM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit, szórakoztatva nevel, és persze nevelve szórakoztat.
 • T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010 LINE UP

  A 2010-es T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL line up-ja órára lebontva.
 • HI!FLY & LICK THE CLICK! PRESENT REBOOT

  Javában zajlik a nyereményjáték az ingyen belépőkért a HI!FLY & LICK THE CLICK! PRESENT REBOOT @ A38 partira, mely május 15-én kerül megrendezésre.
 • Chriss & Pöli – Deja Vu lemezbemutató Gödöllő

  A DEJA VU fogalom bizonyára mindenki számára ismert. Chriss & Poli – Deja Vu című új albuma azonban újdonság lehet sokak fülének.
 • DumDum rossz időben is sár és esőmentesen!!!

  Felkészültek a DUMDUM szervezői az rossz időre, lefedik az egész püspökerdőt!!!
 • Megjelent Neil Quigley új EP-je Chriss Ronson és Yvel & Tristan remixvel!

  Neil Quigley-t már aligha kell bemutatni a magyar közönségnek.
 • Új utakon: Chriss és Yvel & Tristan...

  Lassan több mint 3 év gyümölcsöző kapcsolat után újabb babérokat készül aratni az egyik legsikeresebb hazai producer trió: Chriss, Yvel és Tristan. Hármójuk közül Chriss az, aki élete legutóbbi évtizedét mint top DJ/producer élte le Magyarországon, s gyakorlatilag az ő szárnyai alatt vált kis hazánk másik nagy kedvencévé, s nemzetközileg is elismert művésszé az elmúlt 3-4 évben az Yvel&Tristan duó.
 • Yvel & Tristan interjú

  Yvel & Tristan üstökösként robbantak be a hazai elektronikus zenei életbe. Több netes rádión is műsoruk van és rendszeres fellépői az ország neves klubjainak. A srácokat faggattam legújabb megjelenésük kapcsán, de a többit meséljék is el ők. Jó olvasást hozzá…
 • Chriss / Foundation Records hírek - június

  A nyár a legtöbb helyen az uborkaszezon kezdetét jelenti, nem így a Foundation Records háza táján. Május végétől az FR két új kiadványa is elérhető a www.beatport.com, a www.juno.co.uk és a www.3beatdigital.com on-line zeneboltokban!
 • Elindult az INDIGO

  Elindult az Andro, Snake Sedrick and Yvel & Tristan presents INDIGO, a legnagyobb, elektronikus zenével foglalkozó, internetes rádión, a Proton Radión (USA). A havonta jelentkező műsor négy órájából hármat mi, egyet pedig minden hónapban más vendégi mixel. Az Indigo a minőségi electro-house és progi hangzás nyomvonalán igyekszik haladni.

Ajánlott lemezek

 • ELINDULT A HI!FLY MUSIC: YVEL & TRISTAN – CAROLINA EP

  November 11-én hosszú várakozás után megjelent a Hi!Fly Music, Magyarország legújabb e-zenei kiadójának első EP-je, a Carolina.
 • Cre8tion Records – új kiadó a virtuális polcokon

  Számos mestermunkával, megjelenéssel, rendezvénnyel és fellépéssel a hátuk mögött Chriss Ronson és a Londonban élő A/V Produkciós cég vezetője Molnár Béla júniusban elindítja, új kiadóját a Cre8tion Records-t.
 • Chriss Ronson & Duel - Free Fallin –újabb mestermunka

  Újabb mestermunka, ezúttal az AlterImage Recordings égisze alatt Chrisstől és Dueltől. A május 6-án napvilágot látó anyag lesz a kiadónak a 13. megjelenése.
 • Michel de Hey - Sylvester 3

  Michel de Hey saját kiadójának égisze alatt a Hey!Records-nál jelent meg április 26-án a Makes You Smile EP.
 • Chriss Ronson nyári termése

  Mozgalmas nyarat tudhat a háta mögött ismét Chriss Ronson. Több válogatás albumon és EP-n jelentek meg a tavasz gyümölcsei. A nyárnak lassan vége de a felvételek folyamatosan jelennek amelyeket Ti is nyomon követhettek a www.beatport.com oldalon.
 • Yvel & Tristan betört Karotte konyhájába!

  Aggodalomra semmi ok, rendőrségi ügy biztosan nem lesz a címben foglaltakból. Pusztán arról az örömteli eseményről emlékezünk meg, hogy a producer/dj duó Nunenzi névre keresztelt új zenéje helyet kapott a Karotte’s Kitchen című rádióműsorban július elsején.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó