Pulzar

Dubfire

Dubfire „koromfekete, polírozott króm technója” már négy és fél éve ível meredeken felfelé, számos slágerlista-vezető szerzeménnyel és remix-szel. A 2009-ben megjelent "Split the Line [Dubfire Mega Remix]", mely Paul Ritch "Split" és "Walk the Line" c. számainak alkimista szimbiózisa, a lehető legjobban példázza a sötét és evokatív hangzást, amit Dubfire kifejlesztett szóló pályafutása kezdete óta.

2006-ban – miután 15 évig volt a Deep Dish nevű legendás, abszolút sláger gyáros, nemzetközileg messzemenően elismert, Grammy-díjas elektronikus társulás egyik tagja -, DUBFIRE úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez: egy meglehetősen széles spektrumú bázishoz, mely a punk, az indusztriális/new wave, jazz, dub, hip-hop, house és a techno elemeit foglalja magába. Első szóló kiadványa, az "I Feel Speed”, a klasszikus Love and Rockets c. szám remake-je volt, melyen Dubfire maga vokálozott. Ez egy zenei keresztutat jelölt, mely utalt a mélyebb és sötétebb hangzások felé vett irányára. A rajongók és kritikusok egyaránt lelkesen és elragadtatva fogadták Dubfire új irányvonalát, ahogy szerzeményei egyre inkább a techno merészebb és provokatívabb berkeibe merészkedtek.

A "Roadkill" és "RibCage" című számai már megjelenésükkor techno klasszikusoknak számítottak. A Raveline, a DJ Magazine és számos hasonlóan elismert zenei magazin cikkei, a Mixmag CD mix felkérése, a brit Radio One Essential Mix felkérése, illetve a Beatportal és a Resident Advisor elismerő összegzései az őt övező általános elismerés és rajongás ízelítői csupán. A legjobb kadóknál megjelent remixei és szerzeményei az elektronikus zenei szcénára világszerte inspiráló hatással voltak, és DUBFIRE számára mind a DJ-k, mind a producerek részéről elismerést hoztak.

2007 végére DUBFIRE már lebetonozta pozícióját a legelőremutatóbb és leghaladóbb szellemű művészek között, számos fontos elismeréssel a háta mögött, többek közt kétszeres Top 10-es helyezés a Resident Advisor „ 2007-év 100 legjobb Felvétele” között, illetve a DJ Award díjazása a „Legjobb Tech House DJ” kategóriában. 2008-ban a Beatport Awards-on a rajongók DUBFIRE-t választották a "Legjobb Minimal Előadónak” és a „Legjobb Techno Előadónak” egyaránt – ez utóbbi díjat 2009-ben is megkapta. A Groove Magazin és a Raveline Magazin is a „Legjobb Remix”-nek választotta sötét himnuszát, a "Grindhouse [Dubfire Terror Planet Mix]"-t. DUBFIRE a Raveline Magazin 2009-es „Top 10 Nemzetközi DJ” és „Top 10 Producer” szavazásain is első helyen landolt.

Saját produkcióinak kifutójaként, illetve a friss tehetségek gondozására DUBFIRE saját kiadót alapított, Science + Technology Digital Audio néven. A SCI+TEC rajongótábora rohamosan nőtt, az olyan innovatív előadók átütő trackjeinek köszönhetően, mint Delete, Paul Ritch, Rocha & Lewinger, vagy a Dolphins. 2009 márciusában Dubfire a SCI+TEC irányában megálmodott zenei vízióját a DJ Mag mellékleteként megjelent CD-n prezentálta, melynek címe "Past, Present, and Future," volt, a SCI+TEC legjobbjaiból saját kezűleg készített mix formájában. A label jelenleg is büszkén öleli fel a legkiemelkedőbb producereket és a sikerre éhező új felfedezetteket.

2006-ban Dubfire egy virágzó együttműködésbe kezdett Oliver Huntemann techno mesterrel. Kezdeti közös munkájuk során egy óceán választotta el őket egymástól, ám ez nem akadályozta meg őket abban, hogy olyan óriási slágereket alkossanak, mint a „Diablo” és a „Dios”. 2009 őszén a sikerszériát a „Fuego”-val folytatták.

Produkciói és remixei óriási népszerűségnek örvendenek, 2009-ben 8 szerzeménye is szerepelt a Beatport Best of DJ listáján. A „Split the Line” továbbra is a Beatport eladási listájának élén áll. A "Ten Years Cocoon Ibiza" című dupla CD válogatást (amit Loco Dice-szal közösen mixelt) további elismerést vivott ki a rajongók és kritikusok részéről egyaránt, amit a szeptemberben megjelent „Rabid” még tovább fokozott.

Pályatársai között DUBFIRE mind a mai napig egyedülálló és kiemelkedő DJ, producer és remixer – aki folyamatosan törekszik egyedi hangzását tovább élezni és fejleszteni. Páratlan elszántsággal tör az elektronikus zene legújabb határainak és rohamosan változó technológiáinak meghódítására. Mindig a váratlant és a meglepőt nyújtja, és eszébe sem jut lassítani.

Archív partyajánlók

 • [2023-06-28] Balaton Sound 2023
  @ Zamárdi

  Magyarország legmenőbb tóparti fesztiválja, a Balaton Sound június végén ismét visszatér Zamárdiba.
 • [2021-07-17] Sun & Soda 2021 w/ Dubfire
   

  A Sun & Soda (powered by Heineken) bemutatja: DUBFIRE, Mahony, Poli, Collective Machine Végre hosszú kihagyás után újra itt a Sun & Soda, mely a belváros szívébe varázsolja a tengerparti strandok és a trópusi hangulatú partyk világát.
 • [2019-07-03] Balaton Sound 2019
  @ Zamárdi

  Július 3. és 7. között immáron tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a legnépszerűbb és legnagyobb szabadtéri Balaton parti fesztivál, a Balaton Sound.
 • [2018-12-29] P L A S T I C with Dubfire
   

  P L A S T I C with Dubfire
 • [2018-08-22] B my LAKE 2018
  @ Keszthely

  Augusztusban hatodik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B.my.Lake, ezúttal új helyszínen, a keszthelyi Zala Kempingben.
 • [2017-12-09] Bónusz Electronic Music Festival 2017
  @ HUNGEXPO

  2017-ben december 9-én kerül megrendezésre Európa egyik legnagyobb és leglátványosabb egy napos indoor fesztiválja: a BÓNUSZ Electronic Music Festival.
 • [2017-07-05] Balaton Sound 2017
  @ Zamárdi

  Idén július 5. és 9. között tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a legnépszerűbb Balaton parti fesztivál, azaz a Balaton Sound.
 • [2016-08-24] B my LAKE 2016
  @ Zamárdi

  Főszerepben a techno/tech-house/minimal/house! Idén is a legnívósabb előadókat szállítjuk a B my Lake-re. Új külsőt kapnak a színpadok, s egyben alakul a tematika is: a B Stage-hez és a my Stage-hez hasonlóan idén a Lake Stage-n is a 4/4-ek veszik át terepet és a legjelesebb techno/tech-house hazai klubestek szervezői és képviselői kapnak majd itt helyet.
 • [2015-11-21] BÓNUSZ Electronic Music Festival 2015
  @ HUNGEXPO

  2015. november 21-én kerül megrendezésre a DEADCODE PRODUCTION és a THUNDER szervezésében Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválja, a BÓNUSZ Electronic Music Festival, amely közel 40 DJ-t és producert fog felvonultatni a nemzetközi és hazai szcéna legjavából. Az évről-évre Magyarország leglátványosabb eseményeként emlegetett BÓNUSZ pedig idén sem fog engedni a megszokott színvonalból, hiszen a legnagyobb előadók mellett elképesztő vizuális- és lézer show fog társulni az estéhez.
 • [2014-10-11] BÓNUSZ Fesztivál 2014
  @ HUNGEXPO

  2014. október 11-én, szombaton kerül megrendezésre Közép Európa legnagyobb egynapos elektronikus zenei fesztiválja. A Magyarország leglátványosabb e-zenei eseményeként is számon tartott BÓNUSZ Electronic Music Festival, a tavalyi évet is felülmúló vizuális show elemekkel, és az elektronikus zenei szcéna külföldi és hazai éllovasaival készül felejthetetlenné tenni az éjszakát.
 • [2013-10-12] BÓNUSZ Electronic Music Festival 2013
  @ HUNGEXPO

  A nyárnak ugyan vége, de az idei fesztiválszezon ezzel még nem záródott le, sőt, az egyik legnagyobb durranás még csak most következik ! 2013. október 12-én a HUNGEXPO területén újra megrendezésre kerül Budapest leglátogatottabb elektronikus-zenei megmozdulása, a BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL. A legmodernebb hang - és látványtechnikával felszerelt, három hatalmas arénában, illetve egy szabadtéri színpadon zajló fesztivál idén is a jelenkori elektronikus zenei világ külföldi és hazai éllovasait vonultatja fel.
 • [2012-11-03] HALLOWEEN PARTY w/ Dubfire
  @ Flört, Siófok

  Mivel egy igazi „leg-leg” Dj-t köszönthetünk november 3-án szombaton nálunk, aki már anno 2003.08.16-án még a Deep Dish formáció tagjaként a club 24 éves történetében a legtöbb rajongót vonzotta a Flörtbe, és elérte hogy éjjel 1 órakor ki kellett tennünk a megtelt táblát !
 • [2012-03-31] Time Warp Mannheim 2012
   

  A messzemenően látványos olasz és holland rendezvények után a Time Warp rajongók figyelme Mannheim felé irányul.
 • [2011-04-16] Hyperspace 2011
  @ Hungexpo D Pavilon

  2011. április 16-án , egy vadonatúj helyszínen a Hungexpo "D" arénájában ünnepli 15. születésnapját a DEADCODE PRODUCTION megarendezvénye, a magyar parti történelemben egyedülálló kort megélő HYPERSPACE. Magyarország hosszú évek óta egyeduralkodó techno fesztiválja 1996. március 16-án Sopronban indult hódító útjára, és az azóta eltelt másfél évtizedben kitörölhetetlen hatást gyakorolt a hazai elektronikus-zenei szcénára. A HYPERSPACE-nek, és a DEADCODE PRODUCTION professzionális munkájának köszönhetően generációk egész sora ismerhette meg idehaza is a mindenkori techno hangzás esszenciáját.
 • [2011-04-02] Time Warp 2011 - A kör bezárul
  @ Maimarkthalle

  Immár a 2011-es Time Warp line upja teljes, a fellépők névsora mindössze a pontos időrendi line up-ot nélkülözi. A 30 éve pályán lévő Sven Väth például egy egyedülálló jubileumi szettel készül, míg Richie Hawtin egy hat órás maratoni performansszal szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A berlini székhelyű Henrik Schwarz pedig, aki inkább a deep house műfajában vált ismertté, most egy teljesen új techno live acttel rukkol elő.
 • [2010-08-19] Open Air => Dubfire és Carlo Lio
  @ Club Korona, Kecel

  "Mindig a határokat feszegettem a zenében, és ha megjelenik egy új hangzás, azonnal odafigyelek rá"- vallja magáról az iráni születésű zenei szupernova, aki a zenei világban a trendkövetők és trendhatározók közül az utóbbiak táborába igazolt.
 • [2009-06-13] MAYDAY
  @ Hajógyári Sziget

  Évről évre, városról városra csak egy biztos: szeresd a zenét és táncolj rá!
 • [2009-05-28] Urban Art Forms
  @ Wiesen - Ausztria

  Kihagyhatatlan line up az osztrák Urban Art Forms-on
 • [2009-04-11] GRAND OPENING Dubfire-el
  @ Flört, Siófok

  Fellépők: Dubfire, Chriss of the Quasar, Dandy
 • [2008-04-30] DUBFIRE (DEEP DISH)
  @ Club Korona, Kecel

  DEEP DISH: Ha létezik sikersztori a modern elektronikus zenei kultúrában, akkor a Deep Dish-é az! Több, mint 20 év a szakmában, több, mint 20 év folyamatos munka – melyben a két iráni származású srác megálmodta és megvalósította az „amerikai álmot”! Lemezlovasként, producerként, remixerként, label és lemezbolt tulajdonosként, sőt booking managerként mindent elértek a szakmában, amit csak lehetett! Grammy-díj, Madonna, P.Diddy, Rolling Stones, GLOBALUNDERGROUND, Renaissance, Yoshitoshi és sorolhatnánk tovább…!

Ajánlott lemezek

 • '10 Years of SCI+TEC'

  A 2007-ben Dubfire által alapított SCI+TEC kiadó 10. évfordulója alkalmából egy olyan lemez kerül kiadásra, mely 10 korábban kiadatlan tracket tartalmaz.
 • Tiga vs Audion - Stabbed In The Back (Dubfire Remix)

  Dubfire remixet készített Tiga és Audion legutóbbi kollaborációjából született ’Stabbed in the back’ című trackjéből (Nightclub EP). Az eredeti verzió egy instrumentális techno track, mely Tiga és Audion harmadik közös munkájának eredménye.
 • Cocoon J, mint június

  Ígéretes művészek a Cocoon 10. válogatásán.
 • Berlini klub útikalauz

  Egy új DVD/CD megjelenését jelentették be, amelynek köszönhetően betekintést nyerhetünk Berlin Club életébe.

Kapcsolódó cikkek

 • Dubfire: 'Above Ground Level' dokumentumfilm

  Dokumentumfilm készült Dubfire zenei karrierjéről. Dubfire már a 90-es évek közepe óta az elektronikus zenei szcéna egyik fontos kulcsfigurája.
 • Csütörtökön debütál a liveHYBRID

  Elkezdődött a visszaszámlálás Dubfire liveHYBRID live show-jára, mely most csütörtökön debütál Amsterdamban az ADE fesztiválon. A show több mint két éve készül, 2D és 3D animációkkal, élő audio és fénytechnikával.
 • liveHYBRID: Dubfire új live show-ja

  Dubfire hamarosan bemutatja az Amsterdam Dance Event keretin belül az új élő show-ját, a liveHYBRID-et. Az ADE október 16-án kerül megrendezésre Amsterdamban.
 • Bejelentették a BÓNUSZ Electronic Music Festival 2014 első fellépőit!

  Már publikusak az őszi szezon legnagyobb elektronikus zenei eseményének első visszaigazolt előadói.
 • Balaton Sound – DAY #2/3

  A Heineken Balaton Sound második napján olyan nevek kerültek a terítékre – szigorúan csak példálozva -, mint David Guetta, Gossip, Gareth Emery, Sander Van Doorn, Sven Väth, a magyarok közül Sterbinszky, Roberto, Carbonfools, Nora Naughty, Pöli, és még sokan mások.
 • HYPERSPACE 2011 - 15th Anniversary / Kezdődhet a visszaszámlálás!

  Órák vannak már csak hátra, és végre feldübörögnek a hangfalak a Hungexpo "D" arénájában, hogy végre kezdetét vegye a HYPERSPACE régóta várt, 15 éves születésnapi megarendezvénye.
 • HYPERSPACE 2011 - 15th ANNIVERSARY elővételi jegyek országszerte!

  2011. április 16-án kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb techno rendezvénye, a 15. születésnapját ünneplő HYPERSPACE. A HYPERSPACE 2011 -re január 15-én déli 12 órától megkezdődött az elővételes jegyek árusítása a Deadcode Produkció megújult jegyrendelő rendszerén keresztül, a www.deadcode.hu weboldalon. Január 17-én pedig az összes többi jegyértékesítő helyen is megvásárolhatóak lesznek a legendás rendezvénysorozat belépőjegyei.
 • Bekeményített az Exit fesztivál !

  Az Exit fesztivál, kiegészítette, amúgy is tekintélyes fellépőinek névsorát.
 • Egy buszon Dubfire-el!

  Persze nem a hazai élmény buszokról van szó, de mégis meglepő útnak lehetett részese néhány szerencsésnek mostanában.
 • Elképesztő nevek, nyit a Space!

  A kellemes meleg mellett egy újdonságot is tapasztalhatnak az ibizai Space klubba látogatók május 31-én! Hiszen aznap déltől, a klub 7 terme 1930-as cirkuszi témában fog megjelenni!

Zenei stílusok

 • Progressive Goa

 • Psychedelic Trance

 • Goa

  A goatrance kialakulásának kezdetei az 1990-es évekre tehetőek, ám a kultúra sokkal messzebbre nyúlik vissza az időben, pontosan az 1960-as évek végére.
 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Biográfiák

 • Royksopp

  A Röyksopp egy norvég elektronikus zenét játszó együttes, amely két tagból áll. Torbjørn Brundtland és Svein Berge 1998-tól kezdve zenélnek együtt, ekkor alakult meg a Röyksopp együttes Tromsøban, melynek jelentése norvégul annyit tesz: óriás pöffeteg. A duó debütáló albuma 2001-ben jelent meg Melody A.M. címmel, és rögtön világraszóló sikert aratott.
 • Soundhunter

 • Danger

 • Dork

 • Hruscsov

 • OBI

  Tobias Lüke aka OBI 1982-ben született, Németországban, Grevenben.
 • Wegha

 • Benzol

 • Tsubi

 • Jay Cortez

 • Chrom

 • Isu

 • Jade

  2008-ban került a boltok polcaira saját, négyszámos EP-je a Citrus kiadó gondozásában, és szintén várható tőle megjelenés többek között a Metalheadz, Horizons és Project 51 címkéken.
 • SKC

 • Smokin Jo

 • Kühl

  Kühl Tamás 1970. május 27.-én született Budapesten, tíz éves kora óta a zene a hobbija, először lemezjátszók mögött 1985-ben állt, akkor még funky és hip-hop lemezeket pörgetve. 1993-ban a Randevú lemezlovasa, ahol először találkozik a house zenével.
 • Naga

  Polgári nevén Fejér Balázs. A nyolcvanas évek végén került szorosabb kapcsolatba a zenével, Iván Lendül nevű zenekarával a Nap-Nap fesztiválon mutatkozott be. Egyik alapítója volt a Tilos Rádiónak, és a Törökfürdő magazin techno oldalait szerkesztette.
 • Acryl

 • Dolphin

 • Garcy

 • Jirzij

 • LA King

 • Oleg

 • Sundi

 • Tégla

 • Surprise

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó