Pulzar

Művész

Kühl

Kühl

Kühl Tamás 1970. május 27.-én született Budapesten, tíz éves kora óta a zene a hobbija, először lemezjátszók mögött 1985-ben állt, akkor még funky és hip-hop lemezeket pörgetve. 1993-ban a Randevú lemezlovasa, ahol először találkozik a house zenével.

1994-ben többek közt Jutasi Tamás mellett játszik a Bangkok Hilton-ban. 1995-ben megrendezésre kerülnek az első magyarországi Mayday és Rave Olimpia bulik, amelyek szervezéséből ő is tevékenyen kiveszi a részét. Ebben az évben beindulnak az országban a turnézások, így hát Tamás is megfordul az ország minden jelentős klubjában és rendezvényén. Még mindig 95-öt írunk, amikor is a The Club residentje, majd jön a legendás Club Speed ahol Clark-kal és Levi-vel pörget. Tevékenyen részt vesz az első magyar dj ügynökség szervezésében, ami Budapest Promotional Managment (Bpm) néven fut, ahol két évig látja el a feladatokat, mint a csapat egyik szervezője és lemezlovasa majd dj-ként vesz részt az iroda munkálataiban. Kühl olyan rendezvényeken segédkezhetett és zenélhetett, mint Renaissance, Global Underground, Cream, fellépett már jónéhány komoly név mellett, mint Sasha, John Digweed, Nick Warren, Dave Seaman.

1997-ben az első magyar kamionon zenél Berlinben a Love Parade-on, egy évre rá megjelenik első mix cd-je Liquid címmel. 1999-ben már a berlini kamion szervezője, mindemellett pedig megjelenik következő mixlemeze Liquid Trance Mix For The Millenium, aztán 2000-ben jön egy újabb lemez Liquid Trance, Session 2: Heaven címmel. 2001 és 2002-ben ő az év lemezlovasa, emellett pedig a Siófoki Flört és a budapesti Pacha rezidense, előjön következő lemezével, ami a Direction sorozat harmadik darabja. 2003-ban lemezboltot nyit Budapesten, az angol Plastic Fantastic lemezbolt mintájára, Plastic Fantastic Budapest néven. Produceri szinten is elég tevékeny, társával Shootie-val már több felvételt is készítettek Highrollerz néven, debütáló lemezük pedig a Sumsonic kiadónál jelent meg.

Házigazdaként jegyezték a keceli Club Koronában, ahol a BPM ügynökség az első komoly progressive house bulijait rendezte. Az angol Global Underground, a Cream és a Renaissance klubesteken, Sasha, John Digweed, Nick Warren, Anthony Pappa…stb.mellett játszott, s pillanatok alatt a hazai partik közönségének egyik kedvencévé vált.  A helyi fellépések mellett meghívásokat kapott Romániába, Lengyelországba, Szlovákiába, Csehországba, Jugoszláviába, Japánba és az Egyesült Államokba is. Első román és lengyel vendégszerepléseivel nagymértékben hozzájárult a helyi progressive szcéna kialakulásához és fejlődéséhez.

Közönségszavazatok alapján az ország 4. legnépszerűbb lemezlovasa volt már 1998-ban! Ezen a helyezésén később még tovább javított, és 2001-ben, illetve 2002-ben már ő állt az élen. 4 évig a Pacha Budapest , 6 évig a siófoki Flört, 2004-től a Home Budapest rezidense volt. Eddig 5 válogatás mix CD-je jelent meg, a legutolsó a Plastic Fantastic kiadásában.

1998-ban DJ-zés mellett elkezdett zenekészítéssel is foglalkozni, és a kezdeti próbálkozások után stúdió partnerével, Shootie-val létrehozták a Highrollerz nevű formációt. Debütáló EP-jük az angol Sumsonic kiadónál látott napvilágot 2003-ban. 2004-ben Chriss-szel kooprodukcióban megszületett az Ice on Fire projekt, ami egy különleges klubest és közös produceri munka neve lett. 2005 májusában elindult önálló rádiós műsora, a www.justmusic.fm–en Happy Monday címmel.

soundcloud.com/​kuhl

Biográfiák

 • Merzbow

  Az 1956-ban született japán mester, Akita Maszami, ismertebb nevén Merzbow (japán kiejtéssel: Merucubau) a kortárs zajzene kimagasló alakja. A zenéről vallott nézeteiről már névválasztási is ékesen árulkodik: a Merzbow valójában a zseniális német dadaista művész, Kurt Schwitters híres Merzbau projektjének kifordított, „anglo-japánosított” változata. A Merzbau önmagában egy talált név: Sschwitters a „Kommerz”, azaz kommersz kifejezéssel játszott el, és épített szülőházában egy fantasztikus világot maga köré a legekülönbözőbb anyagokból, talált tárgyakból, műalkotásokból, hulladlkokból és kincsekből. Merzbow ezt a mindent, hulladékot-műalkotást azonos esztétikai szintre emelő „Merz-filozófiát” alkalmazta a zenére. Laptopoktól, bonyolult elektronikus kütyüktől kezdve, házilag barkácsolt gitárokon át ruhadarabokig és saját testéig terjed a „hangszerek” skálája, amelyek segítségével Merzbow létrehozza hihetetlen energiákat felszabadító, torzításokkal, vad tempóváltásokkal, súlyos monotóniával operáló, végtelen hang-, illetve zajfolyamát.
 • Sterbinszky

  1993 és 1996 között,a magyarországi DMC-bajnokságot megtartják, amely egy technikai verseny dj-k között.
 • Judge Jules

  Jules O’Riordan
 • Jeff Mills

  JEFF MILLS a „Techno Atyjai”, azaz Kevin Saunderson, Juan Atkins és Derrick May hagyományainak méltó örököse, a detroiti hangzásvilág új generációjának alapítója.
 • Frankie Knuckles

  A House egyik keresztapjának útja Chichagótól New Yorkig vezetett és közben az egész világon elismertté vált.
 • Eddie Amador

 • Daft Punk

  Thomas Bangalter & Guy-Manuel de Homem-Christo
 • Cassius

 • Pete Heller

 • Bob Sinclar

 • Dän Von Schulz

  Polgári nevén Németh Zsolt. Zenei általános iskolába jár, onnan a Balett Intézetbe felvételezik, ahol elkezd tevékenykedni az iskola rádiójában. 1998-tól a Fortunában pörget Bakai Mátyás oldalán, akkor még funky-t és rap-et.
 • Junior

  Kiss József valamikor 13-14 éves korában szerette meg a zenét, amikor Komjáthy György rádióműsorából elkezdte felvenni az ott sugárzott és újdonságként bemutatott muzsikákat. 15-16 évesen a szakközépiskolában egyik tanára viszi el magával a Havanna Közösségi Házba, ahol ez a bizonyos tanító zenélgetett.
 • Paul Oakenfold

  Paul 1963-ban született Londonban, 1979 óta áll a pult mögött és pörgeti fekete korongjait. Kis idő elteltével New York-ba költözik, ahol az akkoriban nagy névnek számító lemezlovasokat figyelheti munka közben.
 • Sharp Boys

  Nem hiszem, hogy van olyan klub dj Magyarországon, aki ne találkozott volna a Sharp névvel. 1998 tájékán tán minden bulin fel-felcsendült egy-egy szerzeményük.
 • Inragandhi

 • Superman

Aktuális partyajánlók

 • [2024-06-29] The Debut Classics Le Bistro
  @ Le Bistro

  “ 12 éve június 30-án a valaha volt egyik legnagyobb és legérzelmesebb The Debut Classics partyját éltük át együtt a Le Bistroban! Iden június 29-én visszatérünk a helyszínre a príma dj csapattal, live vocal, gitár es saxophone kíséretében!”

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • PrimeFM – a house helye!

  Újra itt a nagy csapat! Immár egy hónapja, hogy elindult egy új online rádió Magyarországon, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemcsak a fülnek, de a szemnek is megadja, ami jár neki… A PrimeFM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit, szórakoztatva nevel, és persze nevelve szórakoztat.
 • T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010 LINE UP

  A 2010-es T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL line up-ja órára lebontva.
 • Speed Classic @ Club PLAY2010

  A party a Club Playba Költözik
 • FONTOS SAJTÓKÖZLEMÉNY

  Ezúton értesítjük minden kedves vendégünket, hogy sajnálatos és jelen pillanatban áthidalhatatlan technikai gondok miatt a 2010. május 8-ára meghirdetett CLUB SPEED CLASSIC PARTY IDŐPONTJA EGY HÉTTEL KÉSŐBB LESZ!
 • DumDum rossz időben is sár és esőmentesen!!!

  Felkészültek a DUMDUM szervezői az rossz időre, lefedik az egész püspökerdőt!!!
 • Beindul kelet Magyarország is?

  A keleti régióban legalábbis bolondnak nézik azt, aki elektronikus zenében bármit is el akar érni.
 • T-MOBILE BÓNUSZ FESTIVAL 2009 / AKCIÓS ONLINE JEGYELŐVÉTEL !

  Idén augusztus 29-én, szombaton kerül megrendezésre közép-Európa legnagyobb 1 napos elektronikus zenei fesztiválja, a T-MOBILE BÓNUSZ electronic music festival 2009.
 • Valami készül

  Chriss és Kühl a két barát. Hosszú évekre nyúlik vissza mindkét lemezlovas munkássága.
 • PAUL VAN DYK

  A visszaszámlálás megkezdődött. PAUL VAN DYK, a világ hivatalosan Nr.1. DJ-jévé választott lemezlovasa szeptember 15-én újra Budapesten játszik. Múlt évben Politics of Dancing lemezbemutató turnéjának keretében látogatott hazánkba a német sztár, s az akkori sikerből kiindulva bátran állíthatjuk, az idei a bulit 2007 egyik legjobb és legemlékezetesebb rendezvényeként emlegetjük majd.
 • Szavazz Kühl-re

  " A DjMag 2006-ban, kilencedik alkalommal próbálja megtudni, hogy ki a legnépszerűbb dj bolygónkon. A Top 100-as nevek közé egyszerre nehéz és kiváltságos dolog felkerülni. Azoktól, akik ismerik és elismerik Kühl zenei tudását, egy rövid szavazattal ezt be is bizonyíthatják. A www.djmag.com/top100 oldalon írd be, hogy Kuhl (ékezet nélkül), valamint add meg nevedet, e-mail címedet és az országodat. Ezután címedre egy levelet küld az oldal, mellyel visszaigazolod szavazatodat és kész is. Mindezt szeptember 25-ig tehetitek meg. VOTE 4 KUHL! "
 • Ingyenes open-air club a Balatonnál

  2005-óta Bob Café néven muködik a Balaton északi partjának egyetlen szabadtéri diszkója Balatonfűzfon, a Balatoni Bob pálya teraszán. A 2006-os szezontól újdonság a népszerű klub életében, hogy az eddigi ingyenes szombati funky és r'n'b rendezvények mellé minden pénteken az elektronikus zene rajongóinak szervez programot a balatoni szórakozóhely.
 • Nem nyit ki többé

  A hír igaz és a fenti egy mondatban összefoglalható:május 19-én pénteken lesz egy végső, mindent elsöprő záró buli és aztán vége. Nem nyit ki többet az óbudai klub. Most lehetne szaporítani a szót, felidézni a fájdalmasan szép, vagy épp őrülten édes emlékeket, de minek? Aligha van magyar proggie-betyár, aki ne tette volna tiszteletét az ország első számú progresszív klubjában, megannyi nemzetközi sztár nevével fémjelzett fantasztikus bulin.

Hírek

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó