Pulzar


Kövess minket!

CikkFriss

Dubfire: 'Above Ground Level' dokumentumfilm

Létrehozva 2017-11-24
    0,00
  • Értékelés

Dubfire: 'Above Ground Level' dokumentumfilm

Dokumentumfilm készült Dubfire zenei karrierjéről.

Dubfire már a 90-es évek közepe óta az elektronikus zenei szcéna egyik fontos kulcsfigurája.

Zenei munkásságának kezdetétől fáradhatatlanul dolgozott és fejlődött, korai éveiben a deep-house, majd később a kortárs techno területén.

Az elmúlt éveken, évtizedeken átívelő illusztris karrierjét dolgozza fel új ’Above Ground Level’ dokumentumfilmje, górcső alá helyezve a DJ szubkultúra formálódását.

A film végigköveti Dubfire életét, egészen a gyerekkorától, bemutatva a kicsi Ali Shirazinia iráni életét, és az 1979-es iráni forradalom utáni amerikai kivándorlást, majd az ezt követő zenei karrierjét, mely a washingtoni clubokban vette kezdetét.  Az igazi áttöréshez a Deep Dish duó 1992-es megalakulása vezetett, melynek másik tagja Dubfire barátja, a szintén iráni származású Sharam volt.

A film készítése során számos interjút is készítettek a világ leghíresebb lemezlovasaival, úgy mint Armin Van Buuren, David Guetta, Richie Hawtin, Carl Cox, Paul Oakenfold, Pete Tong, Loco Dice, Seth Troxler, Nervo, Hot Since 82 és Chris Liebing, melyek által mélyebb betekintést nyerhetünk a DJ szubkultúrába.

A 77 perces művet Michael Koczynski és Mino Kodama rendezte, és november 21-től érhető el az alábbi oldalon:

itunes.apple.com/us/movie/above-ground-level-dubfire/id1293624564

Még több Friss

© 2001–2018 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó