Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft
Elővételben 2005. december 30.-ig2 500 Ft
Elővételben 2005. december 18.-ig2 000 Ft

Partyajánló

Day 364 party @ Citadella, Budapest

Fellépők
Dátum 2005. december 30.
Helyszín Citadella, Budapest, I.ker.Citadella sétány 2.
Stílus , Breaks, Breakbeat, Dubstep,
DownTempo, Drum and Bass, Tech-house, Progressive House,
Ambient, Chill Out, DownTempo
Day 364 partyKellemes elektronikus tobzódásban telik december 30-a a Citadellán, ahol Day364 címmel előszilveszterre szövetkezik Budapest három szervezőgárdája (Rewind, Bomb The Jazz, Hypnosis), hogy 3 teremben kedvenc stílusaik 3 vezéralakjával lephessék meg a nagyérdeműt.Citadella, Budapest, I.ker.Citadella sétány 2.

Day 364 party @ Citadella, Budapest

Kellemes elektronikus tobzódásban telik december 30-a a Citadellán, ahol Day364 címmel előszilveszterre szövetkezik Budapest három szervezőgárdája (Rewind, Bomb The Jazz, Hypnosis), hogy 3 teremben kedvenc stílusaik 3 vezéralakjával lephessék meg a nagyérdeműt.

A Rewind-féle Körteremben a Different Drummer Soundsystem lesz a főszereplő, mely a kiadó holdudvarának DJ, MC/énekes és zenész tagjaiból szerveződött. A Soundsystem akkor teljes, ha hárman vannak a színpadon, egy MC, egy DJ és egy valaki, aki a samplereket és effekteket kezeli. Zenei világának gerincét természetesen a reggae és a dub alkotja, erős hip hop, deep house és dancehall befolyással. Egy tipikus DD szett végigvezeti a hallgatót azokon a modern tánczenei irányzatokon, amelyekre hatással volt a jamaikai zenei kultúra. A nyugis roots dolgoktól a basszusorientált futurisztikus ütemekig minden megtalálható, megvadítva az igazi soundsystem előadásmóddal az élőben hozzáadott effektekkel és az MC hangjával.

A Lovagterembe fészkelő Bomb The Jazz vendége a Ninja Tune legkifinomultabb stílusú zenésze, a brightoni Bonobo, azaz Simon Green, akit a Tru Thoughts labeltől Mr. Scruff csábított át a pizsamás hip hopperek táborába. Bonobót a zenei szaklapok pongyola módon, csak mint a downtempo, és a trip hop megújítójaként emlegetik, ám Simon gondosan kimunkált hangzásvilága túlmutat a zenei skatulyákon. A számos hangszeren játszó Bonobót hasonlították már a Lemon Jelly-hez, de a legfrappánsabb talán a "mintha Amon Tobin fölött kisütött volna a nap" megjegyzés volt. Hogy milyen is egy Bonobo dj-szett? Hangulatát régi és új lemezek, hip hop és funk finomságos elegye alkotja, a Ninja Tune és Tru Thoughts termések fölénnyével.

Hypnosis szervezésben kap üvegtábla rezgető hangulatot a Panoráma-terem, melyben Force Mass Motion zenél főidőben, akinek előző hazai szereplése igazán lehengerlőre sikeredett. A korai évek acid house és trance termése után ma leginkább breakbeat és prog-tech house hangulatú zenék kerülnek ki a keze alól. Dylan Rhymes-szal 2002-től ügyködik együtt: Hold Back és Vanquish felvételeik komoly visszhangot keltettek az egész breaks közösségben, nagyban segítve a később techfunk néven hírhedetté vált hagzás felszínre törését. Silencer álnéven 2003 derekán Signals címmel csúcsra vittek egy egész szerzői albumot, azóta Mike inkább szóló munkáira koncentrál. Stílusa továbbra is egyszerre organikus és technoid, mindez energikus, gördülékeny breaks ritmikára helyezve.

Bővebb infók a party weboldalán: http:/​/​www.breakbeat.hu/​day364

DIFFERENT DRUMMER SOUNDSYSTEM
(Different Drummer Rec., Rockers Hi-Fi, More Rockers - UK)

A birminghami Different Drummer kiadó egyike a brit tánczenei élet méltatlanul eltitkolt kincseinek. A labelt 1992-ben alapította a Richard "DJ Dick" Whittingham és Glyn "Bigga" Bush, ismertebb nevükön az Original Rockers vagy legismertebb nevükön a Rockers Hi-Fi. A Different Drummer első megjelenéseivel (Original Rockers, Switchblade Sisters) magasra helyezte a lécet, és ebből azóta olyannyira nem engedett, mint amennyire nem skatulyázta be magát egyetlen irányzatba sem.
A kiadó éppúgy képviseli a (nu) dub (Groove Corporation, Noiseshaper, International Observer), a downtempo (Phase 5), a hip hop és a dancehall (Al-Haca Sound System) stílusokat, mint amennyire a deep vagy az acid house-t. A Different Drummer ahogy stílusokban, úgy földrajzilag sem határolja be magát, jól megfér egymással a britek mellett, a német Al-Haca Sound System vagy az osztrákok világszerte ismert Kruder & Dorfmeister-e.
A label fennállásának tizedik évfordulóját egy válogatás albummal ünnepelte, amelyen Richie D, azaz Dorfmeister szemezgetett az addig megjelent lemezekből. A kiadó munkásságába beletartozik, jó néhány remix is, amelyeket például a Phoneheads-nek, a Rae & Christian párosnak vagy Horace Andy számára készítettek.

A Different Drummer kistesója, a Leftfoot Recordings, amelyen a nu-jazz és latin vonalat viszik. Ugyanezen a néven fut a Different Drummer klubestje Birmingham-ben. A kiadó művészei mellett megfordult már itt például Gilles Peterson, a Jazzanova, Mr Scruff, a Fila Brazillia, Roots Manuva, Carl Craig, Lee Scratch Perry. A korántsem teljes felsorolás is bizonyítja, mennyire színes világot képvisel a Different Drummer, mennyi minden belefér egy Leftfoot estbe. A Leftfoot-ot kéthavonta Párizsban és havi egyszer Nottingham-ben is megrendezik.

A Different Drummer Soundsystem a kiadó holdudvarának DJ, MC/énekes és zenész tagjaiból szerveződött. A Soundsystem akkor teljes, ha hárman vannak a színpadon, egy MC, egy DJ és egy valaki, aki a samplereket és effekteket kezeli.
A Different Drummer Soundsystem zenei világának gerincét természetesen a reggae és a dub alkotja, erős hip hop, deep house és dancehall befolyással. Egy tipikus DD szett végigvezeti a hallgatót azokon a modern tánczenei irányzatokon, amelyekre hatással volt a jamaikai zenei kultúra. A nyugis roots dolgoktól a basszusorientált futurisztikus ütemekig minden megtalálható, megvadítva az igazi soundsystem előadásmóddal az élőben hozzáadott effektekkel és az MC hangjával.

A december 30-ai fellépésre a Different Drummer teljes, hármas felállásban érkezik Budapestre. DJ Dick, a Rockers Hi-Fi egyik fele, és a Different Drummer kiadó vezetője, aki már húsz éve pörgeti a korongokat. Számtalan klubbulival a háta mögött jól ismert, sajátos dubwise szettjeiről, amelyekben helyet kap a hip hop, a reggea, a deep house és a súlyos basszusok vezette zenék. Dick jelenleg egy Different Drummer Soundsystem EP-n dolgozik vendégeivel a stúdióban, a lemez valamikor az év végén, jövő év elején lát napvilágot. Társa lesz az estén Adam Regan, aki a Rockers Hi-Fi másik felét, a jelenleg külön útját járó Bigga Bush-t helyettesíti. Adam, aki a kiadó ügyeinek intézése mellett a Leftfoot klubesteket is szervezi hasonló felfogásban DJ-zik, mint Dick, kiegészítve zenei tárházát némi latin és nu-jazz behatással.
A DD Soundsystem hangja Farda P, aki három Rockers Hi-Fi lemezen hallatta senkiével össze nem téveszthető nyugis hangját. Szintén az ő orgánumát és szövegírói képességeit dícsérik az Oscar-díjas Traffic című film kísérőzenéjének vokális betétei.
Színpadi teljesítménye minimum lehengerlő, Farda P kiválóan ért ahhoz, hogyan rántsa bele közönségét a sounsystem-élménybe és indítsa be a bulit teljes erőbedobással. A Rockers Hi-Fi és a DD Soundsystem mellett Farda P rendszeresen fellép Bigga Bush Lightning Head formációjával, az Al-Haca Sounsystem-mel és Kruder & Dorfmeister társaságában. De ahogy a Different Drummer többi tagja, ő is hazai terepen bontakozik ki igazán.

> FORCE MASS MOTION (Critical Mass, LOT49 Records - UK)

Force Mass Motion visszatérő vendég lesz a Hypnosis zsúrokon, mivel az első, előző téli szereplése igazán lehengerlőre sikeredett. FMM '89-ben ugrott a zeneiparba, miközben javában repülőmérnöknek tanult. Ezalatt kevés szabadidejét zeneírással múlatta, hétvégéin pedig gyakran játszott Európa-szerte: így jutott '92-ben Berlinbe a harmadik Maydayre vagy a 30 ezres nézőszámú svájci Energy Rave-re. Munkái mind nagy kiadókon, mind kisebbeken is helyet kaptak: köztük a Hooj Choons, Future Groove, Manifesto, Acetate és a Kingsize. A korai évek acid house és trance termése után ma leginkább breakbeat és prog-tech house hangulatú zenék kerülnek ki a keze alól. Dylan Rhymes-szal 2002-től ügyködik együtt: Hold Back és Vanquish felvételeik komoly visszhangot keltettek az egész breaks közösségben, nagyban segítve a később techfunk néven hírhedetté vált hagzás felszínre törését. Hamarosan a Critical Mass kiadóhoz szegődve felvették a Silencer álnevet, és 2003 derekán Signals címmel csúcsra vittek egy egész szerzői albumot. Emlékezzünk csak a hatalmas Rollin' and Controllin-ra, amitől még a dj-k is pogóztak a pultokban! Azóta Mike inkább szóló munkáira koncentrál, stílusa továbbra is egyszerre organikus és technoid, mindez energikus, gördülékeny breaks ritmikára helyezve. Ezévben bekerült a Meat Katie-féle vehemens Lot49 kiadó köreibe (pl. Why Me?, Out of It), az elmúlt nyár pedig galvanizálós, bootlegelős mizérival és egy vokalizálós slágerrel (I Need You) telt, az év pedig egy Koma+Bones remixszel zárul majd.

Diszkográfia: http:/​/​www.discogs.com/​artist/​Force+Mass+Motion

> BONOBO (Ninja Tune - UK)

A Ninja Tune legkifinomultabb stílusú zenésze a brightoni Bonobo, azaz Simon Green, akit a Tru Thoughts labeltől Mr. Scruff csábított át a pizsamás hip hopperek táborába. Bonobót a zenei szaklapok pongyola módon, csak mint a downtempo, és a trip hop megújítójaként emlegetik, ám Simon gondosan kimunkált hangzásvilága túlmutat a zenei skatulyákon. A számos hangszeren játszó Bonobót hasonlították már a Lemon Jelly-hez, de a legfrappánsabb talán a "mintha Amon Tobin fölött kisütött volna a nap" megjegyzés volt.
Bonobo a Dial M for Monkey című albumának megjelenése után zenekart szervezett maga köré, akikkel végigkoncertezte Európa neves fesztiváljait a Glastonbury-től a Big Chill-ig. A zenekarral, Amon Tobin társaságában átruccantak az Egyesült Államokba és Kanadába is. A sikeres turné után Bonobo nem pihenhetett, a Ninja Tune őt kérte fel a soron következő Solid Steel mixalbum elkészítésére. A lemezre saját számai mellé régi jazzisták, Amon Tobin és más nindzsák, valamint a brightoni Tru Toughts kiadós haverok dolgait válogatta be, a mix tükrözi egy Bonobo DJ-szett hangulatát, régi és új lemezek, hip hop és funk, Ninja Tune és Tru Thoughts fölénnyel.
És hogy mit várhatunk Bonobótól jövőre? Sok élő, hangszeres zenét. Több energiát, és még nagyobb, még erőteljesebb hangzást - adja meg a választ Simon Green.

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó