Pulzar

Belépő
Mindenkinek4 500 Ft

Partyajánló

Cinetrip + NVC + Lick The Click! present: ELLEN ALLIEN @ Citadella, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. december 30.
Helyszín Citadella, Budapest, I.ker.Citadella sétány 2.
Stílus Electro, Hip-hop, House, Minimal,
Tech-house
Cinetrip + NVC + Lick The Click! present: ELLEN ALLIENNem tudsz együtt-szilveszterezni azokkal, akikkel szeretnél? Válasszátok 30-án a Citadellás Berlin flash-t!Citadella, Budapest, I.ker.Citadella sétány 2.

Cinetrip + NVC + Lick The Click! present: ELLEN ALLIEN @ Citadella, Budapest

Nem tudsz együtt-szilveszterezni azokkal, akikkel szeretnél? Válasszátok 30-án a Citadellás Berlin flash-t!

Cím: Cinetrip + NVC + Lick The Click! present: ELLEN ALLIEN (Bpitch Control / Berlin) és THOMAS MULLER LIVE (Bpitch Control / Berlin)

Berlin Calling!

 

2009.12.30. szerda, 22.00

Citadella

 

Igen, december 30-án Buda felett berlini lesz a légkör: a 10. születésnapját ünneplő Bpitch Control feje, Ellen Allien először lép fel Magyarországon, valamint francia származású kollégája, THOMAS MULLER élő produkciója telepedik mellé a Gellért hegy csúcsára, melyet három budapesti szervezőcsapat összefogása tesz lehetővé. A buliban a berlini sztárok mellett az NVC és az LTC DJ-i lemezeznek, a Skylab VJs from Space duó tagjai pedig Budapest fürdői, a volt MTV-székház és a Merlin után még az idén megmutatják nekünk, milyen LED-installáció dukál a Citadella Berlin felől érkező electro-támadása idejére.

 

 

Ellen Allienről

Ellen 1988-ban, londoni tartózkodása során kattant rá az elektronikus zenére, és 1991-től már dj-ként pörgette a lemezeket a berlini underground éjszakában. Hamarosan rádióműsort és saját labelt indított, Braincandy néven. 1997-ben Bpitch Control nevű rendezvény sorozatával új színt vitt berlin amúgy sem szürke éjszakai életébe: újdonságszámba menő zenei irányzatokat bemutató, súlyos elhagyatott ipari környezetben szervezett bulikat, és akkoriban még szokatlan módon a vizualitásra is nagy gondot fordított. 1999-ben indította hasonló nevű, mára legendássá vált kiadóját, ahol a mai berlini elektronikus szcéna legnagyobb nevei jelentetik meg zenéiket: Modeselektor, Moderat, Paul Kalkbrenner, Telefon Tel Aviv, Sascha Funke és persze maga Ellen is.

Első, 2001-ben megjelent Stadtkind („Városi gyerek”) c. albumával szülővárosa előtt tisztelgett, bevallása szerint zenéjére mindig is nagy hatással volt a rendszerváltás utáni,

újraegyesített német főváros. Ezt a 2003-ban, Apparat közreműködésével elkészített Berlinette album követte, amivel lefektette mai, nehezen behatárolható hangzásának alapjait, mely leginkább az IDM, az electronica és a minimaltechno sajátos keveréke, ami mindeközben nagyon is táncolható. Apparattal folytatott együttműködésének következő állomása az Orchestra of Bubbles, melyről a Way Out c. slágerük egy újabb mérföldkő volt mindkettejük karrierjében.

Világkörüli turnékkal háta mögött, manapság saját ruhamárkával büszkélkedhet, jelenleg hetedik stúdióalbumán dolgozik, és ő készíti a Watergate sorozat ötödik mixlemezét is.

 

Az est másik vendége a Bpitch legújabb felfedezettje, a francia származású Thomas Muller lesz, aki pályafutását Paul Ritch-csel közös liveacttel kezdte, és miután Berlinbe költözött, azonnal leigazolta a kiadó.

 

 

LINEUP:

 

Isu                            

Crimson

Chrom

 

 

/ltc/

Subotage

Dr Zoidberg

Sinko

 

 

 

LED Vizuál: Skylab VJs from Space (Tele-Vision)

Helyszín: Citadella (Budapest, Citadella sétány 1.)

Belépő: Első 200 jegy: 3000 Ft, utána 4000 Ft, majd 4500 Ft


Elővételes jegyek korlátozott számban kaphatók:

Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)

Akt Records (1066 Lovag u. 17.)

Kapcsolódó linkek:

http:/​/​myspace.com/​ellenallien

http:/​/​myspace.com/​off1

http:/​/​bpitchcontrol.de

http:/​/​www.cinetrip.hu/​

http:/​/​nvc.hu

http:/​/​minimalmusic.hu

Videók:

Cinetrip HQ at Youtube: http:/​/​www.youtube.com/​user/​CinetripHQ


Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó