Pulzar


Kövess minket!

Crimson

A székesfehérvári dj lemezjátszó-mániája Naga 1998-as, Homework című mixtape-jének megjelenése óta diagnosztizálható teljes bizonyossággal.

 A komótosan induló kaland nagyjából három éve kapott nagyobb lendületet: társával, Chrom-al (a.k.a. Torquemada) megalakítja az ikz nevű pszeudó stúdiót, függetlenfilmeknek szab fazont szürreális minimixeivel, olyan sorozatokon bukkan fel mint a Cökxpon Ambient, Ablak-a-Dubra, Showdown, Wake Up!… multistílusú, de a romantikusan romlott, melankólikusan neurotikus darabok előnyben és többségben, játékában disco, swing, dub és dark elemek mutálódnak sajátos egésszé, leginkább a warm-up és levezető szerepkört favorizálja…
Archív partyajánlók

 • [2018-03-16] ☻ LÄRM ☻ 4 év ☻
  @ LÄRM

  Négy az négy. Idén sem beszélnénk túl. Jöttök koccintani, igen?
 • [2018-02-10] ▩ LÄRM ▩ ▩ Andrew Weatherall ▩
  @ LÄRM

  Az ember, aki a szárnyát bontogató korai angol klubszcéna első tartóoszlopai közül való. Az ember, aki akkor volt és annyira jó helyen, hogy lehetett volna belőle mára fellépésenként kastélyár-gázsikat kapó fesztiválteknós, de ő inkább hű maradt a játékhoz.
 • [2018-01-20] ▩ B N C ▩ ▩ Dark Entries Records - Josh Cheon ▩
  @ LÄRM

  Josh Cheon a wave-újrakiadások nagy hullámának egyik legfontosabb amerikai alakja, kiadója, a 2009-ben alakult a Dark Entries sokkal több volt kezdettől, mint a brooklyni Minimal Wave nyugati parti párja. Cheon ugyan szintén a New York-i goth-queer közegben szocializálódott, ám San Franciscóba költözése után a Honey Sound System (meleg)diszkó kollektíva tagja lett (abból csak nemrég lépett ki), a Dark Entries gazdag diszkográfiájának és identitásának pedig az amerikai diszkóforradalom utáni DIY-wave és industrial épp úgy része azóta, mint az italodisco-újrakiadások, Patrick Cowley korábban kiadatakan anyagainak kurálása, az európai szintihullám ritkaságai, valamint a kortárs színtér szereplői. Cheon folyamatosan járja a világot a posztpunk korszak szintis gyöngyszemeit és régi hőseit kutatva, de emellett remek dj is, szettjeiben a melegdiszkó lüktetése, nyers szintiwave, a goth tónusok és a house áll össze dekadens klubzenévé.
 • [2018-01-13] ▩ LÄRM ▩ ▩ Vladimir Ivkovic ▩
  @ LÄRM

  A varázsszakállú Vladimir Ivkovic addig kotorászott az ismeretlen mágia által megáldott lemeztáskájában, hogy az egyszeri DJ-k egyszer csak arra ébredtek, hogy újra kisütött a Nap felettük. Szelektorok, crate diggerek járnak újra egyenes gerinccel, amióta a szerb underground pópa szétszórta igéjét a bevállalósabb klubok szűk vonzáskörzetében, és még azon is túl.
 • [2017-12-02] Tolouse Low Trax ▩ ▩ Szép Booking!™
  @ LÄRM

  Tolouse Low Trax meditatív-repetitív kattogásától helyreáll a világ rendje. Detlef Weinrich ellenállhatatlanul építkező szerzeményeiben egyszerre dolgozik a düsseldorfi iskola nagyjainak (Kraftwerk, NEU!) motorikussága és pszichedeliája, a dub lüktetése, a Neue Deutsche Welle korlátlansága és sötét tónusai. Tapasztalatból mondjuk, ezek így együtt, válogatás nélkül atlétára vetkőzött sámánt csinálnak bárkiből.
 • [2017-11-18] ▩ Férfimunka™ ▩ ▩ Gilb'R ▩
  @ LÄRM

  Vannak DJ-k, vannak ugye a DJ-k DJ-i, vannak a DJ-k DJ-inek a DJ-i (állítólag léteznek!), az egész DJ/producer/kiadófőnök ökoszisztéma csúcsán pedig ott van Gilb’R.
 • [2017-11-03] ▩ Vakula ▩ Lick The Click! & Technokunst ▩
  @ LÄRM

  Lick The Click! és a Technokunst bemutatja
 • [2017-10-21] ▩ B N C ▩ ▩ Robert Bergman (Rush Hour) ▩
  @ LÄRM

  ▩ ▩ ▩ A kedvenc DJ-d kedvenc DJ-je, állandó Dekmantel rezidens Európa egyik legjelentősebb klubkulturális intézményének, az amszterdami Rush Hour Store-nak szűkebb családjából.
 • [2017-09-23] ▩ Szép Booking!™ ▩ ▩ Alexis Le-Tan ▩
  @ LÄRM

  A Szép Booking!™-ba a sok közös kattanás mellett hagyományosan Crimson hozza a parás - wave-es, Suhaid pedig a nemlétező, mondjuk cratedigger zenék iránti olthatatlanságot. Alexis Le-Tan egyszerre van ott a két fejlövés mindkét oldalán, és köztük teljes hosszában is.
 • [2017-09-16] Lick The Click! Sunburst #126
   

  De jók vagytok! Megint olyan jól toltátok, hogy ha nem menne le egyre korábban a nap, észre sem vennénk, mindjárt „vége a nyárnak”. Ja, bocs, annak már vége, szóval úgy értettem, hogy közeledünk a szezon végéhez, és ilyenkor nem győzzük hangsúlyozni, hogy lehet, a következő lesz idén az utolsó alkalom. Innntől már tényleg csak az időjáráson múlik, hogy hány szombaton délutánozhatunk együtt az orrterszon. De a héten még tuti jövünk, szóval gyertek ti is!
 • [2017-09-08] ▩ LÄRM ▩ ▩ season opening ▩
  @ LÄRM

  Belépünk táncolva szeretett klubunk negyedik őszébe. Tekintettel arra, hogy ilyen jól bírta a mély tartományok pulzálását, megajándékozzuk némi letisztult dekorációs és fényügyi újítással is. A négy éve lefektetett alapelvek maradnak: forward-thinking, cutting edge, meg a többi szokásos hívószó. És persze Ti.
 • [2017-08-19] Lick The Click! Sunburst #121
   

  Valljuk be, jól esett ez a lehülés szombaton, de az erős szél kellően megnehezítette a dolgunkat. Az előttünk álló hétvégével belépünk szezonunk záró periódusába, ami még inkább motiváló hatású számunkra. Remélhetőleg újra velünk tartotok és az időjárás is kegyes lesz ezúttal.
 • [2017-08-05] Lick The Click! Sunburst #119
   

  Eddig egyszer fordult elő a Sunburst történetében, hogy két házimacskánk sem tudott jelen lenni. Akkor Vittorio Waxman, legendás nagymacska barátunk volt segítségünkre, de a segítség szó nem is fedi teljesen a valóságot. Waxman meghívása ugyanis minden idők egyik legvagányabb Sunburst buliját eredményezte, amin egy olyan gyűjtemény és karizma adta az alapot, amivel nagyon kevesen rendekeznek itthon. Klasszikus és obskúrus tételek váltották egymást a disco, a house, a funk, a boogie számtalan ágáról, proto és post, csak lemezről. Augusztus 5-én Crimson mellé újra Waxman csatlakozik, hogy felváltva és együtt is legalább olyan ívet adjanak a délutánnak, mint tavaly tették.
 • [2017-07-29] Lick The Click! Sunburst #118
   

  Mi nagyon szerettük a legutolsó hétvégét is - dörömböltünk kicsit kedvenc detroit diszkóinkkal, a hőség kihozott belőlünk egy kis afro vibrálást is, hűsöltünk egy keveset kozmikus oldalunk árnyékában és naptej gyanánt elkentünk pár italo, baleár szirupot is - de igazán hármasban szeretjük birtokba venni kedvenc napozónkat. Július utolsó hétvégéjén már újra trió felállással várunk benneteket és minden előrejelzés szerint minden tekintetben ideális időjárási körülmények között!
 • [2017-07-28] Szép Booking!™ ~ DJ Okapi
  @ Pontoon

  A Szép Booking!™ férfimunkásainak fröccsébe cecelégy került, azóta nagyon rajta vannak az egyik legafrikaibb, legaktuálisabb, legicipőgyilkosabb lemezlovas munkásságán, egy éves kitartó levelezés után pedig végre meg is hívták DJ Okapit, a Dél-afrikai Johannesburgból. Okapi alig győz visszaköszönni a divatos fesztiváloknak, kluboknak és podcast sorozatoknak, akik kezdik felfedezni, hogy kevés szimpatikusabb dolog van manapság a '80-as évek Dél-afrikai szintidiszkóinak újrafeltámadásánál.
 • [2017-07-22] Lick The Click! Sunburst #117
   

  Kellően felfrissültünk ezen a hétvégén és reméljük elég energiátok gyűlt össze egy igazi kánikulai vízreszálláshoz, ami most vár ránk. Az eddigi legforróbb szombatunkra készülünk, amit a legjobb, ha együtt töltünk el. Tartsatok velünk ismét!
 • [2017-07-15] Lick The Click! Sunburst #116
   

  A legutóbbi kör Klayman vendégjátékától volt különleges, az új fejezetben pedig ismét az eredeti Isu - Crimson-Chrom felállásban várunk benneteket egy közös hőhullámzásra! Délután kettőtől bedobjuk a mentőövet mindenkinek, aki a városban marad és kedvenc cosmic-detroit-chicago koktélunkkal kínáljuk!
 • [2017-07-07] Alkotótábor 14.
  @ Szántód

  Az Alkotótábor gondolata 2003-ban született, majd egy évi szervezőmunka után 2004-ben megrendezésre került első találkozónk. A budapesti elektronikus zenei színtérből jól ismert, Kántor István, azaz Isu, valamint egy szintén a techno-house zenei vonalon tevékenykedő keszthelyi illetőségű testvérpár Béres Tibor és Tamás, alias Fiba és Wuki láttak neki a közös elképzeléseik megvalósításainak.. Az alapkoncepció a következő volt: elindítani egy olyan konferenciát, mely az ország minden tájáról egy helyre vonzza azokat a dj-ket, producereket, live-act-eket, amelyek hitelesen képviselték - abban az időben a még igencsak földalattinak számító - minimál, click-house, techno szcénát. A rendezvény helyszínéül kezdetekben a Keszthelytől mintegy 2 kilométerre lévő, erdészet által kiránduló-, és pihenőtisztásnak fenntartott Nagymező szolgált. Az első két év szerény látogatottsága után a tábor komoly fejlődésnek indult minden tekintetben, ami köszönhető annak, hogy közösségi jellege egyre erősebbé vált, valamint egy olyan alternatívát kínált a már említett stílusok fanatikus célközönsége számára, amelyet más rendezvény nem volt képes nyújtani.
 • [2017-07-01] Lick The Click! Sunburst #113
   

  Derekasan helytálltunk az idei, eddigi legforróbb délutánunkon. A tikkasztó hőségben táncolni és zenélni sem volt egyszerű, de úgy láttuk hogy ismét sikerült pár kellemes percet szereznünk nektek. A következő alkalommal újra a klasszikus trió felállásban jelentkezünk, majd az Alkotótábor 14. idején egy különleges vendégpárost hívtunk a fedélzetre, hisz mind a hárman táborozunk Balatonon. Addig is várunk titeket kettőtől a folyón.
 • [2017-06-24] Lick The Click! Sunburst #113
   

  Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy hétről-hétre ilyen támogatást tudhatunk magunk mögött, mint amit tőletek kapunk. Még az ilyen szeles, őszies napon is kitartotottatok, amiről csak álmodni mertünk az időjáráselőrejelzést látva. A következő szombatra előreláthatólag visszatér a nyár, mi pedig töretlenül szállítjuk a hozzá illő zenéket. Kettőkor nyitunk.
 • [2017-06-10] Lick The Click! Sunburst #111
   

  Rendesen bedurrantott a nyár első hivatalos hétvégéje. Szinte odalvadt a cipőnk talpa a fedélzethez, de zárszóra azért tisztességesen megmozgattuk az öreg hölgy mind a 450 tonnáját. Jövő hétre remélhetőleg már mindannyian átállunk a 30 pluszos hőmérsékletű üzemmódra, amiben segítségünkre lesz a pultból vezérelhető vízpára hűtő is. Tartsatok ismét velünk!
 • [2017-06-03] Lick The Click! Sunburst #110
   

  Szombaton ízlítőt kaptunk milyenek is lesznek a fülledt nyári délutánok. A következő hétre már kánikulát és BL döntőt ígértek. A forróságot a legjobb zenékkel és vízpermettel enyhítjük, a döntőt a tetőteraszon elhelyezett kivetítővel abszolváljuk. Reméljük elég csábító a kínálat. Várunk benneteket nagy szeretettel!
 • [2017-05-27] Lick The Click! Sunburst #109
   

  A viharos erejű szél, bár a mixeket kicsit elfújta, minden eddiginél több mosolygós arcot hordott össze szombaton a teraszra. A hangulat fenomenálisra sikeredett, még sosem mozgott ennyire a fedélzet alattunk. Jövő héten hasonló jókat kívánunk mindannyiunknak. Hajóra fel!
 • [2017-05-20] Lick The Click! Sunburst #108
   

  Múlt héten elindultunk, ezen a héten viszont szó szoros értelemben Megnyitottunk! Ezt visszük tovább a következő szombatra, ahol megint miénk a tetőterasz és remélhetőleg a lelkes támogatásotok is. Tartsatok velünk, mi már most készülünk!
 • [2017-05-13] ▩ Tape Hiss Label Night ▩ ▩ RDMA ▩
  @ LÄRM

  ▩ LÄRM ▩ Tape Hiss Label Night ▩ ▩ RDMA ▩
 • [2017-05-13] Lick The Click! Sunburst #107
  @ A38

  Nagyon úgy tűnik, nem csak nekünk hiányoztak a rendszeres hétvégi cirmos koktélok. Most, miután túlvagyunk a macskajajjon, szeretnénk megköszönni, hogy ennyien jöttetek és segítettetek betolni a szezont és megdolgozni a hajópadlót. Jövő héten újra találkozunk és azon leszünk, hogy ezen a nyáron is mindenkinek a lehető legjobban teljenek a szombat délutánjai!
 • [2017-05-06] Lick The Click! Sunburst Start
  @ A38

  Pont elég volt erre a télre is a tavalyi szezonban elraktározott móka, kacagás, napfény, amivel megajándékoztuk egymást hétről hétre, de be kell látni, a tartalékok vészesen apadnak. Itt az ideje, hogy ne csak ábrándozzunk, hanem birtokba is vegyük kedvenc teraszunkat szombat délutánonként, és elkezdjük az új Sunburst évadot! Készülünk meglepetésekkel is, de a jól bevált recept alap: Ti, a terasz és a trió. Gyere, kezdődik!
 • [2017-03-31] Âme / Akvárium Klub
  @ Akvárium Klub

  A Resident Advisor Top100 Dj listáján jelenleg az impozáns 7. helyet bitorló Âme március végén az Akvárium Klubban mutatja meg, mi is az az „igényes elektronika”.
 • [2017-03-14] ▩ Hétköznapnyitó ▩ ▩ Lick The Click! ▩
  @ LÄRM

  Nem péntek, nem is szombat, de annál izgalmasabb: az underground house-ban örökpáholyt foglaló budapesti tánczenész trió lendíti be klubunk életének újabb fázisát, a hétköznapi nyitvatartást. Minden más marad a megszokott mederben: eszes szelekciók, kedves atmoszféra, még kedvesebb pillanatokban pedig a híres füstgép beüzemelése! Gyertek keddezni.
 • [2017-02-24] ▩ Szép Booking!™ ▩ ▩ Bullion ▩
  @ LÄRM

  ▩ LÄRM ▩ Szép Booking!™ ▩ ▩ Bullion ▩

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

 • Dub

  A dub egy létező szám változatának tekinthető, amely általában kihangsúlyozza a dobot és a basszust; a keletkező hangzás népszerű a jamaicai sound systemek tagjai körében.
 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.

Ajánlott rádiók

 • SUBFM

  SubFM.com are committed to giving you the best in online pirate soundz, playing: Dubstep, Grime, Dub, Garage and Breaks!
 • BluntBeats Radio

  "Classic and unique beats, down and dirty round the edges, for people who should know better."
 • TRAFFIC RADIO STATION

  Bolgár elektronikus rádióadó
 • E L E C T R I Q U E

  Wicked Beats from NETMUSIQUE.com
 • SENSIMEDIA.NET DUBSTEP & GRIME RADIO

  Strictly the best in Dubstep Music 24/7
 • Prime FM

  A Prime FM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit.

© 2001–2018 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó