Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 500 Ft
Elővételben 2008. október 12.-ig2 000 Ft
Elővételben 2008. október 21.-ig2 500 Ft

Partyajánló

10 éves az Ablak A Dubra! @ Citadella, Budapest

Fellépők
Dátum 2008. október 22.
Helyszín Citadella, Budapest, I.ker.Citadella sétány 2.
Stílus ismeretlen
10 éves az Ablak A Dubra!Az Ablak A Dubra október 22-én lesz tíz éves, az több mint ötszáz szerda. Generációk, stílusok jöttek és mentek, miközben volt benne valami állandó.Citadella, Budapest, I.ker.Citadella sétány 2.

10 éves az Ablak A Dubra! @ Citadella, Budapest

Az Ablak A Dubra október 22-én lesz tíz éves, az több mint ötszáz szerda. Generációk, stílusok jöttek és mentek, miközben volt benne valami állandó.

Valahogy megmaradt egyfajta zenealapú közösségi helynek - kellően nagy ahhoz, hogy kavarogjon, de kellően kicsi, hogy fontos legyen és érdekes. Aki “AAD-s”, rájött, hogy az elektronikus tánczenében a hangzás megújulása a vitamin, és hogy esetleg évekkel a csapbólfolyás előtt már elő lehet kóstolni a jövőt egy ilyen kicsi, hétvégementes helyen, ahol biztos, hogy az a mag van jelen, akit ez tényleg érdekel.

Október utolsó előtti szerdáján a Citadelláról szórjuk a konfettit, miközben két teremben közel 15 lemezlo-vász hajtja a lemezeket. Elite Force, az AAD tiszteletbeli rezidense, Habersham, a tengerentúli mindenkikedvence és most először a house történelem legendás párosa a Clive Henry és Justin Drake al-kotta Peace Divison mellett a majdnem teljes Hairy és Chi csapat is jelen lesz elejétől a végéig, a vizuált ez-úttal éjszakai fényeivel maga Budapest adja. Egészségünkre!

ABLAK A DUBRA 10th ANNIVERSARY:

Line up:

Mixmag Panoráma bár

Peace Division /UK/
NRK, Tsuba, Low Pressing

Naga
Beta
Andre + Mick
Nigel Snorter

Lovag terem

Elite Force /UK/
U&A Recordings, Loft49

Habersham /USA/
Lobotomy Records, Auralism, Chi

Fine Cut Bodies
Amb
Marvin + Crimson
Polymorphin


Belépő:

Elővételben: okt. 06-12-ig 2 000 HUF
okt. 13-21-ig 2 500 HUF

Helyszínen: 3 500 HUF

Jegyelővétel: Akt Records – 1091 Budapest, Üllői út 51. T: +36 1 215 9662
Deep - Budapest VI., Aradi u. 22. T: +36 1 301 0591


Helyszín: Citadella - XI. ker. Budapest, Gellért-hegy, Citadella sétány 1.

Kedvhozó Videók LENT!!!





Peace Division - We Want You






Elit Force BIO

Shack az Elite Force projectjét 1996 környékén indította, és saját Fused&Bruised nevű kiadójánál jöttek ki először ilyen néven zenéi. Pár toplistás kiadvány után, már járta is a világot lemezeivel, illetve Lunatic Calm nevű zenekarával.

 

A koszos, acid hangzásvilággal kevert breakbeatjei között egyre több áthallást fedezhetünk fel, megjelennek a tech-house jegyek, bejönnek a képbe a perkák, és mindezt megfűszerezve a tipikusan Elite Force-os funkos basszusokkal, máris ott vagyunk, hogy nem kisebb labeleknél jönnek ki zenéi, mint a Kingsize, a Whole9Yards (Meat Katie kiadója volt, RIP!), TCR vagy Fat.

 

Emellett Amerikában Lunatic Calm projectjük éri el a nagyobb sikereket, hisz az egy sokkal zenekarszerűbb felállás, és mint tudjuk, a tengerentúlon ez nem túl negatív tulajdonság. Zenéiket sorra használják fel hollywoodi produkciókban, melyek közül talán a legismertebbek a Mátrix, a Charlie angyalai, illetve a Mortal Kombat. 2001-ben a bárdos Hús Kati leszerződtette kiadójához a W9Y-hoz, melynek a 18-as számú kiadványán jött ki Shack Gasoline Alley című slágere. És mondhatjuk, hogy sláger lett, hiszen Laurent Garnier-től Anthony Pappa-ig, a papagáj Boy George-tól az Orbital-ig mindenki pörgette a lemezt, és a meg sem állt a DJMag toplistájának első helyéig.

 

2006 végén megjelent második nagylemeze az Adrift Recordingsnál, elindította új kiadóját (Used&Abused), és nemsok hétvégét tölt Angliában, hisz folyamatosan járja a világot közönségmegőrjítő techfunk szettjeivel...


Peace Division /UK/

NRK, Low Pressings, Tsuba

 

Ha valaki a békefenntartó erőkről nevezi el magát az e-zenei bizniszben, az minden bizonnyal sokat és sokszor fog kétkedő és cinikus megjegyzésekkel talákozni pályája során. Ezen az sem segít, hogy ha egy másik ember gyermeki rajongással van értük és ennek úton útfélen hangot is ad, oly módon, hogy egy este alatt soha senki mástól nem játszik le annyi lemezt, mint tőlük.  Mindjárt más, hogy ha a rajongót Danny Tenagliának hívják, a valakik mögött pedig meg nem mások, mint a house zene egyik legeredetibb párosa, a PEACE DIVISION áll.

 

Clive Henry és Justin Drake 1994-ben találtak egymásra, akkoriban rajtuk kívül a közelben volt még Dylan Rhymes is, de ő nagyon hamar rátaposott a szóló karrier pedáljára. Szóval Clive első számos próbálkozásán Justin mérte a hangokat, ami annyira jól sikerült, hogy a Skunk Recordson kijött track után megszületett a PEACE DIVISION.

 

Az első közös munka a The Cool Edge Ep /Kickin Records, 1994/ lett, aminek népszerűségéhez elegendő volt Derrick Carter egy két dícsérettől abszolut nem mentes mondata.

 

Clive ekkor meghúzta azt, amit ilyenkor megszokás, Rocky (Xpress 2) barátjával életre hívta a Low Pressing címkét. Innentől kezdve a Peace Divison témák a teljes kreatív szabadságban születtek. Ki ne emlékezne a Body & Soul-ra, amiből több, mint 12 000 kópiát kapkodtak szét, vagy az ezredfordulón megjelent Junkyard Funk debütáló albumukra, ami új iskolát teremtett a táncparkettre íródott house zenéknél. Ezek után elkezdődött az ipari mennyiségű remixgyártás, melynek szórásában olyan nevek is beleestek, mint Moby, Superchumbo, Yothu Yindi, Way Out West. A legnagyobb sütés egyértelműen a Trancesetters - Roaches újraértelmezése, ami vita nélkül tartozik bele a boldog boldogtalan kategóriába.

 

Mind a mellett, hogy a jól ismert lakásfelszereléseket felváltották a sokkal izgalmasabb stúdióberendezések és időbeosztásuk is leginkább egy baromira menő brókeréhez hasonlít, egy jó kis lemezpörgetésre mindig szakítanak időt. A hosszú és unalmas biográfiák egyik elengedhetetlen részét a "hol zenéltek kedvenceik" felsorolást itt most mellőznénk, de egyet azért érdemes megemlíteni: Clive Henry több éves rezidenciáját az ultratrendi ibizai DC10-ben.

 

Persze nem sikerülhet mindenkinek előben hallani a két fenomént, ezért is születtek meg olyan mix CD-ék, mint a Nite:Life 010 és az idén megjelent Coast 2 Coast. Az house birodalom NRK mellett a jól csengő Junior London, az újgenerációs Crosstown Rebels és Tsuba áll a srácok mögött a Low Pressings mellett.

 

Napjainkban, mind a saját zenékben, mind a DJ szettekben a szigorú törzsi ütemeket felvátották a végletekig letisztult, mesterien megdizájnolt, félelmetesen fifikás darabok, érdemes ráfülelni az Ibiza Voice Podcast és az augusztusi Essential Mix egyvelegekre, hogy megtudjuk hogyan juthatunk el egy egyszerű zenehallgatásból a hálószobáig. Aludni???

 

Peace Divison @ MySpace

http://www.myspace.com/peacedivision

 

Peace Divison @ Discogs

http://www.discogs.com/artist/Peace+Division



Elite Force @ Lovefest (part2), San Francisco (03/10-08)

 

 

 

 


 

Ajánlott lemezek

  • Renaissance – The Masters Series: Satoshi Tomiie

    Satoshi Tomiie mixeli a Renaissance kiadó Masters Series-sorozatának a legújabb részét. A japán-amerikai lemezlovas az aktuális kedvencei mellett kiadója, a Saw Recordings hamarosan megjelenő felvételeiből is bemutat párat.

Kapcsolódó cikkek

  • Nu disco az Azuli-tól

    Nem meglepő, hogy a neves elektronikus zenei kiadó, az Azuli, az egyre divatosabb future disco stílusa alatt jelenteti meg legfrissebb válogatását.

Ajánlott videók a partyhoz

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó