Pulzar

Művész

Andre aka Andras Bader

Andre aka Andras Bader

Már tizenévesen is nagyon érdekelte a zene, állandóan a zenei chartokat leste és egyre inkább elbűvölte az elektronikus hangzásvilág. A Depeche Mode zenei világa volt számára a légmeghatározóbb ebben az időszakban és ez a „szerelem” volt az, amely 1995-ben arra késztette, hogy komolyabban kezdjen zeneírással foglalkozni.

Autodidakta módon kezdett hozzá elképzelései megvalósításához, folyamatosan kereste az információkat a témával kapcsolatban. Végül egy Atari gép és két szinti segítségével születtek meg az első dallamok, persze ekkor még csak hobbi szinten. Kicsit később, két barátjával közös munkába fogtak, s leginkább „new wave” stílusú zenék kerültek ki az alkalmi stúdióból. Hamarosan a zeneírás mellett a lemezjátszók kerültek érdeklődése középpontjába. Új korszak kezdődött.

1999-ben véglegesen letette a voksát az elektronikus zene mellett, megvette az első DJ felszerelését és szorgalmasan gyűjtötte a bakelitlemezeket. A gyakorlás időszaka volt ez, melyben rengeteg segítséget kapott barátjától. Nem sokkal később, 2000-ben megismerkedett Ufi-val (Végh Viktor), aki az akkor már igen népszerű technot játszotta, és mint újdonsült rajongója ő is ezt az irányzatot kezdte el követni. Zenei ízlésvilága folyamatosan változott és 2001-ben Beta-val (Csillag Béla) való találkozása meghatározó fordulatot hozott. Érdeklődése egyértelműen a progressive house felé fordult, majd 2003-ban, Gasper (Gáspár Károly) hatására a house lett a kedvenc, innentől már leginkább ez az irányzat volt számára a követendő. Élményekkel teli időszak volt ez, hiszen Betával, A.B.Solute néven, valamint Gasperrel, illetve Duellel (Szabó Attila) is rengeteg helyen fellépett. Kisebb és nagyobb klubbokban (Flört, Citadella Garden, Süss Fel Nap, Mono, Jailhouse, Upsidedown, Kultiplex) egyaránt megfordult, játszott a Budapest Parádén a ’Coca Club’ állókamionján, majd 2004-ben a The Debut-ön is. Közben két évig, csütörtökönként, nyáresti rezidense volt Betával a Bonsai Pubnak. 2005. elején azonban ismét a zeneírás kezdte el jobban foglalkoztatni és egyre több időt fordított erre. Természetesen a lemezpörgetést sem adta fel teljesen, de ideje és energiája túlnyomó részét alkotással töltötte.

Mára már teljesen beleásta magát a zenekészítésbe, ennek gyümölcseként néhány megjelenést is hozott a 2006-os év, a Nightowl és Spacekid művésznevek alatt. Többek között a patináns német tech-house kiadó, az Exun gondozgatja legutolsó szerzeményét, mely az eladási listák élén landolt, rögtön az első héten. Folyamatosan próbál más és más hangzású trackeket alkotni, létrehozni. Hangzásvilágát leginkább a tech house és a minimal jellemzi, munkáit hazai és nemzetközi lemezlovasok egyaránt szeretettel pörgetik.
A 2006-ban megalakult Hairy Records tagjaként a Der Dritte Raum, illetve Magda fellépésén erősítette a Hairy csapatát. Ezek mellett sok kisebb bulin is tiszteletét teszi és ezt az egyensúlyt a jövőben is szeretné megtartani.

Diszkógráfia:

Nightowl - Quantum Tunnel /Freee magazin, melléklet 2004/
Snake Sedric & Andro - She Is My Destiny (Spacekid Remix) /Fiberlineaudio 2005/
Spacekid - Reflux /Fiberlineaudio 2005/
Spacekid - My True Feelings /Fiberlineaudio 2005/
DJ Linus pres. Dee.p - Spacekid - Receptor /Exun Records 2006/
Best of Exun vol. 2. - Spacekid - Receptor /Exun Records 2007/
Nonverbal Community - Side 2 Side E.P. (Andre aka Spacekid Remix) /NTD001 2008/

Biográfiák

 • Rene Mascarpone

 • Robert Babicz

  Robert Babicz "A Cheerful Temper", azaz „Egy vidám alkat” –Systematic Recordings-nál megjelent debütáló albumának címe vitatható választás a Kölnben élő lengyel származású művész jellemzésére. Hogy miért is választotta ezt a címet? Robert úgy érzi, két világ közé szorult: a mindennapi élet valós világa és egy szürreális, tündérmese-szerű állapot közé.
 • Garay

 • Peter Makto

  Dandy - Szigeti Péter /1978.06.07/
Több mint egy évtizede foglalkozik a zenék gyűjtésével és a dj-zéssel egyaránt. Ezt követően a rádiózás és a bulik szervezése következett, napjainkban pedig a produceri területeken is szorgalmasan tevékenykedik.
 • Cristian

 • Zeal

Archív partyajánlók

 • [2024-05-18] Akva Waves & House2House pres.: Naga & Beta, Andras Bader
  @ Akvárium Klub

  Május 18-án a Gorgon City DayTime buli után folytatódik a menetelés az Akvárium Lokálba, ahol a House2House két DJ-je, Naga & Beta, illetve Andras Bader szettjére lépeghetünk all night long.
 • [2020-10-30] Perfect Motion ▩ ▩ Beta, Peter Helecz, Andras Bader
   

  Kedves barátaink, a kicsit kurta-furcsa nyári szezon után, most triumvirátusunk behúzódik Budapest kedvenc kis udg klubjának pultjába, egy kompromisszummentes péntek estére. Let's dance!
 • [2020-01-18] Lost Minute X H2H present: V KA /RU/
  @ Toldi Klub

  A két csapat közös ízlése találkozik január 18-án a Toldiban, ahol is V ka keze alatt dorombolnak majd a basszusok.
 • [2019-09-21] Naga, Beta, Andras Bader, Peter Bernath at Pontoon
  @ Pontoon

  Szeptember 21-én a H2H a Lost minute és a Le frenetics csapata egy utsó közös Duna partyra vár mindenkit szeretettel. A naplementét Naga és Peter Bernath szettje kíséri, majd Zvezda Beta és Andras Bader mulattat hajnalig
 • [2019-08-21] LE FRENETICS
  @ Pontoon

  Könnyed szerda esti ringatózás, egész estés kalandozás egy összeszokott trió előadásában.
 • [2019-08-08] DayDreaming 2019 w/ Miss Monique
   

  Idén már családként terünk vissza kedvenc helyszínünkre. Medencés nappali buli, többek között Miss Monique-al.
 • [2019-06-01] House2House x Le Frenetics
   

  Érekizik a H2H és a Le Frenetics első nyári felvonása a Dunapartról, Rózsaszín oldalbabuborékolás, vidám szombat esti házalás és Ti. Kezdés már 18.00-tól Duel ambiente-lounge szettjével, utána szabad a tánc reggelig!
 • [2019-01-25] DJ Naga ▩ Peter Bernath ▩ Andras Bader
   

  A valahonnan elinduló és valahova meg is érkező hömpölyögtetések rutinos mágusai péntekeznek most nálunk allnightlong. Lábdobok között vastag teret hagyó, légies-dubos házak épülnek egészen reggelig, gondos és őszinte tervrajzok alapják, messze elkerülve a felületes hatásvadászat csomópontjait.
 • [2018-11-15] Seed ▞
  @ AETHER

  A heti csemege a Seedtől nektek egy csipetnyi Vilmos Vagyóczki, egy szórás Andras Baderrel és Zvezda Betaval fűszerezve. Izgalmas ízkavalkád várja tehát a zene-ínyenceket ezen a csütörtökön is.
 • [2018-07-14] House2House meets Le Frenetics
   

  Kedves estjeink közösködése lesz július 14-én, mikor is kiköltözünk a Duna parta. A H2H és a Le Frenetics egész estés találkozása igazi könnyed house partit ígér, Koraestétől indulnak a boldog órák Andre Baderrel és Duellel, majd Naga és Beta érkezik a szokásos hosszú szettel. "let's dance!"
 • [2018-06-09] MadCity & CreamOfSounds presents / HoldTheBridge
   

  Itt az ideje, hogy kiszakadjunk a sötét falak közül, irány a szabadba!
 • [2018-06-02] Robag Wruhme by Hairy
   

  Hairy presents Robag Wruhme at Corvin Club
 • [2018-02-09] Corvin pres. Sasha Carassi
  @ Corvin Club

  Corvin pres. Sasha Carassi
 • [2017-10-06] Orfeum presents: rEform 13
  @ Orfeum

  OKTÓBER 6-RA MINDEN ÉVBEN KÜLÖN ODAADÁSSAL KÉSZÜL AZ ORSZÁG, HISZEN EGY JELENTŐS TÖRTÉNELMI ESEMÉNY AZ, AMIRE EZEN A NAPON EMLÉKEZÜNK. AZ EMLÉKEZÉST PEDIG MINDEN KULTURÁLIS SZEGMENS A SAJÁT MINTÁI SZERINT IGYEKSZIK A LEGMÉLTÓBB MÓDON MEGTARTANI – AMELY A KORTÁRS ELEKTRONIKUS ZENE ESETÉBEN A MAGYAR TECHNO ÉS HOUSE SZÍNTÉR EMBLEMATIKUS ALAKJAINAK ÖSSZEHÍVÁSA.
 • [2017-07-15] Legendary Moments Open Air
  @ Ricsováry Major

  Nappali és éjszakai buli, ahogyan TI gondoljátok. Bármi megtörténhet...
 • [2017-05-12] ★ Astronautmusic X Corvin Club presents: HOBO ★
  @ Corvin Club

  Május 12-én van az ápolónők világnapja, ez önmagában még nem ok az ünneplésre, de az Astronaut Music egyik alapítótagja Obrotka aka Goodspeed is ezen a napon született X évvel ezelőtt :) Idén gondoltunk egy merészet és erre a napra időzítettük a szokásos havi „asztroshow”-t. Folytatván az eddigi technos vonalat ezúttal a kanadai dj / producert Hobo-t hozzuk el nektek.
 • [2017-03-04] Darin Epsilon & Fernando Ferreyra in Budapest
  @ Cinema Hall

  Ismét új arcokat hoz a Legendary Moments.
 • [2017-02-10] Emmanuel Top in Budapest (Extended Set)
  @ Cinema Hall

  A Legendary Moments és a Trip Hungary bemutatja: Emmanuel Top & FRED HUSH
 • [2017-01-07] ★ SLAM presented by Legendary Moments & CultUs ★
  @ Corvin Club

  Mi január 7-én ünneplünk, természetesen legendás fellépőkkel! Slam (Stuart McMillan & Orde Meikle) párosa nem fogja rózsaszínre festeni az égboltot és azt sem hinnénk, hogy Sikztah, SanFranciscoBeat (Official) és Andras Bader - Andre erre készülne. Kemény menet, mindjárt az év elején.
 • [2017-01-01] The NYE AFTER - c o d e b l a c k
   

  2017 első reggelén a visszatér a Corvin Club falai közé soha nem látott erővel és felllépő felhozattallal a THE AFTER sorozat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy idén a Contra Mundummal és a klubbal kötött hármas kollaboráció a legdögösebb line-up-ot dobta össze Nektek és ezzel újra definiálja az afterek fogalmát:
 • [2016-10-28] Legendary Moments pres.: SUDBEAT Showcase
  @ Corvin Club

  Az argentin mester Hernan Cattaneo kiadójának hivatalos budapesti bemutatkozása legalább 13 óra vegytiszta progressive house-zal 5 külföldi meghívott és a hazai éllovasok prezentálásában.
 • [2016-08-20] ★ Contra Mundum: Around The Clock ★
  @ Corvin Club

  Újabb 24 órás brutalitásra vetemedünk a nyár legforróbb, egyben legizgalmasabb hónapjában. A májusi bomba parti után most újra belecsapunk, és kicsiny országunk nemzeti ünnepén mi sem leszünk restek ünnepelni, ugyanis augusztus 20-án újra „hosszúzunk” a Corvinon.
 • [2016-07-29] Szitu
  @ Corvin Club

  Mi a SZITU? - ez a kérdés, mikor indul egy nehéz hét után a hétvége, mikor végre pénteken délután összefutsz a barátokkal és belekortyolsz az első hideg italodba. SZITU? - pénteki meló után édes a lazulás, Budapest legnagyobb tetőteraszán, mely épp most kapott új külsőt,
 • [2016-07-23] RómerKvelle Piknik 2016
  @ Püspökerdő

  Elektronikus minifesztivál lesz a győri Püspőkerdőben.
 • [2016-07-22] ★ Szitu w/ Andras Bader, Minich ★
  @ Corvin Club

  Mi a SZITU? - ez a kérdés, mikor indul egy nehéz hét után a hétvége, mikor végre pénteken délután összefutsz a barátokkal és belekortyolsz az első hideg italodba. SZITU? - pénteki meló után édes a lazulás, Budapest legnagyobb tetőteraszán, mely épp most kapott új külsőt.
 • [2016-07-15] Szitu at Corvin Terrace
  @ Corvin Club

  Mi a SZITU? - ez a kérdés, mikor indul egy nehéz hét után a hétvége, mikor végre pénteken délután összefutsz a barátokkal és belekortyolsz az első hideg italodba. SZITU? - pénteki meló után édes a lazulás, Budapest legnagyobb tetőteraszán, mely épp most kapott új külsőt,
 • [2016-02-19] Legendary Moments bemutatja: RAVE Olimpia
  @ Cinema Hall

  A Legendary Moments és a Club Speed bemutatja: RAVE OLIMPIA
 • [2016-02-13] ★ Corvin Club pres. MATADOR ★
  @ Corvin Club

  2016. február 13-a igazi techno örömünnep lesz a Corvin Club-ban, ugyanis Írországból érkezik live produkcióval, a Minus és Plus 8 kiadók egyik meghatározó figurája, Matador! Zenei karrierjét szinte rögtön a Perc Trax és Cocoon gondozásában megjelent anyagaival indította, így idejekorán felfigyelt rá Richie Hawtin. Miután szárnyai alá vette a dublini zenészt, Gavin Lynch állandó tagjává vált az óriási érdeklődés övezte Minus rendezvények felhozatalának. 2012-ben kezdett bele live projektjébe, melynek köszönhetően hangzásvilága még egyedibbé és kiforrottabbá vált. Az elmúlt három évben állandó rezidense volt az ibizai Enter rendezvényeknek, illetve a stúdióban is folyamatosan hozta a tőle elvárt magas szintet.
 • [2016-01-15] ★ Corvin Club x Longtrack pres. ROBERT BABICZ ★
  @ Corvin Club

  A hazánkat már több ízben megjárt, lengyel származású zenei producer, label tulajdonos BabiczStyle, mastering guru, sound designer, és lelkes fotós az első nehézsúlyú, legendás techno-figura, aki 2016 januárjában meghódítja Budapestet. A 42 éves Robert Babicz immár negyed évszázados karrierje a német hardcore techno szcénából indult, eleinte Rob Acid néven cseppentett roppant sajátos ízű savat az arra fogékony fülekbe, melynek köszönhetően hamar ismertté és elismertté vált. „A hangok és érzelmek küldetése” –ahogyan a művész fogalmaz- polgári neve mellett számos további alteregó (Dicabor / Sontec / Atlon Inc. / Department of Dance / Acid Warrior / Pumpgun Pro / Colone / Origin / Tannenhof / Twirl / Church Window) mentén folyt tovább és folyik a mind mai napig.
 • [2015-09-12] VOID Audio Hungary pres. SOUN Records FREE TRACK
  @ PRLMNT

  Szeptember 12-én egy különleges hely különleges nyitó bulija veszi kezdetét Budapest felett, mégpedig a VOID Audio Hungary és a SOUN Records által prezentált Free Track.

Kapcsolódó cikkek

 • Új megjelenéssel kezdi az évet Andre

  Mindig nagy öröm magyar producerek nemzetközi sikereiről beszámolni: ezúttal a Hairy Records emblematikus alakjának számító Andras Bader teljesítményére van miért büszkének lennünk.
 • Hairy művészek az Exiten!

  A legendás Exit szervezői a Converse Exit Music Live színpadán ifjú tehetségek számára biztosítanak fellépési lehetőséget, és az idei évben először, lemezlovasok számára is kitárták kapuikat. Idén összesen 25 fiatal zenekar és 7 DJ kap lehetőséget arra, hogy megmutathassa magát a közönségnek
 • MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A KECEL FESZTIVÁLRA!

  Május 22-től már kaphatók a Kecel Fesztivál elővételes jegyei!
 • Andre @ Long Track

  A Marvin által szerkesztett, heti rendszerességgel jelentkező Long Track című mix műsor vendége volt a közelmúlban Andre.
 • Minilogue (Live/DJ) helyszínváltozás!!!

  Hairy közlemény: "Hittünk, bíztunk és tettünk is azért, hogy az év utolsó Hairy buliját Budapest legújabb klubjának falai között éljük meg VELETEK. Az idő azonban csak nem akart megállni, sőt egyre jobban sie-tett. Ellenünk dolgozott. Félkész vagy (el)kész? Merült fel a kérdés, ami mára választ is talált magának. Pici türelmet kérünk még, higyjétek el megéri. A legújabb Minilogue live természetesen nálunk fog debütálni, csupán a hely változtat színt. A december 29-i rendezvény, a Corinthia Grand Hotel Royal ***** Royal Clubjában kerül meg-rendezésre. A maximális audio élmény érdekében mindkét teremben a francia L'ACOUSTICS - napjaink egyik, ha nem a legjobb - hangrendszere teljesít majd szolgálatot, a vizuális hatá-sokról pedig a Monkey Presso gondoskodik."
 • Hairy Records

  A kedves kis Szimpla kert adott otthont legújabb interjúnknak, amelyet a Hairy rec. csapatával követtünk el. Felejtsd el kedves olvasó, hogy tartani lehet a srácokkal az előre elgondolt menetet. Volt kedvük mesélni hát had meséljenek.

Ajánlott letöltések

 • [2011-05-31] Dandy - Ikrek elötti TSapongas

  Dandy immár a 7. Ikrek éjszakájára készülve a szokásos nagy trackválogatás közepette kapott ihletet, hogy ezzel a remek kis mix-szel lepjen meg minket és Titeket! A mixben a rá jellemző korszakok és stílusok kavalkádja jelenik meg, ami egy tökéletes egységet alkot.      

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó