Pulzar

Művész

Dave Seaman

Dave Seaman

Dave Seaman zenei pályafutása 1987-ben kezdődött, amikor 19 évesen megnyerte az angol D.M.C. bajnokságot, ekkor figyeltek fel rá a D.M.C. akkori vezetői és állást kínáltak neki az általuk kiadott Mixmag-nál.
Három év múlva már ő volt a magazin szerkesztője ...

... persze ez nem volt neki elég, úgy dönt, hogy zeneírásba kezd és megismerkedik egy Steve Anderson nevű figurával, akivel megalakítják a Brothers In Rhythm névre keresztelt formációt. Első daluk 1990-ben lát napvilágot Peace & Harmony címmel, amivel rögtön az angol listák élére tör. Második lemezük a Such A Good Feeling névre hallgat és már nem csak Angliában van a listák élén, hanem betör Amerikába is a Bilbord Club Charts élére, ami akkoriban egy angol house zenével foglalkozó csapattól nem kis teljesítmény. Innentől kezdve mindenki velük akart dolgozni. Készítettek remixeket Michael Jackson-nak, Janet-nek a Pet Shop Boys-nak és többek közt Sasha, Garbage, Sting, New Order, Dina Carroll, Kylie Minoque, The Brand New Heavies is a remix listájukon szerepelt. Térjünk vissza Dave dj karrierjére, ugyanis van miről beszélni.

1991-ben a Mixmag egyik munkatársa megalakítja a Shelly’s Clubot, ahol ő lett Sasha warm up dj-je, innentől dj karrierje is folyamatosan ívelt felfelé és legalább ugyanekkora erővel tört előre, mint produceri munkássága. Játszott Anglia talán összes fontos klubjában, bejárta az egész világot, többször járt már hazánkban is és rendszeresen jelennek meg mix lemezei, például a Renaissance-nál és a Global Underground-nál. Mindezeken kívül pedig a legendás Stress Records alapítója.

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

Kapcsolódó cikkek

 • Lesz*rom Projekt – Dave Seaman

  Múlt hét pénteken, azaz 2012. február 12-én startolt a Lesz*rom Projekt (a benzinkutakról már jól ismert Lesz*rom termékek promójaként) Dave Seaman-t, mint sztár DJ-t felvonultató 4 állomásos party sorozata. Pénteken a budapesti Prestige Club-ban, és a kiskunfélegyházi Globe-ban, szombaton pedig a sárospataki Highlander-ben, és a pásztói Miami Club-ban nyílt lehetőség a vájt fülű közönségnek meghallgatni a sámánt.
 • Panama klub újratöltve!

  A Panama klub visszatér, méltán híres Panama Presents klub estéjével június 12-én, pénteken. Ugye emlékszik mindenki, hogy maga John Digweed kérte warm up dj-nek maga mellé Chriss-t hazánk fiát 2007-ben amikor Mr. Digweed ott járt.
 • DANCE VALLEY Fesztivál: 167 fellépő 17 színpadon

  A kora tavasz általában a nem teljes és nem hivatalos fellépő listák időszaka a fesztiváloknak. Ám a UDC már most közzétette az amszterdami Dance Valley összes fellépőjét.

Zenei stílusok

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó