Pulzar

CikkInterjú

Hairy interjú

Létrehozva 2008. január 22.
Stílus House, Trance, Dance, House, Tech-house, Minimal, Electro, House, Progressive House, House, Dance
  0.00

Hairy interjú

A Hairys arcok tárják fel előttünk lelkük legféltettebb titkait (mármint ami az elektronikus zenei világot illeti) Átírni készülnek a pesti „éccakát”, de lássuk is, hogy és mily módon…

Naga - Száraz Pampersbaba - TÖLTSD LE!!

Hairy interjú A Hairys arcok tárják fel előttünk lelkük legféltettebb titkait (mármint ami az elektronikus zenei világot illeti) Átírni készülnek a pesti éccakát, de lássuk is, hogy és mily módon& Hogy telt a Hairy 2007-es éve? Tekintsünk vissza kicsit az elmúlt esztendőre?

Balage/promoter: Trimmeltük tovább, kezd egyre helyesebb és okosabb lenni, itt-ott még egy kicsit csomós, de szeretik, a közösség is, mi is. Inkább előre!

Az Ablak-A-Dubra ismét jelentkezik az új Cha-Cha-Cha klubból, ahol szerdánként fogjátok az észt és a lemezeket osztani. Az első vendégként Alison Marks lép fel január 23-án. Mi és ki várható még az AAD-n?


Balage: Képregényhősök, nem a mozivászonról. A Pókember ismert és unalmas, a Bókembert viszont csak kevesen ismerik, mi megmutatjuk, gyertek nézzétek meg, hallgatni is lehet, bízzatok, bókoljatok, ne nekünk, egymásnak. Alison az első, Move D, Andre Crom, Ripperton, Agnés, aPoll, Harry Axt és még sokan mások követik.. Mindegyik szerdára jut egy izgalmas epizód, havonta egy alkalommal, pedig AADomestique velünk, helyiekkel, környezőkkel.

Már egy ideje épül a Hairy saját stúdiója, ami meseszép lesz, azt mondják. Mikor hallgathatjuk meg az első szerzeményt, ami ott készült el? :)

Naga: Hehe hát hogy, szép-e nem tudom, sok a led, mint minden ilyen helyen. Februártól már melózni szeretnénk a stúdióban, nyilván nehéz ígérni ilyesmit, de nyárra már biztos lesznek itt összerakott trackek.

Balage: Néha úgy éreztük, hogy egy végtelen történetbe fogtunk bele, de van vége és a gépek hamarosan életre kelnek.

Még mindig marad a bakelit imádat, vagy már kacsingattok a digitális világ felé is?

Naga: Ez a "még" és "már" azt sugallja, hogy mintha lenne itt egyfajta
fejlődés, pedig pont hogy degenerálódás van. Minőségében az mp3 tönkreteheti a klubok hangzását, igenis drámai különbség van az analóg és a digitális hanghordozó között, lehet azt mondani, hogy majdnem mindegy, hogy alig hallható, de nekem ez az alig és majdnem sokat jelent egy olyan műfajban, melyben minden a hangzásnak van alárendelve. Másfelől a letöltés dömpingtől egyre kevesebb DJ tudja pontosan mit játszik, ez nagyon fontos, mintha finoman a szettek minősége is változna, mivel nincs már idő, "megtanulni" egy-egy számot. Végül a kreatív és grafikai oldalnak is respect, mely a letöltéssel elveszik, sok energia és szeretet: mind huss. Miért ne támogatnánk hát egy ilyen értékes dolgot, miért ne próbálnánk a gagyival, a butulással szembemenni. Persze aki a digitális vonalat kreatív módon tudja használni, az tegye, engem még sosem győzött meg, hogy itt lenne valamifajta kényszer, hogy "ez a jövő" vagy ilyesmi. Több dolog jön ki digitálisan, de a szemét aránya elképesztő, valahogy a vinyl-t komolyabban gondolják.

Beta: Erre vársz mi? El kell kedvtelenítselek. Még csak meg sem fordult a fejünkben. Marad a vinyl...

House2House továbbra is jelentkezik Naga és Beta tálalásában. Itt csak Hairys arcok bukkannak fel a pultban vagy vendég előadók is?

Beta: A House2House originál Naga Beta klubest másfél, kéthavonta... allnightlongNaga: A House2House Naga Beta szólóest, itt mostanában nincsenek már vendégeink. Maradt az igény bennünk, hogy egész estés, igazi szetteket játszhassunk. A többi sorozatban inkább a konkrét helyzetet igyekszünk kiszolgálni, és a vendégeinket engedjük előre, itt viszont kiélhetjük magunkat. A H2H ritka madár, most pl. alig várom ezt a februárit.

Mindig is olyan előadókat hoztatok el, akik éppen felfutó ágban voltak és be is futottak, Loco Dice, Jamie Jones stb? Várható hasonló saját szervezésű rendezvény, mint ami Magda vagy Loco Dice esetében volt?

Naga: Őszintén szólva erről a területről picit szeretnénk lehúzódni. Részt vettünk ennek a hangzásnak a felépítésében itthon, és most hogy mindenki ilyen bulit akar csinálni, szervezni giganevekkel, úgy érezzük, már nem kell
győzködni az embereket tovább, úgyhogy mi picit másról akarunk "győzködni". Arról, hogy ne a nagyneveket keresd, hanem mindig az új hangzást, amit lehet, hogy épp egy sosem hallott arc játszik. Ehhez viszont érzék kell, hogy kiválaszd, a sok tehetséges előadó közül kit mutatsz meg, kinél érzed, hogy "készül a jövő" - ezt a dolgot szeretnénk felépíteni. Hogy ne sztárvendég orientált legyen minden, hanem inkább egy klubestnek legyen íze, mert ez lokálisabb, pestibb, érdekesebb lehet. Amúgy meg a "kulturális szféra" és az elektronikus zene közötti itthon áthidalhatatlan távolság csökkentése is a célunk valahogy.

Beta: Nem mondtunk le ilyen terveinkről, van is jó pár ötlet, hasonló kaliberű fellépők, mint pl. Magda. Viszont úgy érezzük, hogy a mai budapesti éjszakában folyó egymás torkának esésből nem kérünk. Ráadásul a bulik fele semmi újat nem közöl, mégis ott vannak a legtöbben. Most mit csináljunk? "Nyugaton" a nagyvilágban van helye a változásnak, az újnak és ez tőlünk keletre is egyre inkább igaz már. Mi (vissza)fogva vagyunk, de nagyon.

Elég egyedi hangzást képviseltek a Pesti éccakában. Magyar producereket tekintve kinek a munkássága fér bele a zenei ízlésvilágotokba?

Beta: Ó, sokan vannak, nem is hinnéd. Polymorphin, Laurine Frost, SpaceKid (Andre), Modul, Salvor stb... Persze Nekik is igazán határainkon túl van esélyük, sőt onnan is keresik Őket, adják ki cuccaikat, többnyire bakeliten. Nem jól van ez így, azt mondom...

Naga: Azért lehetnénk többen is, annyira gyerekcipőben jár még. Minden sikernek nagyon lehet örülni.

Mi lesz a legfontosabb célkitűzés az újévre?

Beta: - Leszokás a dohányzásról... Emellett meg az Ablak-A-Dubra most a legfontosabb.

Naga: Az Ablak-a-Dubra-t szeretnénk nagyon intenzívvé tenni a fentiek értelmében, aztán végre a Hairy Records is kihozna lemezeket az idén. A hozzánk sign-olt artisták megjelenését és fellépéseit is szeretnénk felpörgetni... nagyjából ennyi.


Az interjút készítette: Hellgert László (Hell)

Naga - Száraz Pampersbaba - TÖLTSD LE!!
A mix borítója és a track listája letölthető a
http:/​/​www.myspace.com/​nagaudio címről.
www.hairy.hu

Archív partyajánlók

Még több interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

Ajánlott lemezek

 • Érkezik az új Above & Beyond sláger : On A Good Day

  Egész nyáron tesztelte soron következő megjelenését az Above & Beyond, s miután a BBC Radio 1 támogatását is egyre jobban élvezte az „On A Good Day (Metropolis)”, a csapat úgy döntött, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a dalt.
 • Kikeleti beindulás Rem-C-vel

  Alighogy ránk köszöntött a kikelet, Rem-C, a Hausfactorya projekt szellemi atyja, a VAMP újdonsült művésze valósággal elárasztotta a piacot friss, ropogós, üde szerzeményeivel, remixeivel.
 • Krichee – Pulse EP

  Armin Van Buuren is játssza a magyar Krichee új EP-jét!
 • William Orbit – Odyssey

  Élete első válogatásával jelentkezik a popvilág egyik leghíresebb producere, a brit William Orbit.
 • Daniel Pea bemutatja Fankadeli – Utcai Óra remix album

  Daniel Pea eddig trance, és a tech-trance műfajokon belül alkotott, több saját, és remix megjelenést is magáénak tudhat olyan neves kiadóknál, mint a Sonar Eclipse, vagy az angol Summer Rain Recordings
 • Berlini klub útikalauz

  Egy új DVD/CD megjelenését jelentették be, amelynek köszönhetően betekintést nyerhetünk Berlin Club életébe.
 • Jay Lumen - Heureka!

  E hónap 3-án jelent meg hazánk nagy fiának, Jay Lumennek legújabb műve: a Heuréka az egyik legnagyobb kiadó gondozásában, ami nem más, mint az Audio Therapy.
 • Paul van Dyk - In Between

  A világ #1 DJ-je, Paul van Dyk egy lendületes, új munkájával tér vissza, mely ismét reflektorfénybe helyezi kivételes produceri tehetségét.
 • TIESTO: IN SEARCH OF SUNRISE 6 (Ibiza)

  A szigeten számos felfedeznivaló kis titkos hely van, amellett, hogy a legnagyobb dance élet is itt zajlik a legextrább bulikkal a világ legjobb klubjaiban.
 • Megjelent Tranzident szerzőalbuma!

  Megjelent Tranzident „The Origin” című szerzőalbuma. A CD-n 12 dalt találunk, köztük a rádiókban és a VIVA TV-n is előszeretettel játszott Mindennapot, vagy a Drift hosszú verzióját, melyet olyan világhírű producerek is pörgetnek rádióműsoraikban, fellépéseiken, mint pl. Armin Van Buuren, Above & Beyond, Menno de Jong, Matt Darey vagy Airbase.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó