Pulzar

Partyajánló

Sziget 2006 @ Hajógyári Sziget

Fellépők
Dátum 2006. augusztus 9. – 2006. augusztus 15.
Helyszín Hajógyári Sziget
Stílus House, Tech-house, Drum and Bass, Breakbeat,
Tech-house, Electro, Dance, Progressive House,
House
Sziget 2006Ahogy azt már megszokhattátok a SZIGET fesztivál hajrájában idén is minden másnap 1 -1 részt mutatunk be bővebben az idei kínálatból. Kezdésként a „legfontosabb” helyszín azaz a PARTY ARÉNA programja.Hajógyári Sziget

Sziget 2006 @ Hajógyári Sziget

Ahogy azt már megszokhattátok a SZIGET fesztivál hajrájában idén is minden másnap 1 -1 részt mutatunk be bővebben az idei kínálatból. Kezdésként a „legfontosabb” helyszín azaz a PARTY ARÉNA programja.

Party Aréna
A híres zenei producer, DJ, és lemezcég tulajdonos, Carl Craig már tinédzser kora óta foglalkozik zenekészítéssel. Első alkotása, az “Elements” először Angliában, a 'Techno2' válogatáson jelent meg, ezt a Derrick May Fragile labelénél 1990-ben kiadott debütáló single lemeze követte. Rövid ideig May mellett a Rhythim is Rhythim tagja is volt, Angliában fel is léptek együtt. Craig azután megalapította saját első labelét, Retroactive néven. Nem sokkal később létrehozta a ma már 10 éve sikeresen működő, nagyra tartott független kiadóját, a Planet E-t is (mely többek közt az olyan művészek ismertségéért is felelős, mint Recloose).
Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy Anglia és Amerika kizárólagosságot képeznek a legjobb bulik terén. Bár ez a két ország valóban letette a mai dance műfaj alapjait, mostanában gyakran szembesülnek kihívásokkal, olyan országok képében, akik most újra felfedezik, és újjá formálják a dance műfajt, teljes szívvel magukévá téve azt. Ezzel az újjászületéssel új tehetségek, friss producerek és DJ-k érkeznek a világszínpadra, reflektorfénybe kerülnek, ahogy azt valóban meg is érdemlik. Ilyen sikersztori a dél-amerikai származású Hernan Cattaneo története is.
DJ Storm karrierének története az elmúlt évek során drámai mértékben megváltozott. Tragikus módon legjobb barátnője és DJ partnere, Kemistry egy autóbaleset során elhunyt, épp amikor Storm-mal együtt egy fellépésről hazafelé tartottak, 1999 áprilisában. A páros a d’n’b szcéna egyedülálló és meghatározó részese, hiszen ők az első és egyetlen női duó voltak a körben, mindketten erőteljes személyiséggel, melyek tökéletesen kiegészítették egymást. Interjúk során gyakran nyilatkozták, hogy úgy érzik ők egyek, és egyetlen pillanatra sem tudták elképzelni hogy egymástól külön dolgozzanak. A zene adott Stormnak erőt ahhoz, hogy művészként is folytassa. Amiben Kemivel mindenek között a leginkább osztoztak, az a drum’n’bass iránti elnyomhatatlan szenvedélyük. Így hát a lemezekkel a kezében, Storm folytatja útját, egy angyal vigyáz rá, a basszus mozgatja.
Ha az elmúlt évtized során még egyszer sem futottál bele John B számtalan zenei alkotásának valamelyikébe, hol voltál? A fiatalkorában klasszikusan képzett angol szuperproducer a mai elektronikus zenei szcéna egyik legeklektikusabb, és legsajátosabb személyisége. A kategorizálást folyamatosan és tudatosan kerülő John műfaj-tagadó katalógusa az elektro, trance, drum&bass és egyéb bpm spektrumok jegyeit mind magában foglalja.
A Layo és Bushwacka duó a 90-es évek közepén kezdett együtt zenélni, elsp LP-jüket 1998-ban adták ki. A 'Low Life' nagy sikert aratott, az underground kultúrából szerzett sokévnyi electro, electro, house és breakbeat tapasztalataikat ötvözték delta blues-zal, dub-bal és downtempo-val. A megjelenést követően Layo és Matthew egyre gyakrabban léptek fel közös DJ szettekkel, eltérő
egyéniségük Layo válogatósabb és megfontoltabb mixelésében, illetve Matthew lázas, nyugtalan stílusában nyilvánult meg, mintha egyfolytában azon lenne hogy túltegyen a bpm-eken.
A különleges hangú MC Fats az Eastside, True Playaz és Metalheadz kiadók és a Fabric estek rendszeres fellépője. Előadásmódját talán a Good Looking-tag MC Conradéhoz lehet hasonlítani, hiszen ők azon kevesek közé tartoznak, akik énekelni is képesek, ha úgy tartja kedvük.
Sokak azámára a dance zene készítés természetesen jön. A 24 éves skót, Myles MacInnes (Mylo) számára ez azonban nem volt ilyen egyszerű . Pályafutása a Skye szigeten eltöltött gyerekkorára, londoni és párizsi züllött évekre, illetve okxfordi és los angelesi egyetemekre tekint vissza. 2001-ben egyetlen céllal tért vissza Skóciába – hogy belevesse magát a zenébe. Három évvel később, 2004-ben megjelent debütáló albuma, a 'Destroy Rock & Roll', mely azonnali világsikert aratott.
Roger Sanchez, az S-Man, listavezető producer és világszinten messzemenően elismert szupersztár DJ. A „Release Yourself” koncepció megalkotója és lelke, világszinten ismert és elismert válogatás CD-inek, bulijainak és rádió műsorának köszönhetően, amit Amerikában és Európa-szerte több, mint 1,2 millióan hallgatnak, hetente. A ‘Stealth Records’ büszke tulajdonosa, a rejtett tehetségek felfedező-bajnoka, és az egyik és a nemzetközi dance szcéna egyik legkiegyensúlyozottabb, legstabilabb szereplője. Plusz, tetemes alkotását tekintve feltehetően a 21.századi disco szcéna dinamója.
A zenerajongó testvérpár, Ali és Basti Schwarz a Tiefschwarz-ot abból a zenei szenvedélyből hozta létre, amely 1990 óta készteti őket DJ fellépésekre. Kezdeti tapasztalataikat az Ali által vezetett, mára már legendássá vált stuttgarti klubokban, az"ON -U"-ban (1990 – 1993) és a "Red Dog"-ban (1993 – 1997) szerezték. Ezek az élményeik, plusz a zene iránti megszállottságuk ihlette őket arra hogy a DJ-zést producerkedéssel bővítsék.
Anthony Rother karrierje a nyolcvanas évek végén kezdődött. Első kiadványaira erősen hatottak a rendező –és zeneszerző John Carpenter ("Die Klapperschlange", "The End") szférikus hang-kollázsai. 1994-től Rother Heiko Laux Kanzleramt labelének egyik legjelentősebb producere lett. A kiadó máig is azon kevés német labelek egyike, ami igazán minőségi techno zenéket jelentet meg.

Augusztus 9., szerda

Party Aréna

22:00 Roger Sanchez (UK)

Muzzaik

Soneec

Belocca

Kapcsolódó cikkek:
Biográfia
Kapcsolódó linkek:
Soneec
Roger Sanchez

Augusztus 10., csütörtök

Party Aréna

22:00 Layo and Buschwacka! (UK)

Naga vs Beta

Budai

Jay Cortez

Kapcsolódó cikkek:
Biográfia
Biográfia
Kapcsolódó linkek:
Budai
www.deadcode.hu
Layo and Bushwacka


Augusztus 11., péntek

Party Aréna

22:00 DJ Storm & MC Fats (UK)

John B (UK)

Future Prophecies (NOR)

Palotai

Bal vs Sizenine

Kapcsolódó cikkek:
Biográfia
Biográfia
Kapcsolódó linkek:
Dj Palotai
DJ Storm
John B
MC Fats


Augusztus 12., szombat

Party Aréna

22:00 Carl Craig (USA)

Felipe (A)

Newl

Igor Do'Urden

Junkie & Hawky

Kapcsolódó cikkek:
Biográfia
Biográfia
Kapcsolódó linkek:
www.freeemagazin.hu
Igor DoUrden
Planet E Communications


Augusztus 13., vasárnap

Party Aréna

22:00 Renaissance presents:

Hernan Cattaneo (AR)

Marcus James (UK)

Chriss

Kühl

Kapcsolódó cikkek:
Biográfia
Kapcsolódó linkek:
Underground Records
Hernan Cattaneo


Augusztus 14., hétfő

Party Aréna

22:00 Anthony Rother live (D)

Tiefschwarz (D)

Hot X

Coyote

Kapcsolódó cikkek:
Biográfia
Biográfia
Kapcsolódó linkek:
Hot X
www.deadcode.hu
Tiefschwarz


Augusztus 15., kedd

Party Aréna

22:00 Mylo (UK)

Pöli

Slam Jr

Goodspeed

Kapcsolódó cikkek:
Biográfia
Kapcsolódó linkek:
Slam Jr
Mylo

Ajánlott lemezek

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó