Pulzar


Kövess minket!

Művész

Tiefschwarz

Tiefschwarz

A Tiefschwarz projekt megalakulását a létrehozó két testvér, név szerint Ali és Basti Schwarz 1990-re teszi, amikor is a zene iránti szenvedélyük kibontakozásaként olyan stuttgarti helyeken kezdtek el zenélni, mint az „ON-U“ (1990 – 1993) és a „Red Dog“ (1993 – 1997).

Tiefschwarz-ként viszont csak 1995-ben kezdtek el munkálkodni Peter Hoff producerrel együtt. A közös munka során elkészült remixek 1998-ban jelentek meg a Benztown-nál és a Wave Music-nál (NY) „Music” néven. A single sikere motiválta őket első albumuk elkészítésére, a „Ral 9005“ néven megjelent album a Four Records-tól került ki 2000-ben.


2002-ben jelentkezett Ali és Basti következő albuma, mely a „A Little Help For Your Friends“ címet kapta. Ettől kezdve felfele ível a karrierjük, mind a ketten azóta is folyamatosan turnéznak. A Berlin-London-Párizs tengelyen kívül fellépnek még dj szettjeikkel Európa szerte több helyszínen, Ausztráliában, Új-Zélandon, Amerikában, Braziliában, Dél-Afrikában, sőt Oroszországban is, ezek a fellépések nagyban hozzájárultak és járulnak mai napig a nemzetközi ismertségükhöz és sikerükhöz.


A megszámolhatatlan sok fellépés mellett arra is van idejük, hogy rezidenskedjenek a frankfurti Robert Johnson-ban, a Kingsclub-ban Stuttgartban, a londoni Fabrik-ban, valamint a berlini F.U.N-ban. Az utolsó két évben berlini stúdiójukba visszavonulva mixeket készítenek - DJ Hell, Spektrum, The Rapture, Mocky, Lost ’N Alive, Trüby Trio, Phonique, Chicks On Speed, Isolee, Minimal Compact, Music For Freaks, Micatone, Cassius, Lopazz, Unit 4, Kelis –, hogy csak pár nevet említsünk a listájukról. 2004 elején megjelent „Blow“ nevű számuk, októberben pedig megérkezett a várva várt dupla album: a „Misch Masch“.

Archív partyajánlók

 • [2018-01-26] Tiefschwarz Ali 3hrs set
  @ VOLT Lokál

  Januárban sem maradnak el a legjobb hangulatú bulik.
 • [2007-08-25] Bónusz 2007
   

  2007 augusztusának utolsó hétvégéjén ismét jelentkezik a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztivál, a Parádé Bónusz. A Parádé hivatalos zárórendezvényeként elhíresült sokhelyszínes megaparti a hagyományt folytatva idén is kivételes programfelhozatalt prezentál: több olyan világsztár érkezik Magyarországra, akik Európában vagy az Egyesült Államokban önálló fellépéseiken is sportcsarnokokat töltenek meg, vagy éppen a legnevesebb európai fesztiválokon főműsoridőben szórakoztatják a közönséget.
 • [2006-08-09] Sziget 2006
  @ Hajógyári Sziget

  Ahogy azt már megszokhattátok a SZIGET fesztivál hajrájában idén is minden másnap 1 -1 részt mutatunk be bővebben az idei kínálatból. Kezdésként a „legfontosabb” helyszín azaz a PARTY ARÉNA programja.
 • [2005-06-08] Ablak-A-Dubra - Tiefschwarz
  @ Dokkoló, Budapest

  Tiefschwarz a Dokkolón

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott lemezek

© 2001–2018 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó