Pulzar

Shy FX

Eredeti nevén Andre Williams aki London keleti részén született, 1994-ben tört be a British pop chart élére az „Original Nuttah” címuû slágerével, ami az egyik legmeghatározóbb ragga/jungle himnusz az óta is.

Producerkedését a S.O.U.R. Records-nál kezdte (Sound Of the Underground) két 1994-es kislemezzel: „Gangsta Kid” és „Sound of the Beast”. Végül létrehozta saját kiadóját az Ebony-t, megjelentek a „The Message” és „Bambaataa” slágerei, ami sajátos ötvözete a ragga életérzésnek és az old-school, hip-hop témáknak.

Jellemzõek zenéjére a gazdag dallamvilágú R&B vokálbetétek: Az itthon is rongyosra játszott „Shake Ur Body” amit T-Power-rel közösen hoztak létre, elérte azt, amit egy Drum & Bass track valaha is elért: feltûnésekor a 7. helyen debütált a UK Charts-on és 6 hétig az elsõ 20 között maradt. Rengeteg közkedvelt remix-et fûzõdik a nevéhez, mint például a „Chopper”. 2005-ben megalapította új kiadóját a Digital Soundboy-t. Látogatásának apropója, hogy ízelítõt adjon új albumából (Diary of Digital Soundboy) és megtáncoltassa azokat is, akik az old-school d&b fanatikusai.

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

  • Trouble On Vynil mix

    Shy FX összeállt a TOV-el, hogy kiadjanak 1 fergeteges CD-t, a 'Fast Lane'-t. A 22 track-es mix CD-n olyan producerek művei szerepelnek, mint pl: Dillinja, Loxy & Keaton, Pendulum & Bulletproof vagy Marky & XRS.

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
  • Jungle

    A jungle egy zenei stílus, mely egyesíti magában a breakbeat hardcore, a techno, a rare groove és reggae vonásait. A drum and bass-re némiképp hasonlít. Manapság már oldskool jungle néven is emlegetik.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó