Pulzar

Felipe

Polgári nevén Philipp M. Straub 1974. április 15-én született Ausztriában.
1992-ben került először kapcsolatba az elektronikus tánczenével, amikor is ellátogatott a legendás hírű bécsi Technical Museum-ba, ami óriási hatással volt rá.

Azon kívül, hogy nagyon megtetszett neki, még üzletet is látott az elektronikus tánczenében, ugyanis Ausztriában abban az időben még senki nem foglalkozott a külföldi rave-ek jegyeladásával.
Philipp akkoriban utazási irodában dolgozott és elkezdte felvenni a kapcsolatot a partik rendezőivel, majd később elkezd jegyeket árulni olyan rendezvényekre, mint a Mayday és utakat szervezni.

Elvállalja, hogy az országba utazó külföldi DJ-k beutaztatását elintézi, így nagyon sok kapu megnyílik számára a nemzetközi partyélet berkein belül.
Oliver Riepl-lel ketten indították el a The Space Navigator projektet. 1992-tol 1994-ig nagyon sok kiadó jelentette meg szerzeményeiket, pl. a Kosmo, Sony, Polygram, Logic Records, BMG, vagy a Frankfurt Beat. Mindeközben Philipp kilépett az utazási irodából és megalapította saját DJ-ügynökségét, a Vienna Sound Pool-t.

 

1995-ben Philipp és Oliver Riepl elindították a The Partysan című lapot, amely Ausztria első techno/house magazinja lett. A magazin sikeréből okulva átkeresztelik az irodát Partisan Bookingra. Nagyon jól választják ki, hogy kivel kössenek szerződést, ebben óriási segítséget nyújt nekik a már említett kapcsolatrendszerük. Szerződést kötnek többek között Chris Liebing-el, Paul van Dyk-el, Frank Lober-el, Phil Fuldner-el és Westbam-el is.

1994 végén megkezdi DJ karrierjét DJ Felipe néven, amit DJ Toluca segít.
Egy nagy űrt próbált betölteni az akkori ausztriai klubéletben, ami sikerült is neki.
Első szettje a bécsi Chattanooga-ban volt, melyet Christian Cerha aka DJ Sdricci vezetett.
Hamarosan a bécsi Sofiensaale rezidense is, ahol kéthetente pénteken több mint 3000-en partiztak.

1997-ben Philipp és Oliver felhagytak a pénzt nem hozó The Partysan megjelentetésével és minden energiájukat a booking irodájuk felvirágoztatására szentelik, nem sok sikerrel.

1998 végén ismét váltás következett: megszületett a Titan International, Philipp új ügynöksége, ahol elkezd együtt dolgozni a magyar Sárdi Péterrel. 1998-ban az Under Cover Music Group-pal karöltve megkezdte működését Felipe saját kiadója az Urknall Records, de a két cég eltérő zenei elképzelései miatt két évvel később megszűnt.

Mára elsősorban mégis DJ-ként ismeri őt a világ, nagyon sok helyen játszott, többek között Mexikóban, Oroszországban, Kenyában és Izraelben. Sokszor járt hazánkban, ahol szeret játszani, többször megfordult nálunk a Másik Rádió 93,6 stúdiójában.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • T-MOBILE BÓNUSZ FESTIVAL 2009 / AKCIÓS ONLINE JEGYELŐVÉTEL !

  Idén augusztus 29-én, szombaton kerül megrendezésre közép-Európa legnagyobb 1 napos elektronikus zenei fesztiválja, a T-MOBILE BÓNUSZ electronic music festival 2009.
 • Ajándék Mayday CD

  Már csak pár nap és a zenefüggő közönség újra összegyülhet az idei év kétség kívül legnagyobb partiján, Magyarország legnagyobb fedett helyszínén, a Budapest Sportarénában. A Mayday szervezői pedig hangulatkeltővel izzítják a népet: 50 ezer darab ingyen CD-t dobtak a piacra, melyen az idei Mayday Himnusz mellett több mint hatvan perc zene dübörög a Mayday fellépőitől
 • Varga Zsuzsa Felipe-vel dolgozott együtt

  A Bécsben élő techno-sztár Felipe hívta meg új lemezére Varga Zsuzsát, hogy olyan sztárokkal együtt közreműködjön új albumán, mint a brit Freestylers dumaembere, vagy Sugar B., akit eddig a Madonnának és a Depeche Mode-nak is remixet készítő Kruder és Dorfmeister duó MC-jeként ismerhettünk meg. Zsuzsa ki sem látszik a munkából, hiszen ő is új lemezén dolgozik, mely a CLS gondozásában jelenik májusban, s amelyen nemcsak zúzós noise-rockot, hanem pumpálós kísérleti techno-t is hallhatunk majd. www.vargazsuzsa.hu

Ajánlott lemezek

 • dOP album ősszel

  A francia trió, októberben jelentkezik első, Greatest Hits című nagylemezével.

Biográfiák

 • Seth Troxler

  Először akkor hördült fel a szakma, mikor emberünket a ma talán underground house és techno berkekben leginkább mérvadónak tartott residentadviror.net szavazásán a 8. helyre szavazták be rajongói!
 • Hot X

  Horváth Tibor a 96-ban alapított Deadcode Production művészeti vezetője, aki társaival az elmúlt években jóformán az összes komolyabb sztárt elhozta nekünk a globális techno élvonalából.
 • Jaffa Surfa

 • Jack De Marseille

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó