Pulzar

Művész

Sanfranciscobeat

Sanfranciscobeat

A SanFranciscoBeat (aka Egér) név mögött álló Kovács Krisztián tizennégy évesen, 1996-ban kezdett összebarátkozni a lemezjátszókkal.

Első inspirációit DJ Newl tech-house szettjei adták, ezért a kezdeti időszakban leginkább tech-house és hard-house zenéket pakolva igyekezett megnyerni közönségét. Próbálkozásai olyannyira jól sikerültek, hogy a '96-os debütálás után szinte rögtön az underground szemléletéről elhíresült, illegális bulik havi rezidense lett. Ennél jobb kezdőlökés aligha kell egy DJ-karrier beindulásához! Krisztián 98-ban már a legnagyobb budapesti klubokban, például az E-klub Underhouse-estjein fedte fel lemezes-táskájának titkait.


Az általa játszott, egyre szélesedõ zenei spektrum mind nagyobb érdeklõdést kapott. Ennek bizonytékaként lehetett ő a Viasat televízió 2001-es 'Bár' valóságshow lemezlovasa, s egyben a Budapest Parádéninduló Viasat-kamion DJ-je.

Ettől kezdve egyre mozgalmasabb éjjelek köszöntöttek SanFranciscoBeat-re: techno- és proggie-bulik közkedvelt művészeként koptatta tovább a lemezjátszótűket erdős fesztiválokon és zárt bulikon éppúgy, mint Budapest menő kávéházaiban és klubjaiban.

2002-ben, újabb jelentos mérföldkőhöz érve, Slam Jr. Strictly-csapatának tagja lett, s ennek köszönhetően alkalma nyíltproduceri vágyainak beteljesítésére. Zenéi azóta az E-Klub válogatásalbumán (No Way / 2003), a Freee Magazin korongján (Strictly One rmx / 2004) is megjelentek.

2004. őszén megjelent a Slam Jr. gondozásában a Strictly! Promo elnevezésű EP, amit munkatársával, Alpha Beat/BlackNavy-vel együtt közösen készítettek el. A korong jelentős belföldi és nemzetközi sikereket tudhat magáévá.

2005 telén megjelenő Slam Jr. Terra című mix lemezén is fellelhető munkássága egyes elemei. 2005 márciusában megjelent az MB. Project név alatt, új zenei darabja, amit két munkatársával közösen készítettek el (Grabovsky-val és az MB. Project alapító tagjával Balázs Lacival).

(forrás: djmix.hu)

Profile25: https:/​/​soundcloud.com/​profile25

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • DEADCODE & FRIENDS a VOLT Fesztivál main stage-en

  A 2016-os fesztiválszezon sem marad DEADCODE & FRIENDS nélkül, amely turnéjának következő állomása a VOLT Fesztivál Nagyszínpada!
 • DEADCODE & FRIENDS 2016 Tour a siófoki Palace-ban

  Folytatódik a DEADCODE & FRIENDS turnéja, amelynek következő állomása a siófoki Palace!
 • A 20 éves HYPERSPACE-en mutatja be élő szettjét SanFranciscoBeat

  SanFranciscoBeat hosszú ideje a hazai techno kultúra elsőszámú DJ-i között van számon tartva, aki jellegzetes hangzásával és stílusával egyértelműen a szubkultúra kedvencévé vált. A HYPERSPACE 20. születésnapján pedig egy különleges debütálással készül meglepni a közönséget.
 • Új videoklippet rendezett SanFranciscoBeat

  SanFranciscoBeat, ahogy azt tőle az elmúlt években már megszoktuk, rendszeresen hallat magáról a DJ pulton kívül is produceri illetve filmes munkáival.
 • Sanfranciscobeat - Roadmovie 2013

  SanfranciscoBeat a hazai techno szcéna egyik közkedvelt alakja, akitől már megszokhattuk, hogy remek szettjei mellett időről időre előrukkol némi vizuális produkcióval is, hol dokumentumfilmet készít, hol videoklippet forgat, most pedig az elmúlt fél év kiemelkedő eseményeit szedte audiovizuális "csokorba".
 • SanFranciscoBeat & The Night Shift Documentary Film – interjú

  Az utóbbi időben egyre jobban előtérbe kerül a hazai elektronikus zenei szcéna egyik közismert arca, Kovács Krisztián a.k.a. SanFranciscoBeat, valamint tévésként és Vj-ként ismertté vált Juhancsik István a.k.a. Six közös munkája, azaz a Night Shift Documentary Film. A dokumentumfilm a hazai lemezlovasok éjszakai életét hivatott bemutatni, ami már sokunk fantáziáját megmozgathatta azzal kapcsolatban, hogy vajon az az egy órás tartalom pontosan mivel is lehet megtöltve. Így hát kíváncsian ültünk le Krisztiánnal beszélgetni, hogy minél több részletet megismerhessünk a közelgő premier kapcsán, és nem utolsó sorban, hogy róla is megtudhassunk pár érdekes dolgot.
 • Night Shift Documentary

  Egy új film a magyar partyéletről. A stáb több mint két éves munkájának köszönhetően a nyár folyamán bemutatásra kerül a Night Shift Documentary névre keresztelt "party dokumentumfilm", melynek szereplői nem csupán DJ-k és producerek. A filmben olyan emberek is megszólalnak, akik az aktuális kedvenceinket segítik, ők a háttérmunkával foglalkoznak. de munkájuk a sikeres partykhoz elengedhetetlen - VJ-k, grafikusok, sajtósok, promóterek. A szerzők próbáltak minél szélesebb palettából választani előadókat a "house" műfaj keretein belül, hogy minél színesebb és érdekesebb képet kapjanak azok, akik megnézik a filmet.
 • 2012-ben ismét Talentométer

  A tavalyi nagy siker után idén is megrendezzük és borászversennyel bővítjük az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóját
 • SanFranciscoBeat új live produkcióval debütál a Bonusz fesztiválon!

  Az országszerte ismert művész, SanFranciscoBeat új live és vizuál produkcióval készül, mely ízelítő a 2012-ben bemutatásra kerülő Nigh Shift Documentary című elektronikus zenei film hanganyagából. A project nem más, mint egy audio-vizual live, melyet a nyár folyamán már több helyszínen is nagy sikerrel mutattak be.
 • PrimeFM – a house helye!

  Újra itt a nagy csapat! Immár egy hónapja, hogy elindult egy új online rádió Magyarországon, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemcsak a fülnek, de a szemnek is megadja, ami jár neki… A PrimeFM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit, szórakoztatva nevel, és persze nevelve szórakoztat.
 • Finisben az ESF Summer Edition 2011

  Célegyenesbe érkezett az Electronic Seasons Festival Summer Editionje! Kecskemét és környéke már lázasan készül, hiszen ilyen kaliberű, fesztivállá fejlesztett klubest még soha nem volt a városban. 2011. június 18-án feldübörögnek a basszusok a Messzi István Sportcsarnokban, hogy kezdetét vegye a minden tekintetben világszínvonalú és egyedülálló sorozat második felvonása…
 • E-zenei mentor az ESF élén – interjú Lőrincz Sándorral

  Az Electronic Seasons Festival nyári kiadása már itt van a nyakunkon, mi pedig most rendhagyó módon nem a sztárvendégeket, hanem az ESF brand menedzserét kaptuk el pár kérdés erejéig, mivel azt hallottuk róla, hogy „nagyon komoly forma”. És már ezzel is kicsit hangolódhatunk az interjúalany laza, szlengben gazdag kifejezésmódjához… Ezzel pedig beengedjük egy kicsit a kulisszák mögé az ESF közönségét…

 • Electronic Seasons Festival – interjú a szervezővel

  Az Electronic Seasons Festival még el sem kezdődött, de már mindenki beszél róla. Sokan nem értik, miért fesztivál, ha egyszer klubest, s hogy mi is ez az egész. A hirdetéseket elnézve egy tökéletes estét tölthetünk el március 12-én a Kalászi Sportcsarnokban. Hogy a szép szavak és a színes képek mögött valódi tartalom van, arról a legilletékesebb, maga a szervező beszélt, aki nem más, mint a VJ-ként és tévésként ismertté vált Six, vagyis Juhancsik István.
 • Hazai pálya: interjú az ESF magyar fellépőivel

  Jay Lumen, Snake Sedrick és Sanfranciscobeat együtt, egy bulin: ez már önmagában is kellemesen vonzó névsor, ám az Electronic Seasons Festivalon most a hazai színeket képviselik. Jay már szinte folyamatosan Beatport toplistás a szerzeményeivel, Snake is reneszánszát éli mind a szerzeményei, mind a fellépései terén, Sanfranciscobeat pedig nemcsak sikeres DJ és producer, hanem már a második saját filmjét forgatja. Ezúttal az ESF-ről kérdeztük őket. Válaszaikból meglepően jó dolgok is kiderültek!
 • Night Shift - Dokumentumfilm a magyar partivilágról

  Megint egy követ fúj a tehetséges és népszerű DJ/producer Sanfranciscobeat s a hasonlóan sikeres VJ, filmes/tévés szakember, Six. A Night Shift címú új dokumentumfilm a magyar elektronikus zenei élet hátterét mutatja majd be.
 • Electronic Seasons Festival - Rád szabtuk, hogy minket választhass…

  2011 tavaszán is lesz kikelet, de ezúttal másként érezzük majd a vízfakasztó tavasz vibráló pezsgését a Tuborg jóvoltából. Egy nemes kezdeményezés szökken szárba forráspontig hevítve a megdermedt kedélyeket. Az Electronic Seasons Festival március 12-én megtöri a megszokás jegét és felszínre hozza minden partiarc rejtett vágyát: egy világszínvonalú elektronikus zenei rendezvénysorozatot szinte szemtelenül alacsony árakon.
 • Pozitív mérleggel zárt a Necromancy és a Glass House közös jótékonysági rendezvénye

  Ismét egy sikeres jótékonysági bulit tudhatunk magunk mögött, ugyanis péntek este közel 800 fiatal gondolta azt, hogy a bulizás mellett jótékony célokat is támogatna a belépőjével. Így nem kevesebb, mint 600.000 Ft.-ot sikerült összegyűjtenünk és ezzel támogatnunk a Kék Madár a beteg gyermekekért alapítványt, a Szegedi Gyermekklinikát és a hartai közbiztonságért felelős szervezetet. Szeretnék egy NAGY-NAGY köszönetet mondani a közönségnek, a lemezlovasoknak, a Glass House Club csapatának, a médiának és mindenkinek akik támogatták a rendezvényünket. Jó érzéssel tölt el bennünket, az a tény, hogy közös összefogással és szeretettel szinte bármit elérhetünk, és ez a mai világban igen nagy szó!
 • T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010 LINE UP

  A 2010-es T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL line up-ja órára lebontva.
 • Új rádió műsora a NUGEN.FM-en

  SanFranciscoBeat és barátainak új rádió műsora a NUGEN.FM-en a ToniteHeroes Radio Show.
 • code36.net

  Elindult Sanfranciscobeat audiovizuális szerzői albumának weboldala, a www.code36.net.
 • Sanfranciscobeat interjú

  SFB a maga különc zenei ízlésével és előadásával többek gondolkodását és ízlésvilágát formálta már. Egy tavaszi napsütötte délután beszélgettünk a múltról és a jövőről…
 • Sanfranciscobeat Interjú a Velvet Cafétól

  A 2007.11.02.án a K2-ben induló, Velvet Café vendégei, SanFranciscoBeat és Lank a Strictly! tagjai - lesznek...
 • Monday 2 Sunday DVD

  Igazi csemegével rukkolt elő a Strictly! csapata. A label-t alapító Slam Jr. és az év felfedezettjének választott Sanfranciscobeat több mint egy éven át készítették legújabb közös szerzői mixlemezüket, melyhez rendhagyó módon 70 perces turnéfilmet is forgattak.

Ajánlott lemezek

 • SanFranciscoBeat új EP-je érkezik Intervampnál!

  Február 15-én jelenik meg az Intervamp kiadó második EP-je, amely ezúttal a kiadómenedzser, SanFranciscoBeat két vadonatúj szerzeményével.
 • ÚJABB SANFRANCISCOBEAT SIKEREK!

  A hetekben jelent meg Profile25, vagy ahogy többen ismerik, SanFranciscoBeat Girls Like Monkeys című új maxija az amerikai FADE Recordsnál.
 • Megjelent a PROFILE 25 - The Fan / HOT X remixe

  December 08.- án látott napvilágot a PROFIL 25 – The Fan című lemeze a Foundation Records gondozásában, melyre a DEADCODE Boss HOT X , Tibor Horvath néven készített egy masszív , táncparkettrengető átdolgozást.
 • SanFranciscoBeat első lemeze

  SanFranciscoBeat elkészítette élete első önálló nagylemezét az After.Hours-t. A Strictly! csapat egyik legtöbbet sürgő-forgó tagja valószínűleg ezúttal sem hagy időt arra, hogy az elektronika terén megfejthetetlen egyenleteken törjük a fejünket, tálcán kínálja nekünk mindenből a legfinomabbat!

Biográfiák

 • Selekta

  A Selekta dj párost két elbűvölő hölgy alkotja, Halmai Kató és Rácz D. Adrien. 2016 áprilisában álltak össze és kezdték el használni a Selekta nevet, aminek jelentése magába foglalja, hogy szeretik keverni a stílusokat, szelektálni a legütősebb, legfrissebb underground zenéket. Szívesen vegyítik a technot a breakbeattel vagy akár a drumandbasst a breakbeattel. Mixeiket meghatározza a bristoli bass vonulat és a Punks record label előadói. Folyamatosan dolgoznak saját számokon is, amik a mixeikkel együtt a Brainmassage nevet viselik. Zenéltek már egy színpadon többek között a Stanton Warriorssal és a breakbeat királynővel Lady Waksel, valamint megfordultak több nagyobb fesztiválon is. Változatos mixeikbe itt fülelhettek: https://soundcloud.com/selekta-963834012
 • Ian Autorun

 • Caspa

 • DJ Zinc

  A 90-es évek elején az acid house korszakát maga mögött hagyó DJ Zinc elsők között írta be magát a jungle legendák nagykönyvébe.
 • Marky

  The tornado from Sao Paolo – konferálja fel állandó ceremóniamestere, Stamina a brazil illetőségő DJ Marky-t, aki valóban szélvészgyorsasággal mozog a lemezjátszók mögött.
 • Sven Wittekind

  Életrajzát felesleges lenne a kezdetektől bemutatni, hiszen nincs olyan a szcénában aki ne találkozott volna a Sven Wittekind névvel.
 • Killbert

 • Sakál

 • Schoolboy

 • Tom Hallas

 • Berta

Hírek

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó